monday.com срещу Wrike: Битка за две големи имена през 2020 г.

Имаме голям конкурс в ръцете си с два от най-любимите ни за всички времена инструменти за управление на проекти, протичащи един срещу друг в битка с главата. Нямаме идея кой ще излезе отгоре, но трябва да е забавно да разберете. Вземете място за monday.com срещу Wrike.


monday.com, за който можете да прочетете в нашия преглед monday.com, се отличава по отношение на използваемостта, както и във всяка друга област. Wrike е силен по отношение на функции и сигурност и отличен инструмент за бизнеса, който сериозно се занимава с управление на проекти. Прочетете нашето ревю на Wrike за повече подробности.

monday.com оглави най-новата ни статия за най-добър софтуер за управление на проекти, събори бившия шампион Wrike от трона. Wrike се справи добре в нашите статии, като Wrike vs. Asana, така че може би ще направи изненадващо завръщане.

Настройване на битка: monday.com срещу Wrike

Както обикновено с нашите глави, ще сравним бойците в четири кръга, фокусирани върху ключови области. Най-добрият във всеки кръг взема точка. Която платформа има най-много точки в края печели. В случай на равенство, ние ще изберем победител, въз основа на който печели кръга си с най-големите маржове.

Първо ще разгледаме функциите и ще сравним какво могат да направят платформите за вас. След това ще преминем към цената и ще видим какво ще повлияе върху портфейла ви. В кръга „лекота на използване“ ще видим коя платформа е по-удобна за потребителя и ви позволява да я използвате с минимална суетене. Накрая ще разгледаме капака и ще видим кои са най-добрите функции за сигурност и поверителност.

Ако се притеснявате да сте в безопасност онлайн, прочетете петте ни неща, които трябва да знаете за статията за киберпрестъпления, за полезни съвети.

Сега, да звъннем на камбаната и да започнем първия кръг.

1

Характеристика

Функциите са най-важната област, защото те определят какво прави софтуерът за вас. Подробностите за това ще бъдат ключови за ползите, които може да донесе на вашия бизнес. Инструментите за управление на проекти се основават на управлението на задачите, но спецификите на това могат да варират.

В допълнение към функции като подзадачи и зависимости, проектите могат да се разглеждат по различни начини. Инструменти за комуникация, автоматизация и споделяне на файлове също са полезни. Необичайните функции ще имат добър резултат. Разгледайте нашия преглед на Airtable за добър пример за това.

Първо, нека разгледаме набора от функции на monday.com.

monday.com

monday.com проектите се състоят от дъски, групи от елементи, наречени импулси, и отделни елементи, които обикновено представляват задачи. Тя няма подзадачи или управление на зависимостите, но твърди, че това е умишлен избор, който да опрости нещата.

Въпреки че липсват тези, той ви позволява да персонализирате елементи, позволявайки им да се състоят от битове данни. В много инструменти елементите са фиксирани, но monday.com ви позволява да добавяте каквото искате, в рамките на разума и може да бъде настроен по всевъзможни начини. Освен това има много шаблони, които да ви дадат идеи за това какво може да се направи с него.

Таблата могат да се дублират, така че ако зададете такъв, какъвто искате, можете да го използвате като шаблон и да си спестите, че трябва да настроите нещата отново за подобни проекти.

monday.com предлага много начини за преглед на вашите проекти. Има обикновен изглед на канбан, заедно с изглед на времева линия, календар и карти, които имат своето предназначение. Предлага се и проследяване на времето.

От понеделник до интеграции

Има много интеграции, включително Zapier, която ви позволява да имате достъп до данни за много други приложения и услуги. Предлагат се и Trello, Dropbox и Slack. Можете да персонализирате работното си пространство със собствен заглав, за да накарате екипа ви да се чувства като у дома си.

Мястото за съхранение е 5 GB в основния план на monday.com, но става неограничено при по-високи нива. Ограничението за размер на 500MB файла е по-ограничително от това на Wrike и може да ви създаде проблеми. Ако е така, разгледайте нашата статия за най-добро онлайн съхранение за екипи.

monday.com също има мобилни приложения за Android и iOS, така че можете да имате достъп до проектите си навсякъде.

Wrike

Wrike има множество функции, които ви предлагат всякакви начини за управление на вашите проекти. Не е много, което не прави, така че е чудесен избор, ако търсите нещо изчерпателно.

Той има управление на зависимости и подзадачи, така че ако искате инструмент, който да помогне да забележите затруднения във вашите проекти и да планирате около тях, Wrike е по-добър избор от monday.com.

wrike-календар

Получавате различни полезни изгледи – поток, изглед на календар и електронни таблици – което ви дава много възможности. Включено е проследяването на времето. Има и изглед на Гант, което е добър начин да видите как всичко се вписва заедно.

