Облачно срещу Backupify

Услугата за архивиране в облака изглежда като стотинка десетина дни. Повечето от тях обещават да запазят потребителски файлове. CloudAlly и Backupify обаче предлагат различен тип съхранение. Дуото съхранява информация от акаунти на Google App, Salesforce, Amazon S3 и Office 365, както и социални медийни услуги.


Тези доставчици дори архивират чат файлове, до степен, така че да можете да ги прегледате при необходимост. Това е особено полезен инструмент за онези, които могат да обсъждат бизнеса в програми за незабавни съобщения и след това трябва да преразгледат диалога, за да видят какво е договорено по-късно.

Необходимостта от резервно копие в облак

Информацията се губи най-често, когато някой случайно изтрие данни, без да има резервно копие. Това може да е главоболие за тези, които може да се нуждаят от тази информация за работа. Тази загуба също е главоболие за ИТ, тъй като те трябва да задават въпроса как да възстановят тези загубени данни, ако изобщо е възможно.


© Cloudwards.net

При наличието на резервно копие от облак в облак загубата поради хардуерна грешка или грешка на потребителя става малко по-поносима. За да улесним процеса, решихме да изпробваме два от най-популярните облачни доставчици на резервни копия.

Имаше много доставчици на разположение за тази задача, но искахме да тестваме топ кучетата. Ние поставяме CloudAlly и Backupify главата до главата, за да помогнем да определим кой е най-добрият, за да запазим данните си в безопасност. Нека да стигнем до битката.

Резервно копие от облак в облак е добра идея

Cloud Ally е основана през 2010 г. и предлага неограничено запазване на ежедневните архиви за живота на акаунта. Единствените данни за изтриване са, когато акаунтът бъде анулиран. Услугата на CloudAlly е достъпна. Докато ще трябва да плащате за всяка сметка, а месечните такси са базирани на потребителите, цената е достъпна. Потребителските данни могат да се прехвърлят между потребители, ако желаете.


© Vondrs Bondrs

Backupify е много подобен на CloudAlly. Основана през 2008 г., те предлагат задържане на приложения на Google (включително имейл), Salesforce, Box, Smartsheet и други файлове, базирани на облак. Подобно на конкуренцията си, данните се запазват до изтриването на акаунта. След това тази информация се пречиства от техните сървъри, за да се съобразят с най-високите стандарти за поверителност и сигурност.

Отново абонаментната такса за услугата се основава на акаунти и потребители. Профилите в Google App започват от едва 3 долара на месец на потребител. Профилите на Salesforce започват от 199 долара на месец на потребител. Те обаче сортират много повече информация от групата Salesforce. И двете компании позволяват на потребителите да избират кои функции да се запазят.

Кръг 1 – Лесна употреба

CloudAlly

След създаването на акаунта в CloudAlly е лесно да добавите точно кои услуги трябва да бъдат архивирани. Всички услуги, които могат да бъдат задържани, са посочени на главната страница на акаунта на потребителя. Кликвайки върху New Backup, клиентът може да започне да запазва информация.

CloudAlly лого
© CloudAlly

За да започнете, може да се изисква информация за влизане, като потребителско име и парола. Mail Exchange изисква добавяне на сървър за вход. SimpleDB изисква данни за регион, ключ за достъп и секретен ключ. За разлика от Backupify обаче всичко се прехвърля през табло. Нови архиви могат да бъдат създадени за множество типове услуги от тази област.

Backupify

Backupify също е лесен за използване. Клиентите трябва да се запишат за различните услуги отделно. Всеки от тях обаче улеснява бързото архивиране на вашата информация.


© Архивиране

Веднъж интегрирана с акаунти в Google, Salesforce или Social Media, в зависимост от това, от което се нуждаете, архивирането е неинвазивно и изисква малко или никакво взаимодействие, за да се гарантира, че файловете са запазени. Може да е малко смущаващо да настроите сметките, за да започнете с това, особено ако се опитвате да настроите акаунта си в Google App едновременно.

Кръг 2 – Надеждност

Когато става въпрос за резервно копие в облак – надеждността е задължителна. Потребителите трябва да имат достъп до акаунта и лесно да намират своите файлове. Всичко е в това как услугата управлява данните, които са им поверени от потребителя. Тъй като резервното ви копиране е толкова добро, колкото възстановяването, надеждността на тези услуги се основава както на това, доколко те архивират, и на това колко добре се възстановяват.

