Rishikimi i Gardës së Identitetit – Përditësuar 2020

Rishikimi i Gardës së Identitetit

Përkundër një marrje të kohëve të fundit, Garda e Identitetit duket se i është varur identitetit të saj të mëparshëm dhe po ofron një shërbim të fuqishëm për mbrojtjen e vjedhjeve të identitetit. Shikoni shqyrtimin tonë të plotë të Gardës së Identitetit për të gjitha detajet.


Identiteti-roje-Slider1

Identiteti-roje-slider2

Identiteti-roje-slider3

Identiteti-roje-slider4

Identiteti-roje-slider5

i mëparshëm

tjetër

Identiteti Guard ka qenë rreth bllokut, i themeluar në vitin 2001 nga Intersections Inc. Kohët e fundit, megjithëse, Intersections Inc. u ble nga iSubscribed, dhe të dy u shkrinë në entitetin e biznesit të kombinuar Aura. iSubscribed ishte brainchild i Hari Ravichandran, i cili, siç pamë në thellësinë tonë të Grupit Ndërkombëtar të Durimit, është një lajm i keq. 

Me Ravichandran në krye të Aura – ai mori pozicionin e CEO pas ndërmarrjes së përbashkët – e ardhmja e Gardës së Identitetit është e paqartë. Sidoqoftë, bazuar në atë që kemi përjetuar gjatë kryerjes së këtij rishikimi të Gardës së Identitetit, duket se shërbimi kryesor është akoma i paprekur. Sidoqoftë, më e rëndësishmja, që shërbimi kryesor është i denjë për një vend në listën tonë më të mirë të mbrojtjes së vjedhjeve të identitetit. 

Ajo krijon parimet e një pakete të mirë për mbrojtjen e vjedhjeve të identitetit, duke përfshirë $ 1,000,000 në sigurime, monitorimin e uebit të errët dhe njoftimet për ndryshimin e kredisë. Megjithatë, më shumë se kaq, Garda e Identitetit ofron të gjitha ato tipare me një çmim të arsyeshëm.

Features

Ndërsa do të futemi në pjesën tjetër, Garda e Identitetit ka tre plane në dispozicion. Megjithë ndryshimin në karakteristika, mbrojtja thelbësore midis planeve është e njëjtë. Pavarësisht se çfarë paguani, ju keni një menaxher të përkushtuar me bazë në SH.B.A., $ 1 000,000 në sigurimin e vjedhjes së identitetit dhe një tabelë identiteti në internet.

Planet janë ndërtuar rreth inteligjencës artificiale të IBM-së “Watson”. Nëse nuk jeni në dijeni, Watson është një platformë e hapur AI me shumë re, që lejon kompanitë të ndërtojnë modele AI nga e para. Ka qenë komercialisht që nga viti 2013 dhe është përdorur në një larmi aplikimesh. Veçanërisht, ajo u përdor për të përcaktuar rrugët e trajtimit të kancerit. 

Garda e Identitetit po përdor mësimin e makinerive për të identifikuar pikat e mundshme të vjedhjes së identitetit. Edhe pse AI nuk është perfekt në këtë pikë, ne jemi të lumtur të shohim që Garda e Identitetit po përdor një sistem të tillë të lavdëruar si Watson mbi një robot të zhvilluar brenda shtëpisë. 

Watson është thelbi, me karakteristika si një menaxher i çështjeve dhe sigurimi i vjedhjes së identitetit që e mbështet atë. Përveç gjurmimit të numrit tuaj të sigurimeve shoqërore, emrit dhe më shumë, Watson gjithashtu do të mbajë një sy në web të errët. Ueb i errët është, për pjesën më të madhe, një treg për informacione të vjedhura, megjithëse përdoret për qëllime të tjera, siç mund ta shihni në udhëzuesin tonë për krimin në internet.

Kurdo që të jenë vjedhur të dhënat, zakonisht nuk janë në shënjestër, përveç nëse objektivi është një individ i fuqishëm i kapur, të themi, një skemë phishing. Në vend të kësaj, sulmuesit vjedhin baza të të dhënave me fjalëkalime, numra të sigurimeve shoqërore dhe më shumë. Kur kjo të ndodhë, bazat e të dhënave shiten në internet të errët. Me Gardën e Identitetit, nëse informacioni juaj shfaqet, ju do të njoftoheni. 

