Най-добър софтуер за управление на снимки 2020

В наши дни всеки със смартфон е фотограф. Не е трудно да изразходвате пространството си на твърдия диск със снимки и селфита, особено като използвате камера с висок мегапиксел. Организирането на всички тези изображения може да бъде доста главоболие, поради което съставихме списък с най-добрите опции за софтуер за управление на снимки, които ще ви помогнат да поддържате колекцията си в перфектна снимка.


Освен поддържането на всичко организирано, тези програми ще ви помогнат да защитите снимките си от бедствия: твърдите дискове не са най-надеждните хардуерни части; просто е въпрос на време, преди да се срине и изгори, може би да вземете вашите снимки с него.

Въпреки че може да можете да използвате софтуера за възстановяване на снимки в този случай, за да възстановите изгубените си снимки, най-добрият подход е да бъдете подготвени, въпреки че използването на един от най-добрите ни резервни копия за снимки в интернет също е добър залог.

Използвайки онлайн приложения за управление на снимки като тези, които подробно описваме по-долу, можете да качвате снимки от вашия компютър и устройства в облака, като помагате да защитите спомените си в случай на кражба, загуба или повреда. Освен това, за тези, които не са в облака, можете да съхранявате снимките си локално, използвайки офлайн софтуер, подход, който също ще разгледаме по-долу.

Flickr е нашето решение за изображение, но има много страхотни опции. Преди да стигнем до тези опции обаче, нека да се докоснем повече до предимствата на софтуера за управление на снимки.

Защо трябва да използвате софтуер за управление на снимки

Софтуерът за управление на снимки ще ви помогне да сортирате снимките си въз основа на дати, етикети (като „луди братовчеди“ или „ваканция“) и вашите лични оценки, за да намерите по-лесно свързани изображения. Мениджърите на снимки могат също да обогатят вашите снимки с метаданни: дата и час, взети от тях, размери и EXIF ​​данни (марка на камерата, модел, ISO, стойност на диафрагмата, светкавица, списъкът продължава).

Повечето мениджъри ще дадат поне основни възможности за редактиране, докато някои дори ще ви позволят да манипулирате изображения със съдържанието на сърцето си. Може би сте направили най-доброто заснемане на вашите снимки, но винаги има какво да правите в публикацията. Регулирането на експонацията, тона, остротата, изрязването и цветните филтри е само върхът на айсберга за редактиране.

Някои опции ще импортират всички ваши снимки в една библиотека, което улеснява значително управлението на вашата колекция. Папки и албуми ще бъдат достъпни само с няколко кликвания и дори можете да преминете през времето, като гледате снимките си в хронологичен ред. Дори ще ви помогне да се отървете от дубликати, които заемат ценно пространство. Мениджърите могат също да синхронизират снимки на вашите устройства.

Други услуги ще ви позволят да качвате снимките си в облака и след това да сортирате в подходящи албуми, галерии или групи. Ще можете също така да използвате основни редактори за подобряване на снимки в движение, без да използвате специализиран софтуер като Photoshop или PaintShop Pro, но ако имате нужда от това, някои услуги предлагат отстъпки от такъв софтуер. Можете също да видите разширена статистика за вашите снимки.

Облачно управление на снимки VS Local Photo Management

Софтуерът, който използва облака, ви дава възможност да преглеждате снимките си навсякъде и по всяко време, стига да имате интернет връзка. Такива услуги могат да ви осигурят достъп до жизнена общност от хора, които ще ви дадат обратна връзка и харесват вашите снимки, като по този начин ви помогнат да станете по-добър фотограф.

Освен това има опция да се свържете с печатните компании и да получите вашите разпечатки. Можете също така да продавате работата си, тъй като онлайн софтуерът лесно се свързва с пазари като Amazon, Ingram и Blurb Bookstore.

Освен това използването на облака ще осигури място за дишане на вашия твърд диск, тъй като снимките ви няма да заемат място. Можете да получите неограничен брой, стотици гигабайти или дори терабайт за съхранение на евтина цена.

Управлението на снимки в облак също улеснява споделянето на съдържанието ви с конкретни лица, групи, в социалните медии и канете други да споделят с вас.

Онлайн доставчиците разполагат с мобилни приложения, които ви позволяват да получите достъп до съдържанието си, да качвате нови снимки и да ги представяте на други, използвайки телефона си. Сред облачните услуги за съхранение, тези, които се открояват за снимки, са, разбира се, Google Photos и Amazon Prime Photos. И двете услуги са разширения на тяхната услуга за съхранение в облак, а именно Google Drive и Amazon Drive.

