Най-добрите инструменти за развитие на игри: Как да направите своя собствена игра

Докато си проправяте път през най-новия конзолен блокбастер, вие без съмнение се чудите дали да свалите контролера и сами да изградите игра. Осъществяването на вашите идеи на практика обаче е обезсърчаваща задача, затова сме съставили тази статия за най-добрите инструменти за разработване на игри.


Развитието на игрите се разглежда като предизвикателна дисциплина, за да се влезеш, което изисква овладяване на тайни езици за програмиране и години на обучение. Все по-често удобните за използване инструменти за разработване на игри улесняват това. Някой, който има идея за геймплей, сега има повече начини от всякога да извади визията си на екрана, независимо от техническия опит, благодарение на лесните за използване игрални двигатели.

По-долу ще ви дадем преглед на най-добрия софтуер за разработка на игри, наличен днес. Някои инструменти се използват широко от професионалните разработчици, а други – на начинаещи. Днешната сцена за развитие е много разнообразна и дори най-простият двигател за игра може да се използва за изграждане на успешни игри с малко усилия и креативност. Първо обаче, нека да направим някаква теория.

Какво прави добра игра?

Играта е огромно поле. Точно това, което прави добра игра, е въпрос на вкус. Ако в крайна сметка искате да продадете играта си, ще трябва да се уверите, че достатъчно хора искат да я играят. Стартирането на малък не е проблем, при условие че имате идея, че никой не е опитвал, или начин да подобрите съществуващ жанр или да се отличите от конкуренцията.

Най-добрата отправна точка може да бъде да поставите идеята си на хартия (или текстов редактор). Това ще ви помогне да изясните идеите си и да разберете какво трябва да се направи и е особено важно, ако работите като част от екип. Може да откриете, че детайлите се извличат, че се сблъсквате с несъответствия и ще намерите неща, които се нуждаят от пояснение.

Поставянето на идеята ви на хартия може да ви помогне да изградите картина на предизвикателствата, които трябва да бъдат решени, и да ви даде представа за необходимата работа. RPG 10 пъти по-голям от размера на Final Fantasy VII може да звучи като чудесна идея, но започнете с дизайна и ще осъзнаете едрия мащаб на задачата, която сами си задавате.

Създаване на активи и библиотеки

Създаването на активи е голяма задача, вероятно по-голяма, отколкото си мислите. Графиките трябва да бъдат нарисувани, а след това анимирани. Това не са само игрите и фона на играта, ще ви трябват и менюта, икони, бутони, помощни екрани, екранни снимки за онлайн магазини и други. Ще ви трябват и звукови ефекти, и музика.

Повечето от инструментите тук предлагат библиотека от безплатни и платени активи. Ако използвате тези макар, може да е трудно да накарате играта да изглежда точно как си я представяте.

Безплатни инструменти като Paint.net и Audacity могат да ви помогнат тук, ако искате да преминете отвъд използването на библиотеки и да получите неща, които изглеждат и звучат, както искате. Paint.net е страхотен безплатен графичен инструмент, не толкова мощен като нещо като фотошоп, но адекватен за създаване на вашите визуализации.

Звуците също ще трябва да бъдат форматирани. Тези, които откриете онлайн, може да са в различни формати (както и тези, които създавате сами, освен ако не сте много дисциплинирани и не разработвате система). Тук Audacity може да се окаже полезен, като ви позволява лесно да конвертирате между формати и битрейт, както и да изрежете и залепите звукови ефекти според вашите нужди.

Подобряване на вашата игра

Когато за първи път оживите идеята си, може да откриете, че нещата не работят точно както сте си представяли. Итерацията и подобрението са ключовете за коригиране на нещата, за предпочитане с възможно най-много обратна връзка от тестери. Правенето на малки промени и научаването какво прави и не работи ще ви помогне да оформите играта си в нещо, на което хората ще се радват.

Поставянето на основната механика на играта често е сравнително лесно. Окачването на менютата, таблиците с високи резултати, функциите на социалните медии, изискванията към различни платформи, системите за плащане в играта и всичко останало са важни задачи, които могат да изядат много време. Това, което ще помогне, е да имате платформа, която прави голяма част от тежкия повдигане за вас или (както например Twine) поддържа нещата леки и прости.

