Revisió simplificada: actualització 2020

Revisió simplificada

Simplenote és una senzilla aplicació de presa de notes que permet fer la feina bé, però es tracta. En comparació amb les aplicacions de presa de notes més importants, té seguretat i característiques i és bàsicament el gall dindi del grup. Llegiu la nostra ressenya completa de Simplenote per veure exactament on decebeu.


Simplenote, desenvolupat per la companyia darrere de WordPress (Automattic), és una eina gratuïta i de codi obert per recollir notes. Tot i que ens encanten alguns dels altres treballs que Automattic fa, però, estem tristos dir que la seva aplicació de presa de notes no impressiona.

Al final, hi falten més funcions que no incloses, sense llibretes, eines de formatat ni encriptació en repòs. Aquests són només alguns dels defectes que destacarem en aquesta revisió de Simplenote. Per altra banda, Simplenote és compatible amb l’edició de marques i la publicació web, de manera que aquells que intentin gestionar una presència web poden trobar un mòdic de valor..

Si us trobeu tan desafectats com nosaltres, la nostra millor guia de presa de notes enumera diverses opcions millors per enregistrar notes de classe i reunions o recopilar recerca. En una nota secundària, si us agrada el cosí més capaç de Simplenote, WordPress, tant com nosaltres, tenim el millor allotjament web per a l’article de WordPress que potser voldreu deixar de banda..

Alternatives per a Simplenote

Fortaleses & Debilitats

Característiques

Simplenote us permet crear notes i desar-les al núvol, sincronitzant-les automàticament amb altres dispositius de manera que sempre els tingueu a mà i no perdeu mai el pensament. Per facilitar la sincronització de notes, l’equip de desenvolupament d’Automàtic ha creat aplicacions d’escriptori per a Windows, Linux i Mac, així com aplicacions per a telèfons intel·ligents per a Android i iOS..

També hi ha una versió web de l’eina de notes a la qual podeu accedir des de qualsevol navegador compatible, útil per quan no sou al vostre ordinador.

Simplenote segueix el seu nom, de les formes bones i dolentes, tal com vam suggerir al principi. Tot i que ens encanta el disseny minimalista, que detallarem més endavant quan parlem de l’experiència de l’usuari, no hi ha moltes maneres de millorar realment les vostres notes.

Per exemple, no hi ha opcions de format de text a la barra d’eines, ni tan sols per atrevir, subratllar o posar en cursiva el text. Tampoc hi ha eines de dibuix i no hi ha opció d’adjuntar imatges o fitxers a notes.

Si teniu ganes d’entrar a l’obra, Simplenote és compatible amb un llenguatge de marca que podeu utilitzar per canviar el text i incrustar imatges. Tanmateix, el fet d’escriure codi de marca no funciona correctament amb el procés de pluja d’idees.

Simplenote no inclou dues altres funcions que inclou la possibilitat de crear llistes de comprovació i configurar recordatoris. Aquestes funcions serien útils per crear llistes de tasques ràpides, ja que es troben amb Google Keep (consulteu la nostra revisió de Google Keep).

Una altra gran característica de la supervisió per part d’Automatattic és l’exclusió dels quaderns per organitzar les seves notes tal i com s’obté amb Evernote (llegiu la nostra ressenya d’Evernote). Podeu, com a mínim, etiquetar notes per classificar-les més tard amb etiquetes personalitzades (per exemple, “recepta”, “idea del bloc”).

Simplenote és compatible amb la compartició de notes. Podeu accedir per correu electrònic a un col·laborador per fer-hi edicions o publicar la vostra nota en línia perquè hi pugui accedir qualsevol persona, que és on el llenguatge de marca és útil. També hi ha una funció de versió que us permet recuperar les edicions no desitjades.

En poques paraules, Simplenote és una cosa massa senzilla per a aquells que busquen una eina per recopilar notes detallades. Més endavant parlarem sobre com això dificulta l’experiència de l’usuari i, després, parlarem d’un altre àmbit que trobem a Simplenote que manca: la seguretat. Primer, però, deixem anar la llum sobre un dels punts forts de Simplenotes: el cost.

Preu

El Simplenote pot proporcionar funcions bàsiques de presa de notes, però també és de codi obert i gratuït. És cert, la majoria dels altres quaderns de núvol també ofereixen versions gratuïtes, però només un grapat sempre són gratuïts. Amb Simplenote, podeu crear tantes notes com vulgueu sense haver-vos de preocupar mai de les restriccions d’emmagatzematge o de l’ample de banda mensuals..

Tot i ser gratuït, els anuncis de l’aplicació no us bombardegen. És difícil dir com Automattic guanya diners amb l’eina a menys que el joc final sigui simplement crear reconeixement de noms per al seu servei d’infraestructura en núvol, Simperion, WordPress o els seus diversos complements de WordPress..

De la mateixa manera que amb Zoho Notebook, una altra aplicació de presa de notes completament gratuïta sobre la qual es pot llegir a la nostra revisió de quaderns de Zoho, ens hem de preguntar si l’absència d’ingressos podria impedir que Simplenote millori realment de manera significativa. Si haguéssim d’endevinar, diríem que sí.