Ако се интересувате от платформа, която се основава на диаграма на Гант, вижте нашия рейтинг на TeamGantt.

Когато става въпрос за място за съхранение, получавате 2GB на основния план, а това се увеличава до над 100GB при по-скъпи планове. Това не е толкова, колкото получавате от monday.com, но ограничението за индивидуален размер на файла от 4GB е много по-щедро и трябва да ви позволи да споделяте всички, освен най-големите .iso и видео файлове. За тях вижте статията ни за най-добро облачно съхранение за големи файлове.

Функцията за проверка на Wrike ви позволява да коментирате отделни файлове, включително във видеоклипове, така че е добър избор, ако работите с тях. Ако е така, трябва да разгледате и нашия най-добър софтуер за редактиране на видео и най-доброто облачно хранилище за видео статии.

wrike-интеграции

Wrike също не е кратък с интеграциите, като Slack, Microsoft Outlook и Adobe Creative Cloud са много от вариантите. Той също работи със Zapier, като ви позволява да се свързвате с данни в още по-широк избор от приложения.

Подобно на monday.com, Wrike има мобилни приложения за Android и iOS, но също така предлага настолни приложения за Windows и macOS, което означава, че можете да го използвате на повечето устройства в допълнение към браузъра.

Кръгла първа мисъл

Това е трудно да се обадите, защото и двамата състезатели имат страхотни набори от функции. Но подзадачите и зависимостите на Wrike печелят. По-големият му ограничение за прикачване също го прави по-използваем за споделяне на файлове, дори ако вашите файлове са големи.

monday.com е добър в управлението на задачите и ви позволява да го персонализирате според вашите нужди, но Wrike печели по разнообразие и дълбочина на функциите, така че отнема първа кръв.

Ако търсите друга силна платформа в тази област, опитайте Mavenlink, инструмент, фокусиран върху бизнеса с чисти счетоводни функции, за които можете да прочетете в нашия преглед за Mavenlink.

Кръг: Характеристики Точка за Wrike

2

Цена

Следваща проверка на разходите. За теб ще има значение по очевидни причини. Искате да похарчите възможно най-малко, за да получите необходимите функции. Но това не означава, че най-евтиният вариант е най-добрият. Прочетете нашата най-лоша безплатна статия за VPN за примери за това.

Ако искате да добиете представа какви инструменти за управление на проекти могат да ви спестят, погледнете нашия преглед на ProWorkflow, за да видите инструмент с калкулатор за възвръщаемост на инвестициите, който ви помага да го разберете.

monday.com

Цените на monday.com са за групи от пет потребители наведнъж. Това е много полезно, ако сте петима от вас, но не е толкова добре, ако има по-малко от това. Това обаче не е скъпо и не можем да видим много големи организации да бъдат отложени от цената.

За съжаление му липсва безплатен слой, но има 14-дневен пробен период без карти, така че да видите дали е за вас. Нейната времева линия и календар стават достъпни в стандартния й план, като диаграмите, формулите и проследяването на времето се разгръщат на ниво Pro. За да научите за друга платформа, която прави проследяването на времето добре, но не е толкова добра в управлението на задачите, вижте нашия преглед на FunctionFox.

Много от функциите за сигурност на monday.com изискват абонамент за предприятие, но дори основният план включва двуфакторно удостоверяване.

Той също така предлага отстъпки на преподаватели, нестопански организации и неправителствени организации, така че се свържете с него за подробности, ако попадате под някой от тези банери. Прочетете и нашия преглед на Basecamp, тъй като е безплатен за преподаватели и евтин за големи екипи.

Wrike

Подобно на monday.com, Wrike разгръща много от основните си функции от план до план, така че ще трябва да разгледате внимателно какво е налично, когато избирате ниво. Можете да използвате безплатната му пробна версия, за да тествате по-модерните функции.

Той има безплатен подреждане, което е добре за малки отбори. Платеният план за входно ниво е 9,80 долара на потребител на месец, като цените се увеличават стабилно след това. Предприятителският му план не е евтин, но получавате пълния набор от функции за сигурност, ако го изберете. Няколко варианта за интегриране с други платформи се отключват и в по-високите му планове.

Подзадачите и диаграмите на Гант изискват платен план и календари за отключване на бизнес ниво, така че безплатният план е доста ограничен. Това е добър начин да свикнете с платформата.

Кръгли две мисли

И двете услуги предлагат различни основни функции на своите по-високи планове, така че си струва да разгледате внимателно кои функции се нуждаете, когато решавате за кои да се регистрирате. Използването на безплатните опити за тестване на всичко е добра идея.

monday.com е по-евтин, но няма свободен план. Това каза, че нейният Pro-Nier не е много повече от най-евтиния платен ред на Wrike и въз основа на нашето проучване, планът на Wrike за Enterprise струва повече от два пъти в понеделник.com, въпреки че ценообразуването на Enterprise се договаря с Wrike.

