Най-добро съхранение в облак за студенти 2020 г.

Освен да ходят на партита, да се присъединяват към братства и да играят игри за страх, студентите трябва да учат. Голяма част от изучаването се случва онлайн, дори ако не комуникирате и може да се подобри с помощта на услуги, които ви помагат да съхранявате през облака презентации, изследователски документи и други задания.


Google Drive е начело в списъка с най-добрите облачни хранилища за студенти.

Твърдите дискове могат да функционират неправилно, оставяйки ви без забележки за този досаден изпит. Можете да избегнете това, като копирате вашите файлове в облака. Ще имате също място на вашия твърд диск, което ще повиши неговата производителност.

Ако вашият единствен фактор за избор на услуга за съхранение в облак е, че е безплатна, прочетете нашия най-добър безплатен списък за съхранение в облак. Избрахме избраните от нас студенти, включително нашия лидер Google Drive, от най-добрите услуги за съхранение в облак, но преди да стигнем до тях, нека да определим критериите, по които сме ги класирали.

Най-добро съхранение в облак за студенти 2020 г.

Какво прави облачното съхранение най-доброто за студентите

Стойността е нашата основна грижа, тъй като повечето студенти са обвързани с пари. Това означава да получите най-много място за съхранение с най-малко пари. Колкото по-евтини планове услугата предлага по-добре, тъй като коефициентите, които човек може да отговаря на вашите нужди, се увеличават с всеки. За някои подписването на безплатен план ще свърши работа, така че и ние ще вземем предвид количеството предлагано място за тях.

Трябва да са налични функции за сътрудничество, за да можете да работите върху файлове, без да превключвате към офлайн редактор и интеграцията с инструменти за производителност на трети страни е полезна..

Важен е лесният начин за споделяне на вашите файлове, тъй като вероятно ще трябва да направите групова работа с други ученици. Контролът върху съдържанието – функции като срокове на годност, защита на паролата и разрешения – за защита на вашите акции не е нещо, което да се отхвърля. Страница, която ви казва какво сте споделили и с кого е още едно добре дошли.

Колко лесно е да използвате услугата влияе колко време прекарвате в работата. Най-добре е, ако услугата работи на работния плот, в мрежата и на мобилните устройства и предоставя лесно потребителско изживяване. Чистите и привлекателни интерфейси ще ви помогнат за това.

И накрая, силната сигурност ще ви помогне да запазите вашите файлове в безопасност, след като ги прехвърлите в облака. Силата му зависи от шифровете, които използва в покой и по време на прехвърляне и дали предлага частно криптиране, което ограничава хората, които могат да четат вашите файлове до вас. Двуфакторното удостоверяване ще спре хакерите, които са откраднали паролата ви, да имат достъп до вашия акаунт.

1. Google Drive

Google Drive е популярен сред домашните потребители и има глобална мрежа от центрове за данни. Той има 800 милиона потребители, благодарение в малка част, че са снабдени с Gmail акаунти и телефони с Android.

Услугата наскоро понижи цените на някои от плановете си, увеличавайки стойността им. Най-евтиният платен план ви дава 100GB за $ 1,99 на месец, следващият идва с 200GB за $ 2,99 на месец, а третият предоставя 2GB за $ 9,99 на месец. И трите се отстъпват, ако плащате за годината. Те не са лоши оферти, но не отговарят на оферти от Sync.com.

Там, където Google се справя по-добре, е безплатният план, който предоставя щедър 15 GB хранилище и достъп до пакета Google Документи, набор от инструменти, които правят работата и сътрудничеството с документи онлайн лесно. Google Keep, безплатно приложение за водене на бележки, е сред родните приложения. Плюс това услугата разполага с богата библиотека от интеграции на трети страни.

Уеб интерфейс на Google Drive

Папка за синхронизиране на Google Drive

Google Диск Google Документи

Google Drive Създаване на връзка

Настройки за мрежата на Google Drive

предишен

Следващия

Споделянето на файлове и папки с Google Drive е лесно, но на услугата липсват функции за контрол на съдържанието, като например срокове на годност или връзки, защитени с парола. Можете да генерирате съвместна връзка за копиране и поставяне или изпращане по имейл. Хората, които го използват, могат да преглеждат, коментират или редактират съдържанието ви, в зависимост от това как сте задали разрешенията си.

Можете да промените разрешенията в „разширените“ настройки в прозореца „споделяне…“. Оттам можете да видите кой има достъп до вашето съдържание и да споделя в социални мрежи, като Google+, Facebook или Twitter.