Duhet ta dini para se të ndodhë, sidoqoftë. Kjo sepse, përveç paralajmërimeve për përdorimin e informacionit tuaj, Garda e Identitetit gjithashtu do t’ju njoftojë nëse kanë ndodhur ndonjë shkelje të të dhënave përkatëse. Në atë mënyrë, ju mund të mbani mend ato që po ndodhin përpara se gjithçka të ndodhë në emrin tuaj.

Përkundër qasjes shumë-shtresore, vjedhjet e identitetit ende ndodhin. Edhe nëse e bën, Garda e Identitetit ju e keni mbuluar. Përveç rimbursimit deri në $ 1,000,000, menaxheri juaj i përkushtuar i çështjes do të merret me të gjitha ngritjet e rënda, duke ju këshilluar se çfarë të bëni dhe kur ta bëni atë.

Karakteristikat e privatesisë së rojes së identitetit

Garda e Identitetit përfshin disa karakteristika për t’ju mbajtur të mbrojtur kur jeni në internet. Chrome, Firefox dhe Safari mbështesin cilësimet e intimitetit për llogaritë tuaja të mediave sociale dhe një shtesë të shfletimit të sigurt, megjithëse, çuditërisht, Opera nuk mbështetet, pavarësisht se është një shfletues me bazë Chromium si Google Chrome (lexoni rishikimin tonë të Chromium). 

E gjithë mbrojtja vjen përmes shtrirjes së Shfletimit të Sigurt. Do të bllokojë reklamat dhe kërkesat për flash, të detyrojë HTTPS në faqet e internetit dhe të ju ndalojë nga URL-të e phishing. 

Përmes pultit të Shfletimit të Sigurt – i cili arrihet përmes zgjerimit – mund të menaxhoni gjithashtu cilësimet e intimitetit për Facebook, LinkedIn, Twitter dhe Google+ (megjithëse, siç mund ta shihni në udhëzuesin tonë të privatësisë në Facebook, nuk është e vështirë të bësh vetë). 

Identiteti-roje-rishikim-sigurt-shfletim

Edhe pse mund ta merrni këtë mbrojtje përmes shtesave falas të Chrome, të kesh gjithçka në një vend është e bukur. Mundësia për të ndryshuar shpejt cilësimet e intimitetit të mediave tuaja sociale, ndërsa gjithashtu mbrohet nga minierat e burimeve, phishing dhe reklamat nuk duhet të zbritet. Për më tepër, ju mund të shihni informacionin themelor nga shtesa direkt në pultin tuaj të Gardës së Identitetit.

Përmbledhje e Karakteristikave të Gardës së Identitetit

Çmimeve

Garda e Identitetit bie në përputhje me shumicën e shërbimeve për mbrojtjen e vjedhjeve të identitetit. Ajo që ne do të konsiderojmë të dy planet “kryesore” të Gardës së Identitetit janë çmimi i njëjtë me IdentityForce. Siç mund ta lexoni në rishikimin tonë të IdentityForce, ju mund të kurseni më shumë para atje duke zgjedhur planin vjetor të tyre sesa mundeni me Gardën e Identitetit. 

Edhe pse, çmimi nuk është i keq, veçanërisht kur Identiteti Guard po ofron monitorim kredie tre-zyre për rreth 15 dollarë më pak në muaj sesa LifeLock (lexoni rishikimin tonë të LifeLock). Prmimi i aksioneve është, në rastin më të mirë, thjesht në rregull, por Garda e Identitetit veçon veten me një plan buxheti me të cilin disa konkurrentë mund të luftojnë.. 

Ora “vlera” e niveleve arrin me 7.550 $ në muaj nëse blini një vit, ose 8,99 $ në muaj nëse paguani mujore. Pavarësisht se është më pak se gjysma e “totalit”, niveli i buxhetit ofron mbrojtje të ngjashme. Ju ende merrni 1,000,000 dollarë në sigurimin e vjedhjes së identitetit, një menaxher të përkushtuar me bazë në SH.B.A. dhe kërcënime të zbuluara nga AI. 

Në fakt, tiparet e vetme që ju mungojnë kanë të bëjnë me kredinë. Dhënë, monitorimi i llogarisë bankare dhe alarmet e ndryshimit në rezultatin e kredisë janë të rëndësishme, por duke pasur parasysh sa është “vlerë” e lirë, është e lehtë të shikosh këto karakteristika. 