Разпространението на вашата игра на тестери също е полезно, така че се уверете, че имате нещо, което можете да изградите и споделите лесно (и сигурно) или да работите с платформа, която ви позволява да публикувате играта си безплатно. Приложенията за настолни компютри и Android могат да се предават лесно. Има няколко начина да направите това, но услугата за съхранение в облак е чудесна опция.

iOS има нестабилна система за сертифициране, която може да причини главоболие на опитни разработчици, а Testflight, нейната подобна проблемна система за дистрибуция, изисква платен акаунт за настройка, въпреки че работи добре веднъж конфигуриран.

По-малко е по-добре

Тъй като първият ви проект, стартиращ по-малък, ще ви даде повече шанс да пресечете финалната линия, отколкото многомилионна епопея. Една проста аркадна игра може да не изглежда разрушаваща земята, но ще ви позволи да се захванете с вашата платформа по избор и да получите представа за това, което участва в изграждането и завършването на цялостен проект. Получаването на нещо приключи е голям важен момент и не бива да започвате да очаквате първата ви игра да бъде вашият магнетичен опус.

От гледна точка на кода 2D работата като цяло е по-интуитивна от 3D работата и има по-малко, което може да се обърка. Съвременните рамки и инструменти могат да смекчат това до известна степен, но започването на по-малки може да бъде най-добрият начин да намерите краката си.

Най-добрите игрални двигатели и инструменти за развитие

Сега нека разгледаме самите инструменти, които избрахме, след като играхме с тях от доста време. Всички те бяха приятни за използване и всяка предлагаше различни неща на бъдещите разработчици. Ние сме ги поръчали от най-простите до най-модерните, така че моля, имайте това предвид, когато решавате за какво да отидете.

Въже

Шпагатът е безплатен онлайн инструмент, който ви позволява да създавате игри в прозореца на браузъра си. Игрите са прости интерактивни истории, много като да изберете своя собствена приключенска книга (ако си спомняте тези). Добавяте текст и изображения и създавате връзки, които ви изпращат до други части на историята. Частите от историята се разглеждат като „пасажи“ – кутии със свързващи стрелки между тях, показващи общия поток. Можете също да добавите аудио и видео, за да придадете на работата си известна атмосфера.

Как работи канапа

Основният екран за дизайн изглежда като парче графична хартия с всичките ви пасажи, свързани чрез стрелки, които представляват посоката на връзките. Можете да ги плъзнете наоколо и да ги позиционирате, за да добиете представа как вашата история се вписва заедно. Това ще стане все по-полезно, тъй като историята става по-сложна, особено ако вземете нелинеен подход, при който играчите са свободни да се скитат напред и назад между пасажите.

Можете да създадете нещо линейно, което обикновено тече напред, или да създадете взаимосвързани области, които играчите могат да изследват в свободното време.

Създаването на пасаж е толкова просто, колкото въвеждането на текст в редактор. Вие пишете директно в браузъра и думите магически стават част от играта ви, без да е необходимо кодиране.

Най-основният пасаж на канапа се състои от текст и връзки към други пасажи. Това вече е достатъчно, за да си изградите пълноценна история за избор на приключение. Въпреки това, можете да отидете по-далеч, ако желаете.

Лесно, ако създадете връзка към пасаж, който все още не сте създали, той ще бъде направен автоматично и ще се появи на графиката. По този начин можете да се придвижвате от място на местоположение, като добавяте съдържание, докато вървите. След като попаднете в разгара на него, се чувства толкова интуитивно да изградите вашето приключение, колкото и да го играете.

Основната функционалност в основата на Twine е толкова проста, че можете да го вземете буквално за минути и да създавате съдържание веднага. От всички инструменти, които разгледахме, със сигурност беше най-бързото.

Дава ви избор от три „сюжетни формата“, които ви позволяват да направите нещата по-малко или по-малко сложни в зависимост от това колко контрол върху историята искате. Можете да използвате стандартен CSS, за да промените външния вид, въпреки че е лесен за окото, без да е необходимо да го правите.

Можете да добавите променливи, така че играчите да имат неща като инвентар, ограничено здраве и пари в игра, ако искате да ги приложите. Можете също така да правите ролки с зарове, което позволява на играчите ви да се бият с чудовища или да симулират казино например. Ако искате функции, които не са достъпни чрез персонализирани куки на Twine, можете да използвате Javascript, въпреки че може да се усложни, ако стъпите твърде далеч извън предоставените функции.

