Най-добро съхранение в облак за големи файлове 2020

В началото на хилядолетието твърдите дискове можеха да съхраняват само десетки гигабайта. Сега те имат терабайти пространство. Флаш дисковете и външните твърди дискове също са по-големи. Търсенето на повече място за съхранение е безкрайно и компаниите доставят. Услугите за съхранение в облак правят същото, така че създадохме списък с най-доброто облачно хранилище за големи файлове.


Sync.com е най-добрият ни избор, но има няколко други добри варианта, които трябва да разгледаме. Без значение колко място има вашия диск, преместването на някои от големите ви файлове в облака ще подобри неговата производителност. Плюс това вашите файлове ще бъдат безопасни в случай, че твърдият ви диск се срине или повреди. Не е сигурен софтуер за възстановяване на данни ще ви помогне.

Избрахме избраните от нашите най-добри услуги за съхранение в облак. Ако търсите резервно копие, прочетете нашия списък с най-добрите услуги за архивиране в облак. Можете да се образовате за разликата между облачно съхранение и архивиране тук. Преди да стигнем до класирането, да преминем през нашите критерии за най-доброто облачно хранилище за големи файлове.

Най-добро облачно съхранение за големи файлове 2020

Какво прави облачното съхранение най-доброто за големи файлове

Първо ще разгледаме плановете – колко място за съхранение предлагат и на каква цена. Няма смисъл да качвате големи файлове, ако мястото ви за съхранение е като твърд диск от 80-те. Не е добре, ако услугата струва и ръка, и крак. Подобрата на двата фактора предлага най-добрата стойност и ние ще подчертаем това. Ако има безплатен план или пробен период, това също ще има значение.

По принцип пространството за съхранение не е проблем, но ограничението на размера на файла и ограничението за качване на трафика. Някои услуги не налагат ограничения, докато други допускат само размери на файловете в десетките гигабайта или поставят ограничение при ежедневно качване. Доставчиците без ограничения са най-добри.

Колко бързо можете да прехвърляте вашите файлове, зависи от услугата за съхранение в облак, както и от вашия доставчик на интернет услуги и компютър. Колкото по-близо сте до услугата, толкова по-добра ще бъде скоростта на връзката ви. Прехвърлянето на големи файлове може да натовари компютъра ви, така че също е добре, ако услугата може да ограничи използването на системните ресурси. Същото важи и за трафик за качване при ограничен план.

След като вашите файлове са в облака, вероятно ще искате да ги споделите. Той трябва да бъде бърз, лесен и способен да изпраща директно до индивиди или групи от хора. Той също така трябва да ви даде правилен контрол върху съдържанието, за да ограничите неоторизиран достъп, като например срокове на годност за връзки, разрешения и защита на паролата..

Направете всичко, което не бива да бъде досадно, така че доброто потребителско изживяване е задължително. Приложенията – настолни, уеб и мобилни – трябва да бъдат привлекателни, лесни за навигация и да работят в повечето операционни системи.

1. Най-добро облачно съхранение за големи файлове: Sync.com

Sync.com е основана в Торонто през 2011 г. и се гордее с репутация за силна сигурност и поверителност на потребителите, което го прави най-сигурната услуга за съхранение в облак. Освен че е в горната част на този списък, той е и фаворитът в сравнението ни в облачно съхранение.

Преди да се абонирате, можете да се регистрирате за Sync Starter, безплатен план с 5 GB място за съхранение, за да получите усещане за услугата. Има два плана за личните потребители: Personal Pro 500GB за $ 49 на година и Personal Pro 2TB за $ 96 на година. Последното е една от най-добрите сделки в облачното съхранение.

Sync.com-уеб-Control Panel--Slider-1
© Cloudwards.net

Sync.com-Share-File-Link-Slider-2
© Cloudwards.net

Sync.com-Sync-папка-плъзгача-3
© Cloudwards.net

Sync.com-Speed-Throttle-Slider-4
© Cloudwards.net

Sync.com-Two-Factor-Authentication-Slider-5
© Cloudwards.net

предишен

Следващия

Ако имате нужда от повече място, можете да се абонирате за план за бизнес Solo 4TB за 180 долара годишно. Това стига до 15 долара на месец, което все още е много. За множество потребители можете да получите бизнес плана Pro, който струва между 60 и 180 долара в зависимост от количеството пространство и броя на потребителите. Трябва да имате минимум двама потребители, за да се регистрирате за него.

Sync.com не ограничава размера на файла. Представител заяви в имейл, че и те не ограничават прехвърлянето на данни.

