Най-добър неограничен онлайн архивиране 2020

Неограниченото резервно копие в облака звучи добре, но много услуги твърдят, че предлагат неограничено архивиране, след което ви оседлават ограничения. Погрижихме се да намерим двойка, която поне не ограничава количеството пространство, което използвате за архивиране или ограничаване на честотната лента. Тук ще предоставим най-добрите неограничени онлайн резервни услуги.

Вашата музика, финансови отчети, HD филми и снимки остават на вашия твърд диск. Задвижванията стават все по-големи от всякога. Средните дискове за лаптопи имат повече от 250 GB, докато тези в настолни компютри могат да варират в терабайтите, но това не е неограничен капацитет за съхранение. Ще се попълни по-рано от по-късно.

Дисковете също могат да се счупят или да се сринат и вашите данни ще бъдат загубени. След това ще бъдете принудени да използвате софтуер за възстановяване на данни. Може да извлече вашите данни, но това не е сигурен кадър. Може би използвате SSD. Разбира се, те имат степен на отказ под 1%, но изпитват повече грешки в данните.

По-добре е да архивирате данните си на няколко места. Ето какво препоръчва правилото 3-2-1. Едно от тези места трябва да е облакът. Ако търсите неограничено място за съхранение (образовайте се за разликата тук), прочетете нашите най-добри неограничени доставчици на хранилища. В противен случай нека преминем през критериите, които сме използвали, за да направим избора си за най-добрите онлайн резервни услуги.

Най-добър неограничен онлайн архивиране 2020

Какво прави най-доброто неограничено онлайн архивиране

Ще се уверим, че е наистина неограничен архив, без скрити ограничения, като размер на файла, дроселиране, капачки и други.

Стойността ще бъде нашата основна грижа, тъй като ние не искаме да плащаме неограничена сума пари за неограничен онлайн архивиране. Ще видим колко планове предлагат услугите и какво предлагат тези планове за цената. Предоставянето на безплатен план или проба винаги е хубаво. Ако търсите безплатно резервно копие, прочетете най-доброто ни безплатно резервно копие в облак.

Потребителското изживяване е от решаващо значение, тъй като ще архивирате много данни. По-добре е, ако е прям и интуитивен, а не досаден. Това е най-очевидно в това как се държи клиентът (десктоп и уеб) и дали предлага архивиране по тип файл.

След като данните ви са в облака, сигурността трябва да е строга. Не искате вашите данни в лапата на хакери. На всичкото отгоре, частното криптиране винаги е добре дошло, тъй като то ще поддържа вашите данни видими само за вас. Ние се чувстваме по същия начин за двуфакторната автентификация и защитените центрове за данни.

Архивирането отнема много време и тъй като се нуждаете от неограничено архивиране, ще се нуждаете от цялата скорост, която можете да постигнете. Резервното копиране на ниво блок е ключово, заедно с добрата инфраструктура. Обърнете внимание, че скоростта зависи и от това колко сте близо до сървърите на услугата.

Най-доброто неограничено онлайн архивиране 1. Backblaze

Backblaze стартира през 2007 г. и е една от най-популярните услуги днес. С толкова дълга история не е изненада, че е близо до върха на най-добрия ни списък с резервни копия онлайн.

Backblaze не поставя файлови ограничения върху неограниченото ви архивиране. Можете да архивирате файлове от всякакъв размер без ръчен избор. Схемата за ценообразуване е проста: има само един план. Струва 5 долара на месец или 50 долара годишно. Месечният план е удобен, като се има предвид, че повечето други резервни услуги не го предлагат.

Ако решите да използвате Backblaze в дългосрочен план, можете да изберете да платите за година или две предварително, което ще ви даде отстъпка от 10 или 25 долара.

Подобно на ценовия план, потребителското изживяване на Backblaze е лесно и лесно. Не е необходимо да управлявате колко или какво архивирате, защото Backblaze го прави за вас (с изключение на системни и временни файлове). Не е нужно дори да създавате резервен план, всичко е автоматизирано.

