DaVinci Resolve Review – Pro-værktøjer til professionelle – Opdateret2020

DaVinci Resolve Review

DaVinci Resolve er en kraftig, professionel videoredigerer, der overraskende har et gratis lag til rådighed for dabblere. Som vi beskriver i denne fulde anmeldelse af DaVinci Resolve, er det et kraftfuldt, alsidigt værktøj, men det vil tage nogen tid at temme dette udyr.


video editor anmeldelser

DaVinci Resolve er en professionelt fokuseret videoredigerer fra det australske firma Blackmagic Design. Programmet har et væld af funktioner og er et godt valg, både for eksperter og håbefulde skabere.

Meget af dets markedsføringsmateriale viser folk med professionelle arbejdsstationer, der er tilsluttet det. Hvis du er vant til at arbejde med disse multi-knapede behemoths, kan DaVinci Resolve muligvis være videoredigeringsprogrammet for dig. Blackmagic fremstiller filmindustriens hardware såvel som software, og DaVinci Resolve er et fremragende værktøj til videobearbejdning i produktionskvalitet.

Det er blevet brugt på mange top film og tv-shows, f.eks Star Wars: The Last Jedi, Spectre og Deadpool 2. Læs vores hvordan man ser på Game of Thrones artikel til et andet show på sin kreditliste.

På trods af at han bliver slået til hos professionelle har den en gratis version tilgængelig, så hvis du vil arbejde med det samme værktøj, der bruges til at fremstille topfilm, kan du det. Vi er store fans af DaVinci Resolve og inkluderede det i vores nylige guide til den bedste videoredigeringssoftware.

Styrker & Svagheder

Alternativer til DaVinci Resolve

Funktioner

DaVinci Resolve har syv knapper i bunden, så du kan bevæge dig mellem områder, der fokuserer på forskellige opgaver. Disse inkluderer et medieområde, skærme med fokus på redigering, klipning og farvekorrektion og et område til gengivelse af dit output. Der er også to områder, Fusion og Fairlight, til visuelle effekter og lyd.

Fusion og Fairlight var tidligere forskellige applikationer, så disse områder har masser af underfeatures og kontroller. De ser komplekse ud, og det vil tage tid at finde ud af, hvordan man bruger alt.

Resolves gratis og betalte versioner har masser af overgange, med alle slags fades og wipes til at linke dine klip. Der er formbaserede fadeser, inklusive en hjerteformet en, men for en hel kategori af romantiske effekter, se vores CyberLink PowerDirector-anmeldelse.

Fusion-området er fuld af specialeffekter, og disse går langt videre end den hurtige og lette træk-og-slip-stil, du får i mindre avancerede værktøjer. De fleste har flere indstillinger og kan kombineres på forskellige måder.



Som et eksempel på, hvor detaljeret det er, har du 40 forskellige standardlinseflamningseffekter, og de giver dig alle flere skyder til at indstille nøjagtigt, hvad de gør. Avancerede visuelle effekter, såsom Chroma-indtastning, er også inkluderet og giver dig mulighed for at tilføje spektakulære øjeblikke til dit arbejde.

Farvekorrektion med DaVinci Løs

Farvekorrektion og klassificeringsværktøjer er omfattende. Mange værktøjer giver dig et udvalg af hurtige effekter, som du kan trække på klip for at skabe en stemning, men DaVinci Resolve giver dig forskellige kontroller til at indstille ting selv. 

Du kan tegne et område på din video til også at have forskellige farveindstillinger, så hvis du vil have opdelte skærmeffekter eller anden farveinddeling, kan du gøre dem, og du har mulighed for at lade din fantasi løbe optøjer.

bedst-free-video-editor-beslutsomhed

Det går ud over call of duty, når det kommer til lydredigeringsfunktioner. FairlightFX-plugins kan analysere og kontrollere dine lyde på alle mulige måder, herunder støjreduktion. Du har også adgang til et foley-bibliotek med mere end 500 lyde.

