Най-добър софтуер за управление на проекти за малък бизнес през 2020 г.

Най-добрият софтуер за управление на проекти за малкия бизнес може да ви помогне да планирате проектите си по-ефективно и да подобрите комуникацията в цялата си организация. Ако се използва правилно, това може също така да увеличи печалбите ви.


Освен че ви помагат да очертаете задачи и да задавате крайни срокове, инструментите могат да ви помогнат при проследяването на времето, оценката на разходите и анализа, когато вашите проекти вървят добре. Те също могат да ви помогнат да предупредите кога нещата трябва да се подобрят.

Има много опции, така че може би се чудите откъде да започнете. Нека да видим какво има там и да преценим какво могат да направят инструментите за вас и вашия екип.

Най-добър софтуер за управление на проекти за малък бизнес 2020

Какво прави инструмент за управление на проекти добър за малкия бизнес?

Има няколко неща, върху които трябва да помислите, когато избирате подходяща платформа. Нека да преминем през някои от тях. Ние се фокусираме върху бизнеса с около 10 до 50 служители, така че платформите, които предлагат добра стойност за това, че много потребители ще оценят високо. Предполагаме, че предприятията имат пари за харчене, така че няма да бъдем твърде сурови при по-скъпите платформи, при условие че предлагат стойност.

Комуникацията става по-важна с развитието на бизнеса. Много инструменти за управление на проекти работят чудесно с мениджър, който се грижи за екип, но след като преминете извън малък екип, важно е системите за комуникация и задачи на платформата да могат да следят много хора, които правят различни неща.

Инструменти, които ви позволяват да създавате множество проекти и да осъществявате връзки между тях, също ще бъдат полезни. Тъй като проектните екипи получават по-голяма информация, не тече толкова лесно. Правилният софтуер може да помогне за това.

Искаме също така да се уверим, че хората виждат само това, от което се нуждаят. Не е задължително например да споделяте маркетингови планове със своите разработчици. Способността да се разделят и контролират това, което хората и групите могат да видят и правят, ще бъде полезно.

За щастие, сложността е това, в което софтуерът е добър, така че привеждането на хармония в хаос далеч не е невъзможно.

Много платформи имат функции, които ви помагат да проследявате времето и да управлявате разходите. Фирмите, които инвестират време и пари в софтуер за управление на проекти, ще искат да знаят, че получават стойност. Калкулаторите за възвръщаемост на инвестициите и инструментите за оценка могат да ви помогнат да определите количествено разходите и да усъвършенствате своя подход.

Сигурността също е основно значение за бизнеса. Освен да пазите данните си поверителни, може да се наложи да използвате софтуер, който е в съответствие със специфичното законодателство, особено ако боравите с клиентски данни.

Услугата и поддръжката също са полезни, ако имате голям екип от хора, които може да не са технически специалисти. Това, че можете бързо да получите помощ, е предимство. Започването с нов инструмент може да бъде скъпо, особено ако има много хора, така че инструменти, които ви помагат в това, са добре дошли.

Любимата ни платформа в тази категория е Wrike, която осигурява всички показатели, така че нека първо да я разгледаме.

Wrike

Wrike е една от най-добрите платформи и има по-професионална вибрация към нея от някои от своите конкуренти. Тя включва подзадачи и управление на зависимостите, което ви позволява да забележите блокиране на пътя и да видите как промените или закъсненията в задачите ще се отразят на вашия график.

wrike зависимости

Това е особено важно, когато вашият екип надхвърли размера, в който можете да разберете нещата при бърза среща в екип. Можете да следите как се свързват нещата и автоматично да идентифицирате проблеми и конфликти за насрочване.

Wrike има отличен избор от гледки. В допълнение към списъка, таблата, диаграмата и календара на Гант има часовници, анализи и доклади. Можете да добавяте задачи, да ги присвоявате на хора и да добавяте информация, като например крайни срокове. Различните изгледи ви позволяват да улавяте тази информация по множество начини.

Wrike ви позволява да изготвяте различни доклади. Те са лесни за генериране и добър начин за консолидиране на информация относно дейностите на вашия екип. Можете да получите списъци с неподредени задачи, просрочени задачи и да видите кой е назначен за какво.

