Най-добро онлайн резервно копие с версия на файла 2020

Създадохте резервни копия на файловете си, но нещо не е наред. Вие (или някой друг) сте направили промени във вашия финансов отчет, очертание на новата информация или друг важен файл и правилната версия вече не е налична. Версията на файловете, която е като запаметена история на вашите файлове, може да помогне. Избрахме за вас най-доброто онлайн резервно копие с версия на файла.


Услугата за архивиране ще записва вашите промени в нейната система (колко зависи от услугата). Можете да използвате версията на файловете, за да се върнете и да изтеглите нужната версия.

Може да се наложи да го направите заради хакери. Те могат да използват специализиран зловреден софтуер, наречен ransomware, за да криптират вашите файлове, след което да поискат откуп от вас, за да ги декриптират. Няма гаранция, че ще получите файловете си, дори и да плащате. Версиализирането ви позволява да избегнете това, като направите отмяна, за да ги изтеглите.

Тук ще ви предоставим връщане на услугите, които предоставят най-добрите възможности за версия с най-добрите онлайн резервни копия. Вижте най-доброто облачно хранилище за версия, ако го търсите. Преди да започнем списъка, ще преминем критериите, които използвахме за съставянето му.

Най-добро онлайн резервно копие с версия на файла 2020

Какво прави най-добрата версия в онлайн архивирането

Някои услуги предлагат неограничена версия, докато други ви предоставят ограничен период от време за изтегляне на вашите файлове – например 15 или 30 дни. Фокусирането само върху версията на файлове може да затрудни определянето на услугата, която е по-добра, така че ще разгледаме и други аспекти.

Вторият ни критерий е стойност. Не искате да изпразвате банковата си сметка, за да платите за способна услуга. По-добре е, ако дадена услуга има повече планове, тъй като ще можете да изберете този, който отговаря на вашите нужди, без да преплащате. Някои услуги са сред най-добрите неограничени онлайн резервни копия.

Винаги е добре, ако имате възможност да използвате безплатен план или пробен период, преди да се абонирате.

Потребителското изживяване не трябва да ви затрупва с настройки. Най-добре е, ако използването на версията е просто. Това трябва да важи и за останалата част от услугата. Ще разгледаме колко привлекателен и функционален е интерфейсът и на кои операционни системи клиентът работи.

Версията ще помогне да се защитят вашите файлове от атаки, свързани с извличане на софтуер, но криптирането ви предпазва от други заплахи. Ще видим колко е силен и дали се използва както в покой, така и в транзит.

Харесваме криптиране с нулево знание, тъй като това означава, че само вие можете да четете данните си. Двуфакторното удостоверяване помага, ако някой открадне паролата ви. Сигурните центрове за данни са задължителни.

Добрата и стабилна връзка е от ключово значение при създаването на вашия архив. Колко бързо ще качвате файлове ще зависи от инфраструктурата на услугата, както и от това колко сте близо до сървърите и колко честотна лента имате. Прехвърлянето на ниво блок е чудесна функция, която ще помогне за ускоряване на трансферите след първоначалното архивиране.

1. Най-добро облачно архивиране за версия: CrashPlan за малък бизнес

CrashPlan стартира през 2007 г., но се оттегли от потребителския пазар 10 години по-късно. И все пак бизнес планът го компенсира, тъй като е евтин, предлага добри функции, като версия и може да се използва от домашни потребители.

Можете да зададете своята политика за версии от клиента на работния плот на CrashPlan. Версията не е съвсем неограничена, но като се има предвид, че можете да запазвате версиите на файлове с 15-минутни стъпки за неопределено време, може и да е така. Можете също така да запазите изтритите си файлове завинаги, което е много по-добре от другите услуги, които ги премахват след 30 дни.

CrashPlanSmallBusiness.Versioning

Всеки компютър, който архивирате, ще струва 10 долара на месец. Ще получите неограничено архивиране и възможност за архивиране на неограничени външни дискове. Това е месечен абонамент, така че можете да се откажете по всяко време. Цената не е чудесна, когато я сравнявате с Backblaze – тя е два пъти по-висока от цената – но е добра сделка спрямо други услуги.

