Най-добър мениджър на пароли за Mac 2020

Един-два удара за киберсигурност е антивирус и мениджър на пароли. Използвайки най-сигурния антивирусен софтуер и уникални пароли за всичките си акаунти, можете лесно да се преборите с опасностите от киберпрестъпността. Въпреки че повечето атаки са насочени към Windows, потребителите на Mac не са напълно ясни.


Разгледахме нашите снимки за най-добър мениджър на пароли и оценихме колко добре работят с macOS, за да изберат най-добрия мениджър на пароли за Mac. Разбрахме се с пет избора и едно почетно споменаване, всеки от които предлага дълъг списък от функции и отлична сигурност на разумна цена.

Ще изложим как направихме селекции, ще обясним защо ни харесва всяка опция, след което ще дадем някои не конкретни за Mac причини, поради които избрахме всеки мениджър на пароли. Въпреки че най-много харесваме Dashlane за Mac, всички опции, които представяме, работят добре в операционната система на Apple. Ако искате още специфични за Mac статии, разгледайте нашите най-добри VPN за Mac или най-добрите резервни копия онлайн за Mac части.

Най-добрият мениджър на пароли за Mac 2020

Какво прави мениджъра на пароли най-доброто за Mac

macOS направи много лесно да съхранявате пароли, докато разглеждате Safari с iCloud Keychain. Въпреки че това ще бъде нашето честно споменаване, то е ограничено по обхват. В истинската мода на Apple, тя не поддържа други операционни системи и може да причини няколко проблеми при автоматично попълване.

Въпреки че търсим най-добрия мениджър на пароли за Mac, поддръжката за друга операционна система не трябва да се игнорира. Разгледахме мениджърите на пароли, които се представят добре в macOS, но имат гъвкавостта да поддържат други операционни системи.

Една от ключовите точки на платения мениджър на пароли е неговата способност да синхронизира паролите на устройства. Макар че системата на Mac може да е вашата основна машина, ограничаването на избора на мениджъра на пароли само до продуктите на Apple означава, че всеки, който има съвместни операционни системи, е оставен на студено. Това беше основен фактор в нашия най-добър мениджър на пароли за ръководство за iOS.

След това разгледахме лекотата на използване. Мениджърите на пароли са предназначени да увеличат вашата сигурност, като същевременно улесняват браузването в интернет. Простите начини да организирате свода и отзивчивостта на автоматичното попълване са ключови точки тук.

Използваемостта върви по тънка линия с мощност. Тъй като браузърите имат все по-впечатляващи вградени мениджъри на пароли, необходимостта от допълнителни функции и мощност е от първостепенно значение. Разгледахме екстрите, предлагани от мениджърите на пароли и колко добре са внедрени в интерфейса. Това включва неща като режим на пътуване на 1Password и мониторинг на тъмната мрежа на Dashlane.

Сигурността също е важна. Базираните на браузъри мениджъри на пароли често имат някаква форма на криптиране, но вие сте изложени на по-голям риск от неща като откупуващ софтуер и похитители на браузъри. Платените мениджъри на пароли не само криптират вашите данни, но и ги поставят чрез стотици хиляди кръгове хеширане.

Можете да прочетете нашите какво е софтуер за извличане и какво е ръководството за отвличане на браузър, за да научите повече за тези атаки.

Накрая разгледахме цената. Въпреки това мениджърите на пароли са евтини, тъй като този фактор не е толкова важен, колкото другите. Първият ни избор, Dashlane, е най-скъпият вариант и дори това ще ви струва само няколко долара на месец. Безплатните планове са плюс.

1. Най-добър мениджър на пароли за Mac: Dashlane

Dashlane е най-добрият избор на мениджър на пароли. Неговият богат набор от функции, голяма използваемост и най-високата сигурност засенчват другите опции в нашия списък. Неотдавнашното издание на версия шест доведе до повишаване на цените, но с добавените допълнителни функции, плановете все още се чувстват на стойност пари.

Има няколко причини, които ни харесват на Mac. Той има отличен потребителски интерфейс, който показва вашите пароли във формация на плочки с големи икони. Той може да се управлява и във вашия браузър и дори включва поддръжка за Safari – нещо, което малко мениджъри на пароли могат да се похвалят.

най-добрият мениджър на пароли за mac dashlane

Сигурността е сред най-добрите, които сме виждали. При нашето сравнение на Dashlane с 1Password установихме, че модерният механизъм за хеширане, криптиране на най-високо ниво и постоянен мониторинг на нарушенията на данните направиха почти невъзможен достъпът на Dashlane. Използването на генератора на пароли на Dashlane ще отнеме милиарди години, за да се пробие една криптирана парола.

