Най-доброто резервно копие онлайн за Австралия 2020

Австралия е земя с висок жизнен стандарт, столични градове, огромни пустини и дълги плажове, известни със сърфиране. Мястото е далеч от останалия свят, но повечето резервни сървъри също са далеч от него. Тъй като това означава още по-ниска скорост на архивиране, ние избрахме най-доброто онлайн резервно копие за Австралия, като Acronis True Image зае първото място благодарение на близкия сървър.


Създаването на резервно копие е интелигентно, тъй като твърдият ви диск не е надежден и данните ви могат да бъдат загубени при неизправности или сривове. Софтуерът за възстановяване на данни може да ви помогне, но това не е сигурно и не бива да разчитате на твърди драйвери, защото въпреки степента на отказ от по-малко от 1%, те изпитват повече грешки.

Резервното копиране на вашите данни може да отнеме известно време. За да смекчите това, трябва да използвате бърза услуга и част от това уравнение е да имате точка на сървър, която е възможно най-близка до вас. В противен случай връзката ви може да виси или да се прекъсне.

Съставихме списъка си, избирайки услуги от нашите най-добри облачни резервни копия, но имаме и статия, представяща най-доброто облачно хранилище за Австралия. Ако не сте сигурни от какво се нуждаете, прочетете разликата. Преди да започнем, трябва да преминем през нашите критерии за съставяне на този списък.

Най-доброто резервно копие онлайн за Австралия 2020

Какво прави най-доброто онлайн резервно копие за Австралия

Местоположението на сървъра е от първостепенно значение, но скоростта на връзката ви ще зависи и от вашия доставчик на интернет услуги и онлайн услугата за архивиране. Най-добре е дадена услуга да ви позволи да настроите настройките за прехвърляне, скоростите на дросела, да увеличите броя на резервните нишки, за да увеличите скоростите и използва алгоритъм за прехвърляне на ниво блок, което е огромна помощ след първоначалното архивиране.

Сигурността в облака също е важна, особено в Австралия, където е законно правителството да хвърля и да разглежда метаданните (прочетете повече за това в най-доброто ни VPN за Австралия). Частното, криптиране от край до край е най-добрата мярка за предотвратяване на правителството да прави това, но услугата трябва да има и двуфакторна автентификация, за да спре хакерите, които искат да ви съсипят деня.

Плащането за тези функции не трябва да включва да заемате акули. Услугата трябва да бъде добра стойност, предлагайки по-евтино място за съхранение. Колкото повече планове има, толкова по-големи са шансовете ви да намерите такъв, който отговаря на това изискване. Безплатен план или пробен период също е чудесен начин за тестване на услугата.

Всичко това трябва да бъде обвито в приятно и просто потребителско изживяване, а не в компютърен кошмар. Интерфейсът на клиентите трябва да е приятен за окото и да работи върху повечето, ако не и на всички операционни системи.

1. Най-добро онлайн резервно копие за Австралия: Acronis True Image 2018

Acronis отвори врати през 2003 г., така че е древна в IT отношение. Той обаче има сървър, разположен в Австралия, което е голям фактор в Acronis True Image 2018, който достига по-бързи скорости при първоначално архивиране, отколкото повечето други услуги. Архивирането и възстановяването на папка от 1 GB отне само 15 минути. Използвахме „оптималната“ настройка за изтегляне, но има и „максимална“, която вероятно е още по-бърза.

Acronis True--Image-Backup-Setup-Slider1
© Cloudwards.net

Acronis True--Image-Destination-Slider2
© Cloudwards.net

Acronis True--Image-Active-Protect-Slider3
© Cloudwards.net

Acronis True--Image-Settings-Slider4
© Cloudwards.net

Acronis True-образ-Tools-Slider5
© Cloudwards.net

предишен

Следващия

Acronis използва 256-битов AES за криптиране на вашите файлове преди прехвърляне и TLS / SSL протоколът ги защитава при транзит. Шифроването изисква да използвате парола и тъй като само вие го знаете, Acronis е нулево познание. Все пак няма двуфакторно удостоверяване, което да ви помогне, ако загубите паролата си. Услугата използва Acronis Active Protection и за борба с откупи.