Инсталирането на настолния клиент е лесно и отнема само няколко минути. Използването му не е трудно, но настройването на операцията за архивиране може да бъде по-проста. Няма начин да архивирате въз основа на типа файл. Ще трябва да изградите резервния си план ръчно, въпреки че той е неограничен.

Клиентът е интуитивен и лесен за навигация. Ако трябва да контролирате архивирането си, уеб интерфейсът трябва да свърши работа. Можете да го използвате за проверка на статистиката на потребителите, създаване на отчети и наблюдение на възстановяването на файлове. Имаше и приложение за смартфони, но то бе прекратено.

Преди вашите файлове да напуснат компютъра, CrashPlan ги шифрова с 256-битово криптиране на AES. 128-битов AES ги защитава по време на транзит. Услугата ще държи вашия ключ за криптиране, но можете да активирате частно криптиране, ако желаете. Ако е активирана, CrashPlan няма да може да извлече паролата ви, така че не я губете.

Така или иначе се уверете, че имате силна парола, защото CrashPlan не предлага двуфакторна автентификация. Сигурността на центъра за данни е на ниво. CrashPlan поддържа денонощно наблюдение и други мерки за предотвратяване на проникване. Центровете могат да устоят на прекъсвания на захранването, природни бедствия и пожари.

Други причини, които харесваме CrashPlan

Трудно е да харесваме скоростта на CrashPlan, защото не е бърза. Можете да деактивирате някои от процесите, които използва, докато архивирате вашите файлове, но не го препоръчваме. Ако ресурсите на системата ви са ниски, можете да активирате дроселирането и да настроите клиента да премахне ограничението, след като сте напуснали. Копирането на ниво блок ще ускори последващото архивиране.

CrashPlan предлага неограничено архивиране, почти неограничена версия, която можете да персонализирате, голяма сигурност и частно криптиране. Въпреки че може да бъде по-лесно да се използва и да се постигат по-бързи скорости, това е добра услуга като цяло и затова е номер едно в нашия списък. Научете повече за това в нашия задълбочен преглед на CrashPlan.

2. Acronis True Image 2018

Acronis ви позволява да запазвате по-стари версии на вашите файлове, докато не достигнете зададените критерии за почистване. Можете да го настроите да изтрива файлови версии до три години. Можете също да зададете колко скорошни версии трябва да съхраняват Acronis (до 99). Acronis запазва изтритите ви файлове, освен ако не активирате тяхното изтриване.

Има план за целия живот, но тъй като има няколко предупреждения, не можем да го препоръчаме. Разширените планове ви осигуряват 250GB резервно пространство за $ 4.16 на месец или 500GB за $ 5.83 на месец. Премиум плановете започват с 1TB за $ 8.33 на месец и завършват с 5TB за $ 21.66 на месец. Услугата струва повече от конкурентите си, но не прекалено много.

Настолният клиент е ясен и интуитивен. Навигационното меню вляво е лесно за използване. Acronis ви позволява да архивирате всичко, вместо да избирате конкретни файлове. Въпреки че това заема повече място, това прави създаването на резервен план много по-лесно. Ако решите да направите това, можете да изключите файлове, които не искате да архивирате. Известията по имейл ще ви информират.

С помощта на онлайн таблото за управление ще можете да изпълните ръчно архивиране и възстановяване на файлове, което е полезно за дистанционно управление. Онлайн интерфейсът е толкова добър, колкото и настолния.

Нивото на криптиране е 256-битов AES. TLS / SSL защитава вашите данни по време на транзит. За защита от извличане на софтуер можете да използвате нова функция, наречена Acronis Active Protection. Ако не успее, можете да разчитате на версия, за да помогнете за извличането на вашите файлове. Няма двуфакторно удостоверяване.

Acronis ви позволява да кодирате вашите файлове, преди да ги изпратите в облака. Процесът изисква да използвате парола, която знаете само вие. Файловете ще останат шифровани, докато не ги дешифрирате. Това означава, че Acronis е нулево познание.

Центровете за данни на Acronis използват ключови карти, биометрично сканиране, патрулиране и наблюдение, за да обезсърчат натрапниците. Не е нужно да се притеснявате от природни бедствия и пожари, тъй като инфраструктурата може да се справи с тях.