Издаване с канап

Когато приключите с майсторската си работа, ще имате HTML страница, която можете да хоствате на собствения си уебсайт или потенциално пакет като уеб страница за мобилни устройства. Тъй като можете да добавите персонализиран код всичко, което може да се направи на стандартна уеб страница, можете да направите тук, въпреки че радостта на този инструмент е неговата простота, така че може би това е най-добре да се избягва.

Можете също така да публикувате играта си безплатно на Philome.la, при условие че имате акаунт в Twitter, за да можете да я получите пред хората, без да се налага да плащате нещо.

По същество, Twine е начин за плъзгане и пускане за изграждане на HTML страници и свързването им лесно с няколко прости куки за кодове, за да добавите допълнителни функции, ако искате. Това е невероятно прост инструмент за учене и използване. Всичко, което наистина трябва да направите, е да въведете и добавите пасажи и да ги свържете. Въпреки че е просто, тук има много възможности за творчество.

Gamefroot

Разположен на по-млади потребители, gamefroot предлага да помогне на подготовката на децата за кариера в индустрията за видеоигри. Тя включва ясен, базиран на плочки интерфейс и редица уроци, които ви водят стъпка по стъпка през различни задачи. Осигурени са много безплатна графика, така че ще можете лесно да създадете нещо, което изглежда добре, а децата със сигурност ще обичат да показват своите творения пред приятелите си.

Ръководствата съдържат изобилие от графика и анимация. Децата без съмнение ще се радват да ги персонализират от самото начало. Освен уроците, има шаблони, които ви позволяват да започнете с настройка на нещата за вашия жанр. Можете, разбира се, да използвате празен лист, ако желаете, но шаблоните ви дават лесен начин да започнете.

Как работи Gamefroot

Има мощен редактор на нивата, който ви позволява бързо да рисувате терен, базиран на плочки. Разбиването на игра на платформа е ветрец тук. Добавянето и превключването между нивата също е лесно, просто кликнете върху иконата плюс всеки път, когато искате да добавите нова. Налице е щедро предлагане на безплатни активи и повече са на разположение, ако решите да платите за тях.

Логиката на играта е представена като цветни блокиращи фигурки, които могат да бъдат манипулирани за настройка на играта. Това изглежда доста мощна система, която ви позволява да правите промени в математиката, която задвижва играта, като същевременно прави много по-трудно да разчупите нещата, отколкото с кода.

Въпреки че това е интересен опит да направим логиката на играта да ви се стори забавна, тя ни се стори малко визуално объркана. Децата може да се подобрят, тъй като дори ние започваме да осъзнаваме, че остаряваме и лесно се бъркаме от нови неща.

Като цяло обаче презентацията е приятна и приятелска, а когато работи инструментът е радост да се използва. Интерфейсът му обаче може да бъде разочароващ и има груби ръбове, след като започнете да влизате в него.

Открихме няколко грешки и странности, които го направиха малко по-малко интуитивен, отколкото можеше да бъде. Опитвайки се да добавим анимация ни даде съобщение: „този актив принадлежи на друг потребител и трябва да се дублира“ и след това се появи прозорец с думите „дублиране“, който никога не се затваря. Трябваше да презаредим браузъра, губейки цялата си работа до този момент. Този проблем е точно това, което не искате да видите в инструмента за преподаване, макар че той ще донесе на децата точно колко досадното може да бъде.

Открихме също, че няколко често срещани действия, които може да очаквате да намерите в инструмента за проектиране, липсват. Ctrl + C и Ctrl + V не ни позволиха да дублираме активи. Плъзгането на активи към различни слоеве не ги е преместило там. Бутонът с раздели не премести курсора между изскачащите полета.

Един от уроците (приключение на калмари) просто не успя да работи, когато следвахме инструкциите и включихме екранни снимки, които изглежда не съвпадат със съдържанието, заредено в урока. В друг урок ни помолиха да въведем текст в диалогов прозорец със свойствата на бутоните.

Натискането на „e“, докато пишете текста, означаваше, че когато затворихме диалога, бяхме влезли в режим на изтриване, което означава, че сме изненадани да изтрием вместо да избираме, когато щракваме върху нещата. Можем да възстановим нашия бутон, като използваме функцията за отмяна, но въведеният текст се загуби.

Друг урок ни помоли да кликнем върху бутон в странична лента, но страничната лента съдържа три версии на бутона, нито една от които не е точно съвпадение на изображението на урока. За лесен за използване инструмент за преподаване този вид се чувстваше помия.

