Най-добро облачно архивиране за Synology 2020

Synology Diskstations се използват в домове и организации, за да съхраняват голямо количество данни в централно място за съхранение, до което потребителите могат да получат достъп чрез LAN (Local Area Network). Идеята е да се предоставят единични копия на файлове за множество потребители. И събрах първите пет облачни услуги за архивиране, за да помогна да направя точно това.


Очевидно е, че устройствата на Synology съхраняват голямо количество данни и загубата на тази информация може да бъде катастрофална. За домашни потребители, Synology NAS устройства могат да се използват за запазване:

  • Мултимедийни файлове
  • Системи за сигурност
  • Умни телевизори
  • Други устройства

Докато за организациите, тези устройства могат да се използват за достъп до данни от централизирано място. Главно защото като централизирано място за съхранение на данни няма дублиране. Ето защо става жизненоважно да архивирате данни на устройства Synology.

Най-добър облачен архив за Synology 2020

CrashPlan $ 5,99
На месец
Неограничен ГБ
ElephantDrive$ 25,00
На месец
50GB
HiDrive6,45 долара
На месец
100GB
Резервно копие на ледника$ 0.007-0.113
На месец
1GB
Symform$ 50,00
На месец
500GB

Въпреки че има много услуги за архивиране в облак, тези, които предлагат архивиране за Synology устройства, са изненадващо малко. Освен това, тъй като вероятно ще архивирате голям обем данни, също е важно да изберете достъпна и сигурна облачна услуга за архивиране. За да ви помогна да вземете правилното решение, аз съм избрал пет от най-добрите опции за архивиране в облак за Synology.

Как тази статия е настройка

Бих искал да отделя секунда, за да обясня как е създадена тази статия и нейната цел. Тази статия не е пълен преглед на всяка услуга, по-скоро се опитвам да ви представя:

  • Обобщение на всяка услуга за архивиране на Synology
  • Малък фрагмент за това защо ми хареса всеки
  • Списък на плюсовете и минусите

Разбира се, след като прочетете това парче, ви съветвам да отделите време, за да изпробвате безплатната оферта на всяка услуга, независимо дали е пробен период или безплатен акаунт. Преди да вземете окончателно решение с кого да архивирате устройството си Synology NAS.

CrashPlan

С CrashPlan получавате неограничено място за съхранение за 5,99 долара на месец и това е една от причините, сред много други, защо тази облачна услуга за архивиране е в горната част на нашия списък.

Crashplan vs Carbonite: Това ли е най-доброто обслужване

Архивирането на Synology дискове чрез CrashPlan не е толкова лесно, колкото архивирането на данни от лични компютри. Необходими са малко проучвания и бих препоръчал да го направите с някой, който е боравил с подобни неща преди. Тъй като CrashPlan е базиран на Java, първото нещо, което трябва да направите, е да инсталирате Java във вашата система.

Изтеглете CrashPlan, след това го инсталирайте и стартирайте Synology чрез уеб интерфейса му.

Ако вече сте изтеглили услугата за архивиране, тя трябва да се вижда в центъра за пакети. Да, всичко може да е малко объркващо за първи път, но ако използвате устройство Synology, почти съм сигурен, че вече сте свикнали с това. Плюс това, сигурен съм, че не бихте имали нищо против да отделите няколко допълнителни минути за архивиране на файлове, ако това означава осигуряване на вашите данни. CrashPlan също запазва неограничени версии на файлове и изтритите файлове са лесни за възстановяване.

Защо харесваме CrashPlan:

Нека докоснем сигурността; CrashPlan предлага няколко слоя защита, за да се уверите, че вашите данни са винаги в безопасност. Първо, има парола за акаунт и освен това, CrashPlan осигурява и 448-битово локално криптиране, ключът към който е зададен от потребител. Този ключ никога не се изпраща до сървъра на CrashPlan, тъй като данните се кодират първо на вашата локална машина и след това се изпращат на техния сървър.

Прочетете ревюто тук.

ElephantDrive

ElephantDrive идва предварително инсталиран на много дискови станции Synology. Резервни копия на Synology са достъпни на всички нива, включително и на lite, който предлага 2 GB безплатно съхранение. ElephantDrive е интегриран с Synology дискове, което означава, че не е нужно да се притеснявате от работа с резервни неща и задаване на команди за архивиране на Synology устройство.

ElephantDrive преглед

Първо трябва да получите достъп и да инсталирате Elephant Drive на система, като отидете на инсталатора на пакети чрез DMS.

Щом щракнете върху него, ще се отвори съветник за настройка, който ще ви преведе през процеса на инсталиране. И това е; няма какво друго да се направи. Услугата за архивиране в облак поддържа 10-серийни до 16-серийни устройства на Synology. Освен безплатния 2GB план, платените планове започват от $ 9,99 на месец за 1TB данни и $ 39,95 на месец за 2TB данни.

ElephantDrive също така предлага функции като планиране, постепенно архивиране, непрекъснато архивиране и ограничаване на честотната лента. Тази облачна услуга се предлага и чрез настолни, уеб и мобилни приложения. Въпреки че няма синхронизация на файлове, споделянето на файлове все още е достъпна опция. Той запазва неограничени версии на файлове, които могат да бъдат достъпни от потребителите по-късно.

Защо харесваме ElephantDrive:

Опциите за поверителност на ElephantDrive също са впечатляващи. Тъй като ElephantDrive използва Amazon S3 сървъри за съхранение на данни. След това има 256-битово локално криптиране и горещо препоръчвам да зададете личен ключ за криптиране. Има и 256-битово криптиране на сървъра.

