Най-добрият софтуер за архивиране и клониране на базата на изображения на 2020 г.

Що се отнася до архивирането, голяма част от фокуса тук в Cloudwards.net е върху решения за архивиране на файлове по файл: IDrive, CrashPlan и Backblaze, за да назовем няколко любими. По време на това обсъждане вместо това ще сменим фокуса, за да обсъдим най-добрите снимки за резервно копие на изображение.


Тъй като архивирането на базата на изображения се предпочита предимно от системните администратори и разработчиците, ще насочим голяма част от дискусията към бизнес ориентирани решения, които могат да се справят както с работната станция, така и със сървърите. Heading класа е силно мащабируем CloudBerry Backup, последван от разстояние от Acronis Backup 12 и Handy Backup.

Ще се докоснем и до най-добрия инструмент за архивиране в домашни изображения, Acronis True Image, плюс да ви запознаем с мощен, безплатен инструмент, базиран на изображения в EaseUS Todo Backup Free. С инструментите, представени в тази статия, всеки трябва да бъде в състояние да направи своя собствена архивна основа на изображение.

За версия на тази статия, вижте нашия най-добър софтуер за архивиране на най-добрите дискови изображения на видеоклипа през 2020 г. по-долу.

Защо трябва да използвате архивиране на базата на изображения и да клонирате твърдия си диск

Повечето хора, които архивират своите устройства, са запознати с инструменти за архивиране на файлове. Файлово архивиране съхранява отделни файлове и папки. Маркирате папките и файловете, които искате да архивирате, и инструментът обработва нещата оттам. За да разгледате най-добрите опции, разгледайте най-добрите услуги за архивиране в облак до 2020 г.

Проблемът с архивирането на файлове е, че е възможно да се пренебрегне, включително някои файлове в архива ви. Освен това, докато някои услуги за архивиране на файлове автоматично архивират всички файлове от определен тип (т.е. документи, снимки, видеоклипове), други файлове, като системни файлове, не се архивират.

Това прави архивирането на файлове лош избор за дискове с чувствителни данни, особено когато се включват бизнес регулации и производствени системи. Резервното копиране на базата на изображения решава проблемите, присъщи на архивирането на файлове, като прави копие от байта по байт на вашата работна станция или сървърно устройство.

Тъй като не е нужно да възстановявате цялата си система в случай на срив или друг проблем, архивирането на базата на изображения също означава по-бързо възстановяване при бедствия в случай на срив на сървъра и за това създава по-добра стратегия за архивиране за тези, които се нуждаят от тях файлове бързо обратно.

Както предприятията, така и потребителите също могат да се възползват от изображенията, базирани на изображението, способността за бързо възстановяване на повредени системи или прехвърляне на копия на твърдия ви диск на по-големи дискове. Като архивирате системните си файлове, това означава, че не е нужно да преинсталирате операционната система или програми. Просто зареждате изображението и сте готови.

Функции за архивиране на базата на изображения

Не всички инструменти за архивиране на базата на изображения са равни. Например, докато Carbonite Plus поддържа архивиране на изображението на работния плот, трябва да запазите изображението си локално и не можете да възстановите изображението на нов хардуер. Нашите снимки по-долу обикновено ще ви позволят да правите далеч по-голям набор от неща от други, по-ориентирани към потребителите опции.

Ето един от основните характеристики, които считаме за изключително важни за решение, базирано на изображението.

ОсобеностописаниеCloudBerry архивиранеAcronis Backup 12Handy Backup
Съхранение в облакаСъхранява вашия файл с изображения на отдалечен сървър за запазване
Поддръжка на множество облачни хранилищаИзберете предпочитания от вас доставчик на съхранение в облак (т.е. Amazon S3, Azure, Google Cloud)
Възстановяване на голи металиВъзстановяване за задвижване, без да се налага предварително да се зарежда ОС или друг софтуер
Възстановете изображението на различен хардуерВъзстановете изображение на устройства с различен хардуер
Възстановяване на USB светкавицаВъзстановяване чрез USB Flash директно от облака
Възстановяване на ниво файл от изображениетоПреглеждайте файлове в изображение и възстановете конкретни файлове, вместо пълна резервна копия
Възстановяване на изображението в облачен VMВъзстановете Windows Server до Amazon EC2 или Azure VM
Компресиране на резервно копие на изображениетоZip файлове с изображения, за да намалите използваното пространство и честотна лента
Планирани резервни копияПланирайте периодично архивиране на изображения на устройството
Събиране на резервни копияАвтоматично създавайте резервно копие въз основа на изображение, когато се случват определени дефинирани от потребителя събития.
Частно криптиране от край до крайШифровайте файловете, преди да бъдат изпратени в облака с частен ключ, който знаете само вие