Скоростите за качване и изтегляне са подобни на други услуги и Sync.com не ограничава честотната лента по подразбиране. Качването на 1GB папка отне средно около 15 минути. Изтеглянето отне около шест минути. Тестовете са проведени по мрежа в Мексико.

Ако процесът на синхронизация използва твърде много от ресурсите на вашата система, има опция да я заглушите, като използвате иконата на лентата на задачите на клиента за десктоп. Можете също да ограничите месечния трафик, ако сте на ограничен план.

Синхронизирането на ниво блок, което ускорява прехвърлянето на вече качени файлове, обаче не е достъпно.

Други причини, които харесваме Sync.com

Можете да споделите файловете, които сте изпратили в облака, като използвате бутона „споделяне“ в уеб интерфейса. Ако споделяте файл, можете да генерирате връзка само и да я изпратите по имейл или да я копирате и поставите. Ако това е папка, можете да поканите потребители или да генерирате връзка. Тези, с които споделяте папка, ще имат възможност да я изтеглят като папка с цип, вместо да изтеглят файлове поотделно.

Можете също да споделяте връзки за качване, които дават възможност на други хора да изпращат съдържание директно във вашето хранилище.

Можете да зададете разрешения, да прикачите дати за изтичане на валидност и парола също да защитите вашите връзки. Последните двама обаче изискват абонамент за Pro. Можете също така да зададете ограничения за изтегляне и да видите статистиката за изтегляне. Страница „споделяния“ ви позволява да видите кои папки сте споделили и с кого.

Настолният клиент на Sync.com е лесен за използване. Можете да стигнете до него чрез иконата на системната област или папката за синхронизиране в системния мениджър на файлове. Също така ви позволява да използвате селективно синхронизиране, което пази облачните ви файлове да не се синхронизират с вашия компютър, така че да не заемат място на твърдия ви диск.

Интерфейсът е ясен и интуитивен, но тъмен. Предлага се в Windows и macOS, но не и в Linux. Получавате същите функции и чрез уеб клиента, както и други, които подобряват цялостното изживяване.

Приложенията за смартфони са налични за Android и iOS. Можете да ги използвате за достъп до вашите файлове, докато сте офлайн и автоматично да качвате снимки и видеоклипове в облака.

Sync.com плановете са отлична стойност с възможности за споделяне и без размер на файла или ограничения за пренос на данни, които да ви заблудят. Единствените недостатъци са липсата на месечни планове и синхронизиране на ниво блок. За повече подробности относно услугата, прочетете нашия преглед на Sync.com.

2. pCloud

pCloud е американска компания, класирана близо до върха на най-добрия ни списък за съхранение в облак.

Той предлага планове за лични и бизнес потребители. Личните потребители могат да избират между Premium, който осигурява 500GB за $ 4,99 на месец, и Premium Plus, който ви дава 2TB за $ 9,99 на месец. Има отстъпка, ако платите за годината предварително или можете да спестите още повече зелено, ако закупите доживотен лиценз.

Преди да се абонирате, можете да използвате безплатния 10GB план. Това не е достатъчно, за да тествате услугата за големи файлове, но е достатъчно, за да видите какво е това.

pCloud файлове за уеб интерфейс

pCloud Sync Folder

pCloud Share File Link

pCloud Връзки за изтегляне

pCloud Drive Client

предишен

Следващия

pCloud ви позволява да качвате файлове с “неограничен” размер, но има ограничение за трансфер от 500 GB на месец за потребителите на Premium и 2 TB на месец за потребителите на Premium Plus. Все пак това не са малки шапки и вероятно няма да попречат на работата ви.

Услугата също има добри скорости. Тестовете, проведени извън Бостън, Масачузетс, показаха, че е необходимо да се качат около седем минути и около една минута за изтегляне на папка от 1 GB.

Други причини, които харесваме pCloud

Трябва само да добавите име или имейл на друг потребител, за да споделяте файл или папка с тях. Ако искат да споделят с вас, могат да го направят с връзки за качване. Можете да зададете пароли и срокове на годност, за да защитите връзките за споделяне, но и двете изискват да се абонирате за премиум план. Полезна таблица, която показва статистически данни за вашите акции, ще ви помогне да поддържате раздели по тях.

Обърнете внимание, че ако използвате добавката на нула на знанието на pCloud за криптиране на файлове, няма да можете да ги споделяте.