Центровете за данни използват ключови карти, патрули, биометрично сканиране и мониторинг, за да предотвратят посегателите да стигнат до вашите данни, а съоръженията са изградени, за да издържат на природни бедствия и пожари..

Други причини, които харесваме Acronis True Image 2018

Acronis ви предлага възможността да купите план за целия живот, но тъй като има предупреждения, не можем да го препоръчаме. По-добре е да избирате между двата годишни плана: Advanced и Premium.

Advanced ви осигурява 250GB резервно пространство за $ 49.99 или 500GB за $ 69.99. Premium започва от 1TB за $ 99.99 и завършва при 5TB за $ 259.95. Можете да увеличите броя на компютрите, които искате да архивирате, както и вашето резервно пространство, но това ще ви струва допълнително на година.

Използването на настолния клиент е лесно и интуитивно. В менюто отляво става ясно как да навигирате в приложението. Acronis ви позволява да архивирате по тип на файла, вместо да избирате конкретни файлове. Това отнема повече място, но прави създаването на резервен план много по-просто. Ако е необходимо, можете да изключите файлове, които не искате да архивирате, за да спестите място.

Acronis има прилични цени, но не предлага много място за съхранение. Той обаче ви осигурява криптиране на нулевите знания и бързо архивиране, което го прави подходящо да бъде най-добрият ни избор. Ако искате да научите повече, прочетете нашия преглед на Acronis True Image 2018.

2. CrashPlan за малък бизнес

Въпреки че CrashPlan спря дейността си на потребителския пазар през 2017 г., неговият малък бизнес план е евтин и подходящ за лични потребители, особено за тези, които се нуждаят от неограничено място за съхранение.

Представител на компанията ни потвърди, че има сървър в Сидни, което е чудесно за австралийските потребители. Все пак архивирането не е бързо. Можете да увеличите скоростта, като деактивирате процесите на компресиране, криптиране и дедупликация, но не ви препоръчваме да правите това.

CrashPlanSmallBusiness.Versioning

Ако архивирането отнема твърде много от ресурсите на вашата система, можете да го изключите. След като направите първоначалното си архивиране и това може да отнеме известно време, копирането на ниво блок ще ускори бъдещите архивиране.

CrashPlan ви осигурява 256-битово криптиране на AES, което кодира вашите файлове преди прехвърлянето им, 128-битов AES ги защитава при транспортиране. По подразбиране услугата запазва вашия ключ, което означава, че може да нулира паролата ви, ако я загубите. Уловката е, че тя също така дава възможност на нелоялен служител да прегледа вашите данни. Можете да изберете да запазите ключа си, за да избегнете това.

Други причини, които харесваме CrashPlan за малкия бизнес

За 10 долара на месец получавате неограничено архивиране за един компютър. Тъй като е месечен абонамент, можете да се откажете по всяко време, за разлика от много услуги. Това струва два пъти повече от Backblaze, който има сървъри в САЩ, но все пак е добра сделка. За повече сравнения между двете прочетете CrashPlan с Backblaze. Преди да го купите, използвайте 30-дневния безплатен пробен период, за да ритате гумите.

Няма да имате проблеми с инсталирането на настолния клиент, защото е лесно и бързо. Използването му е без усилие, но работата му с архивиране може да бъде по-проста. Не можете да архивирате въз основа на типа файл, така че ще трябва ръчно да маркирате папки и файлове, които искате да архивирате, въпреки получаването на неограничено пространство.

Въпреки че услугата далеч не е перфектна – липсва двуфакторна автентификация, не е бърза и не архивира по тип файл – предлага добра стойност, неограничено архивиране, добра сигурност и сървър в Австралия. Всичко, което е достатъчно, за да заеме второ място.

Имайте предвид обаче, че някои стари коментари от потребителите говорят за лошата му надеждност и грубите преходи между плановете. За да научите повече, прочетете нашия преглед на CrashPlan.