Шаблони на Wrike

Има шаблони, които ще ви помогнат да започнете. Бизнесът ще оцени шаблона за пускане на продукта, но има още много. Има и шаблон за канбан. Ако канбанът е всичко, от което се нуждаете, прочетете нашия преглед на Trello и ръководството за начинаещи на Trello.

Интерфейсът на Wrike е препълнен и отнема повече време за интерпретация от най-лесните инструменти за управление на проекти, но след като сте свикнали с него, многото опции, които представя, го правят мощен инструмент.

Двуфакторната автентификация на Wrike и строгият потребителски контрол го правят най-добрият избор за тези, които са загрижени за сигурността. Можете също така да направите силни пароли задължителни за вашия екип.

Ако се забиете, Wrike има поддръжка на най-високо качество. То се върна при нас само за 30 минути през празника на Деня на благодарността, когато за последно го тествахме. Той също има силна база знания, така че и вие можете сами да решавате проблеми.

Wrike има настолни версии за macOS и Windows, както и мобилни приложения за Android и iOS. 

Това е отлична платформа с много за предлагане на бизнеса. Това е усъвършенстван инструмент, който е пълен с функции, но не е твърде трудно за вашия екип да разбере. Прочетете повече за това в нашето ревю на Wrike.

monday.com

monday.com е най-любимият ни инструмент за управление на проекти. Той оглавява списъка ни с най-добрия софтуер за управление на проекти. В нашия преглед monday.com говорихме за изключителния му интерфейс. Дизайнът му ще помогне на вашия екип да се справи с него и ще сведе до минимум времето, което трябва да прекарате, получавайки помощ и подкрепа.

Той няма подзадачи или зависимости, но вместо това прави нещата прости, като ви позволява да назначавате задачи на отделни лица и да виждате кой какво прави, използвайки избрания от него изглед. Има изглед на дъска, времева линия, календар и изглед на картата, който ви дава много начини да го използвате. Нашите как да използвате статия за борда на канбан ще ви помогне да разберете една от тях.

понеделник борда

monday.com компенсира липсата на зависимости, като ви позволява да персонализирате съдържанието на елементи с много подробности. Можете да изберете полетата, свързани с всяко от тях, и да добавите колкото искате. Това дава възможност да настроите monday.com до представяне на всички видове данни.

Включва 50 GB пространство за съхранение в най-евтиния си план, но това става неограничено на ниво Pro. Има ограничение за размер на 500MB за отделни файлове, така че ако работите с големи видеоклипове или .iso файлове, разгледайте статията ни за най-добро облачно хранилище за големи файлове.

Можете да споделяте данни с много платформи чрез интеграциите на monday.com. В допълнение към Trello, Slack и Dropbox можете да използвате Zapier за обмен на данни с огромен набор от приложения.

monday.com цена

monday.com е евтин. Най-евтиният му план струва около $ 5 на потребител на месец и се таксува на парчета от петима потребители, което работи добре, ако имате няколко десетки членове на екипа.

Той е силен по отношение на сигурността, като TLS v1.2 се използва за защита на данните в транзит и AES 256-битов, използван за данни в покой. Прочетете нашето описание на криптирането за повече информация за тях.

Одиторските дневници на monday.com ще бъдат полезни за мениджърите, които искат да знаят кой какво е направил. Неговите ограничени домейни и контроли за пароли ще ви помогнат да запазите персонала си, както и двуфакторното удостоверяване, което получавате във всеки план.

Като цяло monday.com е отличен избор за малки фирми, мощен и лесен за работа.

LeanKit

LeanKit е инструмент на базата на канбан, но е по-сложен от подобни инструменти като Trello и има няколко разширени функции. Той се основава на дъски, към които добавяте карти. След това картите се придвижват отляво надясно, докато променят статуса си.

leankit-Kanban

Хубавото на версията на Kanban на LeanKit е, че можете да го разделите на секции за различни екипи. Изглежда объркващо, но на практика можете да се съсредоточите върху своята секция, докато все още можете да проверите какво правят другите. Това е чудесно, ако работното ви място е разделено на множество екипи и искате да информирате хората какво правят другите групи.

Картите му съдържат различни видове информация, като начална и крайна дата. Можете да ги присвоите на хора, да им давате приоритет и да им дадете категория.

Можете да създадете взаимоотношения родител-дете между картите, като ефективно ви предоставя управление на зависимостта. Това е необичайна функция в инструмент, базиран на канбан, така че е хубаво да се види.