Подобно на всяко друго приложение на Google, уеб интерфейсът е интуитивен и приятен. Лесно е да навигирате и вероятно ще го използвате повече от настолния клиент. Има много функции, но те са поставени внимателно, за да не ви затрупват.

Не е изненадващо, че настолния клиент следва модела на синхронизация. Мобилното приложение се инсталира на телефони с Android и ви дава достъп до вашите файлове в движение. Можете да ги редактирате, без да ги изтегляте първо, което е нещо, което много други приложения за съхранение в облак изискват.

Други причини, които харесваме Google Drive

Google не е пискливо чист по отношение на поверителността, тъй като е свързан с проекта PRISM и споделянето на данни с Агенцията за национална сигурност. Компанията сканира вашите лични файлове и имейли, за да ви даде персонализирани резултати от търсенето, персонализирани реклами и други. Можете да използвате Boxcryptor, частна добавка за криптиране, за да избегнете това и да подобрите поверителността си.

Сигурността обаче не е толкова мрачна, защото Google използва 128-битово криптиране на AES, за да кодира вашите файлове, докато те се съхраняват на сървърите му. Това не е 256-битов AES, но върши работа. На разположение е двуфакторно удостоверяване, за да ви защити, ако някой открадне и вашата парола.

Google Drive е лесен за използване, има щедър безплатен план, няколко изгодни премиум плана, страхотни характеристики за производителност и способни възможности за споделяне. Липсва обаче частно криптиране. За да научите повече за услугата, прочетете нашия преглед на Google Drive.

2. pCloud

pCloud е швейцарска компания, която се нарежда близо до върха на списъка с най-добрите ни доставчици на съхранение в облак.

Той предлага безплатен план с 10 GB място за съхранение. Можете да добавите 4GB към това, като следвате многоетапен процес след регистрацията. Плюс това, за всеки приятел, когото посочите, получавате 1GB допълнително пространство до 20GB.

Има само два платени лични плана, но това е достатъчно, защото предлагат голяма стойност. Premium предоставя 500GB за $ 4,99 на месец или еквивалент на 3,99 $ на месец, ако плащате за годината предварително. Premium Plus ви връща $ 9,99 на месец, но предлага 2TB място за съхранение. Ако плащате за годината, можете да намалите месечната ставка до 7,99 долара.

pCloud-уеб-интерфейс-Files

Обърнете внимание, че и двата плана имат само визуализации на файлове, не ви позволяват да редактирате файлове и да не се интегрирате с Office Online или Google Документи. Въпреки това функциите за възпроизвеждане на медии на pCloud включват вградени плейъри за видео, музика и снимки. Можете да разширите услугата с приложения за бележки като Evernote или OneNote, които са най-популярни за студенти.

За да споделите файл или папка с някого, трябва да добавите тяхното име или имейл. Ако други искат да споделят съдържание с вас, те могат да го направят с връзки за качване. Можете да зададете пароли и срокове на годност, за да защитите връзките, но и двете изискват да се абонирате за премиум план. pCloud предоставя полезна таблица, която също показва статистика за вашите акции.

Можете да споделяте само файлове, които не са шифровани с добавката за шифроване на нула на знанието на pCloud.

Използването на настолния клиент е приятно и лесно. Можете да получите достъп до него с иконата на системната лента или с pCloud устройството в системния ви мениджър на файлове. Интерфейсът е някак тъмен, но ясен и интуитивен.

Освен това няма да останете разочаровани от уеб интерфейса, тъй като той има повече функции, предлага рационално изживяване и ви позволява да имате достъп до всички инструменти на pCloud на едно място. И това е бързо. Единственият недостатък е, че не може да прехвърля добре големи файлове. Придържайте се към настолния клиент за това.

Мобилното приложение също е добро, защото можете да го използвате за качване на нови файлове, споделяне и достъп до тях. Плюс това, има автоматично качване на снимки и видеоклипове.

Други причини, които харесваме pCloud

pCloud разчита на TLS протокола, за да защити данните в транзит срещу атаки от човек в средата и AES 256-битов за криптиране на вашите файлове. След като вашите данни достигнат център за данни на pCloud, той се репликира на поне пет различни сървъра.

Частното криптиране е достъпно, но само ако закупите добавката за крипто за 3,99 долара на месец. Добавката създава криптовалута и всичко, което поставите в нея, ще бъде защитено от специална парола, която само вие знаете. За съжаление няма двуфакторно удостоверяване, затова се уверете, че имате силна парола.

