Най-доброто резервно копие онлайн за UK 2020

Под небесното небе на Великобритания се случват много крадци. Един лаптоп се краде на всеки 53 секунди, обикновено в кръчма или на тръбата. Бобитата не могат да бъдат навсякъде, но тази статистика все още е тревожна и трябва да ви даде причина да архивирате данните си. Ние пресявахме резервни копия и избрахме най-доброто онлайн архивиране за Обединеното кралство, започвайки от CloudBerry Backup, съчетано с Amazon S3.


Не само някой може да открадне вашия лаптоп, твърдият ви диск може да се срине или да се повреди. Можете да опитате да възстановите данните си, но не можете да сте сигурни, че ще работи. Твърдите дискове няма да се сринат като обикновените твърди дискове – честотата на отказите им е по-малка от 1% – но имат повече грешки в данните.

Ние избрахме нашите снимки за този списък от нашата най-добра селекция за резервни копия онлайн. Ако имате нужда от съхранение, прочетете разликата и се консултирайте с нашата статия за най-доброто облачно хранилище за Обединеното кралство. Преди да започнем списъка, трябва да преминем през критериите, които използвахме за съставянето му.

Най-доброто резервно копие онлайн за Великобритания 2020

Какво прави онлайн архивирането най-доброто за Обединеното кралство

Първоначалното архивиране може да отнеме много време. Наближаването на сървър ще ускори прехвърлянето ви, защото връзката ви ще бъде по-силна и няма да се прекъсва толкова често.

Скоростта на връзката ви ще се влияе от вашия доставчик на интернет услуги и онлайн резервното копие, което използвате също. Ако услугата за архивиране ви позволява да зададете предпочитани настройки за прехвърляне, увеличете броя на нишките, за да увеличите скоростта и ги дроселете, ако е необходимо, това е още по-добре. Алгоритъмът за прехвърляне на ниво на блок също ще ви помогне след първоначалното архивиране.

Тъй като законите на Обединеното кралство са такива, каквито са, услугата трябва да защитава вашата поверителност – прочетете нашата най-добра VPN за статия във Великобритания, за да я защитите допълнително – и да осигури силна сигурност. Резервните услуги трябва да предоставят в покой, транзитно и частно криптиране, което означава, че никой не може да чете вашите облачни данни. Двуфакторната автентификация ще помогне и на хакерите, които искат да откраднат вашите идентификационни данни.

Доброто потребителско изживяване ще улесни използването на услугата. Настолните клиенти трябва да работят на повечето операционни системи и техните интерфейси, както и тези за уеб и мобилни устройства, трябва да бъдат привлекателни и ясни.

Не искате да изпразвате портфейла си, докато пазарувате за онлайн резервно копие. Ето защо ще вземем предвид стойността, за да сме сигурни, че получавате най-много удар за вашия долар. За предпочитане е дадена услуга също има много планове, защото това увеличава шансовете за намиране на добра форма.

1. Най-доброто онлайн архивиране за Обединеното кралство: CloudBerry Backup с Amazon S3

CloudBerry Backup не е като обикновеното архивиране в облак. Няма да ви предостави резервно пространство. Вместо това той ще действа като централен център за вашите резервни планове на други облачни платформи. Той е идеален за тези, които трябва да управляват множество услуги и компютри.

Всички трансфери отиват директно към услугата на трета страна, която в нашия случай е Amazon S3. Той допълва CloudBerry Backup поради глобалната си мрежа от сървъри, евтините разходи и лесната интеграция. Той има три сървъра в Лондон и също толкова в Ирландия, което би трябвало да ви позволи да постигнете по-бързи скорости на качване и изтегляне.

Дива къпина-Backup-планове-Slider1
© Cloudwards.net

Дива къпина-Cloud Storage--Slider2
© Cloudwards.net

Дива къпина-Backup-Mode-Slider3
© Cloudwards.net

Дива къпина-Backup-Source-Slider4
© Cloudwards.net

Дива къпина-Backup-График-Slider5
© Cloudwards.net

предишен

Следващия

Можете да увеличите сигурността на CloudBerry Backup, но това зависи най-вече от партньорската услуга. CloudBerry Backup поддържа до AES 256-битов от страна на клиента. Тъй като много облачни услуги поддържат само криптиране от страна на сървъра, наличието му от страна на клиента означава, че контролирате ключа за криптиране и само вие можете да четете данните си.

Amazon ви предоставя и тази опция със своята услуга за управление на ключове Amazon. Той също има двуфакторна автентификация, за да ви предпази от кражба на парола.