LeanKit не е най-привлекателният инструмент, но работи добре. Получава много полезна информация на екрана и след като се научите да я четете, ви представя повече подробности от подобни инструменти.

LeanKit има добър избор от шаблони, включително отличния си въвеждащ шаблон, който работи като обиколка на своите инструменти и функции. Това обаче лесно се пропуска, така че потърсете го и го въртете, когато използвате LeanKit за първи път.

LeanKit Integrations

LeanKit има богат избор от интеграции и има много за разработчиците. Можете да го използвате например с GitHub и Jira.

leankit поток

Можете също така да следите какво прави вашият екип с неговия дневник на дейностите, а неговият генератор на диаграми включва показатели, които могат да ви помогнат да проследявате работата на вашия екип.

Има много полезни функции за защита, като например контрол на паролата, заключване на акаунт и единично влизане. Той е в съответствие с ЕС-САЩ. Privacy Shield и криптира данни, съхранявани на платформата, с изключение на прикачени файлове.

LeanKit има отлична поддръжка, включително полезна безплатна електронна книга, която си струва да проверите. Има и център за обучение, който е пълен със съвети и насоки. Той има телефонна поддръжка и форма за контакт. Когато му зададохме труден въпрос там, получихме отговор след няколко часа.

С начална цена от 19 долара на потребител на месец, LeanKit не е най-евтиният избор, но има много за предлагане на малки фирми и си струва да разгледате.

Mavenlink

Mavenlink, за който можете да прочетете в нашия преглед Mavenlink, е насочен към бизнеса. Той има функции, които ви помагат да управлявате бюджета си, да фактурирате клиенти и да проследявате разходите. Можете например да създавате фактури за услуги като PayPal.

Можете да създавате задачи, да ги присвоявате на хора и да ги разбивате на подзадачи. Всяка задача може да бъде дадена на час. След това можете да проследявате времето, което сте прекарали във всяка една от тях и да накарате Mavenlink да изчисли разходите си, докато вървите.

Освен че уведомява хората за техните задачи, изгледът му за активност ви позволява да видите списък с всички направени промени, което улеснява проследяването на случилото се.

Има също изглед на Гант и оглед на времето и разходите, където можете да видите какво ви струва всичко. Mavenlink включва зависимости, но ние се борихме да ги създадем. Разгледайте нашия преглед на TeamGantt за инструмент, който се справя по-добре с тях.

Поверителност на Mavenlink

Mavenlink спазва Общия регламент за защита на данните, както и ЕС-САЩ. и Швейцария-САЩ. щитове за поверителност. Притежава и сертификати SOC Type 2. Тя ви позволява също да персонализирате вашите опции за сигурност и защита на паролата. Вижте нашата статия за най-добрите мениджъри на пароли за повече помощ с тях.

Mavenlink разполага с много ръководства, насочени към собствениците на фирми, които искат да правят пари. Що се отнася до използването на платформата, тя има подробна база от знания, но открихме няколко незначителни проблема, използвайки нейната помощна система.

mavenlink-разходи

Mavenlink е фокусиран върху финансовата страна на управлението на проекти и включва много функции, за да улесни. Това каза, че има няколко малки грешки и може да бъде сложно да се използва. Като цяло обаче това е силен избор за всеки, който иска да направи управлението на бюджета ключова част от работния си процес.

Ако искате помощ да се грижите за финансите си, разгледайте най-добрия счетоводен софтуер за помощ.

Лесни проекти

Easy Projects е висококачествена платформа, обикновено без грешки и дребни проблеми. Има много удобни за бизнеса функции, като проследяване на времето и разходите. Има „одитна пътека“, която ви позволява да поддържате раздели за всичко, което е направено от вашия екип.

Центърът за дейности съчетава списък със задачи с диаграма на Гант Има и канбан борд и мощен генератор на отчети, който ви позволява да представяте данните на проекта визуално. Можете да създадете отчети за фактуриране за клиенти и да идентифицирате проблеми с планирането.

Получавате много контрол върху ролите и известията и всякакви опции са достъпни за вас, което ви позволява да настроите Easy Projects според вашите нужди.

лесни проекти за дадена дейност център

Easy Projects има полезен примерен проект, който, подобно на LeanKit, ви превежда през неговите функции и ви показва как да го използвате, ако опитате дейностите по включените задачи.

