Най-добро резервно копие в интернет за организации с нестопанска цел и НПО 2020: Архивиране за по-добър свят

Всички знаем, че е добре да помогнем на нашия ближен човек, но не винаги сме съгласни за най-добрия начин да го направим. Трудно е на индивидуално ниво. За щастие, има нестопански организации, които да ни помогнат, включително повече от 1,5 милиона такива организации в САЩ. В това ръководство на Cloudwards.net ние ще направим нашата част, за да им помогнем да управляват режийните разходи и да отделим повече средства, когато е необходимо, като прегледаме най-добрите онлайн резервни копия. услуги за нестопански организации.


Такива организации работят с много пари и хора и обикновено трябва да следят всичко това. Това се равнява на неразбрани терабайти от данни, за да се защити. Запазването на всички тези данни на твърд диск може да изглежда лесно, но това не е най-сигурната опция. Твърдите дискове могат да се сринат или да не функционират, да не говорим за наводнения, пожари и други бедствия могат да доведат до щети. SSD дисковете са по-устойчиви на повреди, но по-податливи на грешки.

Ето защо препоръчваме да използвате облачно архивиране. Преди да стигнем до нашите снимки от най-добрите онлайн резервни услуги, нека разгледаме критериите, които сме използвали.

Най-добро онлайн резервно копие за организации с нестопанска цел 2020

Какво прави най-доброто резервно копие в интернет за нестопански организации и НПО

Тъй като нестопанските организации и НПО обикновено са закъсали за пари, нашите първи критерии ще бъдат стойност. Ще видим, че можете да архивирате терабайти данни с малко пари. Колкото повече планове предлага услугата, толкова по-добра е нейната гъвкавост и какво получавате за цената. Предпочитаме също услуги, които предлагат отстъпка за нестопански организации и НПО.

Това, че работите в тези организации, не означава, че сте ИТ съветник. Ето защо ще разгледаме колко лесно се използват онлайн резервните копия. Ако потребителското изживяване е пряко и привлекателно, считаме, че това е плюс.

Не искате някой да се забърква с вашите данни, след като е в облака. Ще разгледаме как услугите управляват сигурността. Винаги има криптиране и ще видим какъв вид използват, ако имат двуфакторна автентификация и доколко са сигурни техните центрове за данни. Също така обичаме да виждаме криптиране с нулево знание, защото това означава, че никой не може да чете вашите данни.

Архивирането може да отнеме много време, но не искаме това да продължи по-дълго, отколкото трябва, така че стабилната връзка винаги се оценява. Стабилността не е свързана само с инфраструктурата на услугата, а зависи и от това колко сте близо до сървърите и вашия интернет доставчик.

Сега, когато знаете нашите критерии, нека да продължим с класирането. Започваме с нашия най-добър избор, IDrive.

1. Най-добро онлайн резервно копие за нестопански организации и НПО: IDrive

IDrive съществува от 1995 г. Компанията има ноу-хау и показва. То е в горната част на нашето сравнение на най-добрите онлайн резервни услуги.

Предлагат се два лични плана: един с 2TB, а другият с 5TB резервно пространство. Освен това получавате 2TB или 5TB синхронизирано пространство. Не можете да плащате месечно, трябва да се регистрирате за една или две години. Предлага няколко отстъпки. За първата си година получавате отстъпка от стандартната му цена от 69,50 долара. Ако плащате за две години, отстъпката се удължава.

Нестопанските организации получават 50% отстъпка от цената за 2TB, която възлиза на 34,75 долара годишно. Има и безплатен 5GB план, който ви позволява да изпробвате услугата, преди да се ангажирате с дългосрочен абонамент.

Използвайки IDrive, ще трябва да управлявате архивирането си, за разлика от неограничените услуги, които архивират всичко. Това не прави просто потребителско изживяване. Тъй като има много опции, може да отнеме известно време, за да свикнете (енергийните потребители няма да имат нищо против). Въпреки това, след като го настроите, планът за архивиране може да работи във фонов режим. Средният потребител не трябва да има проблеми.

IDrive криптира вашите данни с 256-битов алгоритъм AES в покой и по време на транзит. Той може също да дешифрира вашите данни, тъй като по подразбиране задържа вашия ключ, но можете да го запазите, ако желаете. За целта ще трябва да активирате частно криптиране, преди да направите първата си резервна копие.

Двуфакторно удостоверяване не е достъпно, за да ви защити, ако някой открадне паролата ви. Уверете се, че имате силна парола, за да избегнете това.

Сигурните центрове за данни в Съединените щати притежават сървърите на IDrive. Центровете за данни са втвърдени срещу природни бедствия и пожари. Те използват наблюдение, аларми и сензори за движение за предотвратяване на проникване.

Други причини, поради които харесваме IDrive

Бихме искали да виждаме по-добри скорости при първоначалните качвания, но в действителност те могат да отнемат известно време. За щастие има куриерска услуга, която помага да се нарече IDrive Express. Можете да го използвате и за изтегляне.