1. CloudBerry архивиране (CloudBerry Labs)

CloudBerry Labs започна през 2008 г. с CloudBerry Explorer, безплатен файлов мениджър. Година по-късно беше въведена CloudBerry Backup, която позволява автоматизирано архивиране на файлове, папки и системни изображения, фокусът на тази статия.

Вместо да изгражда и изпълнява свои собствени центрове за данни, от самото начало CloudBerry създаде своя софтуер за интегриране с Amazon S3. През годините компанията добавя все повече и повече интеграционни партньори извън Amazon.

Днес CloudBerry Backup ви позволява да се интегрирате с над 20 различни услуги за съхранение в облак и можете да изберете всеки, който искате. Освен Amazon S3, популярният избор включва Amazon Glacier, Azure, Google Cloud и Rackspace. Но има още много, включително опции с ниска цена като Backblaze B2.

Планове и цени

Предимството, че можете да изберете интеграцията за облачно съхранение, която ви е най-удобна, е, че различните доставчици предлагат различни ценови точки, местоположения и функции на сървъра. Със свободата на избор идва повече възможност за мащабируемост и контрол на разходите.

Още по-добре CloudBerry Backup не е услуга за абонамент. Вие плащате еднократна цена на лиценз за софтуер, с няколко различни лицензионни издания.

Най-евтиното издание е архивиране на работни станции за Windows, Mac или Linux, всяко от които струва $ 29,99 на компютър. За съжаление софтуерът на работната станция прави само архивиране на файлове, а не базиран на изображения, като някои от другите услуги, обхванати в тази статия. 

Надяваме се, че това ще се поправи CloudBerry Labs, тъй като архивирането на работния плот на базата на изображения на тази цена само ще увеличи разстоянието между най-добрата услуга за архивиране на Windows Server и останалите участници. 

Можете обаче да направите резервно копие на работна станция на базата на изображения с по-ценен, но по-популярен лиценз за Windows Server. CloudBerry също има лицензи за SQL Server и Exchange. Тогава има Ultimate лиценз, който включва всичко.

Внимание: Вътрешните данни на таблица „130” са повредени!

Имайте предвид, че също така ще трябва да плащате разходите си за съхранение за каквото и облачно хранилище да решите да интегрирате CloudBerry Backup. Повечето доставчици таксуват място за съхранение всеки гигабайт, съхранявано.

Месечни разходи за съхранение в облак на GB от доставчик

Multi-регионалнаобластенСтудено съхранение
лазурен$ 0.0458$ 0.0208$ 0.0152
Amazon S3N / A$ 0,023$ 0,004
Google Cloud$ 0,026$ 0,020$ 0,007
Backblaze B2N / A$ 0,005N / A

За регионално съхранение това достига до около 20 долара за 1 ТБ на месец за Azure, Amazon и Google и 5 долара на месец за Backblaze.

На всичкото отгоре, продавачите също таксуват използването за качвания, трансфери и други операции. Типичните тарифи, включително за тези услуги в горната таблица, са средно около 0,05 долара за 10 000 транзакции. Тези скорости могат да бъдат много повече, но за съхранение на студ, предназначени за архивиране и възстановяване след бедствия, а не за активна употреба. Транзакциите в Google Cloud Coldline например могат да струват до 0,10 долара за 10 000 транзакции.

Потребителски опит

Процесите на CloudBerry Backup, включително архивиране и възстановяване на базата на изображения, се управляват чрез настолното приложение на услугата. Опитът е толкова богат на функции, колкото всеки инструмент за архивиране в бизнес класа, който сме тествали.