Настолният клиент е достъпен за Windows, Mac и Linux. Всъщност pCloud е най-доброто облачно хранилище за Linux. Използвате настолния клиент чрез достъп до иконата на системната лента или pCloud устройство във вашата файлова система. Селективното синхронизиране ви позволява да синхронизирате файлове и папки, които не са ви необходими. Интерфейсът е интуитивен и лесен за използване, но тъмен.

Ако сте на друг компютър, можете да използвате уеб интерфейса за достъп до съдържанието си. Той ви предоставя всички инструменти на pCloud на едно място, плюс по-лесна навигация и по-приятно. Мобилното приложение е лесно и е достъпно за Android или iOS. Тя ви позволява да имате достъп до вашите файлове, да ги споделяте и да качвате нови.

pCloud има няколко приемливи абонаментни планове и не поставя ограничения за размера на файла, но има ограничение на месечния трафик. Това е проблемът, който използвахме, за да избираме между pCloud и Sync.com и причината да се приземи на второ място. Ако се интересувате да научите повече за неговите функции, прочетете нашия преглед на pCloud.

3. Google Drive

Google Drive е услуга за съхранение в облак с глобална мрежа от центрове за данни, което го прави подходящ за прехвърляне на големи файлове.

Наскоро услугата актуализира плановете си и те вече са много по-добра стойност. Платените абонаменти започват от 100GB и завършват на 30TB. Планът с най-добро съотношение цена-съхранение предлага 2TB за $ 9,99 на месец. Ако платите за годината предварително, получавате отстъпка. Има и безплатен план, който ви предоставя щедри 15GB пространство за съхранение.

Уеб интерфейс на Google Drive

Папка за синхронизиране на Google Drive

Google Диск Google Документи

Google Drive Създаване на връзка

Настройки за мрежата на Google Drive

предишен

Следващия

Ограниченията за размер на файла са зададени на 5TB за типове файлове, които не са документи. Въпреки това няма да можете да качите толкова много за ден, защото има ограничение за трансфер от 750 GB Въпреки това не би трябвало да имате проблем с качването на вашите файлове.

Скоростите на Google Drive са сравними с други услуги. Отне около 10 минути, за да качите папка от 1 GB и около пет минути за изтеглянето. Все пак няма копиране на ниво блок.

Други причини, които харесваме Google Drive

Можете да споделяте вашите файлове, като генерирате връзка и копирате и поставяте или изпращате по имейл. Хората, които го използват, могат да преглеждат, коментират или редактират съдържанието ви в зависимост от разрешенията, които сте задали. Можете да ги промените в менюто „настройки за споделяне“. Той също така ви показва кой има достъп до споделеното ви съдържание и ви позволява да го споделяте в социални мрежи като Facebook и Twitter.

Това каза, че споделянето може да бъде подобрено чрез добавяне на функции за контрол на съдържанието, като пароли за връзки или връзки с изтичане на валидност. Страница, която показва цялото ви споделено съдържание, също би била добре дошла.

Уеб приложението е атрактивно и ще ви е познато, ако сте използвали приложение на Google преди. Интерфейсът е лесен за навигиране и няма да ви затрупа с функции. За всеки случай имаме ръководство за начинаещи за Google Drive.

Настолният клиент следва модела за синхронизиране и се предлага оборудван със селективно синхронизиране. Той има минималистичен интерфейс, който е лесен за използване. Мобилното приложение е предварително инсталирано на устройства с Android и ви позволява да редактирате вашите файлове, без да ги изтегляте. За повече информация относно потребителското изживяване, прочетете нашия преглед на Google Drive.

4. Dropbox

Dropbox е една от най-старите услуги за съхранение в облак и е изобретил общия модел за синхронизиране и синхронизиране на ниво блок. Той има повече от 500 милиона потребители.

Планът му Plus осигурява 1 ТБ хранилище за 10 долара на месец. Ако платите за годината, цената пада до 99 долара. Това е прилична стойност, но никъде в близост до услуги като Sync.com и pCloud. Всъщност трябва да платите $ 20 – два пъти по-висока цена от сравним план на pCloud – да се абонирате за Professional и да получите 2TB място (прочетете нашето pCloud срещу Dropbox парче).

Dropbox Online Files Slide1

Плъзгач за папка за синхронизиране на Dropbox

Слайд4 за искане на файл с Dropbox

Dropbox Selective Sync Slide5

предишен

Следващия

Ако използвате уеб клиента за качване, вашият трансфер на данни ще бъде ограничен до 20 GB, но няма ограничения на честотната лента с настолния клиент. Платените планове обаче имат дневен лимит за споделяне от 200 GB.