Приложението Backblaze се отличава с минимален дизайн, което върви добре с добрата му лекота на използване. Уеб интерфейсът също няма да ви създава проблеми. Навигационното му меню е приятелско. Разделът „преглед“ ще ви позволи да проверите състоянието на акаунта си, а разделът „преглед / възстановяване“ ще ви позволи да получите достъп до файлове.

Backblaze има много функции за защита, които се надяваме да видим в услуга за архивиране, включително частно криптиране. Ако я деактивирате, Backblaze ще запази ключа ви за криптиране. В противен случай запазвате ключа. Все пак ще трябва да изпратите вашата парола до Backblaze, за да възстановите вашите файлове. Компанията твърди, че след това изтрива записа от нея.

За да попречите на хакерите да откраднат паролата ви (заради слабата й), можете да активирате двуфакторна автентификация. Можете също така да зададете опция, която да изисква код за защита, когато влизате.

В облака Backblaze криптира вашите файлове с помощта на AES 128-битов. Никой не е пробил това, доколкото знаем, но ни харесва по-тежката му версия, 256-битов AES и повече. SSL ще защити вашите файлове по време на транзит.

Backblaze ще поддържа множество копия на вашите файлове на множество сървъри в центрове за данни, за да постигне излишък чрез използване на настройка на RAID. Центровете за данни могат да издържат на природни бедствия, пожари и физически натрапници.

Други причини, които харесваме Backblaze

Всички първоначални резервни копия се нуждаят от дълго време за завършване, но някои услуги го управляват по-добре от други. Backblaze не ограничава скоростта на качване и изтегляне. Плюс това можете да увеличите броя на резервните нишки, които стартирате, за да постигнете по-големи скорости. Единствените оставащи фактори трябва да бъдат колко далеч сте от сървърите в Калифорния, криптиране и компресиране на файлове.

Backblaze преглед

След като първоначалното ви архивиране приключи, архивирането ще се обработва на стъпки. Ако промените част от файла, архивирането на ниво блок ще прехвърли само тази част от него.

Backblaze предлага евтини неограничени архиви, дава ви възможност да архивирате неограничени външни дискове, има добра сигурност, просто и интуитивно потребителско изживяване и бързо архивиране. Ето защо го поставяме в горната част на списъка. За да научите повече, прочетете нашия Backblaze преглед.

2. CrashPlan

CrashPlan изненада потребителите и онлайн резервния свят, когато се оттегли от областта на потребителските резервни копия през август. И все пак бизнес планът му е добра инвестиция, ако се нуждаете от неограничено архивиране.

Ще трябва да платите 10 долара за всеки компютър, който архивирате. CrashPlan за малкия бизнес ви позволява също да архивирате неограничени външни дискове. За разлика от IDrive, CrashPlan е месечен абонамент, така че можете да прекратите по всяко време. Това е два пъти по-скъпо от Backblaze, но като се имат предвид други услуги, това все още е добра сделка. Ако искате задълбочено сравнение, вижте CrashPlan срещу Backblaze.

Инсталирането на настолния клиент е лесно и отнема само няколко минути. Не е трудно да се използва, но работата с архивирането може да бъде по-проста. Не се архивира въз основа на типа файл, ще трябва да го направите ръчно, което означава, че ще трябва да маркирате папки и файлове, които искате да архивирате. Клиентът е интуитивен и лесен за навигация.

Той се допълва добре от уеб интерфейса, който ви позволява да проверявате статистиката на потребителите и да наблюдавате възстановяването на файлове от таблото за управление. Прегледите показват на потребителите, устройствата и ви дават възможност за създаване на отчети. Мобилното приложение, използвано за достъп до вашите файлове отвсякъде, но CrashPlan го прекрати.

