OneNote Review – Actualització del 2020

OneNote Review

En aquesta revisió OneNote, Cloudwards.net analitza la segona aplicació de presa de notes més popular del mercat. Tot i que OneNote no té algunes de les funcions més avantatjoses d’Evernote, preveiem que molts ho preferiran per sobre de l’aplicació número de notes. Llegiu la nostra ressenya completa per esbrinar el perquè.


La majoria dels serveis d’emmagatzematge en núvol de nom gran, inclosos Dropbox, Google Drive i Box, ofereixen ara aplicacions de quaderns digitals. No obstant això, va derrotar-los a tots i la manera de tornar el 2003, no menys, va ser Microsoft, amb OneNote.

Per descomptat, l’antiguitat no sempre significa gaire quan es tracta de tecnologia. Tanmateix, en aquest cas no tenim cap problema per situar l’entrada de Microsoft per davant dels rivals d’emmagatzematge en núvol a l’hora d’ordenar a través de les millors entrades de quaderns digitals.

Això es deu al fet que OneNote és una eina flexible i plena de funcions de recollida de pensaments que es mostra clarament al capdavant de l’aclamat Evernote. Fins i tot la supera d’alguna manera gràcies a inclusions com l’enregistrament de vídeo, l’escriptura manual a la conversió de text i la possibilitat d’organitzar les notes de la manera que desitgeu, igual que la cosa real.

Això es deu al fet que OneNote és una eina de recollida de funcions flexible i plena de funcions, que s’aconsegueix molt clarament al capdavant de l’aclamat Evernote. Fins i tot la supera d’alguna manera gràcies a inclusions com l’enregistrament de vídeo, l’escriptura manual a la conversió de text i la possibilitat d’organitzar les notes de la manera que desitgeu, igual que la cosa real.

Alternatives per a OneNote

Fortaleses & Debilitats

Característiques

Com a bloc de notes digital, OneNote és capaç de desar les notes al núvol i sincronitzar-les entre els vostres dispositius. OneNote utilitza OneDrive per a l’emmagatzematge al núvol, compartint espai amb altres productes de Microsoft Office com Word i Excel, a més d’altres fitxers que es queden al núvol..

El suport per a plataformes inclou Windows i MacOS per a ordinadors de sobretaula i Android, iOS i Windows Phone per a dispositius mòbils. L’accés del navegador també està disponible, en cas que necessiteu accedir a les notes des d’un ordinador que no és el vostre.

No heu d’emmagatzemar fitxers a OneDrive, però els podeu emmagatzemar localment. No obstant això, fer-ho nil·laria la vostra capacitat per sincronitzar contingut entre dispositius, ja que la sincronització es basa en el núvol com a intermediari.

La clau per treure el màxim partit a OneNote és la possibilitat de crear tants quaderns separats com vulgueu (bé, fins que quedi sense espai d’emmagatzematge al núvol) i dividir cada quadern individual en seccions i pàgines amb codis de color, bàsicament notes. Mentrestant, Evernote et limita a 250 quaderns.

OneNote proporciona una flexibilitat aparentment il·limitada en la creació de pàgines mateixes, permetent-vos situar text, imatges i taules a qualsevol lloc de la pàgina. Això el fa ideal per copiar amb precisió les notes de conferències o reunions d’una pissarra, esquemes i tot, cosa que la converteix en una de les nostres coses preferides sobre l’eina.

OneNote Voice and Video

També es pot afegir veu i vídeo a les notes amb una funció de gravació integrada. També podeu afegir vídeos de fonts en línia si introduïu un URL de font, com ara des de YouTube.

També hi ha un tallador web molt útil que podeu afegir com a complement del navegador a Chrome, Explorer, Firefox i Safari. Aquest complement us permet guardar pàgines web directament a OneNote, útil per recopilar recerca en un mateix lloc. Al client OneNote, a continuació, podeu afegir anotacions i trucades de trucada als vostres retalls per recordar-vos per què les heu desades més tard.

OneNote també té un bon grapat d’eines de dibuix, que us permeten fer coses com el text cercle, a més de la majoria d’eines de format de text que trobareu en un processador de textos. Si utilitzeu una tauleta o un ordinador portàtil amb pantalla tàctil, podeu dibuixar esquemes i doodles mitjançant un estil o prendre notes escrites a mà.

OneDrive pot convertir les notes a mà lliure (comunament anomenades “tinta”) en lletra d’ordinador per netejar les notes més tard. També és una funció útil si voleu fer una foto de les notes a una pissarra. Evernote no ho fa també.