Няма да прекарваме време в изпълнение на всички спецификации, тъй като акцентът тук е върху архивирането на изображенията, но не забравяйте да разгледате нашия ревю за CloudBerry Backup.

Настройването на архивиране въз основа на изображение е лесно. Просто щракнете върху бутона „на базата на изображението“ в горния ляв ъгъл на приложението.

CloudBerry Backup ще стартира съветник, който ще ви преведе през процеса, който изисква само малко техническа способност.

Част от процеса включва свързване на CloudBerry с услугата за съхранение в облак по избор. Ще трябва да влезете в облачното си хранилище, за да генерирате ключове за достъп и да ги включите в съветника. След това изберете устройството или дяла, който искате да изобразите.

Също така ще зададете график и настройки за криптиране, преди да започне архивирането.

Сигурност

CloudBerry Backup защитава данните в транзит със сигурни тунели за криптиране на TLS, за да се предотврати подслушването. Отвъд това, като продукт на крос-платформа, степента на сигурност, която получавате с CloudBerry, зависи най-вече от вашата интеграционна настройка.

Повечето облачни услуги за съхранение предоставят известно ниво на криптиране от страна на сървъра. Някои също така ви дават възможност да настроите частен ключ за криптиране за допълнителна сигурност. С частен ключ, криптирането и декриптирането винаги става от страна на клиента.

Да можете да изберете решение за съхранение в облак с функциите за защита, които отговарят на вашите нужди, е друга причина наистина да харесате модела CloudBerry за архивиране въз основа на изображения.

Трите най-добри бизнес ориентирани опции за съхранение в облак, които препоръчваме (Amazon S3, Azure и Google Cloud), всички предлагат криптиране от страна на клиента и криптиране AES-256 в покой, което е протоколът, препоръчан от Националния институт за стандарти и технологии на САЩ..

Обърнете внимание, че не всички решения за съхранение в облак, които можете да сдвоите с CloudBerry Backup, криптират данните ви вместо вас. Това включва Backblaze B2. В такива случаи ще трябва да внедрите собствено решение за криптиране от страна на клиента, за да запазите данните си сигурни в облака.

поддържа

Поддръжката на CloudBerry Backup се изпълнява чрез портала за поддръжка на CloudBerry Labs. Порталът включва връзки към блог, специализирана база знания, често задавани въпроси и помощна документация. В долната част на страницата има и статии за поддръжка, обхващащи различни теми.

Базата знания има функция за търсене, за да помогне за по-бързото намиране на статии, което включва ръководства за отстраняване на проблеми при различни проблеми.

Ако богатата документация за поддръжка не съдържа отговорите, които търсите, можете да отворите билет за поддръжка, за да получите помощ.

Нашите взаимодействия с CloudBerry Labs винаги са довели до бързи времена, често с отговори, пристигащи само за час или два.

Ако предпочитате, можете също да публикувате в подредието на CloudBerry Labs. Това е чудесен ресурс за получаване на съвети за изграждането на вашето архивно решение. Също така е добро място да съобщите за възможни (не критични) грешки и да предложите подобрения.

За повече технически запитвания линк към ServerFault ще ви свърже с професионални системни администратори и подобни специалисти.

2. Acronis Backup 12

Ако искате нещо по-просто от кросплатформено решение за архивиране, Acronis Backup 12 предлага архивиране в бизнес класа, опаковано със собствена услуга за съхранение в облак на Acronis. Това означава, че няма да се налага да пазарувате за съхранение в облак чрез друга услуга; това също означава по-малка гъвкавост, отколкото получавате с CloudBerry Backup.

Освен простотата, едно от ключовите предимства на използването на Backup 12 е неговата широка поддръжка на платформа, която в момента обхваща впечатляващите 16 различни системи: от Windows до Linux до Mac плюс множество сървърни опции, има малък шанс да не успеете да стартирате Acronis.

Включени са и резервни копия за Android и iPhone, приятно докосване, въпреки че се предлага само архивиране на файлове, а не изображение.