256-битов AES криптира вашите файлове, преди да напуснат компютъра ви. Докато са в транзит, 128-битовият AES ги защитава. По подразбиране CrashPlan ще запази ключа ви за криптиране. По този начин, ако забравите паролата си, CrashPlan ще може да я възстанови. Това също означава, че някой служител, който не е в полза, може да чете вашите данни. Можете да разрешите частно криптиране, за да избегнете това.

Каквото и да решите, не забравяйте да направите силна парола, тъй като CrashPlan не предлага двуфакторна автентификация.

Сигурността на центъра за данни е силна, тъй като CrashPlan поддържа денонощно наблюдение и други мерки, които предпазват от проникване. Те също са проектирани да устоят на прекъсване на тока, пожари и природни бедствия.

Други причини, които харесваме CrashPlan

Трудно е да харесваме скоростта на CrashPlan, тъй като не е бърза. Можете да го подобрите, като деактивирате процеси, които правят компресия, криптиране и дедупликация. Ние обаче не го препоръчваме. Ако архивирането ви отнема твърде много ресурси на системата, можете да го изключите и да настроите клиента да премахне лимита, след като сте на разстояние.

Независимо от скоростта, CrashPlan предлага неограничено архивиране за солидна цена, голяма сигурност и частно криптиране. Поставяме го зад Backblaze, тъй като е по-сложен за използване и не постига подобни скорости. За да научите повече за услугата, прочетете нашия преглед на CrashPlan.

3. Карбонит

Карбонитът е насочен към домашните потребители и малкия бизнес. В бизнеса е от 2005 г., което го прави една от най-старите услуги.

За разлика от други услуги, той предлага три неограничени годишни планове: Basic, Plus и Prime. Basic ще ви струва $ 71,99. Плюс добавя архивиране на външно устройство и автоматично архивиране на видео за $ 111.99. Prime струва $ 149,99 и носи услуга за възстановяване на куриера на масата. Ако решите да закупите две години предварително, ще получите 5% отстъпка. За три години ще получите 10 процента.

Имайте предвид, че Carbonite Safe плановете не архивират файлове, които са по подразбиране 4GB или по-големи. Ще трябва да ги маркирате за архивиране ръчно.

Клиентският настолен клиент Carbonite е лесен за инсталиране. След това има само една стъпка при започване на архивиране, тъй като по-голямата част от процеса работи автоматично (има списък с файлове и разширения, които Carbonite изключва на своя уебсайт). Карбонитът ще оцвети кодовете на вашите файлове (ако активирате функцията), така че по-лесно можете да видите състоянието им по време на архивиране.

Мобилното приложение Carbonite, достъпно за Android и iOS, ще ви позволи да направите същото. Интерфейсът е минимален, така че не е претрупан и неорганизиран. В допълнение към достъп до съхранени файлове, можете да използвате приложението за автоматично създаване на резервни копия на всички снимки, съхранявани на вашия телефон. Имането на възможност за архивиране на други файлове би било хубаво, но все пак е неограничено място за вашите снимки.

Други причини, които харесваме карбонита

Процесът на архивиране е много по-бавен от конкурентите (прочетете нашето сравнение с CrashPlan за повече). Backblaze и IDrive също го оставят на прах. Все пак, след първоначалното прехвърляне, архивирането на ниво блок ще ускори процеса. Ако искате да знаете повече за неговата скорост и други функции, прочетете нашия преглед на карбонита.

4. Livedrive

Livedrive премина през много трансформации, тъй като започна през 2008 г., но тази, която донесе най-голямата промяна в качеството, се случи след преместването на услугата в САЩ.

Планът за архивиране предлага неограничено място за съхранение на един компютър на цена от 8 долара на месец (80 долара годишно). Той изключва други носители за съхранение като USB, CD или DVD. Планът Pro Suite ще ви осигури 5TB синхронизирано съхранение на множество устройства, плюс неограничено резервно пространство за до пет компютъра. Той струва $ 25 на месец ($ 250 годишно).