Podeu automatitzar la recollida de notes a OneDrive mitjançant IFTTT o Zapier. D’aquesta manera, podeu fer coses com enviar automàticament correus electrònics, fitxers adjunts, tuits agradats o fotos de Instagram penjades a OneNote. Tant IFTTT com Zapier també poden integrar OneNote amb gestors de tasques com Trello i Todoist, útils per mantenir la seva vida laboral amb certa semblança d’ordre..

Més endavant, podeu compartir les vostres notes amb d’altres directament des de l’aplicació, sempre que els portàtils estiguin allotjats a OneDrive i no localment. Podeu concedir accés a persones específiques basades en l’adreça de correu electrònic o crear enllaços a les vostres notes que puguin utilitzar qualsevol persona.

En resum, OneNote inclou gairebé qualsevol característica que podríem desitjar. Fins i tot s’integra amb Cortana i Siri, permetent-te parlar dels teus pensaments i fent-los transcriure al text. Estenògrafs del món, pren nota.

Preu

Si bé l’aplicació OneNote és gratuïta, OneNote utilitza Microsoft OneDrive per allotjar notes en línia. Pot ser que no sigui un problema, ja que podeu registrar-vos a 5 GB d’emmagatzematge en núvol gratuït. Aquesta no és exactament la distribució més generosa d’emmagatzematge en núvol, però n’hi ha prou amb uns quants quaderns.

En cas que necessiteu més gigabytes, haureu de mirar l’actualització a un compte OneTrive OneTrive d’1TB. Si ho feu, també us donarà accés a les versions d’escriptori de Word, Excel i PowerPoint.

A 6,99 dòlars al mes, 1 TB d’emmagatzematge no és un mal preu. De fet, amb Office 365 inclòs, se situa entre les millors ofertes d’emmagatzematge al núvol. Tanmateix, si no teniu la intenció d’utilitzar OneDrive que no sigui per OneNote, aquest valor disminueix completament, i podríeu millorar amb Evernote per 3,99 dòlars al mes.

Experiència d’usuari

Abans de començar, hem de destacar que l’aplicació OneNote que veurem a continuació és l’aplicació d’escriptori disponible de forma gratuïta a la botiga Microsoft per a Windows 10. Hi ha una altra aplicació anomenada OneNote 2016 disponible per a la seva descàrrega al lloc web de Microsoft, però que no s’admetrà molt més, és a dir, no tindrà les funcions més noves.

Amb l’anunci de servei públic fora del camí, a les coses bones.

Els desenvolupadors de OneNote van fer una bona tasca creant una eina que no descarrega el vostre pensament. L’espai de treball és net i, en la seva majoria, l’ús de cintes de la barra d’eines a la part superior manté tot el que necessita per crear només un clic o dos de distància.

Per a una immersió total en la presa de notes, podeu fer clic a la fletxa en diagonal inclosa a l’extrem superior dret de qualsevol nota per no distreure’s. En fer-ho, maximitzarà la nota dins de l’aplicació OneNote, així:

Per accedir a diferents quaderns de OneNote, feu clic a la fletxa situada a l’extrem superior esquerre del client per deixar-los fora del marge esquerre. També hi ha una opció “afegir quadern” a la part inferior per crear-ne una de nova.

Ens agrada molt la forma d’organitzar aquesta aplicació i el fet que puguis col·lapsar-ho tot per centrar-te en el teu treball. És una mica com Evernote, però potser una mica menys distreu en general. Tanmateix, en la creació real de notes, OneNote ha creat una memòria real a Evernote.

OneNote us ofereix moltes de les funcions d’un processador bàsic de textos, com Microsoft Word. Inclou una barra d’eines de format a la qual podeu accedir fent clic a la pestanya “home” de la cinta.

Les opcions de text inclouen els sospitosos habituals com diferents tipus de lletra i tipus de lletra, la possibilitat de posar en negreta o cursiva text, llistes de vinyetes i números, etc..

També podeu etiquetar notes a OneNote, que us ajuda a ordenar-les més endavant. Tanmateix, la versió de Microsoft Store de OneNote no us permet crear etiquetes personalitzades: us queden opcions predefinides com “crítics” i “contactes” que finalment no són tan útils.

Curiosament, la versió de l’aplicació OneNote 2016 us permet crear etiquetes personalitzades. Amb la versió de OneNote que està abandonat, esperem que l’equip de desenvolupament incorpori la incorporació de OneNote.