Der er mange effekter, sådan et ekko, en kompressor, en flanger og stort set alt hvad du kunne ønske dig. 

DaVinci Resolve kan håndtere forskellige former for videobearbejdning, såsom 360-graders skud og multicam. Det har også funktioner til handlingskameraer. Det er tilgængeligt for Windows, Mac og er en af ​​de få videoredigeringsprogrammer, der understøtter Linux.

DaVinci Resolve Features Oversigt

DaVinci Resolve Logowww.blackmagicdesign.com

Start fra $ 29900Alle planer

Operativ system

vinduer

Mac

Linux

Funktioner

4K-redigering

Handling Cam værktøjer

Chroma Key (grøn skærm)

360-graders videoredigering

Multicam-redigering

Eksporter til YouTube

Eksporter til Facebook

Eksport til Vimeo

Enhedsoptimering

Brænd til DVD

Brænd til Blu-ray

Prisfastsættelse

DaVinci Resolve har en gratis version og en komplet version, der koster $ 299, hvilket gør det til et af de dyrere værktøjer derude. Det er dog et værktøj i topkvalitet, så det er værd at pengene, hvis du bruger det på professionelle produkter. I denne prisinterval konkurrerer den med tunge vægte, såsom Adobe Premiere Pro CC og Final Cut Pro X.

Pro-versionen inkluderer, som du kunne forvente, masser af ekstra funktioner. Hvis du vil drage fordel af samarbejde med flere brugere, de mere avancerede 3D-værktøjer, en enorm vifte af ekstra plugins, effekter og dens AI-drevne Neural Engine, har du brug for den opgraderede udgave.

Hver version af DaVinci Resolve er værd at tjekke ud. Fordi du kan få det til intet, tjente det et sted i vores bedste gratis videoredigeringsguide

Brugervenlighed

Der er meget at komme ind på i DaVinci Resolve. Til tider ligner dets UI et videnskabslaboratorium med alle slags knapper og grafer på skærmen. Selvom det ser kompliceret ud, er det glat og godt designet med en professionel fornemmelse af det. 

Du kan vælge hvilket generelt område du vil arbejde på ved hjælp af knapper i bunden. Du kan fokusere på redigering, levering eller styring af dit mediebibliotek.

Arbejde med video vil sandsynligvis hurtigt spise din diskplads, så tjek vores bedste cloud-opbevaring til videoguide for at give dig selv noget vejrrum.

Læring og optimering af DaVinci Løs

Hvis du virkelig ønsker at få mest muligt ud af DaVinci Resolve, kan du kigge i hjælpemenuen til referencehåndbogen. Dette svimlende store dokument kører til næsten 3.000 sider. Vi er ikke helt færdige med det endnu, men vi formoder, at du kan finde svar på de fleste af dine spørgsmål derinde.

DaVinci-resolve-genveje

Der er også en praktisk liste over genveje til rådighed. Disse kan hjælpe dig med at bruge softwaren meget hurtigere, så se og find ud af de genveje, der er mest relevante for din arbejdsgang.

Der er et par videoer på Blackmagic Designs websted, der kan hjælpe dig med at lære dig det grundlæggende og nogle af DaVinci Resolves mere avancerede funktioner. Du kan se disse på webstedet eller downloade dem. Der er også masser af videoer på YouTube, hvis du jager rundt.

Hjemmesiden indeholder flere træningsbøger. Vær opmærksom på, at ved at klikke på “download” -knappen på webstedet får du bøgerne gratis i et PDF-format, mens Amazon-knappen giver dig mulighed for at købe den fysiske version af bøgerne. Vi vil hellere få gratisversioner end at betale 49,99 $, men fagfolk kan være glade for at betale for dem.

De aktuelt tilgængelige bøger er til den forrige version af softwaren, men meget af informationen skal stadig være relevant. Hold øje med nye versioner.

