Разширено ръководство за използване на WordPress: WP Wizardry

WordPress е една от най-гъстите платформи за изграждане на вашия уебсайт. В това разширено ръководство за използване на WordPress ще покажем само защо. В тези раздели ще обхващаме разширени опции за оптимизация, разработка на WordPress и някои общи съвети за платформата, докато направите своя път към пълното овладяване.


За разлика от предишните ни ръководства, тук няма да има много уроци. Когато стигнете до напредналия край на WordPress, нещата стават много по-объркани. Тук искаме просто да ви оборудваме с базови познания по тези сложни теми, а не да задълбочавате напълно в тях. В края на краищата, само за цялостното разработване на теми ще отнеме множество статии с над 5000 думи.

Въпреки това, това ръководство е създадено, за да ви изтласка от вашата зона на комфорт, използвайки WordPress, използвайки многото инструменти онлайн, за да подобрите познанията си за платформата и тънкостите на нея. Ако търсите по-основен подход към WordPress, проверете другите ни ръководства, преди да преминете през това.

 • Ръководство за начинаещи за използване на WordPress
 • Междинно ръководство за използване на WordPress

Разширена оптимизация

През трите ни ръководства за WordPress покрихме различни форми на оптимизация от основното редактиране на изображения до по-модерни приставки като WP-Optimize. В този раздел навлизаме задълбочено в оптимизацията, докосвайки се до това как можете да ускорите вашия сайт още повече с CDN, кеширане и прогресивно зареждане на изображения.

Динамично съдържание с CDN

Най-добрият начин да се намали времето за зареждане с WordPress е чрез използването на статично съдържание. Статичното съдържание, като публикация в блога, се зарежда много по-бързо на страница над динамично съдържание, като например CSS файл, който много се извлича и чете всеки път, когато получи заявка.

CDN или мрежа за доставяне на съдържание прави точно това. Той филтрира през вашето динамично съдържание, кешира го и го обслужва статично. Доставчик на CDN (който е отделен от доставчик на уеб хостинг) разполага с масивно количество сървъри по целия свят, за да може да зарежда цип пъти за зареждане.

Да речем, че най-близкият център за данни на вашия уеб хост до вас е в Лос Анджелис. Някой, намиращ се в Съединените щати, ще има по-бързо време за реакция спрямо някой, намиращ се в Европа. Закъснението от предаването на данните на уебсайта Ви ще бъде по-дълго, тъй като трябва да измине още разстояние.

CDN облекчава тези проблеми. Мрежата (доколкото е реномирана) ще има сървъри по целия свят, което означава, че европейският потребител ще получи кеширана версия на вашия сайт от по-близък сървър. Скоростите ви ще се изгладят в международен план, като ви осигуряват едно и също преживяване за всяка аудитория, независимо къде се намирате.

Освен това CDN разтоварва ресурсите на вашия уеб хост. Тъй като родителският сървър не получава заявка при всяко зареждане на уебсайта Ви, CDN ще ви помогне да предотвратите трафика на шипове и DDoS атаки, за да сте сигурни, че сайтът ви остава онлайн.

Всеки наличен CDN има малко по-различен метод на изпълнение, така че не можем да управляваме всичко. Вместо това ще се съсредоточим върху Cloudflare, един от най-популярните CDN и обща функция, която виждаме в нашите ревюта на уеб хостинг. Въпреки това някои доставчици включват безплатна версия на Cloudflare с всеки уебсайт, така че не е необходимо да го инсталирате отново, ако това е така.

Първо, отидете на Cloudflare и се регистрирайте за безплатен акаунт. След като стигнете до таблото си, кликнете върху „+ добавяне на сайт“ в горния десен ъгъл. Въведете домейна си в WordPress и кликнете върху „започне сканиране“.

След няколко минути Cloudflare ще изтегли вашите DNS записи, както и две опции. За да се възползвате от CDN, изберете „CDN и защита“ от двете. Вашият запис (вашият домейн) трябва да има оранжев облак, показан в колоната „статус“. Други записи, като например MX записи, използвани за електронна поща, не трябва да използват CDN, така че не се притеснявайте, ако имате празно място в състоянието.