Цени и планове

Резервното копиране на дадена платформа изисква отделен лиценз. Харесва ни фактът, че Acronis ни позволява да извършваме архивиране на базата на изображения за работни станции, без да се налага да получаваме резервно копие и на Windows Server, като например в CloudBerry. Харесва ни също, че можете да избирате между абонаментна такса или безсрочен лиценз.

Лицензионните цени обаче са доста по-високи от CloudBerry Backup.

WorkstationWindows сървърВиртуален хост
Едногодишен лиценз$ 69$ 499$ 599
Вечен лиценз$ 89$ 999$ 1199
Поддържани ОСWindows PC, MacWindows Server, Linux Server, Exchange, SQL Server, Active DirectoryVMware vSphere, Microsoft Hyper-V

Освен разходите за софтуер, ще трябва да плащате за съхранение, точно както при CloudBerry. Именно тук невъзможността да се пазаруват различни услуги за съхранение в облак става особено ограничаваща.

съхранениеЕдногодишен абонаментДвугодишен абонаментТригодишен абонамент
250GB$ 24.92 / месец$ 20.79 / месец$ 18.03 / месец
500GB$ 41.58 / месец$ 33.29 / месец$ 29.14 / месец
1TB$ 74.92 / месец$ 58.29 / месец$ 52.75 / месец
2TB$ 145.75 / месец$ 116.63 / месец$ 102.75 / месец
5TB$ 358.25 / месец$ 279.13 / месец$ 249.97 / месец

Така че, сравнявайки CloudBerry Backup, интегриран например с Amazon S3, в крайна сметка ще плащате малко над $ 50 на месец за 1TB облачно съхранение с Acronis.

Освен това, с услуги като Amazon S3 и Azure, вие плащате само за това, което използвате. С Acronis Backup 12 трябва да плащате за всичко предварително, дори и никога да не го използвате.

Потребителски опит

Като цяло потребителското изживяване на Backup 12 е интуитивно, мощно и съвпада добре с CloudBerry Backup. Заедно с отличната поддръжка на платформата за архивиране 12, това е голяма причина, поради която в тази обща група класирахме втората услуга номер.

Acronis Backup 12 използва базирана в браузър облачна конзола, но не можете просто да го използвате от всеки компютър, за да управлявате процесите си за архивиране. Първо трябва да инсталирате приложение за сървър за управление на вашия администраторски компютър.

Можете също да инсталирате клиентски агенти на други работни станции, плюс сървъри и мобилни устройства. Това ще ви позволи да настроите и следите процесите на архивиране на всички устройства, които архивирате. Това включва създаване на изображение на твърд диск или дял.

От конзолата можете лесно да зададете график за архивиране, да зададете опции за криптиране и да извършите други действия.

Сигурност

Acronis Backup 12 ви дава възможност да оставите вашите облачни изображения нешифровани или да ги защитите с AES-128, AES-192 или AES-256. Обхватът на избора е приятен. Въпреки че никога не препоръчваме да оставите резервната си копия в незашифрована страна на сървъра, AES-128 все още предлага много сигурност, а по-малко сложното криптиране означава по-бързо архивиране.

Всички архивирани данни са кодирани, преди да напуснете машината си. Когато включите криптирането за вашето устройство, ще бъдете помолени да зададете парола, която само вие ще знаете.

Вместо това няма опция да съхранявате ключа си за криптиране с Acronis. Въпреки че в повечето случаи препоръчваме частно криптиране, би било хубаво да отидете с криптиране от страна на сървъра вместо от страна на клиента. Причината за това е, че с криптиране от страна на клиента, ако забравите паролата си, Acronis не може да я възстанови за вас.

поддържа

Acronis има специализирана страница за поддръжка с основни ръководства за употреба и по-подробна документация. В страницата може да се търси, за да се намерят отговори по-бързо.

Под менюто за поддръжка можете също да намерите видео уроци, потребителски форуми, актуализации на продукти и линк за изпращане на обратна връзка.

