Ръководство за облаци: 9-те най-добри сървърни решения за архивиране

Добре дошли в ръководството на Cloudwards.net за най-добрите решения за архивиране на сървъри, налични днес. По време на това обсъждане ще ви запознаем с решения за съхранение, предназначени да подпомогнат възстановяването при бедствия при повредени или повредени сървъри и планирани миграции към нов хардуер.


Ако търсите опции за възстановяване при бедствия, които са най-подходящи за всички ваши офисни устройства, най-доброто онлайн резервно копие за ръководството на бизнес купувача е доброто място за стартиране.

Сървърите се използват за съхранение на критични данни и файлове с приложения, наред с други неща. Както може да ви каже всеки sysadmin, никой сървър не трае вечно. При наличието на добър план за възстановяване при бедствия, неизбежната катастрофа е просто неудобство; без един, това е вероятно катастрофа.

Нека да разгледаме най-добрите начини да избегнете катастрофа, без да счупите банката или да повишите кръвното си налягане, докато се опитвате и да се научите как да работите. Ако и вие сте на пазара за действителен сървър, препоръчваме ви също да разгледате нашата най-добра статия за сървъра за малък бизнес.

Как направихме нашите снимки за най-високо резервно копие на сървъра

От години оценяваме и преглеждаме софтуера за архивиране на сървъри и се извличаме от това преживяване, за да направим нашия най-добър избор за архивиране на сървъри. Макар че няколко избора, включително Carbonite и CloudBerry Backup, не бяха хора, някои от другите не бяха толкова лесни.

Когато оценяваме архивирането на сървъра, има няколко функции, които търсим. За един, като облачни ентусиасти, ние предпочитаме решения, които улесняват архивирането на сървърни файлове в отдалечени центрове за данни. Въпреки това ние също така признаваме, че локалното архивиране също има много предимства, включително възстановяване. Имайки това предвид, ние сме склонни да предпочитаме инструменти, които поддържат хибриден подход за архивиране.

Потърсихме също инструменти, които могат да изпълняват както файлови, така и изображения, базирани на изображение, в допълнение към пълно, инкрементално и диференциално архивиране. Ние също така разгледахме възможностите за планиране на архивиране, които позволяват на хората да планират резервни копия на върхови връзки, за да ограничат системните ресурси. Другите ключови функции включват горещо архивиране, което ви позволява да архивирате файлове, които се използват в момента, и многонишково архивиране, което ви позволява да стартирате множество процеси за архивиране едновременно.

И накрая, ние предпочитаме способност, наречена възстановяване на голи метали. С възстановяването на голи метали можете да възстановите изображение на сървър, който все още няма инсталиран софтуер, което спестява ценно време в процеса на възстановяване при бедствия.

Най-добрият избор на резервно копие на сървъра 1. Потърсете бизнес

IDrive for Business последователно се нарежда като една от любимите ни опции за архивиране на потребителите. Неговите бизнес резервни планове също са отлични, като осигуряват гъвкавост на платформата и функции, които съответстват или надвишават по-скъпи опции като MozyPro и SOS Online Backup for Business.

Първи план:
План втори:
План три:
Годишна цена:$ 99.50$ 199.50$ 499.50
Компютри:неограниченнеограниченнеограничен
Сървъри:неограниченнеограниченнеограничен
Общо съхранение:250GB500GB1,25 TB

Получавате 25% отстъпка за първата година на услугата (или две години, ако нямате нищо против такъв ангажимент), което прави цените още по-привлекателни. 

Има и още опции за абонамент, чак до 12.5TB. За разлика от Carbonite Office и някои други опции, е малко по-трудно да мащабирате съхранението с IDrive, защото трябва да се придържате към такъв, ако неговите зададени планове за съхранение. Но ниската му цена като цяло го прави по-добра стойност. 

IDrive е в състояние да архивира повечето сървърни приложения, включително Windows Server, Linux Server, MS SQL Server, MS Exchange Server, MS SharePoint Server, Oracle Server, Hyper-V и VMWare. 