Продължете през настройката, след като сте се уверили, че вашите DNS записи са точни. Винаги можете да се върнете и да промените този раздел, така че не се притеснявайте твърде много, ако нещо трябва да бъде променено по-късно. На следващия екран ще изберете плана си. Cloudflare е малко скъп, но безплатният план трябва да се справи добре за повечето потребители.

Сега, когато Cloudflare е готов, трябва да го конфигурирате. По същество трябва да насочите вашия домейн към Cloudflare, което от своя страна ще насочи към вашия уеб хостинг. Cloudflare просто действа като прокси, който за съжаление отнема известно време за настройка.

Отидете до вашия регистратор на домейни и насочете домейна си към сървърите на имената на Cloudflare. За екрана по-долу използвахме InMotion (прочетете нашия преглед на хостинг InMotion), но процесът трябва да е доста прост, без значение къде се намира вашият домейн.

Сега, когато вашият домейн е насочен към Cloudflare, трябва да насочите Cloudflare към вашия уеб хост. Влезте в Cloudflare и кликнете върху раздела „DNS“ в таблото за управление. Вашият запис, който е вашият домейн, трябва да сочи към IP адреса на сървъра на вашия уеб хост. Можете лесно да намерите това в cPanel (прочетете най-добрия ни уеб хостинг с cPanel), но просто се свържете с него, ако вашият уеб хост не поддържа този интерфейс.

След това Cloudflare е готов за работа с вашия WordPress сайт. Все пак има специален плъгин, който може да направи управлението на Cloudflare просто в таблото за управление на WordPress. Просто инсталирайте и стартирайте подканите и трябва да сте добре. Единственото нещо, от което се нуждаете, е ключ за API на Cloudflare, който можете да намерите тук.

Този плъгин е доста страхотен, особено ако имате платен план. Можете да видите честотната лента, която Cloudflare спестява, входящите заявки към CDN и броя на уникалните посетители, които е обслужвал. Платените членове също ще могат да конфигурират защитната стена на уеб приложението и разширената защита на DDoS в приставката.

Прогресивно зареждане на изображението

В предишното ни ръководство говорихме за оптимизиране на вашите изображения за използване в мрежата чрез коригиране на размера и разделителната способност, както и някои приставки, за да намалите всички възможни мазнини. Има обаче още нещо, което можете да направите, за да намалите времето за зареждане с изображения.

Ключът към бръсненето на няколко части от милисекунда с изображения е прогресивното зареждане на изображенията. Това обаче не е същото като отзивчиво зареждане на изображение, тъй като двете често могат да бъдат объркани. Прогресивното зареждане на изображения се отнася до това, когато изображението се зареди на страницата, докато отзивчивото зареждане се занимава с цялостното оформление на вашия сайт.

По същество изображенията, зададени за постепенно зареждане, всъщност няма да се заредят на страницата, докато потребителят не превърти надолу към тях. Това намалява напрежението на сървъра, като зарежда само това, което е „над сгъвката“, когато някой кацне на вашия сайт.

Можете да настроите всичките си изображения да се зареждат постепенно чрез HTML, но това е доста труден процес. Вместо това препоръчваме да инсталирате мързелив зареждащ плъгин, за да се справите с работата на краката вместо вас. Повечето плъгини могат също да мързи да зареждат коментари и видеоклипове, така че имайте това предвид. Ето няколко от нашите любими:

 • А3 мързелив товар
 • BJ Lazy Load
 • Безкрайно превъртане – зареждане с Ajax

Оптимизирането може да стане и преди качването. Както споменахме в предишното ни ръководство, препоръчваме .png файлове за всякакви графики или скрийншоти, тъй като форматът не се пречупва толкова лесно при компресия. Снимките, от друга страна, са много по-подходящи като .jpgs.

В повечето случаи снимките са масивни файлове и, дори след известно преоразмеряване, отнеме известно време, за да се зареди на уеб страница. Повечето приложения за редактиране на изображения ще експортират оптимизиран за базовите линии .jpg, малко по-малък файл, който запазва възможно най-много подробности чрез компресия.