Можете да получите преглед на вашата сигурност, като използвате таблото за сигурност. Dashlane ще ви покаже общ резултат за всички ваши акаунти и ще ви извести за всяка слаба от повторно използвани пароли. Тук също можете да видите известията за нарушаване на данните.

Други причини, които харесваме Dashlane

Версия шеста донесе увеличение на цените, но също така доведе до много нови функции. Dashlane сега включва мониторинг на тъмната мрежа, който ще пресее тъмната мрежа и ще ви уведоми, ако личната ви информация се появи там. Парола към вашата банкова сметка, например, може да бъде променена, преди някой да може да я използва.

Можете лесно да промените паролите, като използвате Промяна на паролата на Dashlane. Този инструмент ви позволява автоматично да актуализирате паролите си на няколко акаунта. Сред списъка на поддържаните сайтове са Adobe, Reddit и Box (прочетете нашия преглед на Box Notes). Това прави една важна, но рядко спазвана практика за сигурност много по-лесна.

Сред новите функции, едноточковият VPN е най-малко впечатляващ. Въпреки че ще ви помогне да заобиколите опасностите от обществения WiFi, той е незабележим в сравнение с най-добрите VPN доставчици. Този тип сигурност се управлява най-добре с инструмент като ExpressVPN (прочетете нашия преглед на ExpressVPN).

Въпреки това, другите функции на Dashlane, като например автоматично попълване на работния плот и сигурно съхранение на файлове, са достатъчни. Има и безплатен план, въпреки че е ограничен до 50 записа и не може да се синхронизира между устройства. Можете да научите повече в нашия преглед на Dashlane или да изпробвате Premium с 30-дневна гаранция за връщане на парите.

2. 1Password

1Password е евтин, лесен за използване и зареден с функции, което прави отличен избор за Mac (както и за малкия бизнес). 1Password 7, най-новата версия, поддържа macOS Sierra 10.12.6 или по-нова версия, но има поддръжка за наследени ОС още от OS X Mountain Lion 10.8.

Инсталаторът се предлага с разширението Safari, което може да се използва самостоятелно за достъп до вашия акаунт. Ако използвате Firefox или Chrome (който трябва да ви бъде предоставен анализ на най-сигурния браузър), можете да се възползвате от 1Password X.

най-добрият мениджър на пароли за mac 1password

1Password X е самостоятелна версия на мениджъра на пароли, който работи изключително във вашия браузър. Все още имате същата сигурност, но интегрирането в използването на уеб е по-лесно от всякога.

1Password автоматично ще попълни всички данни във вашия трезор, включително пароли, кредитни карти и адреси, ще ви предложи пароли, когато се регистрирате за нов акаунт, и ще ви даде лесен начин да активирате двуфакторна автентификация.

Той също така има интеграция с iOS и Apple Watch. Можете да преглеждате, редактирате и добавяте записи във вашия трезор от Apple Watch. Можете също да използвате клавиши TOTP за 2FA, без да изваждате телефона си. Можете да научите повече за тези ключове в нашето ръководство за най-добрите 2FA приложения.

Други причини, които ни харесват 1Password

1Password има скромна, но добре закръглена функция, определена на разумна цена, което я прави привлекателна опция. Можете да съхранявате толкова записи, колкото искате, и да имате достъп до тях на всяко устройство, където можете да инсталирате 1Password или 1Password X.

Всичките ви данни се архивират и синхронизират през облака. Ако изтриете запис, имате 365-дневен прозорец, за да го възстановите. Това се случва по подразбиране, така че можете да получите обратно всяка информация, която случайно премахнете.

Любимата ни функция е режимът на пътуване. Режимът на пътуване ви позволява да премахвате всички лични данни от устройството си и да ги съхранявате във вашия трезор. Когато пристигнете до вашата дестинация, можете да възстановите тези данни с едно щракване.

Има много за харесване на 1Password, включително поддръжката му за персонализирано поле, денонощен мониторинг на нарушенията с HaveIBeenPwned и криптиране AES-256 от най-високо ниво. Можете да научите повече в нашия преглед на 1Password или да се регистрирате за безплатна 30-дневна пробна версия.

3. LastPass

LastPass е, лесно, най-добрият безплатен мениджър на пароли. Той се предлага с богат набор от функции, синхронизиране на много устройства и поддръжка за неограничени записи, без да струва и стотинка. Има някои ограничения на безплатния план, включително липсата на автоматично попълване на приложение, но въпреки това е чудесен избор (прочетете нашето сравнение на KeePass срещу LastPass).