Ако трябва да направите директен контакт с Acronis, можете да го направите чрез имейл, чат на живо или по телефона. Времето за изпълнение на разговорите и телефона на живо е отлично, като циментирането на мястото на Acronis Backup 12 е много добро решение за архивиране на бизнес:

  • Чат на живо: Обикновено под две минути
  • Имейл: Обикновено под три дни
  • Телефон: Обикновено под две минути

3. Novosoft Handy Backup

Ако търсите опростено решение за архивиране, което използва същия модел за интеграция в облак като CloudBerry, Novosoft Handy Backup е най-доброто, което сме виждали. Въпреки че не разполага с почти толкова функции, колкото нашия най-класиран софтуер за архивиране, базиран на изображения, някои потребители ще оценят подрязания подход.

Handy Backup поддържа архивиране на няколко партньора за съхранение в облак: Amazon S3, Google Drive, Yandex.Disk, Dropbox, OneDrive и Backblaze, наред с други. Опциите са почти толкова широки, колкото това, което е налично с CloudBerry, но с забележителни отсъствия като Azure и Google Cloud.

Ценообразуване

Подобно на CloudBerry Backup, Novosoft прави настолен лиценз (Handy Backup Standard), който не поддържа архивиране въз основа на изображение (забележете: той също не поддържа архивиране в облак). Ще трябва да закупите Handy Backup Professional или по-скъп лиценз за това.

Handy Backup струва или 99 долара за професионалния пакет (който създава резервно копие на Windows PC и сървър) или 249 долара за пакета „малък сървър“, който може да изпълнява резервни копия на образа на Windows PC, Windows Server, MySQL, SQL Server, PostgreSQL, Oracle , Hyper-V, VirtualBox и VMware.

Лицензите са вечни, така че това е само еднократна цена. Не забравяйте обаче за разходите за съхранение и използване, възникнали с каквото и да е облачно хранилище, с което сдвоявате Handy Backup.

Потребителски опит

След стартиране настолното приложение Handy Backup стартира обикновен съветник, който да ви преведе през процеса на архивиране, възстановяване и синхронизиране.

Под заглавката „какво да архивирам“ просто изберете „диск клониране“ и след това „изображение на диск“. Ще можете да изберете да изобразите целия си диск или дял.

След това ще бъдете помолени да изберете и конфигурирате интегриране на облачно хранилище. Подобно на CloudBerry, трябва да генерирате ключове чрез всяко решение, което използвате.

След това Handy Backup ще ви преведе през няколко други стъпки като настройка на типа на резервното копие (пълен, инкрементален, диференциален), график за архивиране и компресиране на файлове за намаляване на нуждите от място за съхранение.

Основната конзола основно представлява списък със задачи, които сте планирали, и лента с инструменти в горната част за изпълнение на процеса и създаване на нови.

Сигурност

Както при CloudBerry Backup, вашите данни ще бъдат криптирани от сървъра, като се използва протоколът за криптиране на облачната услуга за съхранение, с която се интегрирате.

Едно от предимствата на Handy Backup е, че не разчитате напълно на опциите за криптиране на вашата интеграция в облачно архивиране. По време на настройката за архивиране можете да изберете Handy Backup да криптира вашите данни с помощта на AES-128.

Криптирането се извършва от страна на клиента, преди да изпратите данните си в облака. Това е приятна функция, ако ще качвате данни в услуга за съхранение, която не предлага криптиране от страна на клиента или дори от страна на сървъра като BackBlaze B2.

поддържа

Страницата за поддръжка на Handy Backup включва ръководство за потребителя, често задавани въпроси и бели листове, но ресурсите не са толкова дълбоки, колкото това, което получавате с CloudBerry Laps или Acronis. Освен това Novosoft не е работил с никакви потребителски форуми в портала.

Ако не можете да намерите това, което търсите, можете да изпратите електронна поддръжка по имейл безплатно. Времената за отговор обаче варират от един до три работни дни и няма опция за приоритетна подкрепа.

Въпреки това услугата има Skype дръжка, NovosoftHelp и телефонен номер за поддръжка.

4. Acronis True Image

За потребителите, които търсят пълно резервно копие на работния плот, Acronis True Image стои като най-доброто решение за архивиране на базата на изображения за дома, избивайки EaseUS Todo, Paragon Backup & Възстановяване и ретроспекция.

