Най-добро онлайн резервно копие с Ransomware Protection 2020

Ransomware атаки се класират като една от най-плодотворните онлайн заплахи днес. Независимо дали сте бизнес потребител, който се опитва да защити клиентите си, или потребител в домашни условия, притеснен от откраднати семейни снимки, намирането на инструменти, които осигуряват защита срещу износ на софтуер, трябва да бъде приоритет. Един такъв инструмент е онлайн архивиране, което копира твърдия диск на компютъра ви в облака.

Повечето онлайн услуги за архивиране осигуряват известна мярка за защита от извличане на софтуер, благодарение на възможностите за версия, които ви позволяват да върнете повредени файлове за почистване на копия. Няколко доставчика на резервни копия онлайн отиват по-далеч, предлагайки откриване на софтуер за извличане. За да ви помогнем да сортирате опциите, в това ръководство ще разгледаме най-добрите онлайн резервни услуги за защита от компютър.

Ще поговорим за подробностите по-долу, в допълнение към прегледа на три алтернативи на CloudBerry Backup, които си струва да разгледаме. За да научите повече за опциите за архивиране за лична употреба, разгледайте нашия преглед на най-добрите онлайн резервни услуги. Ако сте бизнес потребител, разгледайте нашите най-добри онлайн резервни копия за бизнес обзор.

Най-добро онлайн резервно копие с Ransomware Protection 2020

Как работи Ransomware

Преди да започнем, дефиницията за ransomware ще ви помогне да настроите сцената. Ransomware е вид злонамерен софтуер, който прониква в компютърните системи и бърка в компютърни файлове, използвайки силно криптиране. След това тези, които стоят зад атаката, изискват пари в замяна на предоставяне на кодове за криптиране, за да отключат тези файлове.

Ransomware е проста атака, която се изпълнява, което я прави популярна сред цифровите качулки. Подобно на други зловредни програми, атаките често разчитат на фишинг имейли, които съдържат злонамерени прикачени файлове. Бъдете внимателни за подозрителни спам имейли и никога не изтегляйте файлове от имейл адреси, които не разпознавате.

Веднъж заразени, ransomware се движи бързо. Докато повечето атаки не криптират всички типове файлове, не допускайте грешката, като мислите, че трябва да защитите само Microsoft Office, Adobe и файлове с изображения. Различните вариации на рансъмуер (напр. CryptoLocker, WannaCry, Petya и TeslaCrypt) са насочени към различни разширения, но тези целеви списъци са дълги.

Малко статистически данни за Ransomware

Средното търсене на откуп нарасна до над 1000 долара. Често се изисква плащане в криптовалута, за да се предотврати правоприлагането да следи извършителите. Тъй като използваните протоколи за криптиране са невъзможни за пробиване без няколко милиарда години за излишно, мнозина, които не са взели подходящи предпазни мерки, като резервно копие на своите файлове, в крайна сметка плащат.

Това важи особено за бизнеса. Изследване на IBM установи, че над 70 процента от американските фирми в крайна сметка плащат хакери, а над половината са признали да плащат над 10 000 долара.

Не е изненада, че откупният софтуер се превърна в индустрия за милиарди долари. За тези, които се чувстват като да се бият, добрата новина е, че е лесно да се направи. Има много инструменти за откриване на софтуер, като Trend Micro RansomBuster и BitDefender Anti-Ransomware.

Като алтернатива можете да вземете подхода, предложен в тази статия, и да архивирате вашите файлове в облака.

Избор на най-добрите онлайн резервни услуги за защита от Ransomware

При сглобяването на нашите селекции за онлайн софтуера за архивиране, който най-добре защитава от издирвания софтуер, потърсихме няколко критични функции. В горната част на нашия списък беше версия, функция, използвана за връщане на файлове към предишни въплъщения.

Често използван за отмяна на случайни промени, версията може също да отмени повреждането на файловете. Това е полезно за повреди, причинени от повреда на твърди дискове, но също и за извличане на софтуер. В крайна сметка, криптирането на файлове е просто корупция, направена нарочно.

Като върнете файла обратно, ще отмените криптирането и ще се спестите от плащането. Разбира се, първо трябва да се уверите, че първо премахнете нарушаващия софтуер.