Прогресивните .jpgs са малко по-големи, но използват различен метод за зареждане. Вместо да се опитвате да заредите цялото изображение по ред, прогресивният .jpg ще зареди набор от линии за по-дълъг период от време, придавайки възприятието на изображението на страницата ви, но позволява повече време да се зареди. Това е като зареждане на YouTube видео в SD за няколко секунди, преди автоматично да скочи на HD (въпреки че технологията е различна).

Това със сигурност е вторична мярка за оптимизиране на използването на мързеливо зареждане. Няма да спестите място на сървъра си и общото време за зареждане на страницата няма да бъде повлияно. Той обаче може да реши проблема с изображение, произволно изскачащо в страницата, след като се зареди.

По-специално, прогресивните .jpgs работят най-добре за големи файлове с изображения. Малките .jpgs трябва да са добре в основен формат, тъй като ще се зареждат сравнително бързо на всяка уеб страница. Ако искате обаче снимки с висока разделителна способност, прогресивните .jpgs ще гарантират, че няма черно петно ​​на страницата ви, докато изображението се зарежда.

Поглед към кеширането на WordPress

В предишното ни ръководство разказахме споменато кеширане на WordPress и защо е важно да ускорите нещата на вашия сайт. Ние обаче не се впускахме в това защо е така. Тук ще разгледаме кеширането на WordPress по-подробно защо ускорява вашия сайт и защо в някои случаи може да разбие вашата тема.

Да започнем с действителното разбиране какво е то. Когато някой напише вашия URL адрес и натисне „enter“, шумът от файлове започва да се прехвърля от сървъра към машината на местоназначение. По същество някой посещава вашия сайт, WordPress търси всички файлове във вашата база данни и уеб сървърът компилира данните в HTML страница, за да се достави на потребителя.

Въпреки това има проблем с този подход WordPress генерира съдържание динамично, което означава, че всеки път, когато потребителят кацне на вашия сайт, се зарежда прясно съдържание, дори и да е било там преди. Това е до голяма степен излишно, тъй като е малко вероятно да публикувате блог и общата стилизация на вашия сайт всеки ден.

Точно тук идва кеширането. Той създава статична версия на вашето съдържание и предоставя вместо това, което означава, че когато се връщат посетители идват на вашия сайт, те ще видят кеширана версия, която трябва да бъде много по-бърза. Той използва повторно данни, минимизирайки потока между сървъра и потребителя.

Налични са два типа кеширане: от страна на клиента и от страна на сървъра. Кеширането от страна на клиента е извън вашия контрол. Използва се в повечето съвременни браузъри, за да ускори времето за зареждане, като използва повторно изтеглените данни. Вашият уебсайт (стига да е сдвоен с модерен браузър) вече извършва кеширане от страна на клиента.

Вашето царство е от страна на сървъра. Има различни протоколи за кеширане, които съставляват цялото пространство на кеширане на WordPress. Ето кратко описание на всеки от тях:

 • Кеширане на страници: Най-чистата форма на кеширане. Това е процесът на съхраняване на HTML файлове статично и обслужването им от кеша. Това означава по-малко изпълнения на PHP скриптове и заявки към база данни MySQL
 • Кеширане на база данни: Това се отнася до кеширане на резултата от конкретна заявка към база данни. Вместо WordPress всеки път да търси нещо в базата данни, резултатът се съхранява в кеша и WordPress ще зареди това. Ще трябва да пречиствате кеша всеки път, когато обновявате базата данни
 • Кеширане на обекти: Кеширането на обекти е вградено в WordPress от първа стъпка. Подобно е на кеширането на база данни, но разглежда резултатите от многократни заявки. Няма да ви се налага да се забърквате тук, тъй като WordPress автоматично ще съхранява обекти в кеша от включеното
 • Опкод кеширане: WordPress използва в основата си списък на PHP скриптове. Всеки път, когато се изпълнява PHP скрипт, той трябва да бъде съставен, за да се генерира изпълним код. Оптовото кеширане по същество отвежда резултата от компилатора на PHP в кеша, за да намали броя на изпълненията