Преди да се абонирате за pCloud, можете да го тествате с 14-дневна безплатна пробна версия.

pCloud предлага щедър безплатен план, евтини премиум планове, силна сигурност и способни възможности за споделяне. Недостатъкът е, че той не се интегрира с инструменти за производителност и липсва двуфакторна автентификация. Ако искате да научите повече, прочетете нашия преглед pCloud.

3. Sync.com

Sync.com е услуга, която се намира в горната част на нашия най-добър списък за съхранение в облак. Той е базиран в Канада и се възползва от законите за поверителност на страната, които са сред най-добрите в света.

Преди да се абонирате, можете да използвате 5GB безплатно хранилище на плана за синхронизиране, за да тествате услугата. Не е много, но можете да завършите процес, дълъг няколко стъпки, за да получите 1 GB съхранение на бонус. Плюс това получавате 1GB за всеки приятел, към когото се отнасяте до 20GB.  

Компанията казва, че ще ви предостави повече място за съхранение на препратки отвъд това, но ще трябва да го изпратите по имейл, за да премахнете капачката, след като го натиснете.

Sync.com-уеб-Control Panel--Slider-1
© Cloudwards.net

Sync.com-Share-File-Link-Slider-2
© Cloudwards.net

Sync.com-Sync-папка-плъзгача-3
© Cloudwards.net

Sync.com-Speed-Throttle-Slider-4
© Cloudwards.net

Sync.com-Two-Factor-Authentication-Slider-5
© Cloudwards.net

предишен

Следващия

Личните потребители могат да избират между два платени плана: Personal Pro 500GB и Personal Pro 2TB. Първият струва $ 49 на година, което достига около $ 4 на месец, а вторият струва $ 96 на година, което го прави една от най-добрите сделки в облачното съхранение.

Все пак няма опция да плащате на месец.

Уеб интерфейсът не предлага функции за естествена производителност, нито се интегрира с програми на трети страни. Приложението за смартфони ви позволява да отваряте файлове в приложения на трети страни, включително Microsoft Office.

За да споделите папка, можете да поканите потребители да получат достъп до нея или да генерирате връзка. С връзката те могат да изтеглят папка с цип, вместо да изтеглят всеки файл. Ако споделяте файл, можете да генерирате само връзка, която можете да изпратите ръчно или по имейл. Sync.com ви позволява също да споделяте връзки за качване, които позволяват на други да качват съдържание във вашето пространство за съхранение.

Можете да контролирате акциите си, като зададете разрешения. Можете също да прикачите към връзки пароли и дати на изтичане на валидността, ако имате абонамент за персонален професионалист. На всичкото отгоре можете да зададете ограничения за изтегляне на акции и да видите техните статистики за изтегляне. Страница „споделя“ ви казва кои папки сте споделили и с кого също.

Настолният клиент е прост и лесен за използване. Можете да получите достъп до него чрез папката за синхронизиране или иконата на лентата със задачи. Предлага се за Windows и macOS, но не и за Linux. Получавате достъп до същите функции, които уеб клиентът има, заедно с други, които подобряват потребителското изживяване.

Приложението за смартфон за Android и iOS ви дава достъп до вашите файлове, докато сте офлайн и автоматично качвате снимки и видеоклипове в облака.

Други причини, които харесваме Sync.com

Услугата използва 256-битово криптиране на AES в покой и TLS протокол, който защитава файловете по време на прехвърляне в своите центрове за данни. Той оглавява и нашия списък с най-добрите услуги с нулево знание. Въпреки това няма да можете да извлечете паролата си, ако я загубите, тъй като нулевите знания предотвратяват това.

Sync.com има конкурентни планове, но те трябва да се плащат ежегодно и безплатният му план не е толкова добър, колкото pCloud. Той има само преглед на файлове на мобилни устройства и не предлага възпроизвеждане на медии. Все пак той има добра сигурност и е лесен за използване. За да научите повече за услугата, прочетете нашия преглед на Sync.com.

4. Кутия

Един от нашите най-добри доставчици на файлове за синхронизиране и споделяне на корпоративни файлове, Box има много малки предприятия и Fortune 500 компании като клиенти, но има повече от бизнес планове. Освен това има двойка, която би могла да отговаря на нуждите на студентите.

