Най-добро съхранение в облак за версия 2020

Да си признаем, всеки прави грешки. Използването на облачно хранилище за съхранение на данни и сътрудничество е привлекателно, но рано или късно вие (или някой от вашите сътрудници) ще промените нещо случайно и предишният ви музикален лист, дизайн или доклад са станали част от цифровата история, но не е загубен завинаги. Версията на файловете може да помогне, затова сме събрали най-доброто облачно хранилище за него.


Версията на файловете работи като история на вашите файлове. Когато промените файл, услугата го маркира като по-нова версия и актуализира своите записи. Това ви позволява да се върнете към едно от по-старите копия, когато направите нежелана промяна.

Версията може да ви помогне срещу повреждане на файлове, включително тези, причинени от ransomware. Ransomware ще кодира вашите файлове и ще поиска плащане, за да ги декриптира. Ако имате правилна версия, можете просто да върнете вашите файлове и да избегнете предаване на хакери.

В тази статия ще се съсредоточим върху услугите, които осигуряват най-доброто облачно хранилище с версия. Преди да започнем, нека да надминем нашите критерии.

Най-добро съхранение в облак за версия 2020

Какво прави облачното съхранение най-доброто за версия

Първо, разбира се, е самата версия. Някои услуги предлагат версия за файлове за ограничено време, например 15 или 30 дни. Други не поставят ограничения. Тъй като само разглеждането на версията на файловете може да показва услугите, които са точно съвпадащи, когато не са, ще разгледаме и други аспекти на услугата.

Стойността зависи от цената на услугата и от това, което получавате за нея. Колкото повече планове предлага услугата, толкова по-добре, защото можете да изберете план, който да отговаря на вашите нужди. Винаги е добре, ако можете да използвате безплатен план или пробен период, преди да решите да се абонирате.

Добрата сигурност е друг важен аспект, тъй като искате вашите данни да бъдат безопасни. Ще насочим вниманието си към вида на криптирането, което услугата предлага и дали тя го използва както в покой, така и при транзит. Нулевото познание е за предпочитане, защото не позволява на всеки друг освен вас да чете вашите данни. Двуфакторното удостоверяване също е важно, тъй като ви помага, ако някой открадне паролата ви.

Използването на версия за връщане на вашите файлове трябва да бъде лесно преживяване. Това важи и за останалата част от услугата. Не искате да го използвате като сложна работа. Ще разгледаме как работи интерфейсът, дали дизайнът е привлекателен и кои операционни системи клиентът работи.

За бързо качване на файлове е необходима добра, стабилна връзка. Получаването на такова зависи от инфраструктурата на услугата за съхранение в облак, вашия интернет доставчик и колко сте близо до сървърите. Друга отлична характеристика е прехвърлянето на ниво блок, което прави качването по-бързо чрез прехвърляне само на части от файла, които претърпяват промяна.

1. Най-добро облачно съхранение за версия: Sync.com

Sync.com е основана в Торонто през 2011 г. Оттогава тя придоби репутация за безупречна сигурност и поверителност на потребителите. Ето защо го поставихме начело на нашата най-добра класация за съхранение в облак. Услугата се възползва и от строгите закони за поверителност в Канада.

По подразбиране Sync.com ще ви позволи да съхранявате стари файлови версии до 30 дни, но можете да коригирате продължителността, ако желаете. Абонаментът за личния план Pro ще ви позволи да съхранявате неограничени версии за неопределено време и те няма да се отчитат от вашата квота за съхранение. Това важи и за изтритите файлове.

Personal Pro ще ви струва 49 долара годишно за 500 GB хранилище или 96 долара годишно за 2TB, което е лесно една от най-добрите сделки в облачното съхранение. Има и безплатен план, ако искате да тествате услугата. Използвайки го, ще получите 5GB безплатно хранилище. Ако имате нужда от повече, можете да получите гигабайт за всеки приятел, който посочвате (до 20 GB).