Разберете ли, че кеширането изисква някакво съхранение. Споделеният хостинг (за който можете да научите в нашето най-добро ръководство за уеб хостинг) обикновено осигурява само хранилище на твърд диск, което означава, че кешът ви ще заема място на твърд диск. VPS и специализирани сървъри могат да се възползват от специална RAM, много по-бърза памет, която ще ускори кеширането ви. Не забравяйте да прочетете нашия преглед на DreamHost, за да научите за план на WordPress VPS, който е отличен.

Сега кеширането изглежда като мечта на теория, но може да бъде малко болка на практика. Съвременните уебсайтове имат много динамични функции, които се актуализират, дори без да промените нито едно нещо. Например, емисията ви в Instagram ще се актуализира постоянно, въпреки че всъщност не правите промени в сайта си.

Това постоянно актуализирано динамично съдържание ще се счупи първо при кеширане, а не актуализиране, когато някой кацне на вашия сайт. Кешът се отнася за всичко, което е съхранявал преди, което означава, че елементи като този няма да се презареждат.

Елементи като този се счупват само ако използват PHP за изпълнение, тъй като кеширането на Opcode съхранява изхода. Най-доброто решение е да разчитате на плъгини или джаджи, които използват JavaScript или AJAX за генериране на изход, тъй като те работят от страната на браузъра. С това, дори когато страниците са кеширани, браузърът ще генерира динамични функции.

Ако разчитате на конкретна функция, която използва PHP, тогава най-доброто решение е просто да изключите кеширането на тази конкретна страница. Това може да повлияе на скоростите ви, но е по-добре да имате бавен функционален уебсайт, а след това бързо прекъснат.

Дадохме няколко препоръки в предишното ни ръководство за кеширане на приставки. За бърза справка, ето трите ни любими:

 • WP Супер кеш
 • W3 Общ кеш
 • Оптимизация на скоростта на страница колибри

Разширени възможности за дизайн

С познаването на детските теми, плъгини и странични ленти, следва да искаме да се впуснем в някои по-модерни дизайнерски опции в WordPress. Ще дефинираме езиците, използвани за разработване на WordPress, както и накратко, как да ги приложим на практика в платформата.

Преди да се потопите в разработването на собствен плъгин, искаме да определим няколко термина. Ако сте запознати с HTML, CSS, Javascript и PHP, не се колебайте да прескочите напред. За начинаещи, ние ще разграничим четирите, но не забравяйте да научите езиците, ако се интересувате от плъгин или разработка на теми.

HTML

HTML или езика за маркиране на HyperText, обработва цялото съдържание на вашия уебсайт. Този език е крайъгълен камък на вашия уебсайт. Уеб браузърите извличат HTML файлове, когато вашият уебсайт има достъп и превежда скрипта във вашето съдържание.

Добър начин да получите основно разбиране на HTML е да преминете към текстовия редактор в WordPress. Тук ще видите основни функции като вграждане на видеоклипове, добавяне на текстови модификации и добавяне на изображения.

Това е основната структура на вашия уебсайт. Ако направим аналогия на сграда, HTML ще бъде самата сграда, независимо от това, което може да се намира вътре в нея.

CSS

CSS или каскадни таблици за стил се справят с цялостния облик и стила на вашия уебсайт. Това означава как се показват публикациите, как се показват изображения на страницата, цветовете, шрифтовете и т.н. Всичко, свързано с това как изглежда вашият сайт се обработва от CSS.

Въпреки че някои стилизиране могат да бъдат направени с HTML, като например промяна на шрифта, CSS обработва цялостния вид на вашия сайт, който се отнася за всички публикации или страници. Той осигурява далеч по-голям контрол върху универсалните цветове, оформлението и шрифта на вашия уебсайт, отделно от всякакви отделни настройки.

Продължавайки с нашата аналогия на сградите, CSS ще бъде работата с боя и цялостния облик на сградата, както и стаите вътре в нея. HTML обработва съдържание, CSS обработва стилизиране.