Una de les funcions més interessants i que no trobareu compatibles amb Evernote de forma nativa és la capacitat de convertir paraules escrites a mà (tinta) en text de l’ordinador. A la fitxa de dibuix de la cinta, encercleu la paraula amb l’eina Lasso, després feu clic al botó “convertir” i trieu “tinta a text”.

El text en imatges, pàgines escanejades i fitxers .pdf també es pot convertir en text editable, gràcies a les capacitats de reconeixement òptic de caràcters de OneNote, estalviant-vos que heu d’escriure-les manualment o utilitzar una eina externa..

Ens encanta el fet que amb OneNote puguis organitzar les teves notes de la forma que vulguis, imitant de manera efectiva un quadern real. Inclou la ubicació de text a qualsevol lloc de la pàgina, juntament amb esquemes, doodles o qualsevol altra cosa que us agradi.

Mitjançant la pestanya “inserir”, podeu adjuntar fitxers a notes, a més d’inserir enllaços, marques horàries, símbols, taules, captures de pantalla i imatges. També hi ha un botó per afegir vídeo de diverses fonts en línia com YouTube, a més d’incorporar les opcions de gravador de veu i de vídeo, que són bones inclusions per als noticiats dolents.  

En general, pensem que OneNote facilita la vida. Fins i tot hi ha una fitxa de revisió amb un traductor d’idiomes per ajudar els estudiants a fer trampes en la feina espanyola.

No obstant això, l’experiència dels usuaris és una cosa que en general Microsoft té raó en aquests dies gràcies a quaranta anys més d’experiència. El principal problema de la companyia segueix sent, com sempre, la seguretat.

Seguretat & Privacitat

Tant si compileu notes per a un nou invent com si guardeu un diari personal, guardeu amb seguretat els vostres pensaments al núvol requereu confiança perquè hi estaran fora de perill. No parlem només de seguretat contra incompliments del servidor, sinó també de protecció contra un magatzem de dades pertanyent a un departament de màrqueting o agència governamental.

Detallem algunes de les preocupacions que tenim amb la seguretat de OneDrive en la nostra revisió d’aquest servei. Aquestes preocupacions inclouen el fet que OneDrive gestiona les teves claus de xifratge, sense una opció per a xifrat privat com, per exemple, pCloud (llegiu la nostra revisió pCloud).

El problema més important és que les dades de OneDrive no es xifren en repòs per als comptes de consum. Això vol dir que es deixa en un text senzill mentre s’asseu als servidors de Microsoft, cosa que a l’època posterior a Snowden és força infreqüent. El problema és que qualsevol persona que tingui accés al servidor del núvol serà capaç de xifrar-les sense una clau de xifratge, fent més fàcil el major.  

Els usuaris comercials no comparteixen aquest problema, tal com esmentem a la nostra revisió OneDrive for Business, ja que per a ells les dades es xifren al costat del servidor. Per a tots els altres, recomanem xifrar almenys els fitxers que emmagatzemi a OneDrive mitjançant un servei de coneixement zero com el que es discuta a la nostra revisió de Boxcryptor..

Una altra opció bona és una eina de xifrat privat de tercers dissenyada per OneNote, SafeRoom. També està disponible per a Evernote.

Microsoft té una opció per a l’autenticació de dos factors (2FA), que recomanem utilitzar. Si ho feu, ajudareu a que qualsevol persona que tingui accés a la vostra contrasenya es pugui iniciar la sessió al vostre compte OneDrive i que no emporti el vostre compte de quaderns. 2FA ho aconsegueix mitjançant la necessitat d’un credencial addicional quan inicieu la sessió des d’un dispositiu desconegut, normalment un codi enviat com a text.

El Veredicte

Microsoft ha tingut molt de temps per afinar OneNote i, en la seva major part, que mostra el headstart. Com a quadern digital, es presenta amb totes les funcions de productivitat que podríem desitjar. No només elimina productes similars produïts pels rivals Dropbox i Google quan es tracta del conjunt de funcions, fins i tot té alguns trucs que Evernote no.

La capacitat de convertir la tinta en text, afegir notes de veu i vídeo, dibuixar fletxes i enganxar figures i, generalment, organitzar les notes de la forma que desitgi, fa que sigui una eina atractiva per a una ment creativa. No, no estem dient que encara estem disposats a substituir Evernote encara. Tanmateix, si OneNote va fer uns quants passos més singulars, com deixar que els usuaris xifressin les llibretes de notes i notes privades, potser només podríem balancejar-nos.

Tens ganes de fer-ho? Compartiu els vostres pensaments OneNote als comentaris següents per informar-nos de quina posició esteu. Gràcies per llegir.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map