Най-добро онлайн резервно копие за множество компютри 2020

Разрешихте домашното си архивиране, но сега има включен друг компютър или няколко такива. Компютрите излизат евтино и можете да ги запълните със значими данни, които не искате да губите в мигновено око, така че трябва да знаете как най-добре да архивирате няколко диска в облака.

Можете да закупите отделни онлайн резервни копия. Backblaze, само 5 долара на компютър, е достъпен начин за това, но за по-лесно управление един абонамент работи най-добре. В това ръководство ще изведем опциите за най-добро онлайн резервно копие за няколко компютъра.

Множество компютри означават, че множество твърди дискове могат да се сринат и да вземат вашите данни със себе си. Може да мислите, че сте в безопасност, ако използвате SSD. Вярно е, че степента им на отказ е под един процент, но те са предразположени към грешки в данните. По-добре е да разчитате на облака, както и на местното архивиране. Това е правилото 3-2-1, така или иначе. Ако предпочитате да архивирате NAS, прочетете тази статия.

Първо, нека да разгледаме какви критерии са ни помогнали да изберем своите снимки от най-добрите онлайн резервни копия. Ако вместо това търсите място за съхранение (прочетете тук за разликата), разгледайте нашия списък за сравнение в облачно съхранение, за да разберете какво има в менюто.

Най-добро онлайн резервно копие за множество компютри 2020

Какво прави най-доброто резервно копие в интернет за множество компютри

Плановете, които включват няколко компютъра, са задължителни, с акцент върху неограничените компютри. Ще видим, че получавате достатъчно количество резервно пространство за евтино. Резервните услуги имат различни планове. Колкото повече имат, толкова по-добър може да бъде вашият избор. Добре е, ако услугата има безплатен план или пробен период. Семейните резервни планове са идеални.

Ще имаме предвид сигурността, тъй като запазването на вашите данни в облака е от първостепенно значение. Сигурността на центъра за данни е толкова важна, колкото и кодирането, което услугата използва. Обичаме да виждаме криптиране с нулево знание, защото това означава, че никой, освен вас, няма да може да гледа данните ви. Двуфакторната автентификация се подразбира.

Използването на онлайн резервно копие не трябва да изисква от вас да се обадите на местния ИТ гений. Най-добре е услугите да са лесни за използване. Резервното копиране по тип на файла и прям и интуитивен клиент са функции, които помагат за постигането на това.

Резервните копия обикновено се нуждаят от дълго време за завършване, но наличието на стабилна и бърза връзка го прави по-малко болка. Разбира се, това не зависи само от инфраструктурата на дадена услуга, а от това колко сте близо до нейните сървъри..

1. Най-добро онлайн резервно копие за множество компютри: IDrive

IDrive прави своя дом в долината на Сан Фернандо. Компанията започва да работи през 1995 г. и опитът показва. Това е спечелило място в нашия най-добър списък за онлайн резервни копия за сравнение.

Неограниченото архивиране на устройства е отличителен белег на абонаментите на IDrive, включително както компютрите, така и външните твърди дискове (ако фокусът ви е върху дискове, проверете статията ни за най-доброто онлайн резервно копие за външни HDs). Два плана отговарят на резервните копия за семействата: 2TB и 5TB лични планове. Планът от 2TB ще ви върне малко над $ 50 на година (без месечен абонамент), докато планът от 5TB ще струва около 75 $.

В допълнение получавате 2TB или 5TB (в зависимост от плана) на синхронизиращото пространство, което възлиза на 4TB или 10TB от действителното пространство. Ако решите да платите за две години предварително, ще получите допълнителна отстъпка. За да тества услугата, IDrive предлага безплатен план с 5GB резервно пространство.

IDrive криптира вашите данни с помощта на 256-битов алгоритъм AES при транзит и в покой. Ако искате частно криптиране, трябва да го активирате преди да направите първото си архивиране. В противен случай IDrive ще запази ключа за декриптиране на вашите данни.

Учудващо е, че IDrive не предлага двуфакторна автентификация в допълнение към тези функции за фина защита. Тъй като не е възможно да ви защитава, ако някой открадне паролата ви, трябва да сте сигурни, че паролата ви е силна.