JavaScript

Закръглявайки триадата от технологии, които съставляват всеки уебсайт, JavaScript обработва отзивчивостта на вашия уебсайт. Той не се използва само за чист паралакс образ (въпреки че се използва за тази цел), но всяко взаимодействие, което някой има с вашия сайт.

Това означава да използвате лентата за търсене, да кликнете върху изображение или да извършите връзка. JavaScript е това, което позволява на вашия сайт да реагира на потребителския принос, независимо колко основен е той. За разработката на плъгини и теми няма да е необходимо да правите много с JS.

Що се отнася до нашата сграда, JavaScript най-лесно се сравнява с врати, асансьори и т.н. Това превръща пословичната плоча от бетон в нещо функционално.

PHP

PHP, или Hypertext Preprocessor, е скриптов език от страна на сървъра, използван в back-end уеб разработка с MySQL. Използва се за манипулиране на уеб страници, създадени с HTML. Всеки уебсайт ще има един скриптов език от страна на сървъра, за да изпълни HTML скриптове.

Това може да бъде Java (не JavaScript, различни неща), PHP или Python. За разлика от големите три, които се изпълняват през уеб браузъра, PHP скриптите се изпълняват на самия сървър. Обикновено това означава съхраняване и вземане на данни от MySQL база данни.

Повечето сайтове на WordPress използват PHP, така че е най-важно да го научите през Java или Python, ако възнамерявате да се развивате в платформата. За нашата сграда PHP би бил архитектът и изпълнител, който го направи.

Писане на собствен плъгин

Разкрихме масивен списък с плъгини между нашите три ръководства за WordPress. Ето, ще разберем как можете да направите своя собствена. Трябва да отбележите обаче, че това не е урок за PHP. Ако нямате познания за PHP, може да успеете да следвате нашето малко ръководство тук, но няма да има много практическо приложение, докато не научите езика.

Нека да започнем с това, което всъщност е плъгин. По същество това е просто PHP скрипт, който променя нещо на вашия уебсайт. Темите променят външния вид на вашия уебсайт, а плъгините променят начина му на функциониране.

Звучи достатъчно основно, но двете всъщност имат много кросоувър. Както бе споменато в нашето междинно ръководство, всяка тема има файл function.php, който обработва как се държи вашия сайт. Можете да редактирате този файл, за да постигнете това, което искате с плъгин, но не винаги е практично.

Промяна като дължината на публикацията или размера на коментара може лесно да бъде променена във вашите файлове с теми, но нещо по-интензивно, като пощенски списък, е по-подходящо със собствен плъгин.

Създаването на приставка всъщност е мъртъв просто с WordPress. Влезте в сайта си чрез FTP и тръгнете надолу по „public_html“ > WP-съдържание > плъгини. ” Създайте нова директория и я наречете каквото искате. За този урок ще го наречем просто „myplugin“.

Отворете NotePad или всеки редактор на скриптове и въведете следното:

<?PHP

  / *

  Име на приставката: Моят плъгин

  URI на приставката: http://my-fake-plugin.com

  описание: >-

 Мога да добавя приставки към WordPress

  Версия: 1.0

  Автор: Plugin Developer

  URI на автора: http://plugin-developer.com

  Лиценз: GPL2

  * /

?>

Поставете този файл в папката, току-що създадена, и я наречете „myplugin.php.“ От всички опции тук се изисква само името на приставката, но е добре да добавите възможно най-много подробности, ако възнамерявате да разпространявате плъгина онлайн.

След като файлът бъде качен, можете да влезете в своето табло за управление на WordPress и да го активирате. Разбира се, всъщност няма да направи нищо, но това е само демонстрация, за да ви покаже как работи процесът. От вас зависи всъщност да напишете сценария.

Не винаги е толкова просто, колкото да напишете скрипта си и да го хвърлите в папка. Понякога е по-добре да разбиете приставката си на няколко файла в зависимост от нуждата. Ако сте нов в процеса на разработка, препоръчваме да разгледате скриптите на популярните приставки, за да видите как са структурирани.