Потърсихме резервни доставчици, които поддържат множество файлови версии (в идеалния случай, неограничен) и такива, които поддържат тази цифрова история известно време (в идеалния случай, за неопределено време). Непрекъснатата защита на архивирането също е важна, тъй като, ако носите само резервни копия през нощта, можете да загубите работата на деня, като върнете обратно.

Няколко резервни решения се опитват да открият ransomware. Това често се постига чрез сканиране на резервни копия за необичайни модели, като широко разпространено криптиране в множество файлове. Ако алгоритмите на софтуера открият нещо, което прилича на софтуер за откупуване, той ще ви предупреди какво се случва за по-нататъшно разследване.

В допълнение към защитата от рансъмуер, взехме предвид още няколко фактора като защитни функции, лекота на използване и цена. Ще споменем всички акценти за функции, които смятаме, че ще ви харесат, докато провеждаме нашите снимки, но не забравяйте да прочетете отделните отзиви, за да получите пълната лъжичка.

Най-доброто архивиране онлайн с Ransomware защита: CloudBerry архивиране

Нашият най-добър избор е любимият ни резервен инструмент за бизнеса и част от него е неговият силен подход към сигурността. CloudBerry Lab добави функция за защита от откупуване във версия 5.8 на софтуера, включително за лицензи за Windows Desktop и Windows Server.

Функцията предотвратява презаписването на архивираните файлове от тези, кодирани от злонамерен софтуер.

Алгоритмите първо анализират битовата структура на всеки файл, първоначално архивиран, след което сравняват тази структура байта по байт с последващите архивиране на файлове, за да идентифицират ново криптирани файлове.

Ако открие криптиране, CloudBerry Backup пак ще завърши качването, но също така ще запази първоначалната си резервна копие, независимо дали сте настроили версия.

Що се отнася до версиите, CloudBerry ви позволява да запазите колкото искате повече копия на файлове. Препоръчваме да зададете това на поне 10 версии, тъй като ransomware може да променя файлове многократно.

Клиентът може да бъде конфигуриран да запазва версиите за неопределено време или да ги изтрива след определен период от време. Макар че ransomware има тенденция да бъде забелязан бързо, трябва да зададете своя период на задържане за поне три месеца, въпреки че по-дългият е по-добър.

Други причини, които харесваме архивирането в CloudBerry

Колкото повече версии съхранявате, толкова повече пространство за съхранение ще консумирате. CloudBerry Backup не предоставя хранилище, но ви позволява да сдвоите клиента с над 50 облачни услуги. Вместо да пречи, тази гъвкавост е полза, осигуряваща избор и мащабируемост, които няма да намерите с други резервни инструменти.

Възможните CloudBerry Backup връзки включват най-добрите доставчици на облачни IaaS. Забележителни услуги са Amazon S3, Backblaze B2, Google Cloud и Microsoft Azure. Можете също така да направите резервно копие на шепа традиционни доставчици на облачно хранилище, като Dropbox и Google Drive.

Когато става въпрос за набор от функции, никой инструмент не надхвърля резервното копие в CloudBerry. Забележителните възможности включват архивиране на ниво блок за ускоряване на нещата и лично, криптиране от край до край, за да се защитят вашите файлове срещу атаки от човек в средата и нарушения на данните.

Провеждаме повече функции в нашия пълен преглед на CloudBerry Backup или можете да опитате услугата за себе си с 14-дневна пробна версия.

Acronis True Image

Acronis разработва две резервни услуги: Acronis True Image и Acronis Backup. И двамата защитават срещу износ на софтуер с вградена функция, наречена Acronis Active Protection. Има и безплатен самостоятелен клиент за активна защита.

Ще се съсредоточим върху True Image, защото е по-евтино от Acronis Backup. Ако обаче сте бизнес потребител, трябва да прочетете нашия преглед на Acronis Backup, за да проверите дали по-добре отговаря на вашите нужди.

Active Protection е базиран на AI, научавайки се да открива атаките по-добре, тъй като събира повече данни. Наблюдава системните процеси в реално време, за да открие атаки за извличане на софтуер, като търси подозрително поведение. След това блокира процесите и уведомява потребителите, когато това се случи. Инструментът улеснява и незабавното възстановяване на повредени файлове.