Find svar med Blackmagic Support

Der er også et fremragende forum fuld af dygtige mennesker, der hurtigt besvarer spørgsmål. Hvis du har en forespørgsel, finder du sandsynligvis nogen villige til at hjælpe dig. 

Mærkeligt nok skal du bruge dit rigtige navn på forummet, så vær opmærksom på det, hvis du har bekymringer om privatlivets fred. Du vil måske også gerne læse vores online privacy guide, der forklarer, hvordan du beskytter din identitet online.

Du kan kontakte Blackmagic direkte med spørgsmål via en kontaktformular. Der er også telefonstøtte tilgængelig med Blackmagics side, der tilbyder et udvalg af numre til kontorer over hele verden. 

Vi prøvede selv Blackmagics støtte, da vi ikke kunne finde en opdateret liste over understøttede formater. De kom tilbage til os inden for 24 timer, og du kan se, hvad vi lærte i det næste afsnit.

DaVinci Resolve giver dig masser af hjælp og støtte, men værktøjet tager tid at lære. Hvis du vil have et hurtigt, brugervenligt værktøj, kan du se på vores HitFilm-gennemgang.

For dem, der er villige til at investere tiden, vil DaVinci Resolve imidlertid belønne din indsats, og dens team har gjort en masse for at hjælpe dig med at få fat på det.

Filformater / opløsning Support

DaVinci Resolve kan håndtere 4K, og den understøtter også 8K-redigering, så hvis du har en oksekød pc, kan du oprette film i ultra-high definition.

Det understøtter en enorm række formater. Vi har angivet en oversigt nedenfor, men hvis du vil have alle detaljerne, kan du se på denne understøttede formater og codec-liste. Denne liste er til den sidste version, vi kunne ikke finde en nyere opdatering. Vær opmærksom på, at der er en vis variation mellem operativsystemer, med et par bemærkelsesværdige undladelser for Linux-ejere, såsom MP4.

Importformater:
videoArriRaw (ARI / MXF), AVC HD, AVC Intra HD, AVCHD, AVI, CINE, CinemaDNG, Cinema RAW Light, Cinema RAW, Cineon, DNG, DPX (DPX / CDX), easyDCP (DCP / MXF), JPEG, JPEG 2000, MPEG 2 (MTS / M2TS), MP4, MXF OP-Atom, MXF OP1A, Nikon RAW, OpenEXR, Quicktime (MOV / MP4), RED, TIFF, VRV
LydUafhængig ukomprimeret PCM (WAV / AIFF), Uafhængig IEEE Float, Embedded Audio (MOV / MXF / R3D), MPEG 1 og 2 (MP3), MP4, OP-1A: Embedded Audio, OP Atom: Associated Audio, AAC, WAVE
Eksportformater:
video AVI, Cineon, DPX, easyDCP, JPEG 2000, MP4, MXF OP-Atom, MXF OP1A, Open EXR, Quicktime, TIFF
LydMP4, Embedded Audio, OP Atom: Associated Audio, AAC, WAVE

Hvis du har fået Final Cut Pro X installeret, kan du bruge et større udvalg af QuickTime-filer med DaVinci Resolve. Ud over standard video og sociale medier output, kan det også producere output til Final Cut Pro og Premiere XML. Det brænder dog ikke på disken.

De fleste mennesker finder sig selv taget højde for, men hvis du har en fil, som DaVinci Resolve ikke kan bruge, skal du kigge på den bedste videokonverterer for at få hjælp til at omdanne dine medier til noget anvendeligt.

Ydeevne

Vi kunne ikke finde DaVinci Resolves systemkrav på sit websted, men heldigvis er de inkluderet i dets installationsprogram.

For at køre programmet har du brug for Windows 10, macOS 10.14.6 eller CentOS 7.3. Mindst 16 GB hukommelse er påkrævet med en enorm 32 GB nødvendig for Linux-ejere og enhver, der bruger Fusion. Fordi 32 GB er meget RAM, kan Linux-ejere, der leder efter en videoredigeringsprogram til deres operativsystem, muligvis investere i en opgradering, hvis de vil bruge den.

