Най-доброто съхранение за криптиране 2020

Вследствие на скандала с НСА, разкрит от Едуард Сноудън, потребителите по целия свят отвориха очите си за участието на хакери и правителствени агенции. Който натрапва поверителността на лицата, поради което клиентите в облачно хранилище изискват най-новите и най-добрите технологии за криптиране. 


Следователно, тук от Cloudwards.net, представяме петте най-добри услуги за шифроване на облачно съхранение.

Кой би си помислил, че само преди десет години всеки имейл, текстово съобщение, телефонно обаждане и почти всяка форма на цифрова комуникация ще бъдат под зоркия поглед на чичо Сам? За съжаление, така стоят нещата днес. Но заплашващите заплахи не идват само от НСА.

Потребителите също трябва да бъдат загрижени за хакери, интернет доставчици и дори служители за съхранение в облак, които потенциално четат техните лични или професионални данни. За да се защитят от хакери и компрометирани интернет доставчици, потребителите в облачно хранилище трябва да защитават данните по време на транзит, с най-новите стандарти за криптиране. И след като данните се съхраняват в мрежата на доставчиците, те трябва да знаят, че не е просто да седи там в обикновен текст.

За да ви помогне да намерите доставчици с най-силното криптиране, сигурността и спазването на поверителността; ще разгледаме петте най-добри услуги за съхранение в облак за криптиране.

Най-доброто съхранение за криптиране 2020

Защо шифроването е важно при използване на облачно съхранение

За начало е важно да разберем, че има по същество два конкуриращи се стандарта относно криптирането. Първият криптира данни по време на транспортиране, за да защити данните, тъй като е в транзит през обществения Интернет. 

След това, след като данните достигнат до мрежата за съхранение на доставчика, те се декриптират. След което данните се криптират с още един алгоритъм за криптиране за целите на съхранението. Този тип шифроване не е най-силният, защото служителят може да получи ръцете ви, ако разполага с неговия ключ за криптиране.

Това обаче със сигурност ще попречи на хакер или ISP да видят какъв вид данни предавате. Вторият тип криптиране е известен като локално криптиране. С локалното криптиране данните на клиента се кодират преди да напусне локалния компютър.

Данните се криптират в същия формат със същия ключ, тъй като обикаля обществения Интернет и когато седи на сървър за съхранение. Тази форма на криптиране е най-силната, но има някои компромиси. Истинското предимство, което се предлага тук, е практически сигурността на желязото. Не само че е безопасно от хакери и интернет доставчици, но служителите на услуга за съхранение са безсилни да декриптират локално криптирани данни.

Без правилния ключ за криптиране никой в ​​света не може да прегледа вашите данни. Въпреки това, той има недостатъци. Основният недостатък е, че за криптиране на данните е необходимо доста ресурси от процесор и памет. Освен това, криптираният файл с данни обикновено е по-голям от нешифрирана версия на същите данни.

Което създава драматични режийни разходи, драстично увеличава времето, необходимо за успешно качване и изтегляне на файлове. Ако използвате нов компютър, с много мощност на процесора и високоскоростна интернет връзка, този конкретен недостатък вероятно не представлява голяма загриженост.

И обратно, ако имате умерено бавна интернет връзка, дори и архивирането на малки файлове и прехвърлянията може да отнеме толкова час. Така че истинската сделка е между непроницаема сигурност и бързи трансферни скорости. Ако потребителят се възползва само от облачното хранилище за данни, които не са чувствителни, има много смисъл да се свържете с доставчик, който не предлага нулева сигурност.

Представете си алчен хакер, който се бори за:

  • Лична информация за акаунта
  • Потребителските имена
  • Паролите
  • Друга чувствителна информация

Само за да разберем, че е заловен на последния епизод на Game of Thrones (на кого му пука?). От друга страна, представете си, че трябва да изпращате бизнес документи, лични семейни снимки и изображения или друг чувствителен материал.

Бихте ли искали да рискувате тези данни да бъдат прихванати единствено поради нетърпение? Бързият и интелигентен отговор тук е не. Така че, в светлината на фактите, които току-що разминахме, нека разгледаме по-подробно петте най-добри услуги за съхранение в облак за криптиране.

1. Sync.com

Както може би се досещате, Sync.com е доставчик на нулеви знания, което означава, че дори служителите им не могат да дешифрират вашите данни, тъй като не могат да имат достъп до личните ключове за шифроване на клиентите.

Плюс това услугата се предлага с безплатна сметка на стойност 5 GB място за съхранение, а платената услуга започва от $ 4.08. В услугата е включена функция за автоматично създаване на резервно копие, както и удобен инструмент за версиране на файлове. Ако искате силна сигурност и лесна за използване услуга за съхранение в облак, това също е бързо и на добра цена – Sync.com е най-добрият ни избор.

Други причини, защо харесваме Sync.com

Sync.com е първият ни избор за потребители, които искат силно криптиране, защото това е отлична услуга. Тъй като Sync.com е канадска, потребителите не трябва да се притесняват от принуда или участие от NSA.

Канадски конкурент на Dropbox, Sync.com предлага най-високото ниво на частно криптиране и има фантастично отношение към поверителността.

Прочетете преглед

2. SpiderOak

Старото дете на блока, SpiderOak все още е мощност на криптиране и поверителност. Той предлага приличен набор от функции и добри скорости. И те са истински доставчик на нулеви знания благодарение на управлението на ключовете за криптиране на потребителите.