IDrive е евтин, когато вземете предвид огромната отстъпка с нестопанска цел. Можете да архивирате неограничени устройства и то използва частно криптиране, за да защити вашите данни. Все пак той не предоставя двуфакторна автентификация, нито е лесен за използване. Като цяло е достатъчно да го направим номер едно в нашата класация. Ако този мини ревю ви заинтересува, можете да прочетете повече в пълния ни преглед на IDrive.

2. SpiderOak ONE

SpiderOak ONE е основната услуга за тези, които искат да пазят своите файлове в безопасност срещу корупция, кражби и любопитни очи.

Услугата не е евтина, но има отстъпка за плановете на SpiderOak ONE, ако използвате SpiderOak за организации с нестопанска цел или за академични институции. Има множество планове, което осигурява гъвкавост и 21-дневна безплатна пробна версия.

Най-евтиният план предлага 5 GB за 5 долара на месец, следващият предлага 400 GB за 9 долара на месец, след това има план от 2 ТБ за 12 долара на месец и 5 ТБ план, който струва 25 долара на месец. Има малка отстъпка, ако плащате за годината.

Настолният клиент се чувства тромав и датиран. Повечето го правят заради фокуса си върху полезността. Уеб интерфейсът SpiderOak е подобен на настолния клиент по функционалност. Не можете да промените резервния си план дистанционно и няма изглед на дома, показващ активност в профила. Приложението за смартфони е ограничено по функционалност, но лесно за използване.

Частното криптиране е по подразбиране за SpiderOak ONE. Нивото на криптиране е 256-битов AES и файловете се кодират по време на транзит с SSL. Компанията не съхранява вашите метаданни в тяхната база данни, но ги оставя на вашия компютър. Предлага се и двуфакторна автентификация.

Въпреки че файловете са криптирани и частни, SpiderOak все още има центрове за данни, които са защитени от виртуални и физически натрапници. Те могат да издържат и на природни бедствия.

Други причини, защо харесваме SpiderOak ONE

Няма куриерска услуга за архивиране или възстановяване, но SpiderOak има добра инфраструктура. Според клиентите на SpiderOak, архивирането отнема час на 1 GB. Що се отнася до онлайн резервните услуги, това е добре. Нашите тестове потвърдиха твърдението им. Първоначалното архивиране ще отнеме поне няколко дни. След това всичко трябва да работи по-бързо поради архивиране на ниво блок.

SpiderOak ONE не е най-добрият избор за всеки потребител, но е добър избор благодарение на частното си криптиране, добрата скорост и отстъпката с нестопанска цел. Ако искате гайките и болтовете, разгледайте нашето ревю на SpiderOak ONE.

3. CrashPlan

CrashPlan няма лични планове, тъй като се оттегли от потребителския пазар през август 2017 г. Въпреки това неговият малък бизнес план е евтин и прави стабилна инвестиция, като се имат предвид други функции, които услугата предлага.

Получавате неограничено архивиране на компютър на цена 10 долара, таксувани месечно, така че можете да се откажете по всяко време (за разлика от IDrive, проверете тази статия за сравнение). CrashPlan ви дава възможност да архивирате неограничени външни дискове. Цената не е голяма в сравнение с други услуги, но е далеч от най-лошата. Няма отстъпка за нестопански организации.

Инсталирането и влизането на клиента отнемат няколко минути. Няма да имате проблеми с клиента, но настройването на резервното ви копиране може да бъде по-просто. Няма начин да създавате резервно копие въз основа на типа, ще трябва да го направите ръчно, въпреки че е неограничено архивиране.

Настолният клиент е интуитивен и лесен за навигация. Ако трябва да контролирате архивирането, уеб интерфейсът трябва да работи. Можете да го използвате, за да проверите статистиката на потребителите и да наблюдавате възстановяването на файлове.

CrashPlan ви осигурява криптиране от край до край, както и криптиране в покой. Нивото на използвания AES е 256-битово. CrashPlan ще задържи вашите ключове за криптиране, но можете да активирате частно криптиране. Независимо от това, не забравяйте да изберете силна парола, тъй като няма двуфакторно удостоверяване. Налична е версия за помощ срещу ransomware.

Други причини, защо харесваме CrashPlan

Не ни харесва много повече, защото CrashPlan не се представя добре в отдела за скорост. Можете да деактивирате някои от процесите, които използва, докато архивирате вашите файлове, но не го препоръчваме. Тестовете ни казват, че можете да качвате около 10 GB на ден.

Архивирането на компютър за 10 долара е добра сделка. Сигурността също е на ниво. Ако нямате нищо против по-ниската скорост, CrashPlan може да бъде добър избор за вас. Прочетете повече за неговите характеристики в нашия задълбочен преглед на CrashPlan

4. Карбонит безопасно

Карбонитът предлага неограничено съхранение, но предлага три плана вместо един. Basic е най-евтиният със $ 72 на година. Плюс струва 112 долара, но включва външно архивиране на HDD и автоматично видео. Prime добавя куриерска услуга за 150 долара. Тези планове обаче не предлагат отстъпка.