Центровете за данни на IDrive пребивават в САЩ. Те могат да издържат на бедствия като земетресения, наводнения и пожари. Алармите, сензорите за наблюдение и движение защитават вашите данни срещу екипажи като Ocean’s 11.

Тъй като IDrive не предлага неограничено архивиране, по-сложно е да се работи. Ще трябва да изберете кои файлове искате да архивирате въз основа на местоположението, защото няма да можете да архивирате по тип файл. Плюс това, IDrive има много опции за настройки, така че ще трябва да свикнете с това. Като се имат предвид всички неща, това не трябва да доказва голямо главоболие за повечето хора.

Други причини, които харесваме Аз карам

IDrive не може да се похвали с бързината си. Първоначалните качвания отнемат известно време, но последващите са много по-бързи, благодарение на архивирането на ниво блок. Освен това има безплатна куриерска услуга, която може да ви помогне да се наречете IDrive Express. Можете да получите своите изтегляния и с него.

Можете да архивирате неограничени компютри за евтино използване на IDrive. Той ви осигурява добра сигурност и частно криптиране. Липсва двуфакторно удостоверяване и потребителското изживяване може да бъде по-лесно, но все още не премахва много от общото качество на услугата. Ако искате да знаете повече за функциите на IDrive, прочетете нашия преглед на IDrive.

2. SpiderOak ONE

Ако искате вашите файлове да бъдат безопасни и лични, като същевременно можете да архивирате неограничени компютри, SpiderOak ONE е услугата, от която се нуждаете. Въпреки това, не всичко е добра новина, тъй като услугата е скъпа.

Първият план предлага само 150GB за 5 долара на месец, а следващият предлага 400GB за 9 долара на месец. Тези двама не предлагат голяма стойност, но планът за 2TB за 12 долара на месец (129 долара годишно) е солидна сделка. Можете да тествате услугата, като използвате 21-дневна безплатна пробна версия, преди да решите да се абонирате.

Сигурността е най-важната функция за SpiderOak ONE. Частното криптиране е по подразбиране. Нивото на криптиране е 256-битов AES и файловете се кодират при транзит чрез SSL. Двуфакторна автентификация е на разположение, за да помогне, ако хакерите откраднат паролата ви, макар в момента само за наследени клиенти (очевидно SpiderOak прави някои подобрения).

SpiderOak не поддържа метаданните на вашите файлове в централна база данни. Вместо това локална база данни на вашия компютър се грижи за него.

Силната сигурност защитава вашите файлове, но SpiderOak ONE не използва слаб подход към своите центрове за данни. Те са в състояние да издържат на виртуални и физически атаки. Природните бедствия също не са проблем.

Повечето клиенти на десктопа се чувстват датирани и тромави, защото се фокусират върху полезността, а това важи и за SpiderOak. Уеб интерфейсът е подобен на настолния клиент. Не можете да промените дистанционния си план за резервно копие с него и няма да можете да виждате активността на профила си, тъй като няма домашен раздел. Приложението за смартфони също е ограничено по функционалност, но лесно за използване.

Други причини, които харесваме SpiderOak ONE

SpiderOak има добра инфраструктура, която му помага да постигне нормални скорости – около 1 GB на час, според клиентите. Имайки предвид други услуги, това е добре и нашите тестове потвърдиха искането.

Първоначалното архивиране ще отнеме поне няколко дни. Резервното копиране на ниво блок ще помогне след това и всичко трябва да работи по-гладко. Прочетете повече за услугата в нашия преглед SpiderOak ONE.

3. Начало на Zoolz

Zoolz е американска компания, която стартира през 2010 г. Преди имаше само студено съхранение (базирано на Amazon Glacier), но сега го прави и с горещо съхранение. Можете да използвате Zoolz Home за архивиране на няколко компютъра.

Семейният план осигурява 1TB резервно пространство за петима потребители и пет компютъра. Ще ви струва 39,95 долара годишно. Тежкият план ви позволява да архивирате един и същ брой компютри за същия брой потребители, но ви дава 4TB място за архивиране. Ще трябва да плащате 99,95 долара годишно, за да използвате този план.