За разлика от някои, Sync.com взима сериозно сигурността. Той използва 256-битов AES, заедно с TLS протокол, за да защити предаванията при преминаване към центровете за данни от подслушване. Имайте предвид, че Sync.com отговаря на нулевите знания, така че, ако загубите паролата си, тя няма да може да я извлече вместо вас. Нашият най-добър избор сред най-добрите услуги с нулево познание.

Двуфакторна автентификация е на разположение, за да ви помогне, дори и паролата ви да не е слаба (прочетете нашето силно ръководство за парола, ако не знаете как да направите такава). Активирането му винаги е добра идея.

Други причини, които харесваме Sync.com

Работата с настолния клиент на Sync.com е лесна и се състои в използване на вашата папка за синхронизация и достъп до клиента чрез иконата на лентата на задачите. Получавате всички функции и чрез уеб клиента, както и други, които подобряват цялостното изживяване.

Клиентът за настолни компютри е наличен в Windows и macOS, но не и в Linux (прочетете най-доброто ни съхранение в облак за Linux, ако имате нужда от това).

Sync.com Преглед и сравнение

Приложението за смартфон е достъпно за Android и iOS. Можете да го използвате за работа с файлове офлайн и автоматично качване на снимки и видеоклипове в облака. Прочетете нашия преглед на Sync.com за повече информация.

2. pCloud

pCloud е друга услуга, която е в горната част на нашия списък с най-добри облаци за съхранение. Услугата е в бизнеса от 2013 г. и достигна до осем милиона потребители. Сред клиентите му са големи имена като Twitter и BMW.

Планове Premium, Premium Plus и Lifetime съхраняват версиите на файловете за 30 дни. Можете да използвате функцията Rewind, за да се върнете назад във времето, да видите предишните версии на файловете и да ги възстановите, ако имате нужда. Докато изтритите файлове и папки са в кошчето ви, можете да ги възстановите. В противен случай те са заминали завинаги.

Можете да плащате $ 39 на година, за да получите достъп до добавката за разширена история на файловете, която ви позволява да запазите по-старите версии до една година (от датата на закупуване).

Премиум планът ще ви даде 500GB хранилище за $ 4,99 на месец, докато Premium Plus предоставя 2TB за $ 9,99 на месец. И двата плана ще запазят историята на вашата файлова версия за 30 дни и ще ви позволят да правите неограничени отдалечени качвания.

Ако установите, че pCloud е подходящ, можете да изберете доживотен лиценз, което е добра сделка. Има и безплатен план, който ви осигурява 10 GB място за съхранение и един допълнителен гигабайт за всяка препоръка, общо до 20 GB. Подробно описваме всички опции за абонамент в нашия преглед pCloud.

pCloud разчита на TLS криптиране за защита на данните в транзит. И за транзит, и за покой, той използва 256-битово криптиране AES. За $ 4,99 на месец можете да използвате добавката Crypto и да се уверите, че вашите файлове са защитени от криптиране с нулеви знания. pCloud съхранява вашите файлове в най-малко три сигурни сървъра.

Други причини, които харесваме pCloud

Настолният клиент е достъпен за Windows, Mac и Linux, докато мобилното приложение е достъпно за Android и iOS. Клиентът за настолни компютри добавя икона, която се използва за синхронизиране и архивиране на файлове в системната област, което ви помага да взаимодействате с вашия pCloud диск. Интерфейсът е черен, но е интуитивен и лесен за навигиране.

Мобилното приложение е впечатляващо, тъй като ви дава възможност да редактирате някои документи, вместо само да ги разглеждате. Той може също да възпроизвежда видео и аудио файлове.

Новите потребители ще бъдат спокойни с помощта на уеб интерфейса, тъй като той е най-простият. Налични са всички инструменти на pCloud. Единственият недостатък е, че не е полезно, когато трябва да прехвърляте големи файлове. По-добре е да се придържате към настолния клиент в този случай.

3. Tresorit

Tresorit е базиран в Швейцария, но съхранява данните си на сървъри в Холандия и Ирландия. Това е една от най-сигурните услуги за съхранение в облак.