Като цяло ElephantDrive е отлична опция за архивиране в облак за устройства Synology. Особено с това, че първите 2 GB са безплатни, но ако имате повече от 1 ТБ данни за архивиране и нямате нищо против допълнителната работа, препоръчвам вместо това CrashPlan.

Прочетете преглед

HiDrive

HiDrive се захранва от Strato, една от най-големите услуги за уеб хостинг в Европа. С първоначален безплатен план от 5 GB и директна интеграция с устройства Synology, това е чудесен вариант за архивиране на данни. Въпреки че настолният клиент е много лесен за използване, той няма възможност да планира архивиране или да ги автоматизира. И това може да бъде голям проблем за потребителите, които имат значително количество данни, които трябва да бъдат архивирани.


www.free-hidrive.com

От друга страна, споделянето на файлове е опция с HiDrive. Потребителите могат да създават връзки и да дават на получателите достъп само за четене или редактиране. Платените планове предоставят възможност за задаване на пароли за файлови връзки. HiDrive не запазва точно различни версии на файл; отнема снимки на целия архив, на определени интервали от време.

В настройките можете да изберете на какви интервали искате HiDrive да създаде тези резервни снимки. За съжаление, сигурността изостава голямо време с HiDrive. Няма частно криптиране, което е разочароващо. Всъщност също няма криптиране от страна на сървъра. Файловете са кодирани, когато са в транзит, с SSL криптиране. Клиентите на уебсайта и настолните компютри също изглежда имат ограничени функции.

Защо харесваме HiDrive:

Можете да инсталирате HiDrive на вашата система, ако искате. Но в повечето системи той вече се инсталира като добавка, осигуряваща бърз начин за архивиране на данни. Това е една от малкото облачни услуги за архивиране, които самата Synology препоръчва.

Ако имате снимки, можете да създадете онлайн албуми със снимки и да ги споделяте. Бих препоръчал и тази услуга, ако искате предварително инсталирана услуга за архивиране и нямате много данни за архивиране.

Прочетете преглед

Резервно копие на ледника

Осъществено от Amazon, мога да кажа, че Glacier Backup е една от най-надеждните и достъпни услуги в този списък. Той е на четвърто място, тъй като е много основна услуга за архивиране и може да се окаже малко сложно да се справите, ако сте напълно нови в дисковата станция Synology и Amazon Glacier. По принцип искам да кажа, че услугата не може да изтегли случайно загубен файл или да възстанови малка папка.

Архивирайте данните си в Amazo Glacier

Когато Glacier започне да извлича, отнема много време, тъй като данните се извличат всички наведнъж. Глетчерът е вторично резервно решение, което не искате да използвате толкова често. Идеално място за потребители на Synology с големи архиви, които трябва да бъдат защитени.

Трябва да спомена това, няма предоставено приложение, което да изтегля или качва данни, на приложения на трети страни е назначена тази изключително жизнена задача – и работят точно като всяко друго приложение за архивиране в облак. Ледникът има функции като трафик на лентата, синхронизиране на файлове и планиране. Ценообразуването варира от $ 0,007-0,113 на месец на GB, а точната цена зависи от центъра за данни, който решите да съхранявате данни вътре.

Защо харесваме архивиране на ледници: 

Ледникът използва 256-битово AES криптиране от страна на сървъра – за защита на данните. Няма частно криптиране, но при регистрация получавате идентификационен номер за достъп и ключ. Трябва да въведете тези идентификационни данни заедно с основните си идентификационни данни, за да влезете в акаунт.

Ако не искате да съхранявате данни в американските центрове за данни, можете да изберете да ги преместите в Европа или Азия. И това е значително предимство на ледника.

Symform

Symform дава на всички свои потребители на Synology 10 GB свободно пространство за съхранение, без прикачени низове. Според уебсайта на компанията това пространство може да бъде разширено до „неограничено безплатно“ пространство за съхранение, като доброволно добавите вашето допълнително хранилище Synology към Symbol.

Докато тествате услугите за съхранение в облак, има един урок, който научих – „безплатно“ и „неограничен“ никога не вървят ръка за ръка. Така че започнах да изследвам повече за неограничените искания за безплатно съхранение на Symform. Оказва се, за всеки 1 GB пространство Synology, дадено на Symform; получавате обратно 2GB облачно пространство.

Технически погледнато, няма безплатно неограничено място за съхранение, дори ако дадете 1 ТБ пространство, ще получите само 2 ТБ облачно пространство. Можете също така да изберете платени планове, които започват от $ 10 на месец за 100 GB данни, а най-високият наличен план за съхранение е за 1TB, който струва $ 100 на месец.

Освен това е малко странно даването на лично пространство на облачна компания за архивиране; никога не знаете как го използват.

Защо харесваме символа: 

Тъй като Symform се обедини с Synology, инсталирането на приложението му е толкова лесно, колкото и ElephantDrive. Можете да го намерите директно в Packet Manager. Има и 256-битово AES криптиране от страна на сървъра, но няма налично частно криптиране.

В обобщение…

Synology Diskstations са добри за съхранение на големи количества данни, а архивирането им е също толкова важно, колкото и архивирането на вашите лични компютри. Жалко е, че няма много добри приложения за архивиране, които могат да задоволят нуждите на потребителите на Synology.

Независимо от това, опитах се да ги намеря. Както можете да видите, изборът на правилната облачна услуга за архивиране ще зависи от това колко сте готови да отделите и колко време трябва да поддържате тези услуги. Не се колебайте да споделите всички мисли или коментари, които може да имате по-долу, и благодаря за четенето!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me