Тестването на играта по време на разработка също изисква всеки път да седим през екрана за пръскане, което добавя няколко разочароващи секунди към цикъла на изграждане-тест – повторете, че всеки, който се опита да изгради игра, ще бъде запознат с.

Публикуване с Gamefroot

Игрите могат да бъдат публикувани на сайта на Gamefroot и споделяни с приятели и семейство. Все още не можете да публикувате на мобилни платформи, но често задаваните въпроси казват, че това ще бъде предложено в бъдеще. Ако искате да продадете играта си по търговски начин, това не е инструментът за вас. Това обаче е чудесен начин да научите и практикувате правенето на игри, въпреки интерфейса си.

Конструкция 3

Construct е онлайн инструмент, създаден да опрости нещата, понастоящем в своето трето въплъщение. Игрите са проектирани с помощта на лесни инструменти за плъзгане и пускане. Вместо да програмирате, използвайте листове за събития, за да определите поведението на нещата в света.

Как работи Construct

Създаването на обекти е случай на щракване с десен бутон върху света на игрите, избор на изображение за използване и добавяне на „поведение“ от вече съществуващ списък. „Събития“ се добавят, за да дефинират какво се случва при взаимодействие на обекти или при получаване на контролен вход. Това прави много бързо да се работи нещата, без да се налага да докосвате код. По-конкретно настроеното поведение, макар че може да е по-сложно и именно тук ще се сблъскате с ограниченията на системата.

Конструктът изглежда странно на места. Налагането на обекти на мишката и клавиатурата в света директно се чувстваше малко идиосинкратично и може би е по-добре скрито в екран с опции.

Функции мъдри, въпреки че се справя добре в сравнение с някои от по-простите инструменти, които разгледахме. Можете да използвате неща като камерата и микрофона, както и да прилагате функции за мултиплейър. Съществуват редица визуални ефекти, които могат да бъдат приложени и те са работили много добре при тестване.

Редакторът имаше лек недостиг в менютата, само малко забавяне, което го караше да се чувствате малко по-бавно, отколкото можеше да бъде. И в един момент се сринахме и тогава не бяхме спасили работата си, което беше доста досадно.

Безплатното издание има някои ограничения – при тестването на примерните проекти бяхме информирани, че сме надвишили ограниченията на безплатната версия, така че не е срамежливо да натискате платените опции върху вас още от движение. Беше малко смущаващо да видите предупредителни изскачащи прозорци в демонстрации и уроци.

Публикуване с Конструкт 3

Изненадващо, Construct изглежда не е произвел големи хитове. Много от неговите игри са изброени в Steam, но нищо не сме чували. Все пак, той със сигурност има потенциал да съдим по някои от демонстрационните си материали, така че може би е само въпрос на време преди някой да удари злато.

Изглежда има известна репутация за бъги. Construct публикува в HTML5, който на теория трябва да може да работи навсякъде, но изглежда има много хора, които виждат грешки и проблеми с производителността. Това контрастира на това, което преживяхме – производителността за нас беше изключителна – въпреки че нашето тестване беше направено на доста нов компютър. Открихме, че се справя перфектно дори когато много обекти са на екрана.

Framerate изглеждаше твърд камък, изглеждаше сякаш удря 60FPS и беше по-гладък от маслото през повечето време. Включените тестове на процесора показаха, че той може да избута над 80000 обекта на екрана, докато остава над 30 FPS в нашата тестова система i5-7600. GPU тестовете за пълни спрайтове ни дадоха брой от над 7000 при 30FPS. Техническата му демонстрация за частици избута 800 частици при 60FPS и по-важното изглеждаше доста прекрасно, повече в движение, отколкото на екрана по-долу.

Изходните и примерни игри също се чувстват наистина солидни по отношение на отзивчивостта и имат високо качество на тях. Понякога се чувствахме повече като играем с конзолен емулатор, отколкото по поръчка на система за изграждане на игри.

Конструирайте демо игри, по-специално усилията на платформата, Kiwi Story се чувства като неща, за които може би сте платили пари (така или иначе през 90-те). Включеното съдържание в някои от другите платформи изглежда, че е създадено за деца или за образователни цели, което не е задължително да нарушава сделката, но това наистина се чувства като нещо, направено от хора, които познават игри отвътре навън.