Zoolz е услуга с нулево познание, така че можете да сте сигурни, че никой, но ще прочетете вашите файлове поради частно криптиране. Нивото на криптиране е AES-256, което е в съответствие с другите качествени услуги. Шифроването няма да ви помогне срещу откраднати пароли, но двуфакторната автентификация, която Zoolz предоставя, ще.

Преглед на Zoolz

Когато архивирате вашите файлове, Zoolz получава техните имена, както и тези на директории, в съответствие с нейната политика за поверителност. Zoolz записва и вашия IP адрес и друга лична информация. Zoolz заявява, че използва тази информация за услуги за поддръжка, което е разумно.

Настолният клиент на Zoolz, наречен Zoolz Intelligent, е достъпен за Windows и Mac. Процесът на архивиране е ясен в по-голямата си част. Ще трябва да „интелигентно селектирате“ или да изберете ръчно съдържание за архивиране и това го прави по-сложно от услуги като Carbonite или CrashPlan.

Има мощен уеб клиент, който ви помага да управлявате профила си. Началната страница ще показва информация за активните потребители и сървъри, колко горещо и студено хранилище сте използвали и други общи статистически данни.

Можете да получите достъп до резервното си копие на телефона си, като използвате приложението за Android или iOS. Приложението е атрактивно и универсално. Тя ще ви позволи да архивирате файлове (документи, видеоклипове, контакти и т.н.) от телефона си.

Други причини, които харесваме Zoolz Home

Услугата се интегрира с Amazon S3 и това й помага да постигне добри скорости. Има сървъри в САЩ, Великобритания и Австралия. Архивирането на файлове използва алгоритми за прехвърляне на блоково ниво. За да видите повече подробности за работата на услугата, прочетете прегледа на Zoolz Home.

4. Acronis True Image 2018

Acronis True Image 2018 е най-новото издание на Acronis, което се развива от 2003 г. насам. Такъв дълъг опит е добър опит и това се показва в продукта му.

Можете да закупите план за цял живот, но той има няколко предупреждения, така че препоръчваме да получавате месечен план. Абонаментите за Advanced и Premium ограничават броя на компютрите, които можете да архивирате до пет.

Advanced струва $ 4.16 на месец (или $ 49.99 на година) за 250GB. Premium ще ви струва $ 8,33 на месец ($ 99,99 на година) за 1TB. Ако платите за увеличаване на размера на съхранението, ще го получите на намалена цена. Това важи и за броя на компютрите (до пет).

Acronis използва AES 256-битово ниво на криптиране. TLS / SSL защитава вашите данни при прехвърляне. Има и нова функция от Acronis, наречена Acronis Active Protection, която ви помага срещу атаки с износ на софтуер. Ако не успее, можете да разчитате на версия, за да изтеглите вашите файлове. Няма двуфакторно удостоверяване.

Можете да шифровате файлове, преди да ги изпратите до сървърите на Acronis. Процесът изисква да въведете паролата, която само вие знаете. Файловете ще останат криптирани в облака, докато не ги декриптирате. Това прави Acronis True Image нулево познание.

Acronis съхранява данни на множество сървъри в своите центрове за данни. Те използват биометрично сканиране, ключови карти, патрули и мониторинг, за да гарантират безопасността на вашите файлове. Природните бедствия и пожари са неща, за които не трябва да се тревожите, тъй като инфраструктурата е устойчива на тях.

Клиентът за десктоп е лесен за навигация, но текстът трябва да е по-голям. Acronis ви дава възможност да архивирате всичко, а не да избирате конкретни файлове. Това заема повече място, но прави създаването на резервен план по-лесно. Ако решите да го направите по този начин, можете да изключите файлове, които не искате да архивирате. Известията са полезни и ще ви информират постоянно.

Можете да използвате онлайн таблото за управление, за да изпълните ръчно архивиране и възстановяване на файлове. Това го прави полезен за дистанционно управление. Онлайн интерфейсът е ясен и няма да ви обърка.