Experiència d’usuari

A continuació, veurem la versió del client d’escriptori de Windows 10, disponible a la botiga d’aplicacions de Windows. També hi ha una versió de Windows 8 disponible per a la seva descàrrega des del lloc web de Simplenote, a més dels clients per a Linux i MacOS.

El propi client té un aspecte net, ideal per fer la pluja d’idees. Les notes s’escriuen al panell de la finestra gran del costat dret.

Al marge esquerre, veureu una llista de totes les notes que heu creat. Podeu crear una nova nota fent clic a la icona “+” situada damunt d’aquesta llista.

Curiosament, de mala manera, no hi ha manera de donar nom a les notes. En canvi, els noms es generen en funció del text del cos. Això pot resultar difícil trobar notes si en teniu diverses, fins i tot amb una barra de cerca i l’opció d’afegir etiquetes personalitzades.

Les etiquetes us permeten ordenar ràpidament notes similars i es poden afegir a les notes escrivint el nom de l’etiqueta que voleu utilitzar a la part inferior del client on diu “afegir etiqueta”. També podeu enganxar notes importants a la part superior si feu clic a la icona d’informació i activeu “pin to top”.

Per col·laborar amb altres persones a les vostres notes, feu clic al botó Compartir a la part superior del client. A continuació, a “Col·labora” a la finestra que apareix, escriviu l’adreça de correu electrònic de la persona a la qual voleu concedir accés.

Tot i que és útil, no ens importa gaire el fet que Simplenote no us permeti restringir els permisos de col·laboració només per a llegir-los. Altres eines de llibreta, incloses Evernote i OneNote, tenen opcions de control de contingut molt millors per a les col·laboracions.

Com a mínim, podeu tornar a les versions de notes anteriors en cas que es realitzin canvis accidentals. Feu-ho fent clic al botó “historial” i fent servir el control lliscant per recuperar la nota en el temps.

També podeu “publicar” les notes perquè tothom vegi generant un enllaç web. Qualsevol usuari d’aquest enllaç pot accedir a la vostra nota, però no la pot editar.

L’única altra cosa que val la pena esmentar (amb prou feines) sobre Simplenote quan es tracta de la facilitat d’ús és que podeu canviar el client a un tema “fosc”, que algunes persones poden trobar més fàcil als ulls..

Tot i que el disseny sembla agradable, en general Simplenote no és una aplicació de presa de notes molt flexible. És bo per anotar notes bàsiques, però els estudiants i els tipus de creativitat semblaran molt frustrants a causa de les moltes funcions que falta.

Seguretat & Privacitat

Simplenote no proporciona molt a la seguretat. Mentre que els fitxers es xifren en trànsit, es queden al text complet mentre es guarden al núvol. Aquesta pot ser una pràctica perillosa ja que qualsevol persona que accedeixi als servidors de Simplenote podrà llegir les seves notes sense una clau de xifrat..

Les notificacions de les reclamacions automàtiques es mantenen al costat del servidor de text senzill perquè altres puguin cercar les seves notes en línia. Tot i que això sigui útil per a les notes que desitgeu publicar, per a altres notes no hi ha cap motiu raonable per no oferir el xifratge en repòs. Aquí es troba en paraules de l’empresa:

“En termes de seguretat, Simplenote funciona molt com altres serveis en línia més populars, com ara Gmail i Facebook. La informació personal està protegida per una estricta Política de privadesa. Però, a causa de la necessitat de cercar les vostres notes des del web, el contingut ha de romandre sense xifrar mentre es guarda, per tal que el programari pugui trobar els vostres termes de cerca. Per això, recomanem no utilitzar Simplenote per emmagatzemar res especialment sensible. “

L’empresa, almenys, l’adverteix que no emmagatzemi informació confidencial, que segundem.

Per a aquells que desitgen una experiència de presa de notes més segura, Evernote i OneNote s’integren amb una eina de tercers anomenada SafeRoom que permet el xifrat de notes privades i de final a extrem.

Simplenote tampoc proporciona una opció d’autenticació de dos factors (2FA), una funció que ajuda a protegir-se contra l’accés al núvol no autoritzat en cas de contrasenya robada.

Veredicte final

Per a la persona mitjana que cerqui una eina de notes capaç, Simplenote no és la resposta. Si bé aprovem l’enfocament de codi obert, l’absència de característiques crítiques i una bona seguretat són massa per superar per guanyar Simplenote, fins i tot una recomanació maleïda.

Tot i que alguns poden trobar la possibilitat de publicar i publicar funcions útils per a màrqueting i altres finalitats, hi ha editors de marca perfectes per a aquest tipus de coses.

Si necessiteu una eina de notes més hàbil i no voleu pagar-ne cap centenari, com mai, Zoho Notebook és una opció molt millor, tot i no tenir un client d’escriptori. Altres opcions de la nostra millor guia d’aplicacions de presa de notes també poden adaptar-se a les vostres necessitats, així que no us oblideu de llegir-la.

Creus que ens falta la imatge amb Simplenote? No dubteu a cridar-nos als comentaris a continuació. Ens fem preguntes. Gràcies per llegir!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map