Construct е свободен да опита, въпреки че безплатното издание ограничава количеството на определени видове съдържание във вашата игра. Това струва 99 долара годишно за пълното лично издание. Наистина ни беше приятно да използваме Construct: той беше лесен за използване и способен да даде качествени резултати и добър компромис между ограниченията на по-прости инструменти и силата на по-ориентиран към кода софтуер.

RPG Maker

RPG Maker е създаден отдавна: първоначално стартира през 1992 г. Той е пълен JRPG игра на двигателя и е използван за реализиране на някои доста големи хитове, включително Always, Понякога Monsters и To The Moon.

Да започнете с него не е сложно точно, но страницата за изтегляне представя няколко опции, без да е ясно какво да изберете. След инсталирането урокът се чувства като контролен списък с функции, а не гладкият път към създаването, който имаме другаде.

Нещата изглеждат така, сякаш биха могли да бъдат опростени – добавянето на изходи изисква да изберете първото място, за да маркирате входна точка, а след това изходна точка, но вместо автоматично да го направите двупосочно, трябва да се върнете назад и да повторите процеса в друга посока. Урокът завършва с изсечещ прозорец в центъра, в който се казва „ръководството на ръководството“, което, въпреки че е технически точно, обобщава перфектното усещане.

Въпреки това, след като влязохме в редактора правилно, опитът ни започна да се подобрява. След като разбрахме, ние наистина започнахме да оценяваме силата, с която разполагаме. Има огромна сума, която може да се направи само като изберете опция в меню. Настройката на нивата, добавянето на врагове и промяната на външния вид на персонажа е наистина много лесно да се направи.

По отношение на интерфейса той изглежда малко датиран. Нещата са от малката и причудливата страна. Това обаче се компенсира донякъде с това колко лесно е да се правят нещата. Това е много инструмент, който ви позволява да свършите нещата.

RPG Maker игрите имат известна репутация за това, че изглеждат еднакво и това е съвсем разбираемо, когато видите колко много плътно изложени по поръчка карти и среда има. RPGs обикновено са от голяма страна, така че местата за изрязване на бисквитки, налични в производителя на RPG, трябва да бъдат изкушаващи разработчиците да вмъкнат в своите игри. Всички те могат да бъдат персонализирани, ако поставите време за това.

Как работи RPG Maker

Има достъпен създател на символи, който ви позволява да попълвате играта си, като изберете портрет като отправна точка и след това персонализирате различни характеристики. Разбира се, тези герои ще бъдат поставени по един и същи начин, така че макар да са уникални, те ще изглеждат много познати на играчите на други RPG Maker игри.

Готовите среди включват голямо разнообразие от плочки, а също така имате и добър избор от бомбастични звукови ефекти, достъпни за употреба. Отново ви се представят неща, които изглеждат и звучат по определен начин, но имате възможност да промените каквото искате.

Премахвайки потенциала за еднаквост, има огромно количество активи, ако ги потърсите. Наличен е тон DLC на Steam. Общността също генерира много безплатно съдържание. Софтуерът е също много разширяващ се с наличен цял набор от приставки.

Битките по подразбиране включват всички опции, които очаквате да видите в JRPG. Доставеното изкуство е наред, въпреки че анимацията е основна. И все пак е тръпка да видите как играта ви оживява толкова лесно.

Публикуване с RPG Maker

Можете да публикувате на големи платформи, включително Android и IOS, така че да можете да споделяте своето създание с всички (с изключение на собствениците на конзоли). Има удобна опция за криптиране на изпълними файлове, така че хакерите да не могат да влязат в ръцете ви твърде лесно. Изграждането за платформи, различни от Windows, изглеждаше някак неудобно, така че проучете изискванията за вашата цел на изграждане, ако имате нещо конкретно в предвид.

За $ 80 за пълната версия, RPG Maker не е евтин, но е изключително добър в това, което прави. Ако искате бързо да разчупете определен тип игра, наистина не можете да се объркате. Въпреки че е потенциално много приспособима, той ви прави фуния в определена посока, което отчита усещането на бисквитките за голяма част от продукцията му. С достатъчно усилия, въпреки че със сигурност можете да създадете нещо добро и оригинално.

Като цяло RPG Maker приятно ни изненада. Той имаше няколко груби ръба, но като цяло беше лесен за използване и е чудесен инструмент за всеки, който иска да създаде RPG.