Други причини, които харесваме Acronis True Image 2018

Acronis е бърз за първоначално архивиране, за разлика от повечето услуги. Това е една от причините да затворите очите си за високата си цена. Отне само 15 минути, за да архивирате папка от 1 GB.

Ако трябва да ограничите ширината на честотната лента, има опция за дросела или можете да превключвате между “оптимална” и “максимална” скорост. Тестовете ни използваха оптималната, но максимално вероятно ще постигнат по-големи скорости. Ако искате да видите таблицата за скоростта и други функции, не забравяйте да прочетете нашия преглед на Acronis True Image 2018.

5. ElephantDrive

ElephantDrive е платформа за архивиране, синхронизиране и споделяне на файлове, която осигурява добра функционалност. Той започна да предлага резервно копие в облака през 2007 г..

С помощта на безплатния план можете да архивирате 2 GB данни на до три устройства. Не е много, но ще ви позволи да тествате услугата. За 9,95 долара на месец можете да увеличите броя на устройствата до 10, а количеството резервно пространство до 1 ТБ. Ако имате нужда от повече, винаги можете да издигнете бизнес плана, който ви осигурява 2.5TB за 25 устройства. Ще ви струва 39,95 долара на месец.

ElepthanDrive криптира вашите файлове с помощта на AES-256 битово криптиране, преди да напуснат устройството ви. 128-битовият SSL ги защитава по време на трансфер. По подразбиране ElephantDrive запазва ключа за декриптиране на вашите файлове. Ако искате криптиране с нулево знание, можете да зададете свой собствен частен ключ. Можете дори да се откажете от криптирането, за да ускорите архивирането. Разбира се, не препоръчваме това.

Няма двуфакторно удостоверяване, така че се уверете, че паролата ви е силна. ElephantDrive съхранява много ваша информация, включително вашата парола, и това е притеснително. Прочетете декларацията за поверителност, преди да решите да използвате тази услуга.

Лесно е да архивирате файлове с помощта на ElephantDrive, тъй като можете просто да плъзнете и пуснете файловете си в създадената от него папка, след което изчакайте качването да приключи. Странното е, че можете да архивирате папки с помощта на настолния клиент, но не можете да ги възстановите. Ще трябва да използвате уеб интерфейса.

Уеб интерфейсът е чист. Лесно е да намерите типичните настройки, но има сложни опции, които ще ви удовлетворят, ако сте техник. Услугата е удобна за тези, които искат да настроят резервно копие и да го забравят. Възстановяването е объркващо, тъй като трябва да използвате опцията „изтегляне“, защото опцията „възстановяване“ не работи.

Мобилното приложение ще архивира снимки и контакти от телефона ви, но това е всичко. Освен това, имате достъп до снимките, аудио и видео файловете, които сте съхранявали онлайн.

Други причини, които харесваме ElephantDrive

ElephantDrive е една от най-бързите услуги за архивиране. Това, което му липсва обаче, е начин за наблюдение на вашия трансфер. Ако има проблеми с качването, няма да можете да видите какво се случва. Има начин за ограничаване на честотната лента, която ElephantDrive използва, ако резервното копиране пречи на системните ресурси.

ElephantDrive преглед

Харесва ни, че услугата осигурява бързи скорости, заедно с директен процес на архивиране, но стойността може да бъде по-добра. Спорната политика и бъгове правят още по-малко привлекателни. Ако искате да знаете повече за ElephantDrive (особено нейните странности и грешки), прочетете нашия преглед на ElephantDrive.

Заключителни мисли

Онлайн резервно копие за няколко компютъра е лесно да се постигне. Намирането на добро архивиране не е. Първата пречка е цената, защото създавате резервно копие на няколко устройства. Нашият топ избор, IDrive, ви дава добра стойност, заедно с добра сигурност, частно криптиране и възможност за архивиране на неограничени устройства. Ако искате нещо друго, потърсете други услуги в списъка.

Съгласни ли сте с нашия избор? Използвате ли нещо друго за архивиране на домашните си компютри? Нещо много по-добро? Уведомете ни в коментарите по-долу. Благодаря ви за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me