Обикновено LastPass е базиран на браузъра мениджър на пароли. Използвате разширението, което е достъпно за Chrome, Firefox, Opera, Safari и Internet Explorer, за да получите достъп до трезора си чрез уеб потребителски интерфейс. Потребителите на Mac могат да изтеглят и настолно приложение, което предоставя лесен начин да прегледате свода.

последно табло за управление

Въпреки че LastPass е базирано на браузър разширение, не е необходимо да се свързвате с интернет, за да го използвате. LastPass Pocket, който е включен с всички разширения и местни приложения, ви дава възможност за архивиране и офлайн достъп до вашия трезор.

Подобно на 1Password, той се интегрира и с Apple Watch (прочетете нашето сравнение 1Password срещу LastPass). LastPass Authenticator, подобен на Google Authenticator, може да се използва от Apple Watch. Ще ви покаже време базиран код, който можете да използвате като втори фактор за удостоверяване.

Други причини, които харесваме LastPass

Въпреки че най-много харесваме безплатния план от LastPass, надграждането до Premium е евтино. Получавате и някои допълнителни функции, включително LastPass за приложения. Това настолно приложение ще ви позволи да получите достъп до функциите за автоматично попълване на LastPass, когато не използвате браузъра си.

Той също така предлага разширени възможности за споделяне. В безплатния план можете да споделяте данни за трезори с един потребител, което е ограничаващо. На Premium можете да споделяте всичко във вашия сейф, включително пароли, WiFi влизания и други с толкова хора, колкото искате.

Хубаво е да имате и допълнителни функции като 1 GB сигурно съхранение на файлове, разширени опции за многофакторно удостоверяване и приоритетна техническа поддръжка. Тези функции обаче изглеждат по-добре като част от семеен план.

Фамилиите LastPass са по същество пет Premium лиценза за цената на два. Функции като споделяне на файлове работят по-добре, тъй като е лесно да споделяте неща като номера на социалното осигуряване и информация за кредитната карта между членовете на семейството.

Можете да научите повече в ревюто ни на LastPass и да видите как се сравнява с най-добрата ни колекция в нашето парче Dashlane vs. LastPass или да изтеглите разширението безплатно, за да го опитате сами.

4. Лепка парола

Sticky Password е лесен за използване и функция плътен мениджър на пароли с щедро безплатно предложение. Като се има предвид отличният интерфейс и евтината ценова точка, надграждането до Premium се чувства като не-мозъчен.

Подобно на повечето безплатни планове, Sticky Password ви предоставя неограничено съхранение на артикули за едно устройство. Въпреки това, той не се прокрадва в отдела за сигурност. Все още използвате една и съща криптиране AES-256 от най-високо ниво, опции за многофакторно удостоверяване и проверка чрез биометрия.

най-добрият мениджър на пароли за mac лепкава парола

Надстройките идват с синхронизиране на много устройства, което е важно. Sticky Password се синхронизира през облака на всичките ви устройства с поддръжка за macOS, Windows, Android и iOS. Можете също да синхронизирате локално, за което ще говорим в следващия раздел.

Sticky Password има най-добрата поддръжка на браузъра, която сме виждали от мениджъра на пароли. На разположение са всички обичайни заподозрени, както и неясни браузъри като SeaMonkey, Pale Moon и Dolphin.

Други причини, които харесваме лепкава парола

Докато Sticky Password предлага облачно архивиране и синхронизиране, не е необходимо да го използвате. Той е един от малкото мениджъри на пароли, който ви позволява да архивирате данните си локално или да синхронизирате през WiFi. За най-сигурните в сигурността това означава, че данните ви никога не напускат вашата машина, дори в криптиран вид.

Можете също да синхронизирате ръчно. Sticky Password поддържа USB експортиране, така че можете да заредите целия си трезор на флаш устройство. Данните на този диск могат да се четат от всеки екземпляр Sticky Password. Той е криптиран, така че само вие можете да получите достъп до него с главната си парола.

Sticky Password има годишен абонамент, който е малко по-скъп от LastPass, но все пак евтин. Алтернативно можете да го купите веднага за 149,99 долара, което не сме виждали от никой друг мениджър на пароли.

Част от разходите са насочени към Save the Manatee Club. Управителят е символът на Sticky Password и Lamantine Software, така че е хубав жест, че част от приходите му отиват за спасяването на този застрашен вид.

Можете да научите повече в нашия преглед на Sticky Password или да го изтеглите безплатно. Безплатната версия се предлага с 30-дневен пробен период на Premium.