Други причини, които харесваме Acronis True Image 2018

Изненадващо, Acronis е бърз за първоначално архивиране. Отнеха само 15 минути, за да архивирате папка от 1 GB в нашите тестове. Това е една от причините да пренебрегваме по-високата си цена. За да получите подробен поглед върху цените и функциите, прочетете нашия преглед на Acronis True Image 2018.

3. Потърсете

IDrive е в горната част на нашия най-добър облачен списък за архивиране благодарение на лесната си за употреба и задълбочени процеси. IDrive ще запази предишните 10 версии на всеки файл, който сте архивирали.

Можете да избирате между два лични плана: 2TB ($ 52.12 годишно) или 5TB ($ 74.62). Няма месечен абонамент Ако платите за две години предварително, IDrive ще ви даде отстъпка. В допълнение ще получите 2TB или 5TB синхронизирано пространство, което възлиза на 4TB или 10TB от действителното пространство. Има безплатен план, който ви предоставя 5 GB пространство за тестване на услугата.

IDrive оставя на вас да управлявате архивирането си, за разлика от други неограничени услуги, които архивират всичко. Това не е просто потребителско изживяване. Има много опции и на масовите потребители може да отнеме известно време, за да се почувстват удобно с тях. Когато инсталирате плана за архивиране, той може да работи на заден план. Не трябва да има проблеми.

Шифроването на AES-256 защитава вашите данни в покой и при движение. Има частно криптиране, но ще трябва да го активирате преди първото си архивиране. В противен случай IDrive ще запази ключа ви за криптиране. За наша изненада няма двуфакторно удостоверяване, което да ви помогне, ако някой открадне паролата ви. Единственият начин да го защитите е да го направи силен.

IDrive поддържа своите сървъри в сигурни центрове за данни в САЩ. Те могат да претърпят пожари и природни бедствия като земетресения и наводнения. Срещу човешки заплахи те използват сензори за движение, наблюдение и аларми.

Други причини, които харесваме IDrive

Първоначалното архивиране винаги отнема известно време, но IDrive го отвежда твърде далеч. Искаме да видим по-добри скорости. Има куриерска услуга, наречена IDrive Express, която може да помогне. Можете да го използвате и за изтегляне. След първоначалното архивиране нещата стават по-добри, когато стартира резервно копие на ниво блок. За да научите повече за скоростта му, прочетете нашия преглед на IDrive.

4. Backblaze

Backblaze е една от най-популярните услуги и по добра причина. Поставихме го в горната част на нашия най-добър списък с резервни копия онлайн. Услугата архивира предишни версии на файловете, но само за до 30 дни. Въпреки че осигурява неограничено архивиране, няма начин да разширите правилата за версия. Това го прави по-малко полезен срещу атаки, свързани с извличане на софтуер.

Можете да получите неограничено архивиране за един компютър за 5 долара на месец (50 долара годишно). Хубаво е да виждате месечен план, защото повечето други услуги не го предлагат. Backblaze не поставя ограничения за файлове във вашата резервна копие, така че можете да архивирате файлове от всякакъв размер, без да се налага да ги избирате ръчно.

Ако установите, че Backblaze работи за вас, плащането за година или две предварително ще получите 10 или 25 долара отстъпка.

Толкова проста, колкото и схемата му за ценообразуване, настолният клиент прави нещата лесно. Не е необходимо ръчно да управлявате архивирането си, защото Backblaze го прави вместо вас. Той архивира всичко, освен системните и временните файлове. Всичко се прави от клиента, така че няма нужда да създавате резервен план. Това е най-лесното потребителско изживяване, което срещнахме.

Уеб интерфейсът работи добре. Интуитивно е и навигацията е лесна за използване. Можете да проверите състоянието на акаунта си чрез раздела „преглед“, докато раздела „преглед / възстановяване“ ще ви позволи да получите достъп до вашите файлове.

Не липсват функции за защита. Докато вашите файлове са в покой, 128-битовото криптиране на AES ги пази. Това не е AES-256, но върши работа. Докато прехвърля, SSL се грижи за файловете.