Услугите, които са посветени само на снимки, се отчитат сред тях Flickr, създаден през 2004 г. и сега е собственост на SmugMug, 500px, място за професионалисти и ентусиасти, за да покажат работата си, SmugMug, услуга, която предоставя специален сайт за потребителите, които да качват своите снимки в и Apple iCloud Photo Library, която автоматично съхранява всяка снимка и видео, които вземете в iCloud.

Офлайн управление на снимки: Предимства

С офлайн управлението на снимки получавате предимството да не се налага да качвате снимките си, което означава, по принцип по-бърз достъп по-късно. Такива решения обикновено се предлагат и с много по-мощни опции за редактиране. Споделянето обаче е по-бавно, тъй като първо ще трябва да качите снимките си или да ги експортирате на друго устройство. Също така, индексирането на огромни библиотеки от снимки може да отнеме известно време, както и файлът за индексиране, заемайки мястото на вашия диск.

Офлайн приложенията също се различават в кои операционни системи са налични, но можете да използвате повечето в Windows или MacOS.

Днес имаме много различни приложения, от които да избираме, но някои от тях съществуват отдавна. Ветераните от индустрията започват през 90-те години.

Сред тях едно от най-популярните и трайни приложения за гледане и организиране на снимки е ACDSee. Първата версия е издадена през 1994 г. Днес ние имаме ACDSee версия 20, заедно с няколко други вариации. MAGIX идва от Дрезден, Германия. Той стартира през 1993 г. и днес предлага MAGIX Photo Manager като инструмент за подпомагане на организирането на вашите снимки.

Adobe стартира с Adobe Photoshop и Adobe Lightroom, въпреки че не е организатор, Adobe ще пусне Adobe Photoshop Album, след което ще го прекрати, накрая се установява на Adobe Photoshop Elements и Adobe Bridge като свои приложения за организиране на снимки.

През втората половина на десетилетието, през 1996 г., IrfanView е пуснат за първи път и е безплатен за нетърговска употреба. Daminion стартира през 1999 г. и по-рано се нарича picaJet.com. Той предлага многопотребителна система за управление на снимки със същото име, нещо, което не е толкова често сред самостоятелните приложения за снимки. Той също така предлага самостоятелно приложение за управление на снимки, наречено picaJet.

XnView не е нов в блока, след като стартира през 2008 г. Днес има подобрена версия, наречена XnView MP, която също работи в Linux, както и в Windows и Mac.

Team Linux има организатора на изображения на Shotwell, който влезе във фото сцената през 2010 г. и се превърна в стандартен инструмент за изображения за няколко Linux дистрибуции. В лагера на MacOS има родното приложение Apple Photos, което замени приложенията iPhoto и Aperture.

Windows разполага с Phototheca, който предлага разнообразни функции, Zoner Photo Studio от основаната в Чехия компания Zoner Software и FastStone, програма за преглед на изображения и органайзер, която е безплатна за лична и образователна употреба.

Ново допълнение към този офлайн списък е Mylio, пуснато през 2014 г. Прочетете повече за мощните му функции за редактиране и организиране по-късно в статията.

Въпреки че офлайн софтуерът прави страхотен избор, ние все още предпочитаме онлайн приложенията и ще се докоснем повече до тези опции в останалата част от статията. Преди да започнем със списъка, нека разгледаме кои критерии сме използвали, за да оценим софтуера за управление на снимки.

Какво прави най-добрият софтуер за управление на снимки

Сравнихме ценовите планове и функции, които предлагат в спектъра на онлайн фото услугите. Повечето инструменти за управление на снимки предлагат безплатен план или поне пробен период. Те се различават и по това колко платени планове предлагат, колкото по-голяма гъвкавост имат, толкова по-добре. Някои просто двойка, докато други предлагат цели 13 планове за избор.

От това ние сме взели стойност, като това, което получавате за парите си, като наш най-важен критерий.

Качването е доста просто, независимо коя услуга използвате. Някои превръщат целия си сайт в област, където можете да плъзгате и пускате бързо, докато други изискват достъп до бутона за качване, което от своя страна ви дава област, в която можете да плъзгате и пускате или избирате файлове.

След като изберете снимките си, някои услуги ще ви дадат допълнителни опции като промяна на имената им, добавяне на хора, посочване към кой албум или албуми отиват, добавяне на маркери, докато други просто ще качват снимката ви и ще ви оставят да коригирате ръчно каквото ви трябва да се. Можете да познаете какво прави за по-доброто потребителско изживяване.