IDrive поддържа хибридно архивиране, ако искате да поддържате копирани сървърни файлове както локално, така и в облака. Освен това разполага с прилични инструменти за мониторинг, за да ви държи на върха на архивирането си в почти реално време. Поддържат се и възстановяване при катастрофа с голи метали и архивиране на дисково изображение.

Опциите за телефон, имейл и онлайн чат са достъпни за поддръжка на клиенти, които винаги сме намирали за много навременни. Поддръжката е налична и 24/7, както можете да прочетете в нашия IDrive for Business.

2. CloudBerry архивиране

CloudBerry Backup е малко по-сложен от IDrive for Business, тъй като не предлага собствена облачна мрежа за съхранение. Вместо това трябва да закупите CloudBerry Backup софтуер и след това да закупите облачно пространство за съхранение отделно от поддържана услуга.

Въпреки това, с поддържани над петдесет различни опции за съхранение в облак, тези, които са добре с малко технически характеристики, могат да се насладят на универсалността. Поддържаните доставчици включват Amazon S3, Microsoft Azure, Google Cloud и Backblaze B2. CloudBerry Backup също поддържа локално архивиране.

Ще трябва да купувате софтуер според вида на сървъра или сървърите, които използвате:

 • Windows Server: $ 119.99
 • SQL Server: $ 149.99
 • Обмяна: $ 229,99

Опциите за софтуер на SQL Server и Exchange също поддържат Windows Server. Има и $ 229.99 Ultimate план, който може да се използва за Windows Server, SQL Server и Exchange.

Резервните копия на базата на изображение и възстановяването на голи метали са двете функции. CloudBerry Backup също поддържа възстановяване на сървъри с различен хардуер и възстановява директно от облака с помощта на USB флаш устройство.

Софтуерът има лесен за употреба съветник, който да ви преведе през опциите, включително времената за планиране, за да стартирате вашите архиви. Поддържат се както пълни, така и диференциални резервни копия. Файловете могат да бъдат компресирани и при архивиране, за да се намали използваната честотна лента.

CloudBerry Backup поддържа архивиране от страна на клиента, за да ограничи достъпа до вашите файлове в облака. Използваното ниво на криптиране от страна на клиента е 256-битов AES. За повече подробности вижте нашия преглед на CloudBerry Backup.

3. Карбонит за офис

Плановете Carbonite for Office включват опции както за облачно, така и за местно архивиране, което го прави хибриден инструмент за архивиране. Той поддържа физически и виртуални сървъри, плюс прикачено към мрежата съхранение (NAS), мрежа за съхранение (SAN) и външни устройства. Това е солидна услуга за архивиране, въпреки че поддръжката на платформата не е толкова добра, колкото тази, която получавате с IDrive – и струва доста повече.

В допълнение към архивирането и възстановяването на отделни файлове, можете да извършите цялостно възстановяване на системата с Carbonite. Услугата поддържа както изображения, така и възстановяване на голи метали. За да настроите план за възстановяване при бедствия за вашия сървър, ще трябва да погледнете отвъд основния основен план на Carbonite, който е ограничен до архивиране на компютър.

плансъхранениеГодишни разходиБрой компютриБрой сървъри
сърцевина250GB$ 269.99неограниченНито един
мощност500GB$ 599.99неограничен1
краен500GB$ 999.99неограниченнеограничен

Carbonite for Office Power ви позволява да архивирате един сървър, докато Carbonite for Office Ultimate ви позволява да архивирате неограничени сървъри. И двата ви предоставят 500 GB базова памет и ви позволяват да добавите 100 GB памет за 99 долара годишно.

Може би това, което най-много обичаме в Carbonite, е колко по-лесно е да се настрои в сравнение с повечето други опции за архивиране на сървъри. Някои от тези опции за архивиране може да достигнат по-ниска цена от Carbonite, но те също са по-трудни за управление. Собствениците на фирми, които искат бързо да въведат план за резервно копие на сървъра и да го поддържат без да харчат куп пари за помощен персонал, трябва да са щастливи.

Интерфейсът е лесен за очите и ви превежда през по-голямата част от процеса. Можете да планирате автоматично архивиране с обикновен планировчик и да управлявате натоварването на системните ресурси, като настроите пълно, инкрементално и диференциално архивиране. Други опции включват ограничаване на честотната лента, инструменти за настройка на известията и мониторинг.