5. Пазител

Keeper има силен акцент върху своя мениджър на бизнес пароли, но и личните му предложения също са чудесни. Настолното приложение може да използва известна работа, но мобилното приложение е сред най-добрите, които сме виждали.

Освен това е евтино (прочетете нашето сравнение Dashlane срещу Keeper). Keeper е приблизително на същата цена като LastPass. Тази цена ви осигурява неограничено съхранение и синхронизиране с парола, сигурно облачно архивиране и неограничено сигурно споделяне на записи. Keeper също поддържа биометрично удостоверяване и може да се използва единствено във вашия браузър.

най-добрият мениджър на пароли за пазител на mac

По-привлекателен е семейният план. Подобно на LastPass, той предлага пет лиценза за цената на два. В допълнение към всички функции, предлагани с индивидуалния план, семейният план се предлага и с 10 GB сигурно облачно съхранение.

На работния плот също имате достъп до KeeperFill. Тя ви позволява да използвате Keeper за автоматично попълване на данни от приложения от вашия работен плот с помощта на бързи клавиши. Въпреки че не е толкова проста, колкото някои други системи за автоматично пълнене, Keeper надеждно върши работата.

Други причини, които ни харесват

Без значение дали използвате личен или семеен акаунт, можете да предоставите спешен достъп на до петима потребители. Тъй като Keeper може да съхранява различни данни, е важен достъпът до спешни случаи до тази лична информация. Можете да настроите времеви рамки, когато вашият трезор е отключен и надеждните потребители имат достъп до него.

Това е единствената форма на възстановяване на акаунта. Keeper използва модел с нулеви знания, което означава, че никога не вижда данните на вашата главна парола или трезор. В случай, че забравите основната си парола, единственият начин да възстановите акаунта си е чрез спешен достъп.

Ако използвате Keeper на мобилното си устройство, можете да използвате KeeperChat. Това е сигурна услуга за съобщения, която криптира съобщения преди да бъдат изпратени. Той има екстри като таймер за самоунищожаване на съобщенията и частна медийна галерия.

Въпреки че настолното приложение може да използва някаква работа, Keeper е все пак отличен мениджър на пароли. Можете да научите повече в нашия преглед на Keeper или да изтеглите безплатна пробна версия, която не изисква кредитна карта.

Почетно споменаване: iCloud Keychain

Ако използвате изключително продукти на Apple, iCloud Keychain е безплатен и лесен за използване мениджър на пароли, който е настроен по подразбиране. Той използва услугата за съхранение в облак на Apple, iCloud, за да архивира паролите си, функция, която можете да изключите по време на настройката (прочетете нашия преглед iCloud за нашите мисли за тази услуга).

Keychain може да съхранява пароли, WiFi влизания, информация за кредитни карти и други. Разработчиците за macOS също могат да напишат поддръжка за Keychain в своите приложения. Това означава, че можете да го използвате за влизане в настолни приложения.

Keychain работи само в системи на Apple и с друг софтуер на Apple, което означава, че ще трябва да използвате Safari. Освен това, импортирането на пароли от друг мениджър или експортирането им за използване с друг мениджър вероятно ще доведе до главоболие.

Извън „екосистемата на Apple“ няма функционалност. Вие също използвате своя идентификационен номер на Apple, за да влезете, което означава, че Apple има вашето потребителско име и парола, съхранявани на сървърите си. ElcomSoft, руски разработчик на софтуер за криминалистика, успя да получи достъп и дешифрира данните на Keychain при определени условия, използвайки Phone Breaker 7.0.

Това нарушение беше на бета версии на iOS 11 и macOS High Sierra, а по това време изпълнителният директор на ElcomSoft Владимир Каталов заяви, че това не е експлоатация на уязвимост и няма нищо, което Apple може да коригира. ElcomSoft не пробива повредена система за сигурност, а само използва техника, която е приложима за всяка система от нейната структура.

Като такъв, Keychain става жертва на същия заразен недостатък като другите мениджъри на пароли на браузъра, като този, предлаган с Chrome. Добре е да имате за управление на уникални пароли в профилите си, но ще получите повече функции и по-добра сигурност с друга опция.

Заключителни мисли

Въпреки че Apple улеснява използването на Keychain на вашите устройства, той не идва с функциите или сигурността на специализиран мениджър на пароли. По същия начин липсва функционалността, която да се използва в множество операционни системи и браузър.

Първият ни избор за Mac е Dashlane заради големия си набор от функции и отличната сигурност. Той обаче идва с обемна цена, която може да направи друга опция, например 1Password, по-привлекателна.

Какъв мениджър на пароли използвате на Mac? Уведомете ни в коментарите и както винаги благодаря за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me