CloudAlly

Когато тествахме CloudAlly, забелязахме и обичахме, че всичките ни акаунти са в една област. Процесът на архивиране отнема ден или повече. Въпреки това, след като се извърши първоначалното архивиране, по-бързо се записва всеки ден документи без проблем.

Тази услуга също така предоставя на потребителите достъп до различни версии на документи, запазени от Google Apps.


© CloudAlly

Когато възстановявате от CloudAlly, всички файлове се изтеглят с таг „Възстановяване на облака“, за да не се презапише случайно файл със същото име. Възстановяването може да бъде записано и на локална машина, като експортирате данните и изтеглите .Zip файл. Освен това клиентите могат да експортират данни като .PST за тези, които се нуждаят от този формат.

Услугата също гарантира 99 процента време на сървърите си. Което означава, че потребителите трябва да имат достъп до него по всяко време отвсякъде, стига да са достъпни идентификационните данни за вход.

Очаква се случаен престой за поддръжка, но рядко се случва да се случва, когато влизате.

Backupify

Като CloudAlly можете да архивирате няколко типа акаунти. Сървърът завършва първоначалното архивиране в рамките на 24 часа след започване и може непрекъснато да архивира всеки ден, както се изисква. Пълните възстановявания са лесни и могат да бъдат изтеглени локално или обратно в акаунта.

Един от проблемите, които видяхме, а други коментираха, е, че няма версия за файлове.


© Архивиране

Услугата не презаписва файлове при възстановяването им, но няма маркер, който да показва, че е архивиран файл. Вместо това имате число в скоби до името на файла. Това може да бъде объркващо, ако не преименувате веднага или съгласувате файла.

Backupify също гарантира 99 процента време на сървърите си. Въпреки че може да има моменти, когато се извършва поддръжка, което е много важно за здравето на системата им, това ще бъде рядко състояние, когато няма да имате достъп до профила си.

На разположение са и помощни техници за поддръжка, за да ви помогнат по всякакви въпроси.

3 кръг – скорост

При всички резервни копия от облак в облак скоростта е важна. Тези видове архивиране често трябва да се провеждат ежедневно, така че е важно трансферът да се извърши бързо. Тествахме с Google Apps, по-специално услугите на Gmail.

CloudAlly

Профилът в Gmail не беше напълно пълен, когато тествахме CloudAlly, но все пак отне по-голямата част от деня, за да направим първоначалното архивиране.


© CloudAlly

След като първоначалното архивиране е завършено, той лесно следи ежедневните промени в акаунта. Никога не се изтрива, което означава, че се добавят само нови версии и допълнителни файлове.

Backupify

Когато става въпрос за скорост, Backupify го има. Тази услуга работи по-бързо от CloudAlly при съхранението на първоначалното архивиране.


© Архивиране

След по-малко от ден нашите файлове бяха готови за използване, ако е необходимо. Подобно на своя конкурент, Backupify обработва ежедневните изображения и ги предоставя за незабавна употреба, ако имате нужда от това.

Кръг 4 – функции

Понякога всичко се свежда до функциите. Въпреки това може да бъде трудно да се определи ясен победител само въз основа на тях. Има хора, които предпочитат определено количество функции, докато други биха намерили тези опции за безсмислени.

CloudAlly

CloudAlly предлага много от стандартните функции, които човек би могъл да очаква от услугата за архивиране от облак в облак. Компанията осигурява задържане на данни от Google Apps, Salesforce, Office 365, SimpleDB, Yahoo Mail, SharePoint и дори чат файлове от моментални месинджъри. В допълнение, той е сертифициран по ISO 27001.

Други включени функции са:

 • Ежедневно архивиране
 • Неограничено съхраняване на ежедневни архиви
 • Лесен експорт и възстановяване на критични данни
 • Всички резервни копия се управляват от една конзола за управление.
 • Намаляване на изискванията за съхранение на място
 • Автоматизиран процес, който спестява време чрез елиминиране на ръчно администриране

Обикновено резервното копиране се извършва приблизително в 2:00 централно стандартно време. Въпреки това, потребителите могат да зададат персонализирано време за извършване на архивирането.

Backupify

Подобно на CloudAlly, Backupify има няколко стандартни функции. Тази услуга архивира информация от Google Apps, Salesforce и програми за пощенски услуги. Backupify обаче предлага уникална функция, като запазва информация от платформи за социални медии като Facebook и Twitter.