НПО получават 10% отстъпка от плана Carbonite Safe Backup Pro, който е план, насочен към малкия бизнес. За $ 287,99 на година ще получите 250 GB резервно копие в облака и ще можете да архивирате неограничени компютри. Ако се абонирате предварително за две години, получавате допълнителна отстъпка от 5 процента. Ако се абонирате за три години, получавате 10 процента.

Работата с Карбонит е проста. Клиентът за настолни компютри (за Windows или macOS) е лесен за инсталиране. Необходимо е да извършите само една стъпка при започване на архивиране, тъй като по-голямата част от процеса е автоматизирана. Карбонитът дори улеснява проверката на състоянието на вашите файлове, като предоставя цветни кодове.

Има и уеб клиент, който можете да използвате, за да проверите състоянието на архива си, да управлявате акаунта си и да имате достъп до вашите файлове. Carbonite Mobile ви позволява да извършвате тези операции на Android или iOS. Интерфейсът е минимален. Имаме предвид това по добър начин, тъй като не е претрупан.

Карбонитът ще защитава данните, съхранявани на сървърите му, като използва 128-битово AES криптиране. Той ще задържи ключа за криптиране за вас, но можете да активирате частно криптиране. Ако го активирате, Carbonite ще надстрои нивото на криптиране до 256-битов AES. Карбонитът изисква да направите силна парола. Ако някой успее да го пробие, има двофакторно удостоверяване, което да ви помогне.

Други причини, защо харесваме карбонита

Не е много повече, тъй като процесът на архивиране на Carbonite не е бърз, за ​​разлика от някои от неговите конкуренти. Ако се интересувате да четете повече, насочете се към нашия задълбочен преглед на карбонита.

5. CloudBerry архивиране

За разлика от обикновеното онлайн архивиране, CloudBerry Backup не включва пакетно пространство за съхранение и няма да съхранява файлове. Той функционира повече като табло за управление, което ви помага да управлявате резервни планове на други облачни платформи. В технологичен план се нарича Инфраструктура като услуга или IaaS. Ако трябва да управлявате множество компютри и сървъри, CloudBerry може да бъде най-доброто решение за вас.

CloudBerry таксува различно, защото не е включено място за съхранение. Ще трябва да закупите еднократен лиценз и да платите за резервния си избор по избор. Например, ще трябва да плащате 5,57 долара на месец за 250 GB на Amazon S3. Препоръчваме Wasabi, тъй като е евтин и мащабируем (0,0039 долара за съхранен GB и 0,04 долара за изтеглена GB).

Има какво да настроите, за да архивирате с CloudBerry. Трябва да добавите всички акаунти за съхранение в облак поотделно (можете да избирате от 65 дестинации за съхранение). Има много възможности да избирате и това може да бъде обезсърчително.

Достъпът в мрежата поддържа само Amazon S3 и вашият компютър трябва да действа като хост при работа с CloudBerry Backup. Тя върши работата, но не предоставя много функции. Няма мобилно приложение и това е разбираемо, като се има предвид с колко доставчици CloudBerry могат да се свържат.

Можете да затегнете сигурността на CloudBerry, въпреки че това, което можете да постигнете, зависи от партньора за съхранение. CloudBerry използва SSL при транзит, но криптирането от страна на източника и в покой зависи от доставчиците.

С правилния партньор CloudBerry поддържа до 256-битов AES от страна на клиента. Много резервни компании поддържат криптиране само от страна на сървъра, което означава, че не контролирате ключа за криптиране и всеки, който има идентификационни данни, може да чете вашите данни. Ето защо криптирането от страна на CloudBerry от страна на клиента може да бъде огромна помощ. Просто не забравяйте да загубите паролата си, защото никой не може да я извлече вместо вас.

Други причини, защо харесваме архивирането в CloudBerry

Тъй като прехвърляте резервното си копие на услуги на трети страни, тестването на скоростта на CloudBerry не е възможно. Тестовете ни показаха добри резултати, но те бяха направени по най-добрия сценарий. CloudBerry не поддържа криптиране и компресиране, което би забавило процеса за избраните от нас услуги.

CloudBerry е различен от класическите онлайн резервни услуги. Това е евтино и мащабируемо, но не е лесно за потребители, които не са влюбени в ИТ. Въпреки че не е за всеки, той все пак успява да направи това, за което е предназначен.

Заключителни мисли

Не много услуги обслужват нестопанските организации, но има няколко, от които да избирате. Изборът на подходящия може да доведе до огромна промяна в ежедневната ви работа, да не говорим за въздействието върху вашите финанси. Считаме, че IDrive трябва да бъде вашият най-добър избор, тъй като предлага огромна отстъпка, неограничени компютри и частно криптиране.

CrashPlan и SpiderOak ONE са надеждни заместители, докато трябва да обмислите последните две само ако харесвате техните специфични характеристики.

Какво мислите за нашия избор? Знаете ли за някоя друга услуга, която предлага отстъпка за нестопански организации? Уведомете ни в коментарите. Благодаря ви за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me