Центровете за данни на Dropbox са в САЩ, така че скоростите ви ще са най-бързи там. Резултатите от тестовете бяха страхотни – качете средно 16 минути за папка от 1 GB, изтеглете около шест за една и съща – като се има предвид, че сме ги управлявали от Югоизточна Азия. Можете да използвате дроселиране, за да ограничите скоростите, но не е необходимо, защото синхронизирането използва малко системни ресурси.

Други причини, които харесваме Dropbox

Когато споделяте файл или папка, вие генерирате връзка към него. Можете да го изпратите по имейл или да го копирате и изпратите ръчно. Не можете да го защитите, ако сте абонат на Dropbox Plus, но потребителите на Dropbox Professional могат да добавят пароли и дати за изтичане на валидност към връзки.

Има страница, която също показва какво сте споделили. Можете дори да споделите от настолния клиент, като щракнете с десния бутон на мишката върху вашия файл или папка и изберете „споделяне“. Друга полезна функция е „заявка за файлове“, която позволява на другите да качват файлове в определена папка във вашия акаунт.

Dropbox предлага елегантно потребителско изживяване. Клиентът за десктоп е лесен, използвайки иконата на системната област и папка за синхронизиране. Предлага се и селективно синхронизиране. Тя работи на Windows, Mac и Linux. Уеб клиентът е поразителен, лесен за навигация и показва информация по ясен начин.

Има и мобилно приложение за Android и iOS. Тя ви позволява автоматично да качвате снимки и видеоклипове от телефона си. Ако искате да знаете повече, прочетете нашия Dropbox преглед.

5. OneDrive

Услугата за съхранение в облак на Microsoft има няколко плана за избор, но само няколко са подходящи за големи файлове: Office 365 Personal и Office 365 Home. Първият получава 1TB място за съхранение за $ 6,99 на месец или $ 69,99, ако плащате за годината. Вторият предоставя на 5 потребители по 1 TB всеки за $ 9,99 на месец или $ 99,99 на година. OneDrive има капачка за размер на файла от 20 GB.

Файлове за уеб интерфейс на OneDrive

Плъзгач за папка за синхронизиране на OneDrive

Приложение за стартиране на OneDrive

OneDrive Създаване на споделяне на файлове за връзка

OneDrive Word Online

предишен

Следващия

Скоростите на OneDrive са бързи и стабилни. Отне около шест минути, за да качите папка от 1 GB и една минута за изтеглянето й, което не е изненадващо, като се има предвид, че Microsoft има глобална мрежа от центрове за данни. Качваме файлове само със синхронизация, защото срещнахме грешки при ръчно качване. За съжаление, копирането на ниво блок е достъпно само за файлове в Office.

Други причини, които харесваме OneDrive

Споделянето не е много по-различно в сравнение с други услуги. Можете да генерирате връзка към вашето съдържание и да го изпратите по имейл, да го споделите в социалните медии или да го вградите в уеб страница. Премиум плановете ви позволяват да добавяте срокове на годност, но няма защита с парола.

Няма начин да проверите какво споделяте. Уеб приложението е лесно за навигиране, като използвате менюто отляво, докато съдържанието ви е в центъра. Различните опции за сортиране ви позволяват да го организирате по ваше желание. Интерфейсът има много отрицателно пространство, ясни линии и цветове, които подчертават това, което е важно, което го прави привлекателен.

Приложението за десктоп следва модела за синхронизиране, така че има папка за синхронизация и икона на системна област. Менюто на системната област ви предоставя списък с файлове, който ви позволява да стигнете до файловете си по-бързо. Също така ви дава възможност да използвате селективно синхронизиране.

Мобилното приложение е приятно, лесно за използване и достъпно за Android или iOS. За повече подробности относно услугата и нейните функции, прочетете нашия преглед на OneDrive.

Заключителни мисли

Качването на вашите HD филми, текстури, музика и други големи файлове не трябва да е скучно и няма да бъде, ако изберете правилната услуга. Размерът на файла и ограниченията на честотната лента играят по-голяма роля от пространството за съхранение. Повечето услуги не им налагат, което е отразено във всички услуги в този списък, с изключение на последната.

Нашият най-добър избор, Sync.com, има евтини цени, няма ограничения за качване на файлове, освен квотата си за съхранение и страхотна поддръжка. pCloud не изостава, докато Dropbox и OneDrive могат да се похвалят със скоростта на прехвърляне.

Коя услуга изглежда като подходяща за вашите нужди? Използвате ли услуга, която не е в списъка? Разкажете ни всичко за това в коментарите по-долу. Благодаря ви за четенето.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map