Сървърните съоръжения на Amazon се подлагат на одити на трети страни, ограничават достъпа на принципа на най-малка привилегия, използват системи за откриване, многофакторна автентификация, наблюдение и други. Те могат да издържат на пожари, наводнения и земетресения, благодарение на автоматичните сензори, адаптивното оборудване и мерките за съкращаване на данните.

Amazon S3 е примамлива цел, тъй като е лидер на пазара и имаше много нарушения. Те се дължат най-вече на небрежни потребители. Все пак силните мерки за сигурност са голяма пречка за потенциални заплахи.

Други причини, които харесваме CloudBerry Backup с Amazon

Настройването на CloudBerry Backup не е за слабо сърце. Трябва да добавите вашия акаунт в Amazon S3 и да създадете резервен план, който изисква да изберете от много опции. Потребителите, които обичат да се занимават със софтуер, ще го харесат, а други ще се отклонят. Имаме ръководство за това как да използвате CloudBerry Backup с Amazon S3, което ще облекчи болката ви.

CloudBerry Backup поддържа уеб достъп за една услуга: Amazon S3. Той няма много възможности, но върши работата. Amazon изисква да създадете „кофички“ за качване на файлове, което може да бъде сложно в началото.

Тъй като CloudBerry Backup не предлага място за съхранение, той изисква да закупите еднократен лиценз. Вие също ще трябва да платите за резервния си избор. За 250 GB на Amazon S3 ще трябва да плащате $ 5,57 на месец. Това не е най-добрата сделка на пазара, но не е и най-лошата.

CloudBerry Backup не е толкова лесен, колкото решенията „всичко в едно“, но ви предоставя множество възможности и доставчици, от които да избирате. Услугата може да е обезсърчаваща в началото, но след като свикнете с нея, ще можете да се насладите на нейните предимства. В съчетание с Amazon, той ще ви осигури добра сигурност, скорост и прилична схема за ценообразуване. За да научите повече за тези услуги, прочетете нашия преглед на CloudBerry Backup и Amazon S3.

2. Начало на BigMIND

BigMIND Home е от същата компания зад Zoolz Home Cloud Backup (Zoolz Home review). Не е изненадващо, че двете услуги са сходни, но BigMIND Home има нови функции, които Zoolz Home не.

Табло за управление на работния плот BigMIND

Опции за свързване с BigMIND

Интелигентна селекция BigMIND

BigMIND Backup Schedule

Онлайн проучване на файлове BigMIND

предишен

Следващия

Услугата има един център за данни във Великобритания, който ще помогне на потребителите си да поддържат добра връзка. Очаквайте обаче да имате бързи скорости на качване и бавни скорости на изтегляне, тъй като BigMIND използва Amazon Glacier, студено хранилище за дългосрочно архивиране на данни, за да архивира данни. Ако това ви интересува, прочетете нашия преглед на Amazon Glacier. Средното време за качване на 1GB данни трябва да бъде около 30 минути.

BigMIND криптира сървърни файлове, използвайки 256-битов AES и управлява вашия ключ за криптиране по подразбиране. Можете да изберете сами да го управлявате, докато настройвате резервния си план, но не и след това. Ако решите да го направите, не можете да разчитате на BigMIND да изтегли паролата си. SSL протоколът ще защити вашите файлове по време на транзит, но ще трябва да го активирате сами. 2FA също е на разположение.

Други причини, които харесваме BigMIND

Клиентът за настолни компютри, наличен за Windows или macOS, ви показва текущото ви състояние на архивиране, кога е било последното архивиране, колко файлове са архивирани и колко са в очакване. Тази информация е полезна и интерфейсът е привлекателен и ясен.

Можете да видите категориите файлове и устройства в цветния и лесен за използване уеб интерфейс. Нейното табло ви показва колко устройства са свързани с BigMIND и колко резервни копия. Има и графика, която показва вашата резервна активност във времето, и кругова диаграма, която дава преглед на типовете ви файлове.

Личният план на BigMIND струва $ 2,99 на месец, но той се плаща ежегодно и дава оскъдни 100 GB резервно пространство за един потребител и три компютъра. Семейният план струва $ 6,99 на месец и осигурява 500 GB място за съхранение на трима потребители, девет компютъра и шест мобилни устройства. Това е по-добра сделка, но вероятно няма достатъчно място за толкова много потребители.