Първият се нарича Индивидуален и предлага 10GB безплатно хранилище, което е повече от много други услуги. Personal Pro струва $ 10 на месец за едва 100 GB място за съхранение. Това не е добра сделка, затова препоръчваме да се придържате към безплатния план, ако той осигурява достатъчно място.

Box ви помага да увеличите производителността си чрез интеграцията на Office Online и Google Docs, както и DocuSign и многото други предложения в библиотеката му с приложения на трети страни. Родното му приложение за бележки Box Notes също е сред най-добрите приложения за бележки.

Можете да споделяте връзки с лицензирани потребители без ограничение, но трябва да имате разрешение за споделяне извън вашата организация. Можете да изпратите покана по имейл или да генерирате връзка и да я изпратите. Box има добър контрол върху съдържанието, защото ви позволява да задавате дати за изтичане и пароли за връзки.

Уеб клиентът е ясен, с интуитивно оформление и атрактивна цветова схема. Той ви позволява да персонализирате URL адреса на работното си пространство и да добавите собствено лого. Ако предпочитате настолен клиент, Box също използва познатия модел за синхронизиране. Мобилното приложение също е лесно за използване и ви дава достъп до вашите файлове в движение.

Други причини, които ни харесват

Box използва 256-битов AES за криптиране на вашите файлове на сървъри и TLS протокол, за да ги защити по време на прехвърляне. Услугата също обвива вашия ключ за криптиране със същото ниво на криптиране. Няма вътрешно частно криптиране, но можете да го добавите с Boxcryptor.

Двуфакторното удостоверяване ще помогне, ако някой открадне вашата парола, а потребителските изисквания за парола ще затруднят хакерите да го направят. Можете да прочетете повече за сигурността и други функции в нашия преглед на кутията.

5. MEGA

Основана през 2013 г. от Ким Дотком, MEGA е една от най-противоречивите компании за съхранение в облак, но има няколко плана, които биха могли да се възползват от студентите.

Безплатният план ви стартира с 50GB, но 35 от тях изчезват след един месец. С определени постижения можете да надстроите пространството си, до 45GB, но това също изтича. Все пак това ви оставя с 15GB, което не е нищо за отхвърляне.

Pro абонаментите не са толкова добри. Първият Pro Pro струва 5,79 долара на месец за 200 GB място за съхранение. За 11,59 долара на месец получавате 1 ТБ място, а останалите два плана също не са много добри сделки.

Производителността е ограничена, тъй като MEGA има само визуализации на файлове и възпроизвеждане на медии. Няма интеграция с Office Online, Google Документи или други приложения на трети страни.

Можете да споделяте вашите файлове с контактите си в MEGA или да изпратите генерирана връзка. Като споделяте чрез имейл адрес, можете да предоставите разрешения за четене, четене и писане или пълен достъп.

Изненадващо, споделянията, които създавате, са нулеви знания, така че MEGA не може да види какво споделяте. Други, които искат да получат достъп до вашето съдържание, първо трябва да го декриптират с ключ за декриптиране. Платените абонаменти ви позволяват също да добавите дати и срокове на годност и пароли към вашите връзки.

Приложението за браузър е просто и практически няма крива на обучение за нови потребители. Лесно е да се ориентирате и да намерите основните и вторичните му функции. В горното меню има всички необходими контроли. Той е бърз, интуитивен и интерфейсът е привлекателен.

Други причини, които харесваме МЕГА

MEGA използва 128-битово криптиране на AES в покой и TLS протокол по време на трансфер. Той не предлага двуфакторно удостоверяване, което оставя паролата ви по-уязвима, така че се уверете, че тя е силна.

Услугата използва частно криптиране, което означава, че не е нужно да се притеснявате от любопитни очи. За да научите повече за това, което предлага, прочетете нашия MEGA преглед.

Заключителни мисли

Повечето студенти не могат да си позволят изискани хотели, омари или скъпо облачно съхранение. За щастие, те могат да получат евтино облачно съхранение. Първите три услуги в нашия списък имат планове, които предоставят щедро пространство за парите, както и безплатни планове.

Google Drive е най-добрият ни избор, тъй като е лесен за използване, атрактивен и разполага с много инструменти за производителност на трети страни, заедно с родните си Google Документи. pCloud и Sync.com имат по-добри сделки и по-голяма сигурност, но липсват инструменти за производителност.

Използвате ли друга услуга, която е по-подходяща за студенти? Какво мислите за нашия списък? Оставете отговора си в коментарите по-долу. Благодаря ви за четенето.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map