Forvirrende angiver GPU-kravene simpelthen, at du har brug for, hvad NVIDIA-, AMD- eller Intel-drivere kræves af din GPU.

Vi prøvede at gengive vores sædvanlige testvideoer på vores testsystem med en Intel i5-7600-processor, 16 GB RAM og en 6 GB GeForce GTX 1060.

SettingsF1 ClipMusic Clip: Interview Clip: Gennemsnit:
720p 30fps28.3831.0217.5825.66
720p 60fpsN / AN / AN / AN / A
1080p 30fps59.361.05.8031.4752,21
1080p 60fpsN / AN / AN / AN / A

DaVinci Resolve opskalerede ikke vores kildeklip til 60FPS, hvilket nogle værktøjer, såsom Adobe Premiere Pro CC, kan gøre. Vi bemærkede også, at Løs gengivelser hurtigere, når der er mindre handling i videoen. Der er også en mindre fejl, hvor den blander navnene på omdøbte videoer i dens renderkø.

Det er hastighederne, der er respektable, men hvis du vil prøve det hurtigste værktøj, vi har brugt til at gengive med 30FPS, kan du tjekke vores Corel Videostudio Ultimate-gennemgang.

DaVinci Resolve er også generelt lydhør, men ikke det smukkeste værktøj, vi har brugt. Vi oplevede ikke nogen nedbrud, men hvis du vil sikre dig, at du ikke mister noget arbejde, skal du læse vores hvordan du automatisk sikkerhedskopierer videoguide.

Værktøj

DaVinci Resolve inkluderer Fusion, en platform med specialeffekter af det samme firma. Tidligere separat software, det er et andet tilbud af høj kvalitet, der er rettet mod fagfolk, der vil gå den ekstra mile med at skabe imponerende og overbevisende effekter.

Det inkluderer avancerede 3D-funktioner, der giver dig mulighed for at importere masker og anvende spektakulære partikeleffekter samt tilføje volumetriske effekter, såsom tåge og tåge. Hvis du er interesseret i dette område, kan du se vores bedste artikel om 3D-grafikssoftware.

DaVinci-løse-Fairlight

Fairlight er et andet integreret værktøj, der startede som et separat stykke software. Det er på samme måde omfattende, hvilket giver dig alle muligheder for at manipulere lyd. Det har et internt lydbibliotek med tusinder af tilgængelige klip. Funktioner inkluderer automatisk dialogudskiftning, lydnormalisering og 3D-lyd.

Disse specialiserede værktøjer føjer meget til DaVinci Resolves muligheder og går langt videre end de fleste videoredigeringssoftware.

Dommen

DaVinci Resolve er en redaktør i topkvalitet fuld af funktioner, der stilles hos fagfolk. Det tilbyder dybde og kompleksitet, og det passer enhver, der seriøst med videoredigering.

Vi fandt ofte, at vi var nødt til at arbejde hårdere for at gøre ting, der var ligetil i andre værktøjer, men DaVinci Resolve giver dig et granulært niveau af kontrol over ting, der giver dig mulighed for at lave ting i henhold til din vision. Det vil tage tid at lære, hvordan man får mest muligt ud af det, men hvis du er parat til at sætte den tid ind, vil resultaterne helt sikkert komme.

Det gør næsten alt og har ingen reelle svagheder bortset fra dets pris og høje indlæringskurve. Dens gratis version betyder, at du også kan prøve, før du køber. Vi vurderer det som et af de bedste værktøjer rundt og som et værdigt alternativ til de to bedste redaktører i denne kategori, som du kan læse om i vores Adobe Premiere CC-gennemgang og Final Cut Pro X-gennemgang.

Hvis du har prøvet DaVinci Resolve og har noget at sige om det, så lad os vide det i kommentarerne. Tak for at have læst.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me