Едно от нещата, които харесват при True Image е, че той поддържа едни и същи корпоративни възможности като Acronis Backup 12 Workstation, но е достатъчно лесен за използване за повечето потребители. Има някои функции, които не идват с True Image, които правят с Backup 12. Въпреки това, повечето от тях, като управление на групи и отдалечени инсталации и възстановявания, няма да представляват интерес за повечето домашни потребители.

Има и други функции, които получавате с True Image, които нямате с Backup 12. Те включват архивиране в социални медии и архивиране на мобилни устройства (не на базата на изображения) в локално хранилище.

Друго предимство на Acronis True Image пред Backup 12 Workstation: цена.

Ценообразуване

Acronis True Image може да бъде закупен като еднократна цена или годишен абонамент. Еднократният абонамент ви позволява да архивирате само локално и не включва архивиране в социални медии.

Повечето потребители вероятно ще предпочетат облачната опция, въпреки че можете да архивирате локалния си диск в облачна услуга за архивиране като IDrive, като по този начин запазите файла си с изображения.

Основен планПлюс планПремиум план
Тип лицензвеченЕдна годинаЕдна година
Цена$ 39.99$ 31.99$ 79.99
Съхранение в облаканито един50 GB включениВключена 1TB

Premium има няколко допълнителни предимства пред Plus като анти-рансъмърска защита, сертифициране на файлове и електронни подписи.

С Plus и Premium можете да добавите облачно хранилище с добавена цена от около $ 40 на терабайт годишно.

Потребителски опит

True Image се изпълнява чрез чист, интуитивен интерфейс. За да започнете архивирането, всичко, което трябва да направите, е да изберете източник и дестинация и да натиснете бутона „архивиране сега“.

Така например можете да изберете вашия компютър и облака Acronis, както е на горната снимка. Това ще създаде изображение на целия ви твърд диск. Като алтернатива можете да промените източника на конкретен дял. Можете също така да изберете отделни файлове или папки за архивиране на ниво файл.

След като щракнете върху архивиране, можете да изключите True Image и процесът ще завърши на заден план. Можете да направите това еднократен процес или да зададете редовен график.

Сигурност

Когато настройвате резервно копие на вашето изображение, имате избор да зададете криптиране от страна на клиента.

Това ниво на криптиране е частно, така че ако забравите паролата си, няма начин Acronis да я извлече вместо вас. Ако не зададете парола, съхранените данни продължават да бъдат криптирани от сървъра с помощта на AES-256.

Потребителите на True Image Premium получават два добавени бонуса за сигурност:

  • Acronis Active Protection: Защита само за Windows срещу откъм софтуер
  • Нотариус на Acronis: осигурете архивиране на автентичността на архивирания файл малко по бит с технология blockchain

поддържа

True Image ви дава достъп до същите директни линии на комуникация като Backup 12: телефон, имейл и чат на живо.

Порталът за поддръжка на Acronis съдържа база от знания, документация и форуми за потребители. Порталът е за всички продукти на Acronis, но намирането на специфични за True Image материали е достатъчно просто благодарение на функцията за търсене. Има и специализиран сайт за помощ на True Image с възможност за търсене.

5. EaseUS Todo Backup

EaseUS Todo Backup осигурява архивиране на изображения за домашни компютри. Фактът, че предлага безплатно издание, Todo Backup Free, е част от причината да се нарежда сред любимите ни резервни базирани на изображения услуги. Това е и наистина е добре.

За да запазите изображението си в облака, ще трябва да използвате папка за синхронизиране на облачно хранилище или да зададете решението си за архивиране в облака (т.е. IDrive, CrashPlan), за да архивирате файла с изображения. Ако обаче вече плащате за облачно съхранение или резервно копие и не искате да плащате и за софтуер за архивиране въз основа на изображения, инструментът на EaseUS е толкова добър, колкото ще получите безплатно.

Също така е приятен начин да превърнете услугата си за съхранение в облак в услуга за архивиране, което е нещо като инструменти като Google Drive, Sync.com, Dropbox и подобни услуги, които не се отличават. Вижте нашата статия за архивиране срещу съхранение за причините, поради които.