Уеб интерфейсът е управляван, тъй като е близък до стандарта за съхранение в облак. Едно изключително нещо е, че нарича папките си „куфарчета“, които ще използвате за качване на вашите файлове.

Изживяването на работния плот не беше толкова гладко, защото клиентът се опита да изтегли необходимите библиотеки и не успя. Pro Suite е единственият план, който предлага всичко в настолния пакет, но можете да подобрите основния пакет с платени добавки. Интерфейсът е атрактивен и осигурява лесен достъп чрез лентата с менюта.

Livedrive използва криптиране AES-256 (нарича го „военен клас“). Услугата не е нулева знания и тъй като има съмнителни условия, това не е успокояващо. Твърди, че ще прегледа файловете ви и ще изтрие всичко, което му се стори подозрително. Услугата ще се свърже активно и с правоприлагащите органи. Уверете се, че сте запознати с политиката за поверителност.

Други причини, които харесваме Livedrive

Почти го казахме по-горе. Не забравяйте да се регистрирате за безплатна 14-дневна пробна версия, преди да купите.

5. Jottacloud

Jottacloud е в Норвегия, която има някои от най-добрите закони за поверителност в света. Компанията цени вашата поверителност и гарантира, че няма да следи данните, които съхранявате.

Планът Unlimited ще Ви даде неограничено съхранение за 10 долара на месец (99 долара годишно). Планът също така ще ви осигури синхронизация на устройството (както Backblaze, така и CrashPlan липсват). Има безплатен план, който ви предоставя 5 GB място за съхранение. Не е много, но достатъчно, за да видите как се представя услугата.

Jottacloud е лесен за използване. Когато се регистрирате, автоматично получавате безплатен абонамент, който можете да надстроите по-късно. Ще зададете резервен план с помощта на настолното приложение. Уеб интерфейсът ще изброява вашите файлове, но няма да можете да качвате файлове, като го използвате. Възстановяването на файлове е гъвкаво, тъй като можете да го направите и с двете приложения.

Има и мобилно приложение за iOS и Android. Той има същите опции като уеб интерфейса. Няма много общо с това, но основните потребители ще оценят липсата на сложност с приложенията на Jottacloud.

Докато съдържанието ви е в покой на сървърите на Jottacloud, услугата ги защитава с помощта на AES 256-битово криптиране. Докато е транзитен, SSL върши работата. Jottacloud запазва вашия ключ, така че услугата не е нулево познание. Той обаче има двуфакторна автентификация.

Други причини, които харесваме Jottacшумен

Jottacloud не е най-бързият пистолет на запад. Отне около 10 минути повече от други услуги за архивиране на гигабайт съдържание. Можете да контролирате използването на честотна лента по време на качване и изтегляне, ако трябва да запазите ресурси. Ширината на лентата по подразбиране е неограничена, но можете да я върнете до 65 Kbit / s.

Предлага се безплатен 5GB план. Препоръчваме да го използвате, за да сте сигурни, че Jottacloud преминава вашия собствен тест за смъркане, преди да се ангажира.

Заключителни мисли

Въпреки че има пет изброени услуги, ние можем да стоим само зад първите три като страхотни опции за неограниченото ви архивиране. Backblaze и CrashPlan, особено, струват дълъг поглед. Backblaze има 15-дневна пробна версия, която можете да използвате, за да го изпробвате, докато CrashPlan ви дава 30 дни.

Имайки предвид, че ще поверите голяма част от данните си на услуга, изборът на подходяща е от първостепенно значение. Да не говорим, че ще имате добро потребителско изживяване и сигурност, докато не изпразвате портфейла си.

Какво мислите за нашите избори за неограничено облачно архивиране? Опитвали ли сте някоя от тези услуги? Какво мислиш? Споделете знанията си в коментарите по-долу. Благодаря ви за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me