Едно предимство на онлайн софтуера е, че той е достъпен в различни операционни системи. Мобилните им приложения обаче не са създадени равни. Получихме по-добро потребителско изживяване от някои, отколкото от други, и това беше най-изявено в самия дизайн и когато ги използвахме за качване на снимки.

Редакторите също се предлагат във всички форми и размери. Някои имат просто основни опции като цветни филтри и баланс, други са по-напреднали и ни посрещат с различни опции, докато други просто не работят така, както очаквахме от тях.

Разбира се, снимките биха били просто голи битове данни, ако никой всъщност не ги гледа. Споделянето е грижовно и разгледахме колко лесно е да разпространяваме любовта и сравнихме опциите за споделяне, които предлагат.

Колкото повече предлагат, толкова по-доволни сме.

Най-добрият софтуер за управление на снимки: Flickr

Flickr предлага впечатляващите 1TB място за съхранение с безплатния си план. Количеството пространство не се увеличава с платени планове, което е странно, но като се има предвид количеството пространство, което получавате, трябва да е достатъчно, за да сте щастливи за дълго. Flickr също е честно споменаване в нашата най-добра статия за съхранение на снимки.

Това, което предлага месечният план, при $ 5,99 на месец, е използването на настолно автоматично качване, сърфиране и споделяне без реклами и разширени статистически данни за вашите снимки. На всичкото отгоре годишният план предлага отстъпки за продуктите на Adobe за 49,99 долара годишно.

Качването е лесно: просто кликнете върху иконата за качване и можете да плъзнете и пуснете снимките си или да ги изберете от вашата компютърна файлова система. Преди да качите действително снимките си, можете да добавите маркери или хора, плюс да ги добавите към група или албуми.

Можете също да зададете настройки за поверителност (приятели, семейство и т.н.) и филтри за съдържание. Такива функции за контрол на съдържанието винаги са приятно докосване.

След като снимките ви са онлайн, можете да ги прегледате във вашия фотопоток, който е на страницата си. Като алтернатива можете да видите вашият фотоапарат, който показва хронология на вашите качвания. Друг интересен вариант са „галериите“. Използвайки го, можете да създадете персонализирана галерия от вашите снимки, за да могат хората да ги виждат.

Вграденият Flickr редактор на снимки е лесен за работа и предлага много опции. Има стандартните настройки за подрязване, филтриране и цвят, както и размазване, четка и рамки. Можете да запазите снимката си като копие, ако не искате да объркате оригинала си с откачени филтри и четки.

Можете да споделяте снимки на Flickr във Facebook, Tumblr, Twitter и Pinterest. Освен това можете да копирате връзката, да я изпратите по имейл или дори да я вградите в собствения си уебсайт. Flickr ви позволява също да споделяте всички свои снимки, като споделяте своя фотопоток.

Нашият опит с Flickr

Flickr ви посреща с интересна витрина от творби от цял ​​свят. Дизайнът изглежда малко датиран, но интерфейсът е богат на опции. Менюто „ти“ е лесно да се забележи и ви дава няколко опции, които ви позволяват да прегледате работата си.

Не можете просто да плъзнете и пуснете, за да качите снимките си, тъй като сайтът не е просто чисто място за съхранение, ще трябва да инвестирате кликване върху иконата в облака и след това можете да плъзгате и пускате снимки или да ги избирате от сред вашите файлове.

Следващата стъпка след това ви позволява да редактирате своите метаданни и поверителност на снимките. Считаме, че това е по-добър подход, отколкото да се налага по-късно. Тук можете лесно да сортирате снимки по дата и да ги добавите в албум или група. Когато чакате Flickr да приключи работата си, той ви посреща със съобщения като „дръжте се, тигър“ и „ейе!“ което е освежаващо, но не е подходящо за всички.

Flickr-Photostream

Photostream показва всички ваши снимки, но ако сортирането е зададено на „дата, направена“ вместо „дата на качване“, може да не видите снимки, които току-що сте качили навсякъде. Ролката на камерата (трябваше да се презареди, за да работи) е доста интересна опция. Той ви позволява бързо да превъртате през годините (и месеците), докато вълшебният му изглед ви позволява да виждате снимките си в категории, например птици, архитектура и т.н..

Ако искате да редактирате повече от една снимка, Flickr го прави лесно, защото можете да използвате функцията „организиране на партиди“. Обичаме как можете просто да използвате плъзгане и пускане, за да изберете кои снимки искате да редактирате и след като сте готови, можете да ги добавите в албуми или групи.

По-нататъшното потвърждение, че Flickr е кралят на организацията, идва под формата на колекции. Колекциите помагат за организирането на вашите албуми и дори могат да съдържат други колекции. Например, можете да имате колекция от всички ски пътувания, които сте направили, или фестивали, които сте посетили.

Мобилните приложения Flickr са достъпни за Android и iOS. Иконата на камерата е в горния десен ъгъл и има същия цвят като останалите, така че не е много очевидна. Когато го докоснете, виждате интерфейса, който ви позволява да правите снимка, което може да е малко объркващо, ако искате да качите съществуваща снимка. За да направите това, трябва да докоснете иконата на галерията в долния ляв ъгъл и след това да изберете от галериите си.

Flickr предлага много място за съхранение, като същевременно предоставя добри организационни възможности и възможности за редактиране на вашите изображения. Всичко това е обвито в приятно потребителско изживяване. Поради тези причини направихме Flickr нашата най-добрата селекция като най-добрият софтуер за управление на снимки.

500px

500px е насочен към страстни полупрофесионалисти и професионалисти и това не е идеален избор за любителските потребители. Той предлага директни връзки между фотографи и клиенти чрез своята пазарна функция.

За безплатни потребители има лимит от седем качвания на снимки седмично. „Страхотният“ план осигурява неограничено пространство за съхранение само за 2,99 долара на месец. Pro планът е малко по-скъп от $ 3,99, но ви дава приоритетни списъци в директорията 500px, възможност за показване на семинари (курсове, които другите могат да купят) и допълнително персонализиране на вашия профил.

Планът Pro ви дава персонализиран сайт с онлайн магазин за $ 15.99 на месец. Ще получите тези цени, ако плащате годишен абонамент; малко повече, ако ходите месечно.

Качването на снимки е лесно и подобно на друг софтуер, въпреки че не можете да качвате цели папки наведнъж. Докато качвате, можете да добавите метаданни, за да направите снимките си по-видими за другите.

Препоръчителните тагове се добавят автоматично, което ви помага да избегнете такава досадна работа. Можете също да озаглавите снимката си, да добавите описание към нея и да я поставите в категория. Не на последно място, можете да добавите вашите снимки на пазара, за да спечелите малко тесто.

500px интерфейсът се чувства малко датиран и може да бъде по-приятен за окото. Освен това има редактиране на метаданни, но не можете да редактирате самата снимка. Интерфейсът на мобилното приложение е по-модерен и съпоставим по качество с друг софтуер. Можете да споделяте снимки в социални мрежи като Facebook, Twitter, Google+ или да вграждате директно в html.

Нашият опит с 500px

След като стигнете до 500px.com, може да видите досаден банер заедно с представени снимки, но за щастие има малко „х“, което да ви помогне да се отървете от него.

Ако искате да видите снимките си, трябва да натиснете връзката под вашия аватар, което не е толкова очевидно, колкото човек би очаквал да има настройки на профила и профила там. Би било по-добре, ако тези опции бяха отделни, а достъпът до снимките ви беше по-очевиден. Иконите са малки и това не е от помощ.

Интерфейсът силно се нуждае от актуализация.

Има няколко опции, когато качвате тази услуга на хората, които искат да продават своите снимки: пазар, воден знак и лиценз. Ако въведете всички останали данни, това ще помогне за популяризирането на вашата снимка, което прави получаването на обратна връзка и в крайна сметка продажбите по-лесно. Можете да добавите снимки в галерия, която на 500px е като албум, с изключение на това, че можете да я запълните със снимки от други хора.

500px-всички-снимки

Куестовете ви позволяват да се включите в конкурс с конкретна тема: черно и бяло, спорт, мода и есен и др. Наградите включват пари (от $ 250 до $ 2000 в брой), лиценз за снимки и фотография.

Там, където 500px наистина свети, е общността, а групите са най-добрата характеристика. Присъединявайки се към групите, вие се присъединявате към едноподобен клуб, който ще ви даде обратна връзка и конструктивна критика (надявате се). Ще можете да преглеждате и работа в конкретни категории (мислите пейзажи, портрет, дълго експониране и т.н.).

Мобилните приложения от 500px са налични за Android и iOS. Приложението за Android работи като чар, но най-очевидният бутон, синьо-бялата камера, създава впечатлението, че можете да направите само един кадър и да го качите, докато всъщност качването от вашата галерия е налице, тъй като добре. Разделянето на двете ще позволи по-бърз достъп.

500px е насочена към професионални и ентусиазирани фотографи. Като такъв, безплатният план е ограничен и няма редактиране на изображения (професионалистите не редактират онлайн). Ако обаче се окажете в някоя от споменатите по-горе групи, ще откриете, че 500px предлага жизнена общност, заедно с евтин неограничен план.

Ако сте любител и просто искате да съхранявате ваканционни снимки, потърсете една от другите услуги.

SmugMug

SmugMug има дълъг опит, стартиран през 2002 г. Той е насочен и към „създателите на паметта“, и към ентусиастите и професионалистите..

Услугата се грижи добре, когато става въпрос за поверителност и сигурност на вашите снимки, с някои опции, които не са често срещани сред функциите за управление на изображения. Въпреки че придоби Flickr (добър ход, тъй като смятаме, че могат да научат нещо или две от него), и двете са все още отделни услуги по време на писане.

Независимо в каква категория потребител се вписвате, след изтичането на двуседмичната пробна версия, ще трябва да изкопаете: има четири плана за избор: Basic, Power, Portfolio и Business. Всяка се предлага с неограничено място за съхранение.

Основният план струва $ 5,99 на месец и се предлага с функции като контрол на поверителността, възможност за качване на HD видеоклипове и използване на теми. Плановете след това получават още повече функции, заедно с по-висока цена. Най-скъпият план, Бизнес, предлага комерсиални функции: конкретни цени за снимки и галерии, поръчка на марка, маркетинг и управление на снимки и пакети за събития.

Можете да качите снимки в галерията, която в момента преглеждате, в съществуваща галерия или в нова. След това ще бъдете посрещнати от фантастичен диалог, който показва колко време ще отнеме всяка снимка. Не можете да качвате папка директно като с някои други услуги.

SmugMug няма много инструменти за редактиране: има ефект на изрязване, завъртане и цветни ефекти. Можете също да добавите метаданни като местоположение и заглавие. Има и воден знак за защита на вашите снимки. В редактора няма много опции. Ще поговорим повече за нашия опит с редактора в следващия раздел.

Темата по подразбиране е поразителна и нейното оформление е доста ясно и интуитивно. До него можете да избирате от редица различни теми и цветови схеми за целия сайт.

Тези теми не са само макет на сайта, тъй като SmugMug всъщност ви дава SEO-оптимизиран сайт и вашите снимки и галерии ще бъдат под вашия собствен домейн в SmugMug. Има дори лесен, но доста мощен редактор на оформление на сайта, с който можете да играете.

На всичкото отгоре можете да промените колко частни искате да бъдат галериите ви. Видимостта може да бъде настроена на незабранена, което означава, че всеки с връзката може да види материала ви или частен. Освен това можете да изберете хора, които имат достъп въз основа на имейл адресите си, и можете да защитите достъпа.

Можете да споделите снимката си като връзка или да я вградите като html и да изберете размер, докато сте в нея. Ако искате да споделите повече, можете да споделите пълна галерия или да направите слайдшоу. Предлага се и споделяне на услуги в социалните медии. Можете дори да генерирате връзка за посетителите, които да купят ваша снимка.

Нашият опит със SmugMug

Когато за първи път посетите SmugMug, ще получите опции да започнете да добавяте снимки, да изберете дизайн или да се организирате. Това е просто и интуитивно; харесваме го.

Изборът на качване ще ви даде област, в която можете да плъзгате и пускате снимки или да ги избирате от вашия компютър. Тази стъпка е означена като „1” (от две), прилича на съветник за инсталиране и прави получаването на вашите снимки онлайн лесно.

Освен това ви позволява да качвате от различни услуги като Amazon Drive, Dropbox и Flickr, мощна функция, която не е често срещана. Има дори плъгин Lightroom, който ви позволява да прехвърляте файлове директно в SmugMug.

Оценяваме, че SmugMug ви дава ленти за напредък при всяко качване на снимка и ви позволява да пропускате дубликати. След това следващата стъпка ще ви помоли да създадете нова галерия, която да съдържа вашите снимки и да бъде изглед по подразбиране в SmugMug.

Качването на допълнителни снимки в галерии не е толкова гладко, тъй като след приключване на качването ви остава прозорецът за качване, надвиснал над галериите ви. Няма да видите новите качвания, докато не кликнете върху „X.“ Направено е така, че потребителят може да качи повече снимки, но бутон с име „завърши качване“ или „свършено“ би направил трика.

SmugMug-фото-страница

Самият интерфейс на галерията е много атрактивен и темата по подразбиране тъмносива прави добър контраст с действителните снимки.

Организирането на снимки става с помощта на приятелската функция „организиране“. Едно ръководство ще ви поздрави и ще ви обясни какво можете да направите с него. Ръчното подреждане на снимки е доста лесно, защото можете просто да ги плъзнете и пуснете където искате. Можете да преглеждате, споделяте, изтривате, изтегляте и редактирате снимките си от организатора.

Редакторът не е толкова полезен: няма да можете да визуализирате цветовия си ефект, когато го изберете. Когато кандидатствате, получавате съобщение, в което се казва, че това ще отнеме няколко минути. Въпреки това открихме, че ще трябва да обновите страницата, за да получите редактираната снимка. SmugMug би могъл да представи и още няколко опции за редактиране на снимки, освен ефекти на изрязване, завъртане и цветни ефекти.

Бяхме впечатлени от различните опции за споделяне, но изпитахме проблеми, когато затваряхме прозореца за споделяне и се опитвахме да го отворим отново.

Красивият и функционален дизайн се отразява за пореден път в мобилното приложение. Ще разпознаете различни функции с един поглед и изпъкващият бутон за качване ви позволява да качите нова папка, галерия или снимка. Това, което наистина ни хареса, е възможността да настроите автоматично качване на вашите снимки.

Amazon Prime Photos

Amazon Prime Photos е услуга, която е побратимена с Amazon Drive. Подобно на Google Drive, когато качвате вашите снимки, те се отчитат към квотата ви за Amazon Drive, която е оскъдните 5 GB. Ако обаче сте абонат на Amazon Prime (12,99 щ.д. на месец или 119 щ.д., ако плащате годишно), получавате неограничено място за съхранение на снимки.

Ако не сте в Amazon Prime, има много други планове за избор: 100 GB за 11,99 долара, 1 ТБ за 59,99 долара, 2 ТБ за 119,98 долара, чак до 30 ТБ за 1,799,70 долара. Всички цени са на година и подбиват Google с справедлив марж.

За да качите снимките си, просто ги плъзнете и пуснете навсякъде в прозореца Prime Photos. Ако качите в „Моите снимки“, няма да получите диалогов прозорец с молба да добавите към албум или да създадете нов. Ще трябва да управлявате тази част ръчно.

Няма да можете да редактирате снимка, ако тя надвишава максимално разрешената резолюция. Ако не стане, ще видите обикновен редактор, който ви дава опциите за прелистване, завъртане, задаване на яркост и контраст, изрязване и задаване на насищане.

С помощта на Prime Photos е лесно да споделите с група хора, като ги поканите по имейл или им изпратите генерирана връзка. Добавените хора ще могат да разглеждат снимки, да добавят снимки и дори да канят други да се присъединят към групата.

Страничен бонус: тъй като Amazon Prints си партнира със S&D Принти, ще можете да поръчате отпечатъци на любимите си снимки от магазините му.

Нашият опит с Amazon Prime Photos

Prime Photos е странно подобен на Google Photos: когато плъзнете папка или снимка към Prime снимки, ще ви посрещне със забавна графика и синя рамка, които показват, че можете просто да плъзнете и пуснете своите снимки, gifs и филми където и да се качи.

В чистата лента има чист филтър, който ви позволява да прецизирате изгледа си по дати и тип. Страничната лента също съдържа връзка, която ще ви покаже колко място ви е останало, което не означава много, като имате предвид само 5 мили GB.

Освен тези опции, има и групи и албуми. Ние намираме групите за особено полезни, тъй като можете да добавите други хора, които от своя страна могат да добавят собствено съдържание и да каните други. Това прави споделянето на снимки от пътуването много по-лесно.

От друга страна, албумите са доста стандартни. Има начин да създадете албуми от вашите снимки на Amazon Drive, което ускорява преминаването към Prime Photos, ако току-що започвате да го използвате.

Въпреки това, когато създадохме албум от папката “снимки” по подразбиране, след няколко опита той се обърка с главата на Photos. Изглежда, че предишният ни албум беше презаписан от новия. Когато освежихме страницата, всичко беше наред. По-късните опити не възпроизведоха грешката.

Редакторът няма да ви позволи да редактирате снимки, които надвишават максималния размер и това е пропадане. След като стигнете до частта за редактиране, ще видите, че няма много възможности за избор, но интересна е „кадър“. Тя ви позволява да добавяте рамка към снимките си, което ги прави артистични.

Най-удобният начин за споделяне е да генерирате връзка за споделяне, но това отнема няколко секунди по-дълго, отколкото бихме искали (не е моментално). Има връзка, която позволява директно споделяне до Facebook, но не и към други социални мрежи.

Google Photos

Google имаше приложение, наречено Picasa. Той всъщност е създаден от Lifescape през 2002 г., след това Google купи приложението през 2002 г. То беше достъпно като безплатно за следващите 14 години, докато Google не го прекрати..

От Picasa обаче Google създаде собствено приложение за съхранение на снимки в домашни условия и го нарече Google Photos. Сега повече от 500 милиона потребители използват Google Photos и тези потребители качват повече от 1,2 милиарда снимки всеки ден. Това говори много за удовлетвореността на потребителите.

Да помогнем за постигането на тези числа е фактът, че Google щедро предоставя на потребителите 15 GB безплатно хранилище. Нещо повече, снимките се отчитат от тази квота, само ако качите в пълна разделителна способност.

Ако качвате с високо качество, няма ограничение за това колко можете да качите. Ако се нуждаете от повече от 15GB за снимките си, можете да избирате от няколко плана, от 100GB за $ 1,99 на месец до 30TB за $ 299,99 на месец. Всички планове предлагат отстъпка, ако платите за година предварително.

Качването е много лесно. Можете просто да плъзнете и пуснете снимките си навсякъде на страницата. Ако чувствате стара школа, можете да използвате бутон за качване, който отваря диалогов прозорец. След качването можете просто да създадете нов албум или да добавите към съществуващ.

Чистият и атрактивен редактор ви дава опциите за използване на цветни филтри, основни настройки и изрязване и завъртане. Няма много филтри, но това, което има, предлага някои интересни ефекти. Под „основни настройки“ можете да зададете светлина, цвят и контраст. При изрязване и завъртане … е, можете да изрежете и завъртите.

Google Photos се предлага предварително инсталиран на много устройства с Android и улеснява автоматично качването на снимките ви в облака. Има програма за качване на работния плот, която можете да използвате за синхронизиране на вашите снимки, но имайки предвид, че Google Photos осигурява по-гладко изживяване, се съмняваме, че ще трябва да го използвате.

За да споделите, можете просто да изберете кои снимки искате да споделите и след това да генерирате връзка, да изберете човек, до който да ги изпратите, да споделяте в социалните медии, да добавите към съществуващ споделен албум или да създадете нова.

Нашият опит с Google Photos

Google Photos показва хронологичен ред на вашите снимки още от самото начало. Поразителната лента от историята вдясно улеснява достъпа до по-ранните ви снимки. Това е особено удобно за опитния фотограф.

За повече информация относно услугата, която съхранява вашите снимки, прочетете нашия преглед на Google Drive. Имаме ръководство за това как да използвате устройството, ако не сте сигурни.

Бутонът за качване не е много конкретен, но не е необходимо, тъй като можете просто да плъзнете и пуснете снимките си навсякъде на страницата и качването ще започне. Доста удобен. След като качването ви приключи, ще получите възможността да добавите към нов албум или споделен. Елегантното потребителско изживяване не е нищо ново за Google.

Самите албуми изглеждат доста привлекателни, използвайки минималистичния подход на Google. Кадрите се поставят в решетка, като същевременно се поддържа добър размер на миниатюрата за лесно гледане. Лесно е да редактирате заглавието на албума с просто щракване и можете да поканите други с очевидна икона „+“ под него. Другите опции на албума са горе вдясно, видни, но не се натрапват на вашето преживяване.

В сравнение с други услуги, редактирането с Google Photos се чувства малко по-слабо. Бихме искали да видим още опции, подобни на Flickr.

Асистент е там, за да ви помогне да създадете нови албуми, споделени албуми, колажи, филми и анимации, което улеснява чистите крайни потребители.

Страницата за споделяне ви позволява да следите всички снимки и албуми, които сте споделили. Има и опция за „стартиране на нов дял“, която ще ви преведе през процеса.

Когато отворите мобилното приложение за Google Photos, никъде няма да видите бутона за качване. Не е там, защото приложението работи автоматично за архивиране на всичките ви снимки.

Вместо това ще трябва да преминете през няколко опции в менюто, като започнете с „папки на устройства“, докато стигнете до снимките си само за мобилни устройства и след това изберете „архивирайте сега“. Досега не е най-приятелският работен процес, ако искате ръчно качване.

Уважаеми споменати офлайн: Mylio

Mylio е фотоорганизатор и мениджър, който интегрира вашите устройства (настолни и мобилни) и онлайн източници в един каталог със снимки. Mylio ви помага да управлявате и организирате вашите снимки офлайн, без отдалечени сървъри, като по този начин гарантира вашата поверителност.

Тъй като Mylio работи офлайн, за да приспособи ценообразуването на план, има ограничение за това колко снимки можете да управлявате и колко устройства можете да синхронизирате. Можете да управлявате 25 000 снимки на три устройства безплатно с Mylio Plan. Premium ви дава 100 000 снимки на пет устройства за 10 долара на месец, докато Mylio Max ви дава 500 000 снимки на 12 устройства.

Android и iOS устройства се предлагат със същите опции като Mylio Max безплатно. Плановете Premium и Max също дават разширени опции за редактиране и интеграция на Lightroom.

Редактирането е бързо и предлага няколко категории: „предварително зададени настройки“, „баланс на бялото“, „тон“, „обработка“ и „филтър за отстраняване на зърното“. Предварителните настройки работят като цветни филтри, балансът на бялото ви помага да зададете температура и нюанс, тонът дава различни опции като експозиция, контраст и подчертава, лечението ви помага да изостряте и премахването на зърното изглажда изображенията.

Интерфейсът е модерен, интуитивен и привлекателен; няма да се почешете по главата, за да намерите това, което търсите. Панел на браузъра показва колко снимки имате във вашата библиотека Mylio и ви позволява да разглеждате снимки въз основа на различни критерии (всички снимки, папка, албуми, календар и т.н.).

Панелът за визуализация съдържа вашите снимки и ви позволява да търсите през тях. И накрая, панелът със свойства ви позволява да видите информация за вашия източник за преглед на снимки.

Когато стартирате за първи път приложението, ще ви посрещне прозорец с молба да изберете папката си или онлайн услуги, които да добавите към библиотеката на Mylio. Можете, разбира се, да импортирате тези след първоначалния избор, както и да копирате папки в Mylio или да синхронизирате външно устройство. След като приключите с импортирането, ще можете да разглеждате, организирате и редактирате снимките си.

Можете да споделяте снимки по имейл или директно във Facebook или Flickr. Има и няколко варианта, които сами по себе си не се споделят: „експортиране“, което експортира снимки от Mylio, „експортиране като видео“, което прави същото, но създава слайдшоу, и печата.

Нашият опит с Mylio

Първото нещо, което трябва да направите с Mylio, е да импортирате снимки в него. Можете да направите това, като изберете една от опциите за импортиране. Плюс за Mylio е, че той ви позволява да изтегляте и импортирате медии от онлайн услуги, но можете също да добавяте външни дискове и папки с източник от вашия твърд диск.

Добавянето на папки с източник може да отнеме известно време, в зависимост от броя на снимките, които папките съдържат и колко мощен е вашият компютър. В нашия тест бяха необходими около 14 минути, за да добавим 7500 снимки.

След като приключите с добавянето на снимките си, ще видите екрана на календара по подразбиране, който показва вашите снимки през годините и месеците. Превъртането през него става бързо, но винаги знаете коя година и месец гледате, благодарение на малко балонче, което ви казва годината и месеца.

Можете да създадете албуми в изгледа „албуми“, но използвате малко „+“, за да направите това, и не се откроява точно. Голям плюс или бутон „създаване на нов албум“, поставен в самия изглед, би бил по-добър избор. Ако не искате да правите това, можете да използвате изгледа „папки“, който прави трика, ако вашите снимки са организирани от папки. В противен случай отидете на „всички снимки“ и започнете да организирате.

Mylio може да синхронизира вашите снимки с други устройства. Опитва се да го направи от самото начало, дори ако синхронизирате само на едно устройство и ви отнема известно време.

Има няколко вида пояснения: звезди, маркери и знамена. Анотациите се показват, когато щракнете върху лупа, докато за достъп до опциите за сортиране щракнете върху иконата на лупа. Те могат да бъдат от голяма полза, докато преглеждате вашите снимки, но и двете опции биха могли да бъдат поставени извън менюто с икони и отгоре на текущия изглед, като по този начин осигуряват по-бърз достъп.

Предварителните настройки правят бързо редактиране и има 14, от които да избирате. В противен случай можете да влезете в редактора, който напомня за много по-мощната Lightroom. Впечатляващо за приложение, което не е посветено само на редактиране на снимки.

Споделянето, разбира се, е по-сложен и по-бавен процес, като се има предвид, че Mylio не е онлайн и първо трябва да качите снимките си. Въпреки това, след като се свържете с Flickr или Facebook, споделянето зависи единствено от вашата интернет връзка.

Заключителни мисли

Досега ще имате доста добра представа за това какво трябва да излезете от снимките си, организиращи кошмари. Разгледахме колко лесно е да използваме представения от нас софтуер за управление на снимки, кои функции предлагат, на каква цена и колко лесно е да споделяте спомените си с хората, които ви интересуват.

Долната линия е, че смятаме, че Flickr е най-добрият избор от претендентите. Може да не сте съгласни с нас и затова бихме искали да чуем от вас в коментарите. Мислите ли, че друго приложение заслужава короната? Или има нещо, което сме пропуснали? Благодаря ви за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me