EaseUS прави и две платени версии за настолни компютри: домашна версия, наречена Todo Backup Home и офисна версия, наречена ToDo Backup Workstation. Платените версии ви дават по-бързи скорости на архивиране, базирани на събития архивиране и техническа поддръжка.

Ценообразуване

Платените версии на Todo Backup идват на еднократна цена от 17,40 долара за “домашното” издание или 39 долара за пакета на работната станция. Само резервната версия на софтуера е безплатна.

Струва си да се отбележи, че EaseUS също прави инструменти за архивиране на сървъри, способни да създават резервни копия на изображения. Въпреки това, не намерихме те да се конкурират добре с други резервни копия на базирани на изображения сървъри, като се има предвид цената и затрудненията да се налага да инсталирате облачно хранилище за работа.

Също така бихме препоръчали, ако търсите решение за офисна работна станция, което не включва резервно копие на сървъра, отидете с работна станция Acronis Backup 12 вместо Todo Backup Workstation.

Потребителски опит

Todo Backup Free и Home използват едно и също приложение за десктоп.

Настройването на архивиране е лесно: просто отворете приложението и кликнете върху бутона „резервно копие на диск / дял“ в горната част на интерфейса. Това ще отвори екран, на който можете да изберете вашия диск или дял и дестинация за вашето архивно изображение.

Когато избирате дестинация, можете да изберете местоположение на вашия твърд диск или външно устройство. Ако искате да запазите копие в услуга за съхранение в облак, просто изберете папката за синхронизиране за тази услуга.

Има и опция за задаване на график за архивиране, ако искате да направите изобразяването на повтаряща се задача.

Сигурност

По време на процеса на настройка за архивиране на вашия диск можете да зададете парола за криптиране. Изберете тази опция и EaseUS ще шифрова вашия файл с изображения с помощта на протокола AES-256. Това е чудесно, ако приключвате да съхранявате резервното си изображение в облачни решения за съхранение с малко неясна сигурност, като Dropbox.

поддържа

EaseUS поддържа център за знания за ToDo Backup, но той е доста плитък. Понастоящем тя съдържа около дузина статии, обхващащи общи въпроси и процедури. За директна поддръжка нямате късмет с безплатната добавка. Ако обаче сте платили за лиценз, можете да се свържете директно с обслужващия персонал чрез чат на живо.

Подкрепата определено е очевидна слабост на този продукт. За щастие е доста лесно да се използва.

Заключителни мисли

Намирането на правилното архивиране въз основа на изображение до голяма степен ще зависи от вашите нужди. Ако сте системен администратор, управляващ критична производствена среда, вероятно търсите резервно копие на сървъра, гъвкавост, ниска цена и голяма поддръжка. За тези цели CloudBerry Backup оставя на най-близките си конкуренти далечна секунда, в най-добрия случай.

Възможността да избираме от над двадесет различни варианта за съхранение в облак, включително Amazon S3, Azure и Google Cloud, е нещо, което другите ни любими просто не могат да направят. Acronis Backup 12, въпреки че осигурява звездно потребителско изживяване, ви принуждава да разчитате на собственото му скъпо облачно съхранение. Handy Backup ви позволява да изберете услугата за съхранение в облак, но няма много изключителни опции.

За архивирането вкъщи на изображението историята е малко по-различна. CloudBerry Backup има резервно копие на работната станция, но не поддържа изображения. Закупуването на лиценз за Windows Server за 119 долара само за архивиране на вашия работен плот е трудно да преглътнете.

Така че, за архивиране на потребителски изображения, Acronis TrueImage оглавява нашия списък. Ценообразуването е много по-добро от това, което получавате с Acronis Backup 12 Workstation, а инструментът е също толкова лесен за използване.

Или, ако не искате да плащате за софтуер и просто искате инструмент за архивиране въз основа на изображения, който можете да използвате със съществуващото си облачно хранилище или абонамент за резервно копие, Todo Backup Free е най-добрият инструмент, който ще намерите, за да се случи това.

Разбира се, винаги обичаме да отчитаме преживяванията на другите. Уведомете ни за вашите собствени фаворити в пространството за архивиране въз основа на изображение в коментарите по-долу. Благодаря за четенето!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me