“Totali” i shton ato karakteristika, duke ju njoftuar për ndryshimet e kredisë me tre zyra dhe duke siguruar një rezultat kreditor mujor. Për më tepër, ajo siguron njoftime nëse ndonjë llogari kontrolli ose kursimi hapet në emrin tuaj. 

Kërcimi midis “totalit” dhe “kryeministrit” nuk është aq i madh sa kërcimi midis “vlerës” dhe “totalit”. Oferta e nivelit më të lartë të Gardës së Identitetit shton dy karakteristika: një raport kredie tre-zyre dhe një raport të pasqyrës sociale. Nga të dy, kjo e fundit është më interesante; monitoron llogaritë e mediave sociale në emrin tuaj për të parë nëse po ndodh ndonjë mashtrim.

Ne kemi planet individuale të listuara më lart, por ekzistojnë edhe versione familjare të secilit shkallë. Mimi rritet, siç pritej, por jo shumë. Për shembull, “totali” kërcen nga 19,99 $ në muaj – nëse faturohet çdo muaj – në 29,99 $. Hedhja e çmimeve në të vërtetë nuk është shumë, veçanërisht duke marrë parasysh planet familjare që mbulojnë të gjithë të rriturit dhe fëmijët në një familje të vetme. 

Nëse provoni shërbimin dhe vendosni se nuk është për ju, Garda e Identitetit ka një politikë të rimbursimit, megjithëse është pak specifik. Pagesa çdo vit jep një rimbursim të plotë nëse kërkohet brenda 30 ditëve të para, ndërsa planet mujore nuk kanë të drejtë për rimbursime. 

Politika e rimbursimit thotë se disa plane mund të kenë një garanci për kthimin e parave, megjithëse ne nuk mund t’i gjetëm ato plane. Supozimi ynë më i mirë është se, në rrethana specifike, Garda e Identitetit siguron një politikë të rimbursimit përmes promovimeve të ndryshme, dhe në këtë rast, ju do të keni 30 ditë për të anulluar.

Lehtësinë e përdorimit

Garda e Identitetit ka një sit të thjeshtë, pothuajse për një faj. Ajo ofron disa detaje themelore në lidhje me listën e karakteristikave, por Garda e Identitetit nuk shkon në thellësi. Përkundrazi, për çdo hap, ju drejtoheni në faqen e produktit që tregon tre nivelet që ofron Garda e Identitetit. Mund të klikoni për më shumë detaje poshtë çdo niveli.

Nga një këndvështrim i përdorimit të lehtë, kjo është e shkëlqyeshme, megjithëse disa detaje shtesë – ndoshta të fshehura poshtë faqes së produktit – nuk do të dëmtojnë. Pasi të zbarkoni në faqen e produktit, mund të krahasoni veçoritë midis planeve dhe të shihni ndryshimin në çmim bazuar në ciklin tuaj të faturimit. Për më tepër, mund të shkoni midis planeve individuale dhe familjare. 

Identiteti-roje-rishikim-produkt-faqe

Tjetra, do të duhet të krijoni një llogari – kërkon vetëm një email dhe fjalëkalim – dhe të shkruani disa informacione paraprake, si emrin dhe adresën tuaj. Garda e identitetit e prish procesin në hapa, gjë që e bën më të lehtë tretjen. Të bësh gjithçka, para se të bëhet pagesa, është gjithashtu e dobishme, pasi nuk do të kesh mbikëqyrje në mbulim, pasi të vendosesh.

Identiteti-roje-rishikim-Setup

Pas konfirmimit të pagesës, Garda e Identitetit do të kalojë përmes një procesi të shkurtër të skanimit të internetit për informacionin që keni futur, i cili tregohet përmes një animacioni në ekran. Pastaj, mund të regjistroheni në pultin tuaj. Në kohën e rishikimit, ne u pritëm me një njoftim që pulti është i ri dhe se do të merrte azhurnime në të ardhmen. 

Paneli i Gardës së Identitetit

Pulti është i pastër, duke treguar alarme për aktivitete në emrin tuaj, kërcënime dhe informacione në internet të errët. Sidoqoftë, ne kemi hyrë në përdorimin e Operës (lexoni rishikimin tonë të Operës), i cili nuk mbështetet zyrtarisht nga Garda e Identitetit. 

Nëse nuk përdorni Chrome, Microsoft Edge, Firefox ose Safari, nuk do të mund të konfiguroni cilësimet e intimitetit ose të aktivizoni shfletimin e sigurt (më shumë në atë në pjesën tjetër). Ne kaluam në Chrome për të provuar ato karakteristika.