3. Начало на BigMIND

BigMIND Home е услуга за онлайн архивиране от същата компания, която създаде Zoolz Home Cloud Backup. Услугите са сходни по много начини, но BigMIND Home включва нови функции, другия липсва.

Най-важното е, че услугата поддържа присъствие в Австралия. Очаквайте обаче бързо качване и бавно изтегляне, тъй като BigMIND използва Amazon Glacier, студено хранилище, предназначено за дългосрочно архивиране, за архивиране. Ако това ви заинтригува, прочетете нашия преглед на Amazon Glacier. Средното ви време за качване на гигабайт данни трябва да бъде около 30 минути.

Табло за управление на работния плот BigMIND

Опции за свързване с BigMIND

Интелигентна селекция BigMIND

BigMIND Backup Schedule

Онлайн проучване на файлове BigMIND

предишен

Следващия

Файловете на сървърите са шифровани с 256-битов AES. BigMIND ще управлява вашия ключ за криптиране по подразбиране. За да избегнете това, можете да изберете частно криптиране, докато настройвате резервния си план, но не можете да го направите след това. Компромисът е, че BigMIND няма да може да извлече паролата ви. Файловете са защитени от SSL протокола по време на транзит, но, любопитно, трябва да бъдат активирани.

За разлика от Zoolz Home, BigMIND има двуфакторна автентификация, което е приятно подобрение.

Други причини, които харесваме BigMIND

Личният план на BigMIND струва $ 2,99 на месец, ако се плати година по-рано и ви дава оскъдни 100 GB резервно пространство за един потребител и до три компютъра. Семейният план предлага 500 GB място за съхранение, което можете да споделяте с до двама други на девет компютъра и шест мобилни устройства, но това вероятно не е достатъчно място за толкова много хора. Месечно е 6,99 долара.

Семейство Плюс предоставя мощен 1TB за $ 12,99, което е далеч от най-добрата сделка за това количество пространство. Можете да го споделяте с четири допълнителни потребители на 15 компютъра и неограничен брой мобилни устройства.

Клиентът за настолни компютри за Windows и macOS е полезен, тъй като ви показва информация като текущото ви състояние на архивиране, кога е била последната резервна копия, колко файлове са архивирани и колко са в очакване по ясен и атрактивен начин.

Уеб интерфейсът е пъстър и ви предоставя файлови категории и устройства, така че можете лесно да разглеждате съдържанието, което сте изпратили в облака. Табло за управление ви показва колко устройства са свързани с BigMIND и колко резервни копия. Има графика, която също ви показва активност за архивиране, и диаграма с диаграма, която ви дава преглед на вашите типове файлове.

Ако искате да получите достъп до вашите файлове в движение, можете да използвате приложението Android или iOS. За да научите повече за лекотата на използване и новите функции на BigMIND, прочетете нашия преглед на BigMIND.

4. Карбонит

Carbonite е една от по-старите услуги на пазара, която работи с управлявани доставчици на услуги в Австралия. И все пак първоначалният процес на архивиране няма да бъде бърз и не се доближава до конкуренти като Acronis и BigMIND. След първоначалното архивиране файловете ще се прехвърлят много по-бързо, благодарение на копирането на ниво блок.

Услугата защитава данни на своите сървъри с 128-битово криптиране на AES и съхранява вашия ключ, но ако активирате частно криптиране, той ще премине към AES 256-битов и ще задържите ключа. В този случай няма да можете да нулирате паролата си. Карбонитът изисква обаче да го направите силен и осигурява двуфакторно удостоверяване, за да ви защити, ако някой го открадне.

Други причини, които харесваме карбонита

Има три плана за неограничено съхранение: Basic, Plus и Prime. Основни струва 72 долара годишно и осигурява неограничено архивиране на голи кости. Най-популярният план Plus добавя архивиране на външно устройство и автоматично архивиране на видео за $ 112 годишно. Prime ще увеличи това с услугата за възстановяване на куриера за 150 долара годишно.