Това може да помогне да се гарантира, че цялата ви информация никога не е загубена, независимо какво може да се случи. Компанията е сертифицирана по ISO 27000. Други функции, предлагани от Backupify включват:

 • Автоматично ежедневно архивиране
 • Журнал за одит на цялата активност в акаунта
 •  Резервно копие на Gmail, Google Drive, Google Календар, чат и контакти 3 пъти на ден
 • Проследявайте изтритите елементи

Backupify също така ви позволява да защитите файлове, съхранявани и споделяни във вашия акаунт в Box, като предлагате защитено архивиране, нещо, което CloudAlly не прави. Това е приятна функция за тези, които използват облачната платформа, за да си сътрудничат над документите заедно. Има малък страх файлът да бъде изтрит случайно и следователно да стане невъзвратим.

(само едва добавянето на социални медии и резервните копия на Box помогна да се постави над върха.)

Кръг 5 – Сигурност

Никаква скорост, надеждност, лекота на използване или функции не могат да козят сигурността. Ако вашите файлове не са защитени, тогава всичко останало може да е за нищо. Бизнесът процъфтява в поверителността си, когато става въпрос за данни. Това често е преломната точка за повечето компании при избора на услуга за архивиране в облак.

CloudAlly

CloudAlly търси по-добри начини да направи вашите данни безопасни. За начало компанията е сертифицирана по ISO 27001, която е международно призната услуга за акредитация за управление на информационната сигурност. Това показва постоянния ангажимент на компанията за осигуряване на облачни услуги за архивиране.

Сървърите са резервно архивирани, за да се гарантира, че всички файлове ще бъдат достъпни при нужда.


© ISO

Този доставчик на резервно копие от облак в облак използва алгоритми за криптиране AES-256, докато се съхранява и по време на предаване. Приложението SaaS също използва SSL-сървъри, които са втвърдени, за да включват най-новите корекции. Всяко приложение има уникален ключ за криптиране. В случай, че едно приложение е хакнато, други приложения също не могат да бъдат дешифрирани.

След като акаунтът е затворен, цялата информация се изтрива от системата им за допълнителна поверителност. Всички файлове, намиращи се в сървъра на CloudAlly, които трябва да бъдат запазени от потребителя, трябва да бъдат изтеглени като .zip или .pst файл преди анулиране на услугата.

CloudAlly не съхранява индивидуални идентификационни данни за потребителско име и парола. Вместо това се използва токен, който позволява на компанията да има достъп само до информация, от която се нуждае, за да работи. Общият достъп не е разрешен.

Backupify

Backupify също е загрижен за вашата поверителност. Тази компания използва AES-256 битово криптиране, за да кодира информация както в транзит, така и в покой. За тази процедура се използват S3 сървърите на Amazon и всеки от тях е активиран за SSL.

Подобно на основния си конкурент, Backupify е сертифициран със сертификат ISO 27000. Компанията също се придържа към публикации за сигурност на NIST. Тази корпорация предоставя вътрешен достъп до съхранени данни чрез принципа на най-малко привилегия, използвайки основа „необходимост да знам“.


© Cloud Security Alliance

Backupify има допълнителни протоколи за защита, за да гарантира, че информацията ви е защитена. Компанията използва одит SOC2 тип II спрямо принципите, критериите и илюстрациите за сигурност на AICOA Service Organisation Control Trust Services. Одитът приключи контролът е проектиран да осигури разумна увереност, че целите на контрола са постигнати.

За да гарантира поверителност, Backupify изтрива всякаква и цялата информация от техните сървъри в момента на закриване на акаунта. След този период файловете не могат да бъдат възстановени. Компанията предлага на потребителите да изтеглят всички резервни копия на местно ниво, за да гарантират, че няма загуба на информация, след като акаунтът бъде закрит.

Backupify е също член на CloudTrust на Safe Harbor Skyhigh Network и Alliance Security Alliance.

заключение

В крайна сметка с три победи, въпреки че едната беше от косъм, Backupify е победител в облака в облак. Те просто предлагат повече сигурност, по-добра скорост и няколко допълнителни функции, с които CloudAlly не може да се конкурира. Потребителите няма да бъдат разочаровани от услугата, която получават с тази компания.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map