Game Maker

Game Maker Studio от YoYo games е универсален инструмент, който ви позволява да създавате 2D игри в различни жанрове. Можете да публикувате своите игри на повечето платформи, включително конзолите.

Той идва с ухание на уроци, които включват както видеоклипове в Youtube, така и писмени инструкции, така че каквото и да предпочитате, тук се грижите за вас. Забелязахме странното несъответствие между съдържанието на урока и най-новата версия на софтуера, но нищо не ни спря в нашите песни.

Как работи Maker Maker

Както при подобни пакети, студиото за създаване на игри ви позволява да създавате, използвайки неговите инструменти за плъзгане и пускане и разполага със собствени скриптови езици, GameMaker Language, когато трябва да добавите по-сложна функционалност. Изглежда има добър баланс между простотата на интерфейса и кодовите инструменти. Имате много възможности да работите с по-лесните части на софтуера и след това да влезете в код, ако е необходимо.

Когато се сблъскате с ограниченията на плъзгащата се страна на нещата, ще бъдете подтикнати естествено да научите по-трудните неща, така че в известен смисъл тези ограничения могат да ви накарат да научите повече за софтуера и да придобиете нови умения.

IDE, или интегрирана среда за разработка, съдържа редактори за различни аспекти на играта. Има редактор на стаи, редактор на спрайт, редактор за набор от плочки, редактор на изображения и редактор на обекти.

Редакторът на изображения е радост да се използва, достатъчно прост, за да започнете, без да знаете нещо, и с добра гама от инструменти, които правят необходимото без суетене. Освен това има удобна функция „лукова кожа“, която ви позволява да рисувате анимационни рамки върху частично видимо изображение на предишния.

Редакторът на спрайт ви позволява да манипулирате обектни дръжки, както и да добавяте филтърни ефекти към отделни изображения. Удобен за усъвършенстване на външния вид на вашата игра.

Game Maker има ресурсен мениджър, който поддържа всички елементи на вашата игра категоризирани и улеснява намирането на това, от което се нуждаете, което, разбира се, ще стане по-трудно с развитието на вашия проект.

Ако се задълбочите в GameMaker, езикът на ясната визуална връзка между кодовите обекти и събитията или обектите, които те придават, придава естествен смисъл на организация на проектите. Този вид връзка е нещо, което кодерите може да трябва да работят, за да разберат в други инструменти, но тук просто трябва да го погледнете, за да разберете потока.

Освен играта на платформа на базата на плочки, пробите включват перспективна игра на подземия, стрелец на арена и игра на бухалка и топка, така че има много неща за изследване направо от кутията.

Ефективността може да бъде проблем, със сигурност при един от тестваните демонстрации честотата на кадрите не изглеждаше перфектна. Ако искате да натъпчете екрана с спрайтове, може да се наложи да направите много оптимизиране, за да получите необходимото ниво на производителност.

Изглежда има хора, които цитират нестабилност в Steam, но тя не се срива по време на нашето тестване. Една малка бъркотия е, че отделните компоненти трябва да бъдат изтеглени отделно и това беше странно бавно няколко пъти.

Публикуване с Game Maker

Освен че имате безплатна версия, с която да си играете, има версии, насочени към всяка платформа, която можете да помислите за включване на доста изумителна версия за $ 1500, която ви позволява да публикувате директно в PS4 и Xbox една. Не е съвсем малка промяна тогава, освен ако не се случи Елон Мъск.

По отношение на сложността Game Maker заема приятно средно място между простотата на Gamefroot, като същевременно е по-лесен за работа с по-модерни инструменти като Unreal и Unity.

Със сигурност няма съмнение в пълномощията на Game Maker Studio, когато става въпрос за създаване на качествени игри. Софтуерът е създал няколко инди-класики, включително такива скъпоценни камъни като Hyperlight Drifter, Hotline Miami и Nuclear Throne, така че ако не произвеждате хит с това, вие сте виновни само вие.

Наистина ни хареса да го използваме и ще го препоръчам на всеки, който иска да направи игра с високо качество, която не се нуждае от разширени функции или сложност на Unity и Unreal.

единство

Unity има огромна репутация в разработването на игри и заедно с Unreal е един от инструментите, които ще намерите най-широко използваните сред професионалистите. Той комбинира достъпен дизайнерски интерфейс с мощни скриптови възможности, което ви позволява да управлявате дизайна и организацията с помощта на инструменти за плъзгане и пускане и след това да влизате в код, когато се нуждаете от повече контрол.

