Най-добро съхранение в облак за Канада 2020

Ако живеете в Северна Америка, има вероятност да искате да съхранявате файловете си някъде, където американските агенции не могат да стигнат до тях. Канада е основен кандидат за това, тъй като няма закони, като например Закона за патриоти на САЩ, CLOUD или ПРИСЪМ, които позволяват на правителството да разглежда вашите данни. В тази статия сме избрали най-доброто облачно хранилище за Канада, като Sync.com зае първо място.


Правителството на Канада се старае да актуализира законите си, за да съответства на общия регламент на ЕС за защита на данните и да запази правото на безплатен трансфер на данни. Това е страхотна новина за хората, които са загрижени за поверителността си.

В допълнение, съхраняването на данни в облака ще премахне струпването от твърдия ви диск, ще ви позволи да споделяте и сътрудничите с други хора и ще защитите данните си от сривове на твърдия диск.

Преди да започнем с нашите избори, нека да преминем през критериите, които използвахме, за да изберем най-доброто облачно хранилище за Канада от нашия най-добър облачен списък за съхранение. Ако тук търсите резервно копие, прочетете нашето най-доброто онлайн резервно копие за Канада. За да получите по-добра представа за това какво е резервно копие и какво се съхранява, прочетете разликата.

Най-добро съхранение в облак за Канада 2020

Какво е най-доброто облачно съхранение за Канада

Въпреки че вашата поверителност се обработва добре, сигурността на вашите файлове все още е под въпрос. Хакерите няма да се колебаят да насочат вашите данни. Ще разгледаме какъв вид криптиране защитава вашите данни по време на движение и в покой. Частното криптиране е най-добрият начин да се гарантира, че можете само да четете данните си, но услугата трябва да има двуфакторно удостоверяване, за да защити и вашите идентификационни данни.

Стабилната и бърза връзка ще ви помогне бързо да качвате и изтегляте вашите файлове. Това също зависи от това колко сте близо до услугата и вашия доставчик на интернет услуги. Някои услуги ви позволяват да подобрите връзката си, като промените настройките за трансфер и много от тях използват алгоритъм за прехвърляне на ниво на блок.

Не искаме да изпразвате банковата си сметка, за да плащате за съхранение в облак, така че ще се погрижим да извлечете максимума от нея за евтино. Колкото повече планове са налични в услугата, толкова по-добри са вашите възможности. Ако търсите изгодна оферта, прочетете нашите най-добри оферти за облачно съхранение.

Простото потребителско изживяване е по-добро от това, което е тромаво и сложно. Най-добре е, ако не е нужно да сте технически гений, за да използвате услугата за съхранение в облак. Ще разгледаме кои операционни системи поддържат услугите, както и колко приятен и атрактивен е интерфейсът им.

1. Най-добро облачно съхранение за Canada Sync.com

Sync.com е основана в Торонто през 2011 г. и придоби репутация на силна сигурност и поверителност на потребителите, което му помогна да оглави нашия списък.

Силната му сигурност се състои в използването на 256-битово криптиране на AES и протокола TLS, който защитава данните по време на трансфери до центрове за данни от атаки от човек в средата. Sync.com използва частно криптиране, за да защити вашите файлове и няма да може да извлече паролата ви, ако я загубите. Нашият най-добър избор е и за най-добрите услуги с нулево познание.

Sync.com-уеб-Control Panel--Slider-1
© Cloudwards.net

Sync.com-Share-File-Link-Slider-2
© Cloudwards.net

Sync.com-Sync-папка-плъзгача-3
© Cloudwards.net

Sync.com-Speed-Throttle-Slider-4
© Cloudwards.net

Sync.com-Two-Factor-Authentication-Slider-5
© Cloudwards.net

предишен

Следващия

На разположение е двуфакторно удостоверяване, за да ви помогне срещу хакери, които биха искали да откраднат паролата ви, но е добра идея да направите силна такава на първо място.

Първоначалните скорости са средни за облачна услуга за съхранение и няма копиране на ниво блок, за да увеличите скоростта след това. Ако процесът на синхронизация използва твърде много от ресурсите на вашата система, има опция да я заглушите. Sync.com ви дава възможност да задавате месечни ограничения за качване и изтегляне, което е добре за тези, които използват ограничен план за данни.