Identiteti-roje-rishikim-pult

Para se të shkoni në zonat e tjera të pultit, ka disa “pyetje kërcënimi” që kanë nevojë për përgjigje. Garda e Identitetit na bëri 32 pyetje në lidhje me të ardhurat, shoqatat e bankave dhe më shumë. Me sa duket, ky informacion është për t’ju mbrojtur më mirë nga vjedhjet e identitetit, megjithëse paranoja jonë e intimitetit në internet po flakërohej. 

Edhe kështu, është një ide e mirë për t’iu përgjigjur këtyre pyetjeve. Nëse, për shembull, përdorni macOS dhe kryesisht blini në rroba për rrobat e Macy, Identiteti Guard do t’ju njoftojë nëse një kompjuter Windows përpiqet të bëjë një blerje në Neiman Marcus. 

Identiteti-roje-rishikim-kërcënim-pyetje

Pyetjet e kërcënimit janë pjesë e listës suaj, e cila është e gjithë informacioni që mbron Garda e Identitetit. Përveç këtyre pyetjeve, ju gjithashtu mund të verifikoni identitetin tuaj duke iu përgjigjur një seri të shkurtër pyetjesh me zgjedhje të shumta që kanë të bëjnë me kreditë që mund të keni marrë jashtë. Në rastin tonë, të gjitha pyetjet ishin false. 

Për më tepër, ekziston një pjesë e errët në internet e listës së shikimit. Atje, mund të shtoni më shumë informacion në profilin tuaj (SSN-ja juaj, numri i telefonit, emri, data e lindjes, adresa e emailit dhe adresa janë kapur gjatë regjistrimit). 

Ju gjithashtu mund të shtoni kartat e kreditit, numrat e pasaportave, adresat e tjera dhe më shumë. Sidoqoftë, vini re se nuk mund të merrni paralajmërime për të gjithë informacionin që futni, bazuar në planin që zgjidhni. 

Identiteti-roje-rishikim-add-item

Të gjitha këto informacione ndërthurin për të krijuar rezultatin tuaj të menaxhimit të rreziqeve (RMS), i cili, si parazgjedhje, është vendosur në 99 nga 100. RMS juaj është një kombinim i mënyrës se si ju përgjigjeni paralajmërimeve, mënyrës sesi trajtoni kredinë dhe stilin e jetës tuaj. Përgjigjet në pyetjet tuaja të kërcënimit, shumë prej të cilave pyesin për zakonet e shpenzimeve, do të ndikojnë në rezultatin tuaj. 

Identiteti-roje-rishikim-rrezik-menaxhimit-score

mbrojtje

Me Watson në krye, Identity Guard ofron disa nga mbrojtjet më të mira në treg, ose të paktën disa nga skanimet më gjithëpërfshirëse. 

Ashtu si për çdo shërbim të mbrojtjes së vjedhjes së identitetit, nuk ka shumë gjëra që mund të bëni për të shmangur vjedhjen e informacionit tuaj, veçanërisht nëse jeni të pakujdesshëm me të. Sidoqoftë, me sa i përparuar është Watson, do ta dini menjëherë nëse dikush po përpiqet të përdorë tuajin. 

Për më tepër, Garda e Identitetit ju jep mjetet për të kuptuar se çfarë rreziqesh po merrni në internet. Kjo fillon me rezultatin tuaj të menaxhimit të rrezikut, i cili, siç u përmend më lart, gjurmon se sa ka të ngjarë që informacioni juaj personal të vidhet ose përdoret. Edhe pse nuk përfshin rrezikun në internet, RMS juaj ju jep një mënyrë të shpejtë për të kuptuar se cilat informata mund të jenë në diskutim. 

Duke faktorizuar në zakonet tuaja të shpenzimeve, veprimet tuaja dhe sa shpejt ju përgjigjeni paralajmërimeve, RMS juaj bëhet metrika e vetme që duhet t’i kushtoni vëmendje. Azhurnohet çdo ditë dhe mund të shikoni rezultatin tuaj nga dita, java ose muaji.

Mbrojtja e mëtejshme proaktive vjen në formën e shtrirjes së Shfletimit të Sigurt. Edhe pse rregullimi i cilësimeve të intimitetit në llogaritë e mediave sociale mund të jetë vetëm për, mirë, privatësi, ndonjëherë është për të parandaluar krimin në internet. 