Предоставяме този кръг на monday.com. Свободното ниво на Wrike е голям плюс, но понеделникът е два или три пъти по-евтин в топ плановете надвишава това. Това го прави едно след два близки кръга.

Кръг: Ценова точка за monday.com

3

Лесно използване

Лесното използване е следващото. Тази област е ключова, защото не искате да прекарвате времето си в изучаване на инструмента или обучение на нови потребители. Инструмент с добре проектиран интерфейс може да помогне на потребителите да работят, без да се сблъсквате с проблеми и да оставите вашия екип да отдели възможно най-много време, за да свърши нещата. Той също така увеличава купуването на потребители и прави хората по-склонни да се ангажират с платформа.

Това е най-силната зона на понеделник.com и най-слабата на Урик, така че макар да не казваме, че това е предрешено заключение, надяваме се, че никой не се наранява в този кръг. Урик изглежда нервен.

monday.com

monday.com улеснява регистрацията и започване на работа. Има бърз въпросник и възможност да изберете един от шаблоните си, за да започнете. Има много анимирани напътствия, които ви превеждат какво да правите.

понеделник-добре дошъл

monday.com има висококачествен дизайн, който го прави постоянно удоволствие от използването. Дизайнерите са помислили за всеки бутон и управление, използвайки фини визуални докосвания, за да предадат какво правят и какво може да очаква потребителят да се случи след всяко взаимодействие.

Това е видът инструмент, който кара всичко да се чувства естествено и това е само защото толкова много софтуер прави неща като това погрешно, че осъзнавате колко специален е той. Чудесен избор е, ако се притеснявате, че екипът ви няма да иска да мести работата си онлайн. Това не прави нищо, за да разсее хората.

понеделник борда

Той е смел и ясен и използва цвят добре, за да определи функцията и да раздели екрана. Има и няколко шаблона, със съвети кой да използвате. Има и много анимация и изскачащ текст, който ви обяснява всичко.

Поддръжката му, ако имате нужда от нея, е бърза и има много помощни материали, ако се забиете. Няма много инструменти, които го сравняват по лесна употреба, но за един, който се приближава, вижте нашия преглед на Асана и ръководството за начинаещи за Асана за помощ при започване на работа.

Wrike

Wrike започва добре, с лесен процес на регистрация, който ви позволява да изпращате имейли на членовете на вашия екип, за да се присъединят към вас в платформата.

wrike-шаблони

Подобно на monday.com, има няколко шаблона, които ще ви помогнат да започнете, и си струва да прегледате, за да получите обекта на платформата.

Управлението на зависимостта също е лесно да се работи. monday.com няма тази функция, но малко инструменти, които я правят толкова лесна за използване, както Wrike.

wrike зависимости

Интерфейсът на Wrike не е толкова добър, колкото този на monday.com. Представя много опции, но е необходимо време, за да разберем всичко. Навигацията понякога ви оставя объркани какво да направите по-нататък.

Wrike не е лошо, но monday.com е изключителен в тази област. От плюс, Wrike има отлична поддръжка и ако се забиете, ще направи всичко възможно да ви помогне да се върнете на път.

Кръгли три мисли

В нашето ревю бяхме впечатлени от използваемостта на monday.com и не сме променили мнението си. Това е един от най-приятните софтуерни продукти за използване и изминава допълнителната миля в правенето на приятна работа.

Wrike е солиден, професионален инструмент, но му липсва работата на краката, за да се отрази тук. Вероятно потребителите ще се сблъскат с проблеми в началото. Това отчасти е следствие от разширения му набор от функции и диапазон от изгледи, но все пак ще отнеме повече търпение от monday.com.

Този рунд е ясна победа за monday.com, а Wrike е на въжетата, като камбаната звъни точно в началото на времето. Все пак нещата трябва да са по-близо до финалния кръг.

Кръг: Точка за лесна употреба за monday.com

4

Сигурност & поверителност

Не можете да бъдете прекалено внимателни, що се отнася до онлайн сигурността. Пазенето от безопасност от киберпрестъпления е важно при работа онлайн, така че ще разгледаме какво прави всяка платформа, за да предотврати следващата информация от грешни ръце. Wrike обработи тази категория в нашите рецензии, но и двете платформи са силни, така че сравняването им ще бъде интересно.

monday.com

Със силно криптиране – TLS v1.2 за данни в транзит и AES 256-битов за съхранение – можете да сте сигурни, че работата ви е скрита от любопитни очи с monday.com.

Той е в съответствие с Общия регламент за защита на данните и ЕС-САЩ. Щит за поверителност. Също така има SOC и ISO сертификати. Статията ни за PRISM, Snowden и правителствен надзор навлиза в поверителност по-подробно.

Освен това получавате няколко опции за персонализиране на сигурността, като потