Най-добрият софтуер за 3D моделиране: Животът в пластмасата е фантастичен

3D печатът е все по-популярна технология, която ви позволява да проектирате обекти на вашия компютър и да ги отпечатвате в дома си. Това е блестящ пример за информационни технологии, демократизиращи творческия процес. Най-добрите инструменти за 3D моделиране ви дават шанс да създавате неща с разрушителната технология, за които в противен случай бихте били принудени да плащате премия за.


В тази статия ще разгледаме някои от най-достъпните инструменти за 3D моделиране, както по отношение на цената, така и на използваемостта. Лоялните читатели на Cloudwards.net ще открият, че има припокриване с нашата статия за най-добрия 3D графичен софтуер, така че проверете и това, ако искате да знаете повече за 3D като цяло.

Освен това, ако се нуждаете от лесно място за съхранение на вашите дизайни, разгледайте нашата най-добра статия за съхранение в облак.

Няма ограничение за това какво можете да правите с 3D печат. Е, има, но ще стигнем до това по-късно. Можете да създавате мебели, декоративни предмети и функционални машини. Хората печатат дронове и дори огнестрелно оръжие. Модели за игри или декориране на вашия апартамент могат да бъдат отпечатани или да се изработят прибори за хранене според вашите изисквания.

Ограниченията вероятно ще зависят от качеството на вашия принтер и материала, който използвате.

WingsBuddha

Качеството на печат се очаква да се подобри с времето и разходите трябва да намалят. С развитието на технологията бихме могли да завършим рутинно отпечатване на нашите домакински предмети и мебели. Това е добра новина за всички, с изключение, може би, на местния магазин за мебели.

Можете да изтеглите модели за печат от интернет, но създаването им сами е много по-забавно. Ако искате да седнете на проектиран от вас стол, няма какво да ви спре, просто не забравяйте да се уверите, че е достатъчно силен, за да ви подкрепи.

Как работи

Както при 3D графичните инструменти, ние изграждаме обекти, изградени от точки в 3D пространството, наречени върхове. Тези върхове могат да бъдат свързани, за да създадат ръб. Краищата, които образуват контур, правят равнина, а равнините съставляват повърхностите на обектите.

Много функции, общи за 3D графични инструменти, не са ви необходими, когато сте фокусирани върху печат. Анимацията е аут. Визуализацията просто трябва да ви покаже какво има, няма нужда от фантастично осветление или неприятни карти.

Високият брой многоъгълници ще надхвърли възможностите на повечето 3D принтери и ще искате да се съсредоточите върху отделни обекти, а не върху големи сцени.

BlenderCyberDude

Има известен кросоувър между тези инструменти и 3D графичен софтуер, който разгледахме в по-ранна статия. Разликата при 3D моделирането е, че има много ограничения в това, което можете да направите. Нещата, които можете да създадете на екрана, не винаги са възможни в реалния свят.

Печатът може да е бавен и не е безплатен. Материалите струват пари. За да сте сигурни, че нещата се отпечатват правилно, ще искате да ограничите сложността на това, което създавате. Това каза, това, което искаме, са прости, ясни инструменти, които ни позволяват да моделираме по начин, който отразява ограниченията на реалния свят.

Какво можете да отпечатате

3D принтерите се различават по своите възможности, но по-прости обекти като цяло са по-добри. Някои принтери може да имат проблеми с малки детайли или сложни извивки.

Също така ще трябва да вземете предвид гравитацията и силата. Многоетажна сграда, поддържана от една колона от блокове, които сте направили в Minecraft, няма да работи в реалния живот и вероятно ще се срине и в малък мащаб, така че трябва да помислите за повече от това как изглежда на екрана.

Има опити и грешки с 3D принтери, тъй като всеки може да бъде различен. Печатните материали също могат да имат голяма промяна. Има много метали, пластмаси и други, за да избирате и те се различават по твърдост, здравина, външен вид и цена. Някои са подходящи за движещи се части, други не.

Вашият избор на материал също ще определи нивото на детайлите, с които можете да работите. Дебелината на стената се отнася до минималното разстояние между повърхностите на части от модела и обикновено е между 1-3 милиметра, но може да бъде по-ниска, ако имате късмет достатъчно за работа със злато, сребро или титан.

Цената на 3D печат

По отношение на себестойността на материалите, по-евтините материали като нишките от полилактична киселина или ABS нишки се предлагат за около 25 долара за килограм. Найлоновите и поликарбонатни нишки ще струват по-близо до 100 долара за килограм, а скъпите метали ще ви струват ръка и крак.

Обикновено при печатане ще се губи материал, често много и не можете да рециклирате отпадъците или вашите творения.

Самите принтери варират от няколкостотин долара до около 1500 долара за потребителски модели. Ако наистина сте сериозни, е възможно да похарчите повече от 10 000 долара. Тези модели ви позволяват да отпечатвате части с размери от 1 метър или повече. По-евтините модели обикновено печатат в размери под 30 сантиметра.

Ако нямате принтер, все още можете да създавате модели, тъй като има услуги, които ви позволяват да им изпращате 3D обектни файлове и да отпечатвате вместо вас. Услуги като Sculpteo приемат файлове в много различни формати и ще изпращат вашите модели навсякъде по света.

Можете дори да печелите пари, без да имате принтер. Има уебсайтове, на които можете да продавате вашите 3D дизайни, както и услуги, които ще отпечатват модели от вашите дизайни и ще ги продават от ваше име. Услуги като CGTrader и Shapeways си струва да разгледате, ако се надявате да спечелите няколко допълнителни долара с вашите умения.

Най-добрите инструменти за 3D печат

Трябва да се експортира 3D инструмент във формат STL, използван от принтерите за отпечатване. Преобразуването на STL файлове във и от други формати ще бъде полезно, както и коригиране на модели за отстраняване на проблеми с печат. Поправките включват откриване, когато даден модел има ръбове без многообразие или други функции, които могат да бъдат показани на компютър, но в действителност не работят. Възможността за опростяване на геометрията също е плюс.

Да можете да измервате 3D обекти също е удобно, тъй като можете да се уверите, че създадените обекти са в необходимия мащаб или дори да пресъздадете вече обекти, за да могат да бъдат модифицирани в инструмента ви за проектиране. Измерванията в реалния свят също са полезни за дизайнерите на мебели или инструменти.

В допълнение към използването на софтуер за проектиране на вашите модели, можете да използвате услуги и други инструменти, за да гарантирате, че те могат да печатат. MakePrintable, например, ще анализира вашите модели, за да провери дали работят и могат да печатат правилно.

Има и инструменти като MeshLab, които могат да конвертират обекти между формати и да експортират в STL, след като фиксират вашата мрежа, за да се уверят, че тя е отпечатвана.

За тази статия искаме нашите инструменти да бъдат безплатни или да имаме безплатна пробна версия. Евтино е по-добре, защото тук няма нужда да харчите цяло състояние. Търсим захранване, както и програми, които могат да ни помогнат лесно да разберем идеите си на екрана и да избягваме всичко, с което принтерът не може да се справи.

1. Крила 3D

Wings 3D е безплатен и с отворен код инструмент, наличен за Windows, Mac и Linux. Използването му е просто. Можете да добавяте обекти, като щракнете с десния бутон на мишката и изберете от менюто на примитивите, което включва обичайния набор от редовни 3D полигони. Той също има екстри, като спирала и тора възел, което може да се окаже предизвикателство за повечето принтери.

WingsDesktop

Манипулирането на обекти е просто. Можете да превключвате между четири режима, които ви позволяват да контролирате цели обекти, лица, ръбове или върхове. Всички те използват и ви позволяват да манипулирате модели по различни начини. Можете да екструдирате, скосявате и заварявате. Има и виртуално огледало, което поддържа моделите симетрични.

Дисплеят може да се превключва между гледна точка в перспектива или ортографска проекция, което е удобно, ако работите от чертеж. Инженерите и дизайнерите, работещи по този начин, ще оценят функцията.

Използване на Wings 3D

Потребителският интерфейс на Wings 3D е обикновен, но прав. Екранният текст обяснява ефекта от натискането на бутоните и клавишите на мишката по време на текущата операция. Това прави лесно да проучвате, докато вървите, и означава, че не е нужно да помните всичко, докато опознавате пътя си наоколо.

Липсата на сложност го прави лесно да се захванете. Работата с основните функции на 3D манипулация е по-лесна, когато има малко, за да ви разсее. Бутоните на екрана са интуитивни и предават добре функциите си.

WingsRobot

Wings 3D е проста, но върши работа. Той е в разработка от 17 години и фокусът му върху основите на моделирането е довел до отличен и лесен за използване инструмент. Той не е раздут в сравнение с други, което го прави чудесен за тези, които искат да създават прости предмети за печат.

Фокусът върху опростената геометрия с нисък полигон е идеално подходящ за 3D печат. На крилата 3D липсват няколко звънчета, но те са по-малко подходящи, когато сте фокусирани върху печата. Разгледахме го и преди в нашето обръщане на най-добрите 3D графични инструменти.

WingsPrimitives

Той също така експортира в необходимия формат .stl. Моделите му са базирани на затворена мрежа и няма да ви позволят да произвеждате модел без многообразие, при условие че избягвате използването на функцията „дупка“. Това трябва да предпази ценния ви принтер от неприятни злополуки.

Не получавате много безплатно начално съдържание с Wings 3D, но има изтегляния, достъпни онлайн. Инструментът е достатъчно прост, че скоро ще можете да попълните празното си начално място с всякакви странни и прекрасни творения.

Да се ​​научим да използваме крила 3D

Включената документация е основна, а онлайн ръководството има доста пропуски. За щастие, това, което е ясно и, съобразено с прякото усещане на Wings 3D, ви казва какво трябва да знаете. Казват ви как да изградите 3D обект, използвайки редица прости техники за манипулация.

WingsTable

Извън документацията можете да намерите много насоки онлайн. В YouTube няма недостиг на видеоклипове, обясняващи как да създавате и изработвате различни видове модели.

Крилата 3D са прости и ясни, но способни. Вместо да има стотици функции, той ви позволява лесно да извършвате необходимите действия за изграждане и промяна на 3D обект. Препоръчваме го на всеки, който иска да изследва света на 3D печат.

2. Блендер

Blender е друг инструмент, който съществува откакто кравите се прибраха. Той започва като затворен проект през 1998 г., но е пуснат като отворен код след кампания за набиране на средства от 100 000 долара.

Blender е безплатен и има лоялна общност, която прави обекти за него, както и предлага помощ и подкрепа. Уебсайтът Blend Swap например има специализиран раздел за 3D принтируеми обекти и позволява на потребителите да споделят работата си под лиценз Creative Commons.

BlenderObject

Използване на Blender

Потребителският интерфейс е истински бонанза от бутони и разширяеми секции, много от които може никога да не докоснете. Тези, които обичат да играят и да изследват, ще намерят изобилие от играчки, но сложността може да възпре хората, които искат бързо да научат основни 3D операции.

Конфузно е, че някои менюта имат един и същ етикет, въпреки че имат различно съдържание. Например има няколко менюта за „разглеждане“, разпръснати около оформлението по подразбиране. Въпреки тези неясноти, потребителският интерфейс остава четим и може да бъде персонализиран според съдържанието на сърцето ви.

BlenderMonkey

Да се ​​научим да използваме Blender

За щастие има онлайн уроци за всичко, свързано с Blender, и няколко се занимават с настройката и оптимизирането на инструмента за 3D печат. Ето това открихме, въпреки че споменатият плъгин не е включен в най-новата версия. Препоръчваме да премахнете прозорците, които не е нужно, за да запазите нещата без проблем.

След като научите основните операции, Blender е много забавно да се използва и ви позволява да дърпате и бутате предмети с все по-голяма увереност. Докато можете да манипулирате ръбовете, лицата и върховете, както при други програми, можете също така да използвате инструментите за извайване, за да манипулирате обекта по по-интуитивен начин, който е по-скоро като научаване на художествено умение, отколкото на техническо.

BlenderOutput

Въпреки че на софтуера липсва вграден урок, има подробно онлайн ръководство за допълване на много налични уроци в YouTube.

Какво може да направи Blender?

Ако погледнете какво са създали други хора с Blender, ясно е, че небето е границата, когато става въпрос за това, което можете да създадете с него.

Blender разполага с инструмент за всеки повод, много от които ще бъдат излишни, ако просто правите мебели. Ако искате да запазите нещата с голи кости, вероятно не е точно за вас. Чудесно е, ако искате да вършите кросоувър, като например да създадете добре изглеждащ рендер на нещо, което печатате или използвате модели за печат в анимация.

Използването на усъвършенстваните инструменти на Blender може да доведе до модел, който няма да се печата. Инструментът за ремеш ще ви бъде полезен, ако това се случи. Можете да го използвате, за да опростите модела си или да премахнете дупки, които може да са се образували.

BlenderCat

Софтуерът не е перфектен. Той има странната липсваща връзка в документацията и ние намерихме връзки в инструмента, сочещи страници без съдържание. Това обаче са незначителни приказки, тъй като общността е активна и трябва да може да помогне, ако поискате.

Blender е един от най-модерните инструменти, които разглеждаме и може да предложи много за 3D печат, както и за разработване на игри и анимация. Ако трябва да направите повече от печат, това вероятно е най-добрият избор за обхвата му от възможности. Ние го считаме за един от най-добрите налични безплатни инструменти. Изтеглете го за Windows, Mac или Linux.

3. 3D наклонена черта

Вдъхновен от начина, по който децата създават сложни предмети в Minecraft, 3D Slash е труд на любовта към създателя Силван Хует. Базиран на каменна скулптура, това е лесен за използване инструмент, който е идеално подходящ за 3D печат.

3dslash кутия

Започвате с голям куб и избрания инструмент за чук. Кликването върху куба премахва блокове от него, което ви позволява да го извайвате. Можете да промените размера на извадения куб и да работите на по-фини нива на детайл, ако искате. Има и инструменти за възстановяване на кубчета, както и за изграждане и премахване на по-големи секции. Той е различен подход от останалите инструменти, но работи добре.

Използване на 3D Slash: Creative Destruction

3D Slash е много забавно да се използва. Разрязването на блока ви не само премахва парче, а прави парченца разцепена скала да лети навсякъде. Дори има задоволителен звук „хапвам“, за да се чувствате сякаш сечеш на истинска скулптура.

3dslash инструменти

Звукът от смайваща скала, която придружава тренировката, ще задоволи всеки с склонност към виртуално унищожаване и превръща 3D Slash в прилично облекчаване на стреса в допълнение към полезен инструмент. Децата ще го харесат, поне толкова, колкото и вашият привидно възрастен писател.

Съществуват инструменти за рисуване, които ви позволяват да оцветявате един блок наведнъж или да го прехвърляте върху цели области наведнъж и всички те имат свои собствени ефекти. Анимацията и звуковите ефекти може да звучат тривиално, но те правят използването на 3D Slash тактилно и носят силно усещане за връзка с вашата работа.

Не сте ограничени да започнете с кубче. Можете да генерирате 3D текст, с който да работите и чип. Готината функция ви позволява да импортирате 2D изображение, което след това се преобразува в блокова форма. Подобно на голяма част от 3D Slash, той работи много по-добре, отколкото бихте очаквали.

Една проста скица, която нарисувахме лесно се преобразува в два цвята, като активният цвят се превръща в блокове. Екранна снимка на новинарски уебсайт, импортиран в 3D Slash, също работи добре, като ни даде 3D предаване на заглавията и, въпреки че снимките, където се размазват, беше разпознаваем като вестник.

3dslash-News пъти

Можете дори да импортирате 3D обекти от други инструменти. Имахме ограничен успех, опитвайки се да импортираме високата полигонова глава от Sculptris. Той работеше, но 3D Slash го превърна в огромен брой блокове около размера на биома на Minecraft. Тази функция си струва да проучите, но ще трябва да се поиграете, за да видите какво работи.

Безплатна версия на 3D Slash

Въпреки че е налична безплатна версия на 3D Slash, тя има някои основни ограничения. Можете например да използвате само осем цвята, въпреки че това не е задължително, ако печатате с едноцветен материал.

Безплатната версия също изисква регистрация, която ни преведе през няколко поразителни екрана, които не бяха ясни и ще оставят децата, а вероятно и техните учители, да си чешат главите.

3dslash регистрация

Досадно е, че не можете да запазите работата си в безплатната версия, въпреки че поддържа един проект отворен между сесиите. Ще трябва да платите няколко долара, ако искате да запишете проекти или да ги отпечатате чрез .stl файл. Това няма да разбие банката на 2 долара на месец, но безплатната версия съдържа много, за да ви занимава.

Забавен и лесен за използване, 3D Slash е перфектен инструмент за учители с 3D принтер в класната стая, които искат да накарат децата да създават неща, които да използват с него. Възрастните, които искат да си играят наоколо с прост, но приятен, софтуер, не бива също да им вдига носовете.

Подходът на 3D Slash е мощен и бърз начин за създаване на 3D модели. Това е чудесно идиосинкратичен инструмент с чанти на личността и препоръчваме да го разгледате.

3D Slash е наличен за Windows, Mac, Linux и BlackBerry.

4. Скулптрис

Sculptris, от Pixologic е стабилен партньор на по-напредналите и по-скъпи ZBrush. Докато ZBrush е насочен към по-опитни потребители, Sculptris има за цел да даде на начинаещите навлизане в света на 3D моделирането.

Учене на скулптрис

След като бяхме обезпокоени от отвратителния демон, който ни гледаше по време на инсталацията, ние отворихме ръководството .pdf, за да открием какво прилича на гола жертва на убийство. След като преодолях шока, намерихме отлично ръководство с 47 страници, което служи като чудесно ръководство за Sculptris и 3D моделиране като цяло.

sculptris-демон

По-голямото от урок за голи кости, наръчникът е достатъчно кратък, за да може начинаещите да работят през няколко часа, но достатъчно дълъг, за да обясни всичко подробно. Бихме го оценили като най-доброто от инструментите, които разгледахме по отношение на документацията.

Докато повечето инструменти започват с екран за пръскане на опции, последван от празна решетка, която ви задължава да преминавате през опции и бутони, за да започнете, Sculptris ви представя голяма сфера в центъра на екрана и текст на ръководството вдясно. Няколко бутона и инструменти седят ненатрапчиво горе вляво.

Използване на Sculptris

Оформлението е четено, стилно и предлага много за работа, без да е претъпкано или плашещо. Няма сложни менюта за навигация.

Кликването върху сферата добавя обем навсякъде, където щракнете, което ви позволява да започнете да изработвате обект със сложна геометрия. Щракването с десния бутон завърта вашия модел.

Входът е огледален, така че първоначалната настройка улеснява добавянето на очи, нос и уста към вашата сфера и скоро получавате нещо, наподобяващо лице. Добре, първоначалните ни усилия изглеждаха като грозна сестра на лейтенант Уорф, но е забележително колко лесно е да се произведе нещо доста сложно.

Sculptris настройва сложността на вашия обект, докато работите върху него, добавяйки полигони, колкото е необходимо, така че ъгълното усещане на много 3D инструменти тук не е толкова много нещо. Използването му се усеща повече като леене на глина.

Многото операции, които можете да извършите на вашия модел, са доста динамични. Моделът не променя само една върха или ъгъл в даден момент, но всичко наоколо, където щракнете, се настройва, докато правите промени. Чувства се по-органично от чистата манипулация, основана на върха, която открихме другаде.

sculptris-метал-човек

Има ленти за размер и здравина за всеки инструмент и няколко други опции, но те са ясни и лесни за разбиране. Рядко се налага да потърсите какво прави в ръководството.

Важното е, че разликата между намерение и действие е малка. Ако искате да манипулирате модела си по определен начин, обикновено можете да го направите. Може да са необходими някои експерименти и някои функции за отмяна, но можете да преведете идеите си на екрана.

Отнема известно време, за да разберете различните инструменти, но не са толкова много и те могат да се разберат с няколко клика на мишката.

Печат с Sculptris

Въпреки че работният му процес е идеален за създаване на 3D модели за печат, един голям проблем при Sculptris е, че той не експортира във формат .stl извън кутията. Неговият .obj формат може да бъде преобразуван в .stl с други инструменти и услуги, така че това не е прекъсвач на сделките, но ще добави допълнителна стъпка към работния ви процес, ако правите собствен печат.

sculptris главата

Когато става въпрос за изработка на кутия с мебели със страни с определена дължина или нещо друго, което има прави ръбове, Sculptris не е най-добрият инструмент. За всичко органично обаче това е откровение. Въпреки че уменията и практиката със сигурност ще донесат награди, инструментите са достатъчно интуитивни, за да може всеки с артистична способност да започне да получава резултати веднага.

Той включва няколко начинаещи предмета, с които да си играете, включително глава и хуманоидна фигура. Има много материали за използване, които изглеждат добре и ще ви помогнат да пресъздадете външния вид на материала, който използвате за отпечатване.

sculptris-материали

Лесен за използване и насочен към образованието, Sculptris е фантастично средство за обучение и създаване на обекти. Ако искате нещо просто, той е по-плътен и приятен от Wings 3D, макар че изходът с органичен вид може да бъде по-труден за вашия принтер.

Sculptris е безплатен и достъпен за Windows и Mac.

5. SketchUp

SketchUp е фокусиран върху изграждането на по-големи сцени, като оформление на помещения или планове на открито, а не върху отделни модели.

Той се предлага в професионална версия за $ 695, която има безплатна пробна версия, и безплатна версия, базирана на браузър, което е това, което разглеждаме. Версията на браузъра има ограничени възможности за експорт, но ви позволява да експортирате във формат .stl.

SketchUp-апартамент

Първото нещо, което видяхме след регистрацията, е изскачащ прозорец, който ни казва, че има проблем с поддръжката за съхранение на браузъра ни. Това не е най-добрият начин да започнете, но продължихме. Първоначалната обиколка ни накара да кликнем през няколко екрана с етикетирани стрелки, насочени към бутоните, след което да направим задължително споразумение за условията на обслужване.

След това се озовахме на необичайна отправна точка. Вместо куб или сфера, SketchUp ни представи безличен, брадат мъж. Това е умна идея. SketchUp е идеален за изграждане на обекти от реалния свят, а гореспоменатият джентълмен предоставя ръководство за преглед на мащаба.

SketchUp,-рано

Учене на скица

Потребителският интерфейс изглежда хубав, но не е интуитивен. Успяхме да нарисуваме квадрат достатъчно лесно с инструментите за рисуване, но избирането на инструмента за запълване и щракването във вътрешната ни форма не направи нищо. Трябваше да прибягваме до наръчника.

За съжаление не изглеждаше такъв. Видео уроците са редът на деня тук. За щастие открихме полезния прозорец на инструктора, който ви дава списък с операциите, които могат да бъдат завършени с избрания от вас инструмент.

Това прави изясняването на нещата много по-лесно. Онлайн версията трябва да зареди всяка страница, поради което се чувства малко тромаво, но все пак е добър начин да научите.

Използване на Sketchup

След като разбрахме основните неща, открихме много за SketchUp. Например, правоъгълници и други 2D форми могат лесно да бъдат нарисувани в предоставеното 3D пространство. След това те могат да бъдат изтеглени и разтегнати в 3D форми.

SketchUp, разклонители

Лесно е да скицирате няколко правоъгълника, след което да ги издърпате в набор от небостъргачи, сграда или стени за стая. Настройването на стая или външна зона не отнема много време.

Имате на разположение и много инструменти за измерване, така че ако имате нужда от точност, това е чудесен инструмент за използване. Брадатият джентълмен, стоящ в работното пространство, доказва страхотно ориентир за размера и показва силата на SketchUp – създавайки обекти от реалния свят – което го прави идеален за 3D печат.

Панорирането и приближаването е просто. Завъртането на изгледа със средния бутон на мишката е приятно и плавно, но движението с инструмента за разходка се чувства тромаво. Преминаването към инструмента за тигани ни даде много по-добри резултати.

Има много текстури, които могат да се прилагат върху повърхности на обекти, за да изглеждат правилно, без да се налага да добавяте много 3D детайли. Като приятно докосване има категория текстури, посветени на 3D печатащи материали, така че можете да направите нещата да изглеждат как ще станат, след като бъдат отпечатани.

от SketchUp-текстури

Това е добро, бързо средство за проектиране и планиране, което е много подходящо за 3D печат, въпреки че фокусът му върху по-големи обекти не е идеален, освен ако нямате достъп до голям, скъп принтер.

Заключителни мисли

Въпреки че 3D печатът е младо поле, вече има много страхотни софтуерни опции за 3D моделисти. Макар че тези инструменти правят възнаграждение умение, те не са толкова трудни за използване, колкото може би си мислите. Няма нищо между вас и да извадите идеите си на екрана и от вашия принтер.

Когато правехме проучвания за тази статия, бяхме изненадани от това колко инструменти са на разположение извън тези, които познавахме. Много от тях са безплатни и с отворен код, като процъфтяващи общности работят за подобряването им.

Инструментите, които разгледахме, са различни един от друг и предлагат редица подходи. 3D Slash е прост, но има мощен инструмент под очарователния му екстериор. Препоръчваме го за възрастни, които се интересуват от направата на прости блокови скулптури и като учебно средство за деца.

Правилният инструмент за работата

Крилата 3D са прости и ясни за изграждане на геометрия. Той е лесен за използване и перфектен за изграждане на модели, подходящи за 3D печат.

Sculptris е интуитивен, артистичен и прави създаването на сложни модели възможно най-лесно. Препоръчваме го за тези, които искат да правят по-органични модели, като лица или същества.

Blender съдържа множество инструменти, като същевременно не е прекалено предизвикателен. Това е универсален и мощен софтуер, който може да предложи много и най-сложното тук.

SketchUp е чудесен инструмент за бързо присмехване на големи сцени и проектиране на функционални обекти. Освен това има страхотни функции за моделиерите.

SketchUp къща

Въпреки че инструментите тук могат да произвеждат професионални резултати, не бихме се почувствали неудобно да поставяме в ръцете на начинаещ. За тези, които имат опит с един от тях, те са достатъчно отчетливи, че опитването на друг ще ви даде нов начин да разгледате нещата и, може би, полезен алтернативен инструмент.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me