Vendosja e llogarive tuaja të mediave sociale në “private” siguron që sulmuesit nuk do të jenë në gjendje të shkruajnë llogaritë tuaja për informacion shtesë. Shtë një nga hapat që ne rekomandojmë në këshillat tona për të parandaluar udhëzuesin e vjedhjes së identitetit. 

Mbrojtja proaktive është e shëndoshë, por Identiteti Guard ende mbështet planin tuaj me $ 1.000,000 në mbulim dhe një menaxher të veçantë të çështjeve. Nëse ndonjë gjë shkon keq – e cila nuk ka gjasa, duke pasur parasysh shtresat e shumta të mbrojtjes në vend – menaxheri i çështjes do t’ju ndihmojë të riktheheni identitetin tuaj, dhe me sigurimin e gatshëm për të ndezur, nuk do të humbni para në proces.

mbështetje

Garda e Identitetit e bën mbështetjen e lehtë për tu gjetur nga pulti juaj. Në këndin e sipërm të djathtë, ju do të gjeni numrin e mbështetjes, si dhe një buton “ndihmë” që do t’ju tregojë drejt burimeve të tjera të mbështetjes. Në vend që t’ju çojë në një faqe të veçantë, Garda e Identitetit mban të paprekur menunë e panelit, kështu që është e lehtë të hidheni në faqen e ndihmës pa shkuar në një zonë tjetër të faqes. 

Ekrani i ndihmës është i thjeshtë, dhe si uebsajti, është i thjeshtë për tu gabuar. Ka katër kuti opsionesh që detajojnë fushat e ndryshme të mbështetjes, si dhe një FAQ (megjithëse, me vetëm tre pyetje të gjata, nuk është shumë e dobishme). Kutitë mund t’ju drejtojnë drejt mbështetjes telefonike dhe emailit, si dhe të ofrojnë një turne rreth pultit. 

Identiteti-roje-rishikim-help-faqe

Megjithëse e lehtë për t’u përdorur, faqja e ndihmës nuk jep shumë informacion. Ekziston një adresë e-mail dhe numri i telefonit, por turneu i produktit është i shkurtër dhe vetë-shpjegues, dhe FAQs sqarojnë vetëm pyetje të vogla në lidhje me shërbimin, të tilla si anulimin e abonimit tuaj dhe abonimin e email-eve. 

Ajo që është zhgënjyese është se ka një FAQ më të gjatë në faqen e internetit të Gardës së Identitetit, por është fshehur në futbollin dhe është i paarritshëm nga pulti i llogarisë. Për më tepër, ajo është e mbushur vetëm me informacione paraprake, të tilla si kur fillon mbulimi dhe detajet e politikës së rimbursimit.

Garda e Identitetit është një nga shërbimet më të mira për mbrojtjen e vjedhjeve të identitetit në të gjitha aspektet, por ajo bie nda kur bëhet fjalë për mbështetje. Ndihma telefonike nuk është e disponueshme rreth orës dhe ka pak në mënyrën e burimeve të vetë-ndihmës. Për më tepër, nuk ju ofrohen informata për menaxherin tuaj të çështjes kur regjistroheni, kështu që madje nuk mund të bisedoni me ta përveç nëse ka ndonjë problem.

Aktgjykimi

Garda e Identitetit bën gjithçka në rregull, përsa i përket mbrojtjes. Watson është një AI mbresëlënëse që ka në krye, veçanërisht në çmimin e Gardës së Identitetit. Pavarësisht se çfarë mund të paguani, Garda e Identitetit jep përmes mbrojtjes dhe sigurimit, gjë që vështirë të arrihet me shërbime të mbrojtjes së vjedhjeve të identitetit. 

Thënë kështu, mbështetja është e paqartë. Edhe pse opsionet janë atje dhe vetë përfaqësuesit e bëjnë hile, opsionet kanë nevojë për disa punë. Një bazë e zgjeruar e njohurive dhe më shumë mundësi kontakti do të shtyjnë Gardën e Identitetit në krye të rishikimeve të mbrojtjes së vjedhjeve të identitetit tonë. 

A planifikoni të regjistroheni në Gardën e Identitetit? Qfare ju pelqen lidhur me ate? Na tregoni në komentet më poshtë dhe, si gjithmonë, faleminderit për leximin.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map