Преди да решите да платите тези цени, трябва да се възползвате от 15-дневната безплатна пробна версия. Ако решите, че Carbonite е за вас, обърнете внимание, че ще получите 5% отстъпка, ако плащате за две години предварително или 10 процента, ако плащате за три.

Начална страница за преглед на карбонита

Работата с карбонит не е агонизиращо преживяване. Клиентът за настолни компютри е лесен и лесен за инсталиране. Имате само една стъпка, която трябва да извършите, за да започнете архивиране, тъй като по-голямата част от процеса е автоматизирана.

Проверката на състоянието на вашите файлове по време на качване също е лесна, защото цветът на карбонит ги кодира. Някои файлове и разширения обаче са изключени, затова се консултирайте със списъка на уебсайта на Carbonite, за да се уверите, че прави това, което ви е необходимо. За да научите повече за услугата, прочетете нашия преглед на Carbonite.

5. CloudBerry архивиране с OneDrive за бизнеса

OneDrive на Microsoft (прочетете нашия преглед на OneDrive for Business) има два сървъра в Австралия и скоростите му са по-добри от средните. Тестовете ни показаха, че са необходими около 35 минути за прехвърляне на 5GB тестова папка, което не е малък подвиг. Въпреки това OneDrive for Business е една от най-добрите ни услуги на EFSS и не може да архивира вашите данни. Именно там идва CloudBerry Backup.

За разлика от стандартното онлайн архивиране, CloudBerry Backup не ви предоставя място за съхранение и няма да съхранява вашите файлове. По-скоро е като контролен център, който ви помага да управлявате резервни планове на други услуги за съхранение в облак. Ако искате да имате повече контрол върху решението си за архивиране, CloudBerry Backup е за вас.

Дива къпина-Backup-планове-Slider1
© Cloudwards.net

Дива къпина-Cloud Storage--Slider2
© Cloudwards.net

Дива къпина-Backup-Mode-Slider3
© Cloudwards.net

Дива къпина-Backup-Source-Slider4
© Cloudwards.net

Дива къпина-Backup-График-Slider5
© Cloudwards.net

предишен

Следващия

Имайте предвид, че не поддържа криптиране или компресиране за OneDrive, което ускорява прехвърлянията значително.

Можете да настроите и затегнете сигурността на CloudBerry Backup, но в крайна сметка това зависи и от партньорската услуга. SSL е активиран при транзит, но криптирането в покой зависи от доставчика. Ако сте бизнес клиент на OneDrive, ще се възползвате от 256-битово криптиране на AES – CloudBerry го поддържа – но ако не сте, OneDrive няма да шифрова вашите файлове в покой.

Други причини, които харесваме резервно копие на Cloudberry с OneDrive

Тъй като CloudBerry не включва хранилище, има само еднократна такса за лиценз, въпреки че ще трябва да платите за партньорската услуга по ваш избор. Интегрирането на CloudBerry Backup с други хранилища може да бъде трудно за масовите потребители и неговата лекота на използване зависи от това колко обичате ИТ. За да научите повече за услугата, прочетете нашия преглед на CloudBerry Backup.

Заключителни мисли

Backup Down Under стана по-лесен благодарение на услугите, които имат центрове за данни в Австралия или поне в региона. Изборът на един от тях ще ви помогне да постигнете по-добри скорости и, ако това означава, че можете да избегнете услуги, съхраняващи данни в САЩ, където агенциите могат да преглеждат вашите данни, още по-добре.

Acronis е лидер поради своята бързина, цени и частно криптиране. Останалите услуги обаче също са жизнеспособни. CrashPlan и Carbonite предлагат неограничено съхранение и малко по-евтини планове, докато BigMIND предлага нови функции. Комбинацията CloudBerry Backup и OneDrive е запазена за ентусиасти.

Какво мислите за нашия избор? Използвате ли друга услуга, подходяща за Австралия? Уведомете ни в коментарите по-долу. Благодаря ви за четенето.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map