Преди да преминем към теми, искаме да дадем някои бележки за неща, от които се нуждаят всички плъгини. WordPress предлага три куки, за да се увери, че приставката ви съхранява информация само когато е активирана и приема всички тези данни със себе си, когато е деактивирана или деинсталирана.

 • register_activation_hook (): Това е функцията, която се изпълнява, когато плъгинът ви се активира вътре в WordPress. Това е куката, която се извиква, когато плъгинът е активен и изпълнява първата функция в скрипта.
 • register_deactivation_hook (): Подобно на куката по-горе, този задейства WordPress да стартира функция, когато плъгинът е деактивиран. Обикновено тук няма да изтриете данни, но отрежете ненужната мазнина, когато приставката не е активна.
 • register_uninstall_hook (): Това е функцията, която се изпълнява, когато вашата приставка бъде изтрита в таблото за управление на WordPress. Добре е да изтриете всички данни, останали от приставката. Приставката трябва да може да работи отделно от куката, за да може правилно да я деинсталира. Ако не можете да стигнете до там, ще трябва да създадете uninstall.php файл.

Не можем да навлезем в спецификата на разработването на вашия собствен плъгин, тъй като е необходима каквато и да е идея, която имате и често опит в сценариите. Ако имате и двете, препоръчваме ви да разгледате Наръчника за приставки на WordPress, за да научите входовете и изходите на системата.

Писане на собствена тема

Има приставка за почти всичко и разработката е доста ангажирана, ако имате нужда от нещо, което ще намерите в базата данни на приставките. За мнозина разработването на тема е далеч по-практично. Все пак ще ви трябва знания за CSS и PHP, за да изпълните собствената си разработка на тема.

Извън тези знания, разработването на теми е доста просто. Ние надграждаме информацията в нашето междинно ръководство по детски теми, така че не забравяйте да я прочетете, преди да продължите (връзката е по-горе).

Има две възможности за разработване на собствена тема: чрез рамка за тема или от нулата. Препоръчваме на първия, тъй като можете да станете и да работите сравнително бързо, като все още поддържате контрол върху стила на вашия уебсайт.

Това е същият процес на използване на детска тема в WordPress. В този случай рамката е родителската тема и темата на вашето дете се справя с всички стилове. Изпълнете процеса назад в предишното ръководство за инсталиране на тематична рамка и създаване на style.css и function.php файл, за да свържете двете заедно.

Всяка рамка е различна, както всяка тема е. Някои идват с цена, а други идват с различни функции от други. Не забравяйте да се огледате, за да намерите един, който работи най-добре за вашите нужди. Ето три от нашите любими:

 • генезис
 • рамка на подемен кран
 • Хибридно ядро

Разработването на собствена тема само технически изисква два файла: index.php и style.css. Въпреки това, много теми включват още няколко файла за уточняване на заглавката, долния колонтитул и страничните ленти на уебстраницата. Ето кратко описание на файловете, които повечето теми ще имат:

 • index.php: Ядрото на вашата тема. Това е основната област, която ще определи къде се намират всичките ви опции за тема. Правилно наречен, това е индекс за вашата тема
 • style.css: Това е цялостният вид на вашия сайт. Тук ще дефинирате цветовете, шрифтовете, разстоянията и т.н. на основното съдържание
 • header.php: Скриптът за генериране на цялата информация в заглавката, включително лого, главно меню и т.н.
 • sidebar.php: Цялата информация за това как работят страничните ленти във вашата тема. Вижте нашето ръководство за начинаещи (свързано по-горе), за да научите повече за страничните ленти
 • footer.php: Колкото и да е обяснително като последните три, това обработва секцията на долния колонтитул на вашия уебсайт

Вашата цел е да започнете с индексен файл, като използвате рамка като Bootstrap, за да започнете и да го разширите, като разбиете този файл на отделни файлове за заглавки, долни колонтитули и странични ленти. Подобно на приставките, добро упражнение е да преминете през файловете с теми, включени в WordPress, за да видите как са структурирани.