Възможностите за бели списъци и черни списъци намаляват фалшивите позитиви, което допълнително помага на софтуера да се научи.

True Image предоставя това, което нарича непрекъснато архивиране, което създава версии за архивиране въз основа на времето. Това, заедно с непрекъснатото архивиране, ще запази вашите файлове в безопасност от ransomware.

Други причини, които харесваме Acronis True Image

Acronis True Image има предимство на скоростта пред много достъпни онлайн резервни услуги, като Carbonite и IDrive, тъй като, за разлика от тези услуги, е подкрепена от глобална мрежа от центрове за данни, за да помогне за ограничаване на задръстванията и сървърните препятствия.

Облачно изображение на Acronis True
Облачно изображение на Acronis True

Това не означава, че True Image е скъп. Това струва 99 долара годишно за 1TB място за съхранение и получавате отстъпки за няколко компютъра. Софтуерът може да се използва и за архивиране на мобилни устройства, които са все по-често срещана цел за атаки с извличане на софтуер.

Ние подробно описваме опциите за абонамент в нашия преглед на Acronis True Image. Инструментът поддържа архивиране на ниво блок и частно криптиране, въпреки че пропуска, като не предлага двуфакторна автентификация.

Аз карам

IDrive не предоставя сканиране на софтуер за извличане на софтуер за преустановяване на атаките. Въпреки това е добре да се справите с тях, след като са се появили. Ключов за подхода му е функция, наречена Snaphots IDrive, която компанията пусна за борба с нарастващата заплаха от откуп.

IDrive Snapshots използва моментно възстановяване, за да ви позволи да върнете обратно вашата файлова система, преди да се случи атаката.

Едно от хубавите неща за снимките на IDrive е, че не консумира вашето IDrive съхранение. След това отново, IDrive е щедър на този фронт, предоставяйки 2TB резервно копие за малко над $ 50 на година за IDrive Personal абонати.

IDrive осигурява архивиране за неограничени устройства, включително смартфони, за което можете да прочетете в нашия преглед на IDrive. IDrive Snapshots не е наличен за Android или iOS, но все пак можете да се успокоите от факта, че се съхраняват 10 файлови версии, в случай на мобилна атака за извличане на софтуер.

Други причини, които харесваме IDrive

В допълнение към пространството за архивиране, IDrive предоставя идентично количество пространство за синхронизиране на файлове. Това означава, че ако се регистрирате за 2TB IDrive акаунт, наистина получавате 2TB онлайн резервно копие и 2TB облачно съхранение. IDrive е един от малкото облачни SaaS доставчици, които предлагат архивиране и съхранение (каква е разликата?).

IDrive поддържа архивиране в социалните медии, частно криптиране и се предлага с 24/7 поддръжка за чат на живо. Това е добър избор и за мрежово архивиране на хранилище. На хартия, IDrive е почти перфектен и толкова достъпен, колкото всяка услуга.

Уловката е, че IDrive може да работи бавно, благодарение на ограничената сървърна инфраструктура. За да се помогне, се предлага безплатна услуга за резервно копие и възстановяване на куриера, но би било разумно първо да се регистрирате за безплатен 5GB план, за да сте сигурни, че скоростите му не ви оставят да съжалявате за решението да се абонирате.

SpiderOak ONE

SpiderOak е друга онлайн услуга за архивиране с възстановяване в момента, което я прави добър избор за защита от компютър. Ако имате представа кога е започнала атаката, след като сте премахнали зловредния софтуер, просто изберете време преди атаката за бързо възстановяване на голям брой файлове.

Недостатъкът е, че трябва да изпълните SpiderOak моментно възстановяване от командния ред на работния плот. Все още не е наличен чрез интерфейса SpiderOak. Изпълнението обаче не е трудно и можете да намерите стъпка по стъпка инструкции на сайта за поддръжка на SpiderOak

За малък брой файлове можете да използвате възстановяване на версията, което е достъпно чрез раздела „мениджър“ на клиента. SpiderOak ONE също осигурява възстановяване на изтрити файлове, което е важно, тъй като ransomware понякога изтрива файлове.