Можете да получите 1 ТБ облачно архивно пространство за $ 12,99, като се абонирате за план Family Plus, но това не е най-добрата сделка за това количество пространство. Тя ви позволява да го споделяте с още четирима потребители на 15 компютъра и неограничени мобилни устройства. За да научите повече, прочетете нашето ревю за BigMIND.

3. Acronis True Image

Acronis има сървър в Лондон, който ще помогне на потребителите на True Image да достигнат по-бързи скорости при първоначалното архивиране, отколкото биха използвали много други услуги. В нашите тестове бяха необходими само 15 минути за архивиране и възстановяване на 1GB папка. Използват се „оптимални“ настройки, но Acronis може да работи на „максимум“, което е още по-бързо.

Acronis True--Image-Backup-Setup-Slider1
© Cloudwards.net

Acronis True--Image-Destination-Slider2
© Cloudwards.net

Acronis True--Image-Active-Protect-Slider3
© Cloudwards.net

Acronis True--Image-Settings-Slider4
© Cloudwards.net

Acronis True-образ-Tools-Slider5
© Cloudwards.net

предишен

Следващия

Acronis използва 256-битов AES за криптиране на вашите файлове, преди да ги прехвърли, а TLS / SSL протоколът ги защитава по време на транзит. Криптирането изисква да използвате парола, която знаете само вие, което прави Acronis нулево познание. Имайте предвид, че няма 2FA, който да ви помогне, ако загубите паролата си. Acronis също използва активната защита, за да се защитава срещу откупи.

Компанията съхранява данни в множество центрове, всички от които използват ключови карти, биометрично сканиране и мониторинг за предотвратяване на проникване и инфраструктура, устойчива на природни бедствия.

Други причини, които харесваме Acronis True Image

Настолният клиент е интуитивен и лесен за използване. Вляво има меню, което можете да използвате за навигация в приложението. Acronis ви дава възможност да архивирате по тип на файла, вместо да избирате конкретни файлове. Въпреки че това отнема повече място, това прави създаването на резервен план много по-лесно. Можете да изключите файлове, които не искате да архивирате, за да спестите място.

Онлайн таблото за управление ви позволява да правите ръчно архивиране и възстановяване на файлове, което е полезно за дистанционно управление. Избягвайте от плана за живота на Acronis. Недостатъците му правят невъзможно да ни препоръчаме. По-добре е да избирате между двата годишни плана: Advanced и Premium.

Advanced осигурява 250GB резервно пространство за $ 49.99 или 500GB за $ 69.99. Premium струва $ 99.99 за 1TB място и стига до 5TB за $ 259.95. Можете също така да увеличите броя на компютрите за архивиране, както и вашето резервно пространство, но това ще ви струва допълнително на година. Вижте пълната таблица с цените в нашия преглед на Acronis True Image.

4. Дубликати

Duplicati е решение за архивиране с отворен код, което ви позволява да изберете облачната си услуга, от Amazon S3 до Dropbox, за архивиране на файлове. Плюс това можете да го използвате за архивиране локално на външен твърд диск, локален сървър или NAS устройство.

Въпреки че Duplicati не осигурява капацитет за съхранение, той ви позволява да изберете доставчика си. Това е голяма гъвкавост, ако нямате нищо против работата. Няколко опции, включително Amazon S3, Google Drive, OneDrive и други, имат сървъри в Обединеното кралство (прочетете нашия преглед на Google Drive и преглед на OneDrive за повече информация за тези две).

Колко бързи ще бъдат трансферите ви, зависи повече от услугата, която сте избрали от Duplicati, но тя също играе роля. Дубликати могат бързо да компресират и криптират файлове, което има голям ефект върху скоростите. Тествахме го, като прехвърлихме папка с компресия от 1 GB в Google Drive и отне само 12 минути, за да завършим качването.

Дубликати Добавяне на архивиране Slider1

Дубликати Добавяне на плъзгач на дестинацията2

Дубликати Добавяне на слайд за настройки на ледника3

Дубликати Добавяне на файлове Slider4

Дублиращ плъзгач за шифроване5

предишен

Следващия

След като създаде резервен план, Duplicati ви дава възможност да криптирате файлове, преди да ги прехвърлите в облака. Той използва 256-битово криптиране на AES, което никога не е пропукано доколкото някой знае. Duplicati ви предлага и опцията да активирате SSL. Това ще забави архивирането, но ще защити вашите трансфери на данни от подслушване.

Ако шифровате данните си, ще трябва да създадете парола. Duplicati ще ви предупреди, ако е слаба и ще генерира силна парола за вас, ако имате нужда от това.