В много случаи приемането на рамка за изграждане на вашата тема е най-добрият начин. Това ще премахне всички основни сценарии, така че имате функционален сайт и ще ви позволи да се върнете назад и да направите промени в цялостния стил на него.

Ако искате да отидете на себе си, подгответе се за дългия път. Не е толкова трудно, колкото разработването на плъгини по много начини, но много повече време отнема. Вижте ръководството за теми на WordPress, за да научите всичко за формата и структурата на вашата тема.

Общи Съвети за WordPress

С сложността на WordPress е лесно да се изгубите във всичките хъбове. Като поклон пред нашите три части серия за WordPress, ще ви дадем някои общи съвети за използването на CMS, за да можете да стартирате сайта си правилно.

Не го усложнявай

Преди всичко е важно да поддържате WordPress възможно най-лесен. Тонове плъгини, персонализирани стилове и сложни дизайни на публикации рядко изплащат нещо положително за вашия сайт. Резултатите често са бавни времена на зареждане, несъвместимост с плъгини и счупени уеб страници.

Стартирайте сайта си само с голи основни приставки и опции за стил. С количеството данни, което WordPress прехвърля, всеки плъгин или екстравагантен вариант само добавя към времето за зареждане, което вече е доста дълго. Ако искате нещо светкавично, бъдете готови да направите сериозна оптимизация или вместо това използвайте конструктор на уебсайтове.

Ако сте на кодиращия край на нещата, това означава също да не се самозалъгвате. Пазете кода си чист и се опитайте да не правите нищо фантастично, ако разработвате свой плъгин или тема. В крайна сметка това просто прави скрипта по-труден за изпълнение на WordPress.

Актуализирайте често

Не можем да подчертаем тази точка достатъчно. WordPress е постоянно развиваща се платформа с много движещи се части. Актуализация на един плъгин или функция може да доведе до несъвместимости с друг, водещ до счупен или свален сайт.

Веднага след като се появи актуализация, я приложете на сайта си. В някои случаи това може да доведе до несъвместимост, така че не забравяйте да направите резервно копие на сайта си (което ще покрием в следващия раздел), за да можете да върнете в случай, че това се случи.

По-добре е обаче да продължите напред и да направите актуализацията. Седенето на масивна купчина промени само ще забави вашия сайт и дори ако усетите, че приставката се счупи с актуализацията на друг, можете да откажете разработчиците, така че да могат да извадят актуална корекция.

Резервно копие постоянно

След като свършите цялата работа на вашия WordPress сайт, би било пагубно да го загубите на хак или разбит сървър. Въпреки че е малко вероятно, трябва да архивирате сайта си толкова често, колкото можете, като използвате една от най-добрите онлайн резервни услуги.

Съществуват множество WordPress плъгини, които се интегрират с онлайн архивиране и съхранение в облак, за да осигурят излишността на уебсайта Ви. Една от най-добрите опции за това е UpdraftPlus, която ви позволява да съхранявате своите резервни копия директно в Dropbox (прочетете нашия Dropbox преглед) или Google Drive (прочетете нашия ревю на Google Drive).

Малко вероятно е данните на уебсайта Ви да бъдат напълно изтрити, но със сигурност е възможно. Малък данък е да плащате за спокойствие, което със сигурност ще плаща дивиденти при катастрофалното събитие, когато някоя от вашите данни е загубена.

Заключителни мисли

С това завършихме нашия три части курс за учене на WordPress. Въпреки че покрихме много по време на тези ръководства, има много повече да научим за платформата. Уверете се, че прочетете в WordPress Codex, за да научите всичко, което не е обхванато тук.

Дори при всички знания за WordPress, напразно е усилие, ако нямате солиден уеб хост, който да изпълни вашия уебсайт. Не забравяйте да проверите най-добрия ни уеб хостинг за WordPress, за да гарантирате, че цялата ви упорита работа е сдвоена със солиден сървър.

Какви други въпроси към WordPress имате? Уведомете ни в коментарите по-долу и, както винаги, благодаря за четенето.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map