Предимство пред IDrive е, че SpiderOak съхранява неограничени исторически копия на вашите файлове и съхранява изтритите файлове, докато не ги премахнете от кошчето. Просто щракнете върху файла, който искате да възстановите, и използвайте панела за история вдясно, за да изберете чисто копие.

Преминаваме през процеса на архивиране и възстановяване по-подробно в нашия пълен преглед на SpiderOak.

Други причини Ние харесваме SpiderOak

SpiderOak е услуга, която обича да фокусира вниманието си върху сигурността, така че не е включено изненадващото сканиране на софтуер за извличане на софтуер. По-изненадващото е, че SpiderOak не предлага двуфакторна автентификация на нови клиенти, въпреки че има някаква индикация, че тази функция ще се върне, след като компанията завърши основен ремонт на системата (това е било от известно време).

Получавате лично, криптиране от край до край с SpiderOak. Услугата предлага също така синхронизиране и споделяне на архивирани файлове, като предоставя функционалност, която е необичайна за резервните услуги, с изключение на IDrive.

Споделянето използва това, което компанията нарича „ShareRooms.“ Те са удобни, но споделените файлове се преобразуват в обикновен текст, докато почиват в облака SpiderOak, губят криптирането си.

Можете да изпробвате услугата за 21 дни, безплатно. След това план за архивиране от 2 ТБ може да имате за 12 долара на месец или можете да отидете със 150GB или 400GB архивиране за по-малко пари.

Почетно споменаване: Киберсигурност на диска в джунглата е пълна

Jungle Disk осигурява резервно копие и планове за съхранение. Разгледахме работната му книга и клиентите за архивиране на сървъри (прочетете нашия преглед на Jungle Disk), но по-сигурната линия на абонаменти, наречена Jungle Disk Cybersecurity е по-добра за бизнеса, нуждаещ се от защита на данните.

Най-скъпият от тези абонаменти, наречен Cybersecurity Complete, осигурява защита срещу откупване, откриване на вируси, защита на ботнет и отказ на услуга.

Има основна цена от 16 долара на потребител за Cybersecurity Complete и това ви осигурява само 10 GB хранилище. Допълнителното съхранение струва 15 цента на гигабайт. Услугата е предназначена за двама до 250 потребители, което я прави по-добра за малкия или среден бизнес, отколкото личното архивиране.

По подразбиране Jungle Disk съхранява 10 версии на всеки файл за 60 дни, но можете да го персонализирате за по-добра защита.

Почетно споменаване: CrashPlan

CrashPlan не разполага с функции за сканиране на софтуер за извличане на софтуер и не предлага възстановяване в момента. Все още го харесваме за извличане на софтуер, тъй като ви позволява да конфигурирате свой собствен план за версия и осигурява неограничено архивиране, така че не е нужно да се притеснявате за дълга история на файловете, изяждаща резервното ви пространство.

CrashPlanSmallBusiness.Versioning

Това също е много. Един компютър струва 10 долара на месец за неограничено архивиране. Докато CrashPlan се продава на малки фирми, няма причина той да не може да се използва за архивиране в домашни условия.

Заключителни мисли

Никой не трябва да раздава парите на хакери, които държат файлове за заложници. Всяка онлайн услуга за архивиране с функции за версия и непрекъснато архивиране трябва да предотврати това да се случи. Тъй като всички най-добри доставчици на резервни копия онлайн включват тези две функции, възможностите за защита от защита от софтуер са много повече от услугите, които сме изброили по-горе.

CloudBerry Backup се откроява, благодарение на функцията си за сканиране на софтуер, както и адаптивни политики за задържане. В по-малка степен това прави и Acronis True Image. Междувременно IDrive и SpiderOak предоставят моментно възстановяване, за да възстановите много файлове наведнъж, след като изчистите компютъра си от злонамерен софтуер.

За повече помощ имаме ръководство за защита от компютърна защита. Радваме се да вземем въпроси по-долу и винаги приветстваме предложения за услуги, които бихме могли да пренебрегнем в борбата срещу кризите с файлове с заложници. Бъдете в безопасност и благодаря за четенето!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me