След това зависи от кой доставчик сте избрали да архивирате. Някои от тях, като Amazon Drive и OneDrive, не шифроват данните ви, но тъй като Duplicati може да направи това за вас, не би трябвало да е проблем.

Други причини, които харесваме дубликати

Duplicati изисква да изтеглите клиент за настолни компютри, но по-голямата част от потребителското изживяване се осъществява в мрежата. Уеб интерфейсът има чист вид и е лесно да се заобиколите, като използвате навигационните раздели от лявата страна. Въпреки че предлага много опции, UX остава прост, макар и не толкова прост, колкото самостоятелните резервни решения.

Не е нужно да плащате, за да използвате Duplicati, защото той е с отворен код. Всичко, което трябва да направите, е да го изтеглите от Duplicati.com. Ще трябва да се регистрирате за съвместимо онлайн резервно копие или облачно хранилище и това вероятно ще ви струва.

Възможните опции за 1TB място за съхранение включват Dropbox за $ 99.99, Amazon Drive за $ 59.99 и Backblaze B2 за $ 60. Такса за заден плазъм на гигабайт, така че можете да отидете по-ниски или по-високи, в зависимост от вашите нужди. За да научите повече за цените и други функции, прочетете нашия преглед на Duplicati.

5. Карбонит

Карбонитът работи с мрежа от управлявани доставчици на услуги. През второто тримесечие на 2018 г. нейният главен изпълнителен директор Мохамад Али заяви, че услугата използва облачен стек – основно управляван от Carbonite – в център за данни, управляван от партньорите на компанията в Европа.

Първоначалният процес на архивиране на Carbonite не е бърз и не се доближава до конкурентите. Следващите резервни копия ще бъдат много по-бързи, благодарение на алгоритъма за прехвърляне на блоково ниво.

Услугата използва 128-битово криптиране на AES, за да кодира вашите данни на сървърите, но ако активирате частно криптиране, ще използва 256-битов AES. Освен това ще задържите ключа за криптиране, което прави Carbonite нулево познание. Поради това услугата не може да възстанови паролата ви. Изисква се да го направите силен и да осигурите двуфакторно удостоверяване, ако някой го открадне.

Други причини, които харесваме карбонита

Лесно е да инсталирате настолния клиент. След като го направите, има само една стъпка за завършване на процеса на архивиране, тъй като повечето работи автоматично. Той изключва някои файлове и разширения и не архивира файлове, които са по подразбиране 4GB или по-големи. Ако искате да ги включите, ще трябва да ги маркирате ръчно.

Карбонитът също оцветява вашите файлове, така че можете лесно да видите състоянието им по време на архивиране. Ще трябва да активирате тази функция, тъй като по подразбиране не е включена.

Освен настолния клиент, Carbonite има атрактивен уеб интерфейс, който ви позволява да проверявате състоянието на архивирането си, да имате достъп до вашите файлове и да управлявате акаунта си.

Начална страница за преглед на карбонита

Можете да направите всичко това и с мобилното приложение. Интерфейсът му е минимален и ясен, така че няма да ви създаде главоболие. Освен да съхранявате файлове, можете да използвате приложението, за да архивирате автоматично снимки на телефона си. Няма опция за това с други типове файлове, но неограниченото архивиране на снимки все още е добра сделка.

Карбонитът предлага три неограничени планове за избор: Basic, Plus и Prime. Първият предлага неограничени резервни копия на голи кости за $ 72 на година. Плюс добавя външно устройство и автоматично архивиране на видео за 112 долара годишно, а Prime подобрява това с услуга за възстановяване на куриера за 150 долара годишно.

За да научите повече, прочетете нашия преглед на карбонита.

Заключителни мисли

Великобритания не е отдалечена пустош, но някои от най-добрите резервни услуги, като IDrive и Backblaze, имат само центрове за данни в САЩ. Това обаче не означава, че потребителите на архивиране във Великобритания са напълно без късмет, тъй като има много услуги, останали които са близо до горната част на нашата онлайн резервна рецензия за отзиви, които имат британски сървъри.

CloudBerry Backup е най-добрият ни избор, но не е за всеки. Ето защо други услуги, които може да ви подхождат по-добре, са в списъка. Използвате ли услуга, която не включихме, която има сървъри в или близо до Обединеното кралство? Какъв е опитът ви с него? Уведомете ни в коментарите по-долу. Благодаря ви за четенето.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map