Ръководство за облаци: Какво е Amazon QuickSight?

Amazon наскоро представи QuickSight, облачно базиран инструмент за бизнес разузнаване с основната цел да опрости целия процес на разработване на представа от купища големи източници на данни лесно, бързо и разбира се на ниска цена.


Amazon твърди, че инструментът е много бърз, лесен за използване, облачен бизнес бизнес разузнаване за 1/10 от цената на традиционните BI решения.

Подпомагане на уеб услугите на Amazon

Не може да се отрече, че през последните няколко години уеб услугата Amazon създаде силна почва за себе си, предоставяйки масив от услуги за събиране, съхраняване и обработка на огромно количество данни.

AWS Център за данни
Уеб услуги на Amazon

Ще бъдете изненадани да знаете списъка с компании, които разчитат на Amazon Web Services днес. От големи утвърдени компании като Philips и Samsung до компании, поддържащи технология като Adobe и Netflix, всички те предпочитат услугите на Amazon Web за своите нужди от големи данни.

Дори стартъпи като FourSquare и AirBnB разчитат на AWS.

За да разберете как QuickSight всъщност може да помогне на AWS, нека разровим малко по-дълбоко в него. След като данните, генерирани от клиентски приложения, преминат в инфраструктурата на AWS, те се предават през Amazon Kinesis и се съхраняват в релационен източник на данни като:

  • Amazon Redshift
  • Амазонка Аврора
  • Amazon RDS

Източниците на данни също могат да бъдат базирани на файлове като Amazon S3 или NoSQL източници на данни като Amazon DynamoDB. След като данните са защитени, те се изпращат за анализ. За анализ и обработка на данни има инструменти като AWS Data Pipeline и AWS Machine Learning.

Има голяма разлика в начина, по който данните се събират и обработват и как бизнес потребителите всеки ден вземат ключови решения чрез анализа на тези данни.

Самият аз съм работил върху няколко инструмента за бизнес анализ, когато работех в ИТ индустрията и мога да ви кажа, че целият процес от събирането на данни до създаването на отчети е твърде дълъг, отколкото някой би искал да бъде.

Уеб услуги на Amazon
© Amazon

Като цяло решенията за бизнес разузнаване се нуждаят от няколко екипа инженери, които да прекарат месеци в разбиране и изграждане на сложни модели данни. Източниците на данни се комбинират и тестват отново и отново, за да се гарантира, че няма грешка между тях.

И само след изчистване на последния QA кръг, той се предава на следващия екип, който използва напълно различен софтуер за генериране на отчети.

Това е докладът, показан на ключовите лица, вземащи решения, вместо на действителните източници на данни. Тези решения ограничават бизнес потребителите до предварително избрани заявки и отчети, тъй като няма място за визуални възможности или интерактивно проучване на данни.

На всичкото отгоре организациите трябва да харчат хиляди долари всяка година за лицензи, такси за поддръжка и тежък хардуер. Да подкрепя тези инструменти за бизнес анализ. И ако организациите искат да увеличат броя на служителите си или обема на данни, очевидно трябва да отделят повече пари, за да продължат нещата.

QuickSight – отговорът на всички BI проблеми

Amazon QuickSight е облачна услуга за бизнес разузнаване, създадена за решаване на големи проблеми с данни, включително сложност, бързина и цена.


© AWS

Това прави, като предоставя всички големи източници на данни лесно достъпни за бизнес потребителите и им предоставя лесен за използване интерфейс на 1/10 от общите разходи за други решения за бизнес разузнаване. Силно чувствам, че AWS е предефинирала света „достъпен“, като предоставя Amazon QuickSight на цена от 9 долара на потребител на месец.

Основни компоненти на QuickSight

1. СПЕЦИЯ

Супер бърз, паралелен, изчислителен механизъм в паметта (SPICE) е най-мощният и ключов компонент на QuickSight. Всъщност е изграден от същия екип от хора, които са ви донесли Amazon RedShift и Amazon Aurora.


© TechCrunch

SPICE е ключовият фактор за QuickSight и помага за мащабиране чрез терабайти данни и все още поддържане на време за реакция от няколко милисекунди. По принцип, когато насочите данните си към QuickSight, всички данни се поемат от SPICE, за да се постигне оптимална ефективност на заявките.

С богатите си изчисления SPICE позволява на своите потребители да получат представа от своите източници на данни, без допълнително осигуряване или мащабиране на инфраструктура.

Причината SPICE да отговори толкова бързо на запитвания е, че репликира данни за висока производителност и наличност. Това означава, че организациите могат да мащабират до хиляди потребители, които могат да извършват интерактивен и бърз анализ, в същото време и в различни източници на данни.

2. Автооткриване

Ако някога сте използвали инструмент за бизнес разузнаване, тогава ще знаете, че едно от най-големите предизвикателства е да откриете данните и да ги изберете за анализ.

Облачни анализи на потребителски данни
© NEC Corporation of America

Обикновено това изисква екип от инженери за данни, които да катализират и да направят данните откриваеми с помощта на аналитичен механизъм. Но с QuickSight, когато влезете в него, софтуерът автоматично открива източници на данни, до които имате достъп, анализира ги и ги настройва.

3. AutoGraph

В миналото, когато работих с BI, един от най-неприятните проблеми, с който се сблъсквах, беше създаването на графики и визуализирането на това как трябва да изглежда всяка графика.


© AWS

И се радвам, че QuickSight се е погрижил за този проблем. Всичко, което трябва да направите, е да изберете типа данни, с който се занимавате и QuickSIght ще избере най-добрата графика, за да я визуализира.

4. Споделяне и сътрудничество

Има страхотна функция на дъската за история, която ви позволява да комбинирате визуализации и да ги представяте под формата на табла за бизнес, да добавяте коментари и да ги споделяте с групи или лица (във вашите организации). Отново чудесно за по-бърза и по-добра работа.

Цени на Amazon QuickSight

Това разбира се е една от най-завладяващите характеристики на QuickSight. Стандартният годишен абонамент ще ви струва $ 9 на месец, докато месечният абонамент ще струва $ 12 на месец.


© Марк Моз

Годишният абонамент за предприятие ще струва $ 18, докато месечният абонамент за това ще струва $ 24. Това включва 10GB пространство за пакетна SPICE. За всеки допълнителен GB пространство трябва да плащате $ 0,25 на месец за изданието Standard и 0,38 $ за изданието Enterprise.

заключение

Amazon QuickSight определено ни развълнува и наистина смятаме, че може да промени BI играта, като предлага бързо изпълняващи се инструменти на голяма цена.

Той е достъпен само като функция за визуализация в момента, но имаме чувството, че Amazon ще го стартира доста скоро. В случай, че се интересувате от проверка на визуализацията, можете да се регистрирате тук

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me