За сигурност Carbonite използва 128-битов AES за защита на съдържанието, съхранявано в своите центрове за данни. Ако искате, можете също така да преминете към частно криптиране и сами да поддържате контрола върху ключовете си за криптиране. Това означава, че никой от Carbonite никога няма да може да дешифрира вашите файлове.

И накрая, Carbonite разполага с някои от най-полезните служители за поддръжка, с които сме работили, поне за облачна услуга за архивиране. Можете да се обаждате, да пишете по имейл или да чатите онлайн с поддръжка седем дни в седмицата. Carbonite предлага и безплатни инсталации за камериране, което означава, че служител на Carbonite ще настрои и оптимизира резервното копие на вашия сървър безплатно.

Прочетете повече за тази услуга в нашия преглед на Carbonite for Office. 

4. Acronis Backup 12.5

Acronis е един от най-популярните инструменти за архивиране на сървъри, налични днес, тъй като предлага страхотен онлайн интерфейс и е изключително лесен за използване. Въпреки това може да бъде и малко скъпо. Цената на основния абонамент е 469 долара годишно на сървър и също така трябва да платите за съхранение:

 • 250GB: 299 долара годишно
 • 500GB: 499 долара годишно
 • 1TB: 899 долара годишно
 • 5TB: 4299 долара годишно

Цената от $ 469 е за стандартен абонамент за архивиране на Windows и Linux сървъри. Има и разширен план за $ 839. И двата плана се отстъпват, ако се регистрирате за няколко години предварително.

Както Acronis Backup Standard, така и Acronis Backup Advanced предлагат възможности за дисково изображение и хибридно съхранение. Опциите за локално съхранение включват NAS и SAN. Advanced също включва дедупликация, поддръжка на лента и много по-добри възможности за администриране и отчитане.

Acronis може да се използва за архивиране на физически и виртуални сървъри и може да извършва файлово, пълно и голи метали за възстановяване. Той също така може да се възстанови на различен хардуер, ако трябва да се премести на нов сървър.

5. StorageCraft ShadowProtect SPX сървър 

ShadowProtect SPX Server е друг фаворит, макар че идва с доста повече ограничения от първите ни четири избора. От една страна, докато мнозина ще намерят интерфейса му за десктоп доста лесен за използване при създаване на резервни планове, той не е толкова лесен за използване като Carbonite или дори IDrive, CloudBerry Backup или Acronis.

По-голямото ограничение е, че не се интегрира лесно с облачно съхранение, което означава, че ще ви трябва някой със силни технически познания, който да ви помогне. Резултатът от всичко това е, че се използва най-добре за местно архивиране.

Ако обаче можете да заобиколите тези ограничения и се нуждаете преди всичко от локално решение, ShadowProtect SPX предоставя приятна гама от функции за осигуряване на вашите физически и виртуални Windows сървъри за възстановяване при бедствия.  

Тези функции включват пълно и постепенно архивиране, планиране на архивиране и много добри инструменти за наблюдение. Можете да архивирате файлове или изображение, а архивните изображения могат да бъдат възстановени на машини с различен хардуер.

ShadowProtect SPX Server има друг проблем, който може да не го направи подходящ за хора или малък бизнес, нуждаещ се от резервно копие на сървъра: цена. Лицензът за цял живот ще ви върне $ 1095, а една година премиум поддръжка струва допълнителни $ 164. Приоритетната поддръжка обаче включва 24-часова поддръжка по телефона.

6. Macrium Reflect 7

Macrium страда от някои от същите проблеми като ShadowProtect SPX Server, има по-малко функции и е по-малко удобен за потребителя. Въпреки че не улеснява архивирането в облак, той все още е популярен сред ИТ отделите като локално средство за архивиране. Това може би е така, защото струва доста по-малко от ShadowProtect SPX.

Macrium Reflect 7 Server струва 275 долара на сървър за постоянен лиценз. Както при StorageCraft, поддръжката струва допълнително, дори и да изберете стандартна поддръжка над премиум. Въпреки това, вие получавате първата година на стандартна поддръжка безплатно. Първата година на премиум поддръжка добавя $ 13 към разходите.