Онлайн архивиране и синхронизиране на SpiderOak

Които никога не се виждат от SpiderOak и е невъзможно да дешифрирате данни, които са криптирани на локален компютър.

Но не само потребителите могат да архивират компютри, те могат да направят същото и на таблети, смартфони и неограничен брой устройства. Не на последно място, SpiderOak има функции за версия на файлове, за да помогне за възстановяване на по-стара версия на файл, ако той е бил изтрит случайно или презаписан.

Други причини, защо харесваме SpiderOak

SpiderOak е вторият ни избор за потребители, които искат силно криптиране. И не са твърде скъпи, като цените започват от 7,00 долара на месец за 30 GB хранилище.

Най-големият план предлага 5TB място за съхранение за $ 25,00 на месец. И потребителите могат да избират отделни файлове и папки, които да архивират ръчно. SpiderOak е по-скоро услуга за архивиране, а не истинска опция за съхранение в облак, но те позволяват на потребителите да синхронизират и споделят данни с други.

Прочетете преглед

3. OpenDrive

OpenDrive идва с много страхотни опции, като неограничена синхронизация на устройства и персонализирани планове за съхранение, но страда от крехък интерфейс-синдром и още по-лоша поддръжка на клиенти. OpenDrive е третият ни избор за потребители, които искат силно криптиране, и разбира се, те предлагат сигурност с нулево знание чрез папка „защитени файлове“.

Освен това потребителите могат да увеличат сигурността, като управляват потребителските и груповите разрешения за достъп на потребителите, които са добавили към личен акаунт. Началната цена за тяхната услуга е 9,95 долара на месец за индивидуалния план и можете да одитирате всеки добавен потребител.

Тяхната функция за архивиране прави инкрементални архиви, всеки път, когато нещо се промени, и те също имат големи функции за синхронизиране и споделяне. 

Други причини, защо харесваме OpenDrive

OpenDrive се предлага с удобен уеб интерфейс за плъзгане и пускане. Те дори имат мобилни приложения за iOS и Android.

Още по-добре, потребителите могат да персонализират плана си за съхранение, а бизнес потребителите имат достъп до персонализирани функции. Те също имат приложения в Windows, Mac, Android и iOS.

Прочетете преглед

4. Tresorit

Оцелел от един от най-силните опити за хакване досега (спонсориран от себе си), Tresorit е услуга за криптиране от край до край както за бизнеса, така и за личните потребители.

Tresorit - Dropbox Alternative

Tresorit, различен от изпитаната и изпитана сигурност, предлага функции за сътрудничество, за да помогне за сигурността на данните. Процесът работи, като премахва необходимостта от изпращане на файлове като прикачени файлове в имейли, които могат да бъдат хакнати от трети страни.

Основният план струва $ 12,50 на месец за един потребител и 100 GB капацитет за съхранение, докато бизнес версията струва $ 20,00 на потребител на месец за терабайт съхранение. Както потребителските, така и бизнес пакетите предлагат безплатни изпитания.

Други причини, защо харесваме Tresorit

Tresorit върши огромна работа за защита на данните на клиентите чрез използване на криптиране. Това е много по-сигурна алтернатива на Dropbox.


Tresorit лого

Тъй като за разлика от Dropbox или Google Drive, той предлага локално криптиране и контролирани от потребителя ключове – превръщайки Tresorit в доставчик на нулеви знания. Те разполагат с няколко различни възможности за обслужване, предназначени да приемат както физически лица, така и предприятия.

Прочетете преглед

5. Кутия

Box е фокусирана върху предприятието услуга за съхранение на файлове и Dropbox съперник с прилични функции за сътрудничество. Освен това има доста добра услуга за един потребител Box е добра алтернатива за малки фирми с трима или повече служители, които иначе биха избрали само три потребителски акаунта с услуга за съхранение в облак, предназначена за лична употреба.

Стартовият пакет е само 5,00 долара на потребител на месец, а бизнес пакетът е 15,00 долара на потребител на месец. И накрая, не само позволяват на клиентите да управляват лично кодовете за криптиране, но Box има и персонализирани услуги за бизнеса.

Други причини, защо харесваме кутията

Box е последният ни избор за доставчици на нулево знание. Компанията също е съобразена с HIPAA и много други разпоредби, така че и вие сте готови да отидете в този отдел.

Кутия преглед

В допълнение към нулевите знания те предлагат и контроли за сигурност, които помагат на администратора да управлява разрешения за достъп на потребители и групи.

Прочетете преглед

заключение

Съвременният интернет пейзаж е толкова опасен в наши дни, че всеки потребител трябва да се възползва от силните технологии за криптиране. Препоръчвам на потребителите винаги да използват VPN за целите на криптирането, когато се свързват с Интернет, но вашият доставчик на облачни услуги също трябва да използва силно криптиране, когато защитава данни.

От петте най-добри услуги за съхранение в облак за криптиране, всички те са доставчици на нулево знание и позволяват на потребителите да управляват своите ключове за криптиране. Въпреки че локалното криптиране леко затруднява скоростта на качване и изтегляне, това е необходимо зло за потребителите, които искат да бъдат 100% сигурни, че никой няма достъп до данните им в облака.

Какво мислите за осигуряването на облачни данни чрез криптиране? Споделете мислите си в секцията за коментари по-долу.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me