Как работи единството

Проектите на Unity могат да бъдат стартирани в 2D или 3D режим, което влияе на различни настройки, като осветлението, опциите на камерата и дали са налични или не някои инструменти като sprite пакера. В интерфейса се случва много и голяма част от него трябва да се разбере, преди да играете с него. Може да е превъзходно, но това е търговията, която правите между мощ и простота.

Освен чисти 2D и 3D проекти, можете да създадете 2D проект с помощта на 3D графика, ако предпочитате да поддържате дизайна опростен, докато той изглежда по-модерен. Добавянето на 3D обекти е толкова лесно, колкото може да се очаква. Можете да създадете примитиви като сфери, кубчета и самолети, след това да ги текстурирате и да ги зашиете, за да изградите по-големи предмети.

Обектите се нуждаят от различни неща, прикрепени към тях, за да контролират външния им вид и поведение като рендери, колиери и скриптове. Unity със сигурност ти дава много да играеш, макар че ако правиш чисто 2D игра, интерфейсът може да се почувства като overkill.

Позиционирането на активите и спрайт анимацията се обработват с помощта на редактора. Възможно е също така да добавите редица персонализирана физика и поведение при сблъскване към обекти в играта. Онези, които търсят чисто създаване на игри с плъзгане и пускане, може да искат да търсят другаде, Unity наистина трябва да направите доста малко кодиране, за да извлечете максимума от него. Много видове поведение се реализират чрез прикачване на кодов скрипт към обект.

След като започнете да кодирате, Unity ви изпраща в Microsoft Visual Studio, което по типичен начин на Microsoft обикновено работи добре, но от време на време може да повдига вбесяващи проблеми. По време на нашето тестване той реши, че детайлите на нашия акаунт се нуждаят от освежаване и поиска телефонен номер, за да потвърди нашия имейл адрес. Не това, което искате, когато сте фокусирани върху развитието.

Когато работи обаче, Visual Studio е висококачествен софтуер. Той има приятни функции за попълване на код и разнообразни инструменти за отстраняване на грешки и анализ. Кодът може да бъде написан на C # или JavaScript като UnityScript. Ако започвате с Unity, препоръчваме да използвате C #, тъй като е по-популярен и UnityScript се оттегля.

Публикуване с Unity

Unity се разпространява във всички основни платформи и може да се използва за изграждане на пълни настолни игри, както и на мобилни заглавия, които могат да се продават в съответните им магазини за приложения. Това е чудесен избор за разработване на различни платформи, тъй като можете да пренасяте игри на различни платформи, въпреки че това може да изисква много настройки.

Родословието на единството се доказва от богатството на хитовите хитове, създадени с него. Cuphead, Ori и The Blind Forest, градове: Skylines и Inside са само част от успешните заглавия, които са му заслуги. Ясно е, че може да се използва за създаване на хитови игри.

Опитните разработчици, работещи върху най-новата графика на графичната технология, ще установят, че Unity ограничава. Например управлението на паметта и събирането на боклука се обработват автоматично. Тези, които тепърва започват, но ще открият, че могат да изминат много дълъг път с него и горещо го препоръчваме на всеки, който има амбицията да направи комерсиална качествена игра.

Unity е свободен за използване, като платените версии предлагат допълнителни функции, като премахване на логото на Unity при стартиране и увеличен мултиплейър капацитет, въпреки че мултиплейърът се предлага от самото начало. Ще трябва да платите, ако реализирате приходи от над 100 000 долара. Всичко най-добро постигане на това; може да е трудно, но със сигурност не е невъзможно.

Нереален двигател

Донесени за вас от създателите на Gears of War и (както се досетихте), Unreal, Unreal Engine е мощен инструмент, който прави изграждането на заглавия с висок калибър възможно най-просто. Той е толкова остър, колкото е вероятно да намерите в публично достъпен инструмент и се използва широко от професионални студия.

Как работи Unreal Engine

Unreal се чувства много добре изработен. Правенето на неща като цяло е приятно, повече от Единството, ние почувствахме. Придвижването в прегледа на играта е плавно и интуитивно. С помощта на инструментите и менютата се чувствате мощни, но безопасни, нямате чувството, че цялото нещо ще се срине, ако направите грешка.

Интерфейсът ви представя много данни и менютата са пълни със страшни опции за търсене, но Unreal успява да работи и обикновено можете да намерите това, което търсите някъде сред шума.