Стандарт: Premium:
Разходи за подновяване:$ 55$ 69
Време за реакция:24 часа12 часа
24/7:Неда
Поддръжка по телефона:Неда
Специализиран мениджър:Неда

Софтуерът може да се използва за архивиране на цели физически и виртуални сървъри в един компресиран файл с изображения или файлове и папки в един компресиран архивен файл. Удобният планировчик ще ви позволи да планирате пълни и постепенни резервни копия за това, когато можете да щадите системните ресурси.  

С Macrium ReDeploy можете да възстановявате файлове директно на различен хардуер, в случай че дисковете на вашия сървър се повредят или е време за надграждане. Виртуалното зареждане също се поддържа.

7. NovaBACKUP сървър

NovaBACKUP Server ви позволява да архивирате както локално, така и в облака. Опциите за архивиране в облак включват NovaStor, който трябва да закупите чрез доставчик на управлявани услуги, или Amazon S3, който можете да настроите сами.

NovaBACKUP може да бъде интегриран и с няколко услуги за споделяне на файлове, включително Dropbox, Google Drive и OneDrive. Тези опции обаче не са наистина създадени за архивиране на сървъри.

Самият софтуер може да бъде закупен годишно за 200 долара или можете да отидете с постоянен лиценз за 400 долара. Ако продължите с постоянен лиценз, ще получите само една година поддръжка на NovaCare. NovaCare включва имейли, чат и канали за поддръжка по телефона.

Освен като хибридно решение за съхранение, NovaBACKUP поддържа файлови базирани, изображения, инкрементални, пълни и многопоточни архивиране. Освен това поддържа реставрация на голи метали и възстановяване на различни устройства.  

Софтуерът може също така да криптира данни с помощта на 256-AES, независимо дали ги записва локално или ги изпраща в облака и предоставя инструменти за мониторинг в реално време.

8. EaseUS Todo Backup Server

EaseUS произвежда някои от най-популярните инструменти за ИТ специалисти в света, включително отличен инструмент за възстановяване на данни, който сме написали в нашия преглед на съветника за възстановяване на данни. Софтуерът за архивиране на сървъри, Todo Backup Server, също е много добър.

Едно от най-атрактивните неща за Todo Backup Server е неговата цена. Пожизнен лиценз за текущата версия на Todo Backup Server струва 199 долара. Пожизнен лиценз за настоящата и всички бъдещи версии струва $ 359.

За съжаление, въпреки че Todo Backup Server има някои много приятни функции, той не поддържа просто облачно архивиране и това не му позволява да бъде много по-високо в този списък. FTP обаче е опция, така че пак можете да архивирате отдалечено, ако сте готови за малко работа.

Too Backup Server осигурява пълно резервно копие на системата за Windows Server, бързо блокиране на дискови изображения и резервно копие на файлове. Той може също така да изпълнява инкрементални и пълни архиви и има приятен резервен планировчик. Изображенията и файловете се компресират, за да заемат повече място и могат да бъдат криптирани с 256-битов AES. Можете също да създадете известия, за да ви предупреждават за текущи, завършени или неуспешни процеси.

Възстановяването на системи може да се извърши с помощта на стартиращи носители и на различен хардуер. Можете да възстановите цялото изображение или да извършите възстановяване на базата на файлове.

Заключителни мисли

Това са нашите избори за най-добрите инструменти за архивиране на сървъри. За нашите пари Carbonite спечели мястото си като най-горния цялостен инструмент за архивиране благодарение на силен набор от функции, потребителско изживяване, което наистина опростява процеса на архивиране и отлична поддръжка, за която не е нужно да харчите допълнителни пари за.

Въпреки това, различните инструменти ще се харесат на различни потребители, като Carbonite и IDrive вероятно ще се харесат на собствениците на малък и среден бизнес, които търсят лекота на използване, а останалите по-подходящи за ИТ отделите с персонал. Приветстваме вашите въпроси и коментари по-долу и, както винаги, ви благодарим за четенето.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map