Историята на версията съхранява моментни снимки на всички промени, направени във файлове във вашите tresors (папка, която се използва за синхронизиране). Версията е ограничена до Premium, Solo, Business и Enterprise акаунти. Планът Premium ще ви даде 90-дневен период на версия, но само 10 версии на файла. Соло и всички бизнес планове ви дават неограничена версия и история, заедно с възстановяване на изтрити файлове.

Много потребители намират цените на Tresorit за студен душ, тъй като не са сравними с други услуги. Най-евтиният план, Premium, струва $ 12,50 на месец и дава само 200 GB. Другият личен план, Solo, ще ви осигури 2TB съхранение, защитени с парола връзки и ще ви позволи да синхронизирате до десет устройства. Той струва 30 долара на месец. Ще получите отстъпка, ако платите за годината.

Планът за малкия бизнес струва 20 долара на потребител на месец и ви дава 1 ТБ хранилище за всеки потребител. Бизнес планът, който в момента е с 50% отстъпка, ще ви предоставя разширено управление на файловете и поддръжка за 12 долара на потребител на месец. Добавете към това усъвършенствано обучение за администратор, API и персонал и получавате Enterprise план, който изисква 100 потребители и струва $ 24 на потребител на месец.

Tresorit оправдава високите си цени, като осигурява отлична сигурност. Центровете за данни, които използва, са в съответствие с най-новите ISO стандарти и те управляват Microsoft Azure. Центровете използват наблюдение, патрулки за сигурност и биометрично сканиране.

Можете да използвате криптиране на нулевите знания, за да направите личните си данни. 256-битовото криптиране на AES защитава вашите данни от кражба. Ако някой открадне вашата парола, има двофакторно удостоверяване, за да ви помогне. Вземете пълната лъжичка за сигурността на Tresorit в нашия преглед на Tresorit.

Други причини, защо харесваме Tresorit

Много облачни услуги за съхранение имат тънък клиент за десктоп, който включва папка за синхронизация и опции в иконата на лентата на задачите. Tresorit отива по-далеч, като предлага пълен клиент за десктоп, наличен за Windows, macOS и Linux.

За някои това ще бъде ненужно усложнение. На други ще им хареса. Предлагаме да се възползвате от 14-дневно изпитание за Tresorit, за да разберете къде попадате по темата.

4. Dropbox

Това е една от най-старите услуги за съхранение в облак и където са измислени общите модели за синхронизиране и алгоритми за синхронизиране на ниво блок. Dropbox също има повече от 500 милиона потребители.

Версията на Dropbox поддържа вашите файлове на разположение в продължение на 30 дни на безплатен или Dropbox Plus акаунт, докато професионалните и бизнес плановете дават на абонатите 120 дни на версия на файловете. Също така ви позволява да възстановите изтритите файлове.

Планът Plus ви дава 1 ТБ хранилище за 10 долара на месец, което е прилична стойност. Той включва функции като приоритетна поддръжка по имейл, изтриване на отдалечено устройство и офлайн папки на мобилни устройства. Професионалистът добавя интелигентна синхронизация, витрина, пълнотекстово търсене и приоритетна поддръжка за чат и разширено споделяне, но не увеличава пространството за съхранение. Това струва 20 долара на месец.

Има безплатен план, но ви дава оскъдни 2 GB хранилище. Можете да спечелите 500MB на реферал.

Няма да получите криптиране с нулево знание с помощта на Dropbox (прочетете нашия преглед Boxcryptor, ако искате добавка, за да защитите поверителността си), но има AES-256 битово криптиране, за да защитите вашите файлове в покой и по време на транзит..

Dropbox дешифрира вашите данни, когато пристигне в центъра за данни, за да има достъп до вашите метаданни за индексиране (Boxcryptor предотвратява това). След това данните се кодират отново. Двуфакторна автентификация е достъпна за допълнително обезпечаване на вашите идентификационни данни.