Можете да създавате нови проекти, като използвате шаблони, насочени към различни типове игри. Проектите могат да бъдат създадени както в Blueprint, така и в Code. FPS шаблонът ви стартира с работещ пистолет, контролируем характер и цял куп кубчета за стрелба. Има подобни шаблони за игри с шофиране, игри, базирани на проучване и няколко други.

3D активи могат да бъдат взети направо от изчерпателната библиотека и да бъдат поставени във вашата игра. Позиционирането на активи е само въпрос на влаченето им по осите. Въртенето и мащабирането също са прави.

Библиотеката съдържа както безплатно, така и платено съдържание. Наскоро тя добави тон безплатни активи от „Paragon“, които очевидно струват 12 милиона долара, за да създадете, така че можете да играете с висококачествено съдържание, направено от професионални разработчици, и да го добавите към вашите собствени творения. Това е вълнуваща перспектива.

Изненадващо за толкова мощен инструмент, Unreal не ви принуждава да кодирате толкова много, ако не искате. Мощните „чертежи“ ви позволяват да добавяте функционалност на обекти в играта. Шаблоните на проекта също имат основна физика за много жанрове, вградени от самото начало.

Ако все пак решите да кодирате (и наистина трябва, ако искате да извлечете максимума от Unreal), ще използвате C ++. Това е може би най-популярният език за кодиране, използван от игралните студиа, така че да научите това ще бъде много полезно, ако сте любители, които искат да влязат в игралната индустрия. Смята се за предизвикателен език: мощен, но с много обхват, за да се объркат ужасно нещата.

Независимо дали харесвате този вид предизвикателство или не, може би ще ви кажа дали Unreal е инструментът за вас. Както при Unity, Unreal обикновено се използва с Visual Studio на Windows или Xcode на Mac. Отново, като Unity, можете да използвате различен редактор, ако предпочитате, но документацията често ще се фокусира върху Visual Studio.

Публикуване с Unreal Engine

Unreal има страхотно отношение към подпомагането на по-малките разработчици и платежната система отразява това, като бъдете безплатни, докато не направите $ 3000 на тримесечие, след което плащате 5 процента от всичко за това. Това го прави чудесен избор за всеки, който започва, тъй като няма да ви се налага да плащате и стотинка, освен ако нямате приличен размер на ръцете си.

Като професионален инструмент можете да публикувате на всички основни платформи, включително конзоли. Струва си да се отбележи, че трябва да се регистрирате или с Microsoft, Sony, или Nintendo, за да стартирате игри на техните платформи и това може да включва такси над и над това, което плащате за използване на Unreal, или някой от инструментите в нашия кръг за този въпрос..

Заключителни мисли

Тук има няколко страхотни опции и всички тези опции са много забавни за използване и ще ви позволят бързо да получавате резултати. Повечето от тях са способни да произвеждат хитови игри, а няколко от тях са пълни, професионални инструменти, използвани за редовно изграждане на заглавия с тройка A.

Ако кодирането не е нещо, от което се интересувате или ако сте го изпробвали и не сте се захванали с него, тогава Twine е чудесен избор за създаване на визуален роман. Gamefroot, Game Maker и Construct са чудесни инструменти, ако искате нещо най-вече с плъзгане и пускане с шанс да вдигнете кода, когато се почувствате така. RPG Maker е свое нещо, ако искате да направите този стил на игра, това е почти всичко, което бихте желали.

Ако имате опит с кодирането и искате да се задълбочите в това, Unity и Unreal са чудесен избор. Това са най-мощните инструменти, но ако искате бързо и лесно да стартирате нещо и да стартирате, другите избори са много по-удобни за начинаещи.

Разгледахме още няколко инструмента, но не можахме да ги вмъкнем в нашия списък с любими. Scratch беше много добър, но изглеждаше по-скоро като инструмент за преподаване, че нещо, с което бихме искали да прекараме дълго време, създавайки. Няма нищо лошо в това, но това не направи нашия списък. Flixel изглеждаше интересно, но изглеждаше малко остарял. Stencyl също изглеждаше достатъчно приятен, но не ни хареса да го използваме толкова, колкото някои от другите споменати тук.

Ако сте опитвали някое от тях и сте ги намерили по ваш вкус или по друг начин, моля, уведомете ни в коментарите. Очакваме да чуем и за твоите творения. Благодаря ви за четенето.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map