Лесно съхранение на проекти

Easy Projects предлага 50GB-500GB място за съхранение в зависимост от вашия план. Налични са няколко интеграции, включително Gmail, Evernote и Zapier.

Това не е най-атрактивната платформа, която изглежда е тема с повече бизнес насочени инструменти, но предлага много функции, без да затрупва потребителите със сложност.

Дава ви много възможности за сигурност. Можете да контролирате паролите си и да блокирате неактивните потребители. Той предлага еднократно влизане в SAML и можете да изберете къде се хоства вашите данни, което може да е полезно, ако имате законови изисквания за обмисляне по отношение на съхранението. 

Притежава сертификати SOC 1, SOC 2 и HIPAA и взема непрекъснати, резервиращи се гео-резервни копия. Това означава, че ако центърът за данни е компрометиран, данните ви няма да бъдат загубени.

Открихме няколко недостатъка на Easy Projects, но те може да не са твърде проблематични за бизнес потребителите. Задължителната програма за обучение може да бъде полезна и честите контакти с продажби няма да са толкова досадни на вашия отдел за поръчки, който вероятно е използван за такива неща.

Плановете започват от $ 24 на потребител на месец. Не е евтино, но получавате много с него. Ако не сте сигурни, проверете калкулатора на възвръщаемостта на инвестициите, за да получите представа какво може да направи за вас. Той твърди, че плаща за себе си след три месеца.

Има мобилни приложения за Android и iOS. Прочетете повече за това в нашето ревю на Easy Projects.

Други платформи

Има няколко други качествени платформи, които не са влязоха в топ пет. Сега ще ги разгледаме накратко.

Smartsheet

Smartsheet е мощен инструмент, който изглежда като електронна таблица на пръв поглед, но включва много начини за преглед на вашите данни, като календар, времева линия и канбан дъска.

Smartsheet-шаблон

Той има силна сигурност, включително 256-битово криптиране на AES и обещава да запази данните си поверителни, доколкото може законно. Прочетете нашата статия за Snowden и правителственото наблюдение, за да научите колко е трудно.

Бизнес планът на Smartsheet струва $ 25 на потребител на месец, но има 30-дневна безплатна пробна версия, ако искате да го проверите. Прочетете повече за това в нашия преглед на Smartsheet.

Асана

Асана е друга от любимите ни платформи. Той е чудесен избор за по-малки отбори, като празненствата му са отличен начин за възнаграждение за свършената работа. Не е лош избор и за малкия бизнес. 

асана-празник

Лесно е да се захванете и неговите игриви външни маски са мощен, качествен инструмент. Той има безплатен план, а платните му платформи започват от евтините $ 9,99 на потребител на месец.

Нашият преглед на Асана го обсъжда по-подробно, а нашето ръководство за начинаещи Асана ви дава няколко съвета как да извлечете най-доброто от него.

Airtable

Не на последно място е Airtable. Това е добра всестранна платформа, но нейните „блокове“ заслужават специално споменаване. Много платформи имат разширения и интеграции, но Airtable включва някои мощни, специализирани екстри, които биха могли да бъдат преобразуващи, ако съответстват на вашите бизнес нужди.

airtable блокове

Например, той може автоматично да превежда текст, както и да извлича текст от изображения. Ако вашите работни процеси включват тези неща или всичко друго, което блоковете му покриват, това може да повлияе положително на долния ред.

Airtable е добре да си проверите поради високия си потенциал за автоматизиране на работата. Погледнете по-отблизо в нашия преглед на Airtable.

Заключителни мисли

Целият софтуер, който разгледахме, носи нещо на масата и може да бъде актив в набор от инструменти на ръководителя на проекти. Планирането в облака може да подобри комуникацията и да даде на всеки лесен начин да види какво се случва. Това може да позволи на мениджърите да останат наясно какво се случва също и да подобрят способността си да решават проблеми и да реагират на проблеми.

Всички инструменти в този списък разполагат с безплатна пробна версия, така че можете да разследвате какво могат да направят, без да се налага да обстрелвате предварително. 

Ако сте се опитали да използвате някоя от обсъжданите платформи, за да помогнете на вашия бизнес, моля, кажете ни как е минало в коментарите. Благодаря ви за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me