Предлага се частно криптиране. Можете да го деактивирате, ако искате Backblaze да запази ключа за шифроване. Независимо от това, ще трябва да изпратите вашата парола до Backblaze, за да може да възстанови вашите файлове. Компанията твърди, че изтрива вашата парола след възстановяване.

Можете да разрешите двуфакторно удостоверяване, за да предотвратите достъпа до вашия акаунт, ако някой открадне вашата парола. Има дори опция да изисквате код за защита всеки път, когато влизате.

Други причини, които харесваме Backblaze

Backblaze не ограничава скоростта на качване, което помага при първоначалното архивиране. Можете да увеличите броя на резервните нишки, които работят, за да постигнете по-бързи скорости. Това, което (вероятно) не можете да заобиколите, е разстоянието до сървърите в Калифорния. Шифроването и компресирането на файлове също го забавят. Прочетете повече за услугата в нашия преглед Backblaze.

5. Карбонит

Карбонитът е една от най-старите резервни услуги, тъй като е в бизнеса от 2005 г. Тя е насочена към домашни потребители и малки фирми.

Услугата поддържа версии, но не и за Mac. Той съхранява най-малко три версии на файлове, независимо от възрастта. Отвъд това, той ще поддържа версии до три месеца, включително една версия за всеки от предходните седем дни, една версия за всяка от предходните три седмици и една версия за всеки от предходните два месеца. Изтритите файлове остават за 30 дни.

За разлика от други неограничени резервни услуги, Carbonite ви позволява да избирате между три плана. Basic ще ви струва $ 71,99 и предлага неоголени резервни копия с голи кости. Плюс ще добави резервно копие на външен диск и автоматично архивиране на видео към сделката за $ 111.99. Prime ще ви струва $ 149,99 и ще ви даде възможност да използвате услугата за възстановяване на куриера. Плановете таксуват годишно.

Ще получите отстъпка, ако платите за две (5 процента) или три (10 процента) години предварително. Има безплатна 15-дневна пробна версия, ако искате да тествате услугата.

Работата с Carbonite е проста, а клиентът за настолни компютри е лесен за инсталиране. Необходимо е да извършите само една стъпка при иницииране на архивиране, тъй като по-голямата част от процеса е автоматизирана (консултирайте се със списъка на файлове и разширения, които Carbonite изключва на своя уебсайт). Карбонитът дори улеснява проверката на състоянието на вашите файлове, като предоставя цветни кодове.

Можете да направите същото с помощта на мобилното приложение Carbonite, което е достъпно за Android или iOS. Интерфейсът му е минимален и осигурява ясно оформление и навигация. Можете да получите достъп до съхранени файлове и автоматично да архивирате снимки с помощта на приложението. Би било хубаво да имате възможност да архивирате други типове файлове, но все пак получавате неограничено пространство за вашите снимки.

Карбонитът защитава всички данни, съхранявани на сървърите му, като използва 128-битово AES криптиране. Той ще запази ключа ви, но можете да активирате частно криптиране. Ако направите това, Carbonite ще използва 256-битов AES вместо това. Услугата ще изисква да направите силна парола. Можете да използвате двуфакторно удостоверяване, за да сте сигурни, че сте в безопасност, ако някой го открадне.

Други причини, които харесваме карбонита

Резервното копиране не е бързо, така че не се приближава до своите конкуренти, като Backblaze и IDrive. След първоначалния трансфер алгоритъмът му на ниво блок ще помогне за ускоряване на процеса. Ако се интересувате да научите повече, прочетете нашия преглед на карбонита.

Заключителни мисли

Докато всички услуги се отличават с прилична версия, CrashPlan и Acronis стоят главата и раменете над останалите. Те ще ви позволят да упражнявате по-добър контрол над това колко версии да запазите и за колко дълго. Други услуги поставят твърд капак върху броя на версиите или дните, които получавате, за да ги запазите.

Разглеждайки други критерии, като стойност, сигурност, бързина и лекота на използване, поставя IDrive и Backblaze много по-близо до първите две места в нашия списък. Карбонитът изостава и от двете.

Кои възможности за версия са най-подходящи за вас? Липсва ли ви любимата услуга от този списък? Кажете ни в коментарите по-долу. Благодаря ви за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me