Други причини, които харесваме Dropbox

Услугата предлага излъскано потребителско изживяване от създаването си. Клиентът за настолни компютри е прост, има папка за синхронизация и икона на системна област за бърз достъп. Уеб интерфейсът е атрактивен и ви дава достъп до цялата необходима информация, като същевременно е лесен за навигация.

Настолният клиент работи на Windows, Mac и Linux, докато мобилното приложение е достъпно за Android и iOS. Можете да включите автоматично качване на снимки и видеоклипове от телефона си.

Въпреки че имаме много оплаквания, за които можете да прочетете в нашия преглед на Dropbox, една област, в която тя върви в крак или надминава всяка друга услуга, е синхронизирането на файлове. След първоначалното качване, впечатляващото синхронизиране на ниво блок ще качи вашите файлове много по-бързо, поради което ние класирахме Dropbox високо в най-добрата ни облачна памет за статия за синхронизиране.

5. Google Drive

Много хора имат Gmail акаунти или телефони с Android, така че не е чудно, че Google Drive има повече от 800 милиона потребители. Помага на Google Drive да се насочва към домашните потребители и да има безплатен интегриран офис пакет, наречен Google Docs.

Google Drive включва версия, която поддържа файловете достъпни за 30 дни. Можете да изберете да отмените това за конкретни версии и да ги запазите за неопределено време. Има и начин да видите редакции, които са направили други хора, ако използвате Google Документи (и се върнете към предишна версия). Изтритите файлове се съхраняват в кошчето, докато не ги изтриете и там.

Google предлага изобилие от планове за избор. Безплатният план ви предоставя щедри 15 GB хранилище, което помага на Google Drive да се приземи в нашия списък с най-добрите безплатни предложения за съхранение в облак. Платените планове варират от 100GB до 30TB, но те не са сред плановете с най-добра стойност там. Планът от 2TB струва мощни $ 19,99 на месец. Няма годишна отстъпка.

Поверителността е болезнено място за Google от известно време, защото се появи ясно, че той работи с проекта PRISM. Google отказа да предостави достъп до NSA. Услугата също сканира вашите лични файлове и имейли, за да ви даде персонализирани реклами, персонализирано търсене и т.н..

Функциите за защита включват криптиране AES-128, което защитава вашите файлове, докато те се съхраняват на сървърите. Не е толкова силен като AES-256, но не е спукан, доколкото знаем. Присъства и двуфакторна автентификация.

Други причини, защо харесваме Google Drive

Google Drive има атрактивен и интуитивен уеб интерфейс, подобен на всяко друго приложение на Google. Има много функции, но не се чувствате претоварени от броя. Лесно е да навигирате и вероятно ще го използвате повече от настолния клиент.

Настолният клиент използва познатия модел за синхронизиране. Качвате файлове, като ги поставяте в папката за синхронизиране. Иконата на лентата на задачите ви позволява да конфигурирате настройки за вашата папка за синхронизиране.

Dropbox срещу Google Drive
Начална страница на Google Drive

Мобилното приложение се инсталира на Android и е удобно, ако трябва да стигнете до файловете си в движение. Можете да го използвате и за редактиране на файлове, което е приятно докосване. Много други приложения за съхранение в облак изискват първо да изтеглите файла.

Google Drive работи бързо, но ще има полза от копирането на файлове на ниво блок. Все пак скоростите му са подобни на други услуги. Вижте най-бързите резултати, налични в нашия преглед на Google Drive.

Заключителни мисли

Консултирайте се с нашия списък и се уверете, че сте избрали подходящата за вас услуга. Това ще ви позволи да се върнете назад във времето и да поправите тези грешки, като същевременно ще защитите вашите файлове и ще ги съхранявате евтино. Имайте предвид какво нулево познание може да направи за вас, докато правите своя избор.

За своята неограничена версия на файлове и безумно достъпни цени, ние харесваме Sync.com най-добре, когато става въпрос за версията на файловете. Не боли и най-високо ниво на сигурност.

Мислите ли, че сме направили правилния избор или харесвате друга услуга по-добра за версия? Кажете ни в коментарите. Благодаря ви за четенето.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map