Други причини, които харесваме Sync.com

Sync Starter осигурява 5GB безплатно хранилище. Това не е много, но е достатъчно да тествате Sync.com, за да видите дали работи за вас.

Личните потребители могат да избират между два конкурентни плана: Personal Pro с 500GB и Personal Pro с 2TB място. Първият струва $ 49 на година, докато вторият струва $ 96 годишно, което го прави една от най-добрите сделки в облачното съхранение.

Бизнес плановете започват с плана за бизнес соло, който предвижда 2TB за $ 96 годишно. Освен това позволява на бизнес потребителите да изискват файлове от клиенти и осигурява съответствие с HIPAA, в допълнение към обичайните функции.

За няколко потребители – има минимум двама – Business Pro е най-добрият избор и струва от 60 до 180 долара годишно, в зависимост от броя на потребителите и количеството пространство за съхранение. Той осигурява административен контрол и централизирано таксуване.

Използването на настолния клиент на Sync.com е лесно и изисква да използвате неговата папка за синхронизация и иконата на лентата на задачите. Наличен е в Windows и macOS, но не и в Linux (вижте най-доброто ни хранилище в облак за Linux). Ще получите същите функции и чрез уеб клиента, както и други, които подобряват цялостното изживяване.

Има приложение за смартфони и за Android и iOS. Можете да го използвате, за да стигнете до вашите файлове, докато сте офлайн и автоматично да качвате снимки и видеоклипове в облака.

Sync.com е добра стойност, лесна за използване, има силна сигурност и защитава вашата поверителност. Подобни пълномощия правят годно да бъдат начело на нашия списък. Ако искате да научите повече за това, прочетете нашия преглед на Sync.com.

2. OneDrive за бизнеса

Microsoft е едно от най-големите имена в технологиите и през последните години увеличи производството си на бизнес приложения. OneDrive for Business е услугата за синхронизиране и споделяне на корпоративните файлове. Той има два сървъра в Канада: един в Торонто и един в Квебек Сити.

Файлове за уеб интерфейс на OneDrive

Плъзгач за папка за синхронизиране на OneDrive

Приложение за стартиране на OneDrive

OneDrive Създаване на споделяне на файлове за връзка

OneDrive Word Online

предишен

Следващия

Microsoft не е отворен за мерките си за сигурност, но знаем, че използва AES 256-битово криптиране в покой. Протоколът TLS защитава вашите файлове по време на прехвърляне, а RSA 248-битов бърка вашия ключ за криптиране. Не можете да зададете изискванията си за парола и настройките по подразбиране на услугата до осем знака. Ако сте администратор, можете да поискате двуфакторно удостоверяване.

Първоначалната скорост на качване и изтегляне на файлове съвпада с тази на други услуги, но може да изостава при качване на промени, направени във файлове, тъй като липсва синхронизиране на ниво блок. Алгоритъмът обаче е достъпен за файлове в Office и можете да блокирате синхронизирането на определени типове файлове.

Други причини, които харесваме OneDrive за бизнеса

OneDrive for Business има голяма гъвкавост на плана. Трябва да платите поне една година предварително за всички потребители, но като цяло е по-евтино от конкуренцията и потребителите не трябва да споделят място за съхранение, както биха искали с други услуги. Това е огромно предимство за OneDrive.

OneDrive for Business 1 струва $ 60 на потребител на година и дава на всеки 1TB данни. OneDrive for Business 2 струва два пъти повече, но предлага неограничено съхранение. Започва с 1TB, но може да се поиска допълнително място.

Настолният клиент е достъпен за macOS или Windows и следва общия подход на папката за синхронизиране. Можете също така да използвате интуитивния и атрактивен уеб интерфейс за достъп до вашите файлове.

Мобилното изживяване е толкова течно, колкото и уеб, а приложенията са по-лесни за използване. По подразбиране файловете не заемат място на мобилния ви телефон, но можете да ги маркирате и съхранявате за офлайн достъп. Предлагат се и сканиране на документи и автоматично качване на снимки и видео.

Въпреки че е чудесен избор, OneDrive for Business все още е на второ място в Sync.com, тъй като липсва частно криптиране и има слаби изисквания за парола. Ако искате да разгледате подробно неговите функции, прочетете нашия преглед на OneDrive for Business.

3. Кутия

Box е една от най-добрите платформи на EFSS, с малки фирми и Fortune 500 компании сред своите клиенти. Тя използва технология, наречена „Box box“, която позволява на абонатите на Business Plus или Enterprise да избират регион, включително Торонто, в който да съхраняват своите файлове.

Услугата използва TLS протокол за защита на вашите данни по време на прехвърляне, а AES 256-битовото криптиране го защитава на сървъра. Box също увива вашия ключ в същото ниво на криптиране. Това не е частно криптиране, но можете да настроите това с Boxcryptor.

Има двуфакторна автентификация, която ще ви помогне да защитите паролата си, както и потребителски изисквания за парола за вашите потребители. Предлага се и еднократно влизане, което позволява на служителите да влизат в няколко бизнес приложения едновременно.

Можете да ограничите колко устройства всеки служител може да синхронизира с фиксиране на устройството и има опция да проверите колко устройства могат да имат достъп до вашето облачно хранилище. Можете също да откачите устройство, за да го изрежете, но не можете да изтриете съдържанието, което вече е на него.

Първоначалните качвания в облачно хранилище се сравняват добре с други услуги, но последващите не, защото Box няма синхронизиране на ниво блок.

Други причини, които ни харесват

Box Starter е най-евтиният от бизнес плановете и изисква минимум трима потребители. Той струва 5 долара на потребител на месец и предлага 100 GB пространство, което не е достатъчно за повечето фирми. Максималният размер на файла е 2GB.

Бизнес планът ви осигурява неограничено място за съхранение за 15 долара и ви позволява да качвате 5GB файлове.

Business Plus струва $ 25 и осигурява SSO интеграция, неограничени външни сътрудници и достъп до Box Key Safe. Enterprise планът ви предоставя потребителски групи, автоматизация на работния процес и други функции. И двете ви позволяват да изберете кой сървър искате да използвате за съхраняване на вашите данни.

Уеб интерфейсът е привлекателен, ясен и няма да ви остави объркани. Тя ви позволява да персонализирате URL адреса на работното си пространство и да добавите и вашето лого.

Има и клиент за десктоп. След като го инсталирате, ще видите папката за синхронизиране на твърдия ви диск. Клиентът е достъпен за Windows или macOS. Ако имате нужда от достъп до вашите файлове в движение, можете да използвате мобилното приложение за Android или iOS. За да видите как изглежда интерфейсът и да научите повече за услугата, прочетете нашия преглед на Box.

4. pCloud

pCloud е сравнително нова услуга, която се нарежда близо до върха на нашия списък с най-добри облаци за съхранение. Тя е базирана в САЩ, но нейната сигурност може да компенсира това.

pCloud разчита на TLS протокол за защита на данните при транзит и AES 256-битов за криптиране на вашите файлове. Когато вашите данни достигнат центъра за данни на pCloud, той се репликира на поне пет сървъра.

pCloud файлове за уеб интерфейс

pCloud Sync Folder

pCloud Share File Link

pCloud Връзки за изтегляне

pCloud Drive Client

предишен

Следващия

Шифроването на нулевите знания ще защити поверителността ви, но само ако закупите добавката за крипто за 3,99 долара на месец. Всичко, което поставите в своята папка Crypto, ще бъде достъпно само за вас, тъй като има специална парола, която само вие знаете. Преди да се абонирате, можете да го тествате с 14-дневна пробна версия.

За съжаление няма двуфакторно удостоверяване, затова се уверете, че имате силна парола.

Скоростите на връзката могат да варират, но те са по-добри от повечето услуги и достигат по-високи върхове по-често. Тестовете ни показаха, че синхронизирането е надеждно и никога не изпуска файлове и не ги смесва. Потребителите в Канада са по-близо до центъра за данни, за да могат да очакват по-надеждни скорости, които видяхме. Ако трансферите изискват много системни ресурси, има настройки, за да го компенсирате.

Други причини, които харесваме pCloud

Има само няколко плана, но те имат голяма стойност. Премиум планът предвижда 500GB за $ 47,88 годишно, докато Premium Plus струва $ 95,88 годишно за 2TB. Ако решите да използвате pCloud дългосрочно, планът за целия живот ще ви спести много пари.

Преди да решите да се абонирате, можете да използвате безплатен план, който ще ви даде щедри 10 GB хранилище. За всеки приятел, когото посочите, получавате 1GB допълнително пространство до 20GB. Можете да получите още 4 GB свободно пространство за съхранение, ако изпълните пет стъпки след регистрацията на акаунта си.

Настолните клиенти са достъпни за Windows, Mac и Linux. Всъщност pCloud е най-доброто облачно хранилище за Linux. След като инсталирате клиента, ще видите иконата на pCloud диск и иконата на системата, която ще ви помогне да взаимодействате с устройството. Интерфейсът е тъмен, но е интуитивен и лесен за използване.

Ако сте на друг компютър, можете да използвате уеб интерфейса. По-лесно е да се ориентирате, има повече функции и като цяло е по-приятно. Можете да получите достъп до всички инструменти на pCloud в него, но интерфейсът не може да обработва големи файлове.

Мобилното приложение е удобно, ако сте в движение. Той разполага с автоматично качване на вашите снимки и е достъпен за Android и iOS. Ако искате да научите повече за услугата, прочетете нашия преглед на pCloud.

5. Egnyte Connect

Egnyte Connect има глобална мрежа от сървъри и няколко са в САЩ, така че канадските потребители няма да трябва да се свързват със сървър на друг континент. Това е една от най-добрите услуги на EFSS.

256-битово криптиране на AES бърка вашите файлове преди качването. Услугата обаче не е нулева знания, тъй като дешифрира вашите файлове за четене на метаданни, след което ги криптира отново. Можете да използвате Boxcryptor, частна добавка за криптиране, за да избегнете това. Обърнете внимание, че ако го използвате, синхронизирането на ниво блок няма да работи.

21886

Можете да активирате двуфакторно удостоверяване, за да ви защити, ако някой открадне вашата парола и, за да защитите вашите идентификационни данни за вход, можете да зададете минимални изисквания за парола.

Дори при глобална мрежа, Egnyte Connect отнема повече време от други услуги за първоначално качване на файлове. Качването на папка от 250 MB отне два пъти повече време, от което се нуждаеха съперниците му. Следващите качвания бяха много по-бързи, благодарение на алгоритъма за синхронизиране на ниво блок.

Други причини, които харесваме Egnyte Connect

Екипният план е подходящ за един до трима потребители. Той струва 10 долара на потребител на месец и осигурява 1TB място за съхранение и много функции.

Можете да избирате между три бизнес плана: Office, Business и Enterprise. Планът на Office предлага 5TB онлайн хранилище за $ 8 на потребител на месец и изисква минимум пет потребители. За повече от 25 потребители бизнес планът осигурява 10TB място за съхранение за 15 долара на потребител на месец.

Ако имате повече от 100 потребители, Enterprise планът ви предоставя „до неограничено” пространство за съхранение, в допълнение към административния контрол и поддръжка за премиум. Ще трябва да се обадите на Egnyte, за да получите оценка на цената.

Клиентът за десктоп използва общия модел на папка за синхронизиране – икона на системна област и папка за синхронизиране на вашия твърд диск. Предлага се за Windows или macOS.

Уеб клиентът е лесен за използване и доста способен. Същото важи и за мобилното приложение. Можете да го използвате за отваряне и редактиране на вашите файлове в облака, включително .pdf и Office документи, така че не е необходимо да купувате Microsoft Office 365. Мобилното приложение може също да съхранява съдържание от вашия телефон.

За да научите повече за тези функции, прочетете нашия преглед на Egnyte Connect.

Заключителни мисли

Наблегнахме на услугите, които съхраняват файлове на сървъри в Канада поради законите за защита на поверителността. Обмислихме и други фактори, като бързина и сигурност, за да класираме услугите. В Канада обаче няма много доставчици, така че ние запълнихме пропуските с американски услуги, които имат частно криптиране, за да защитим вашата поверителност.

Sync.com заслужава първото място, тъй като съхранява вашите данни в Канада, има планове, които предлагат голяма стойност и осигурява силна сигурност. OneDrive for Business и Box са чудесни алтернативи, но трябва да се абонирате за един от най-скъпите планове за използване на Box в Канада. pCloud и Egnyte Connect имат центрове за данни в САЩ, но все още са добър избор.

Използвате ли друга услуга, разположена в Канада, която пропуснахме? Какво мислите за нашия избор? Уведомете ни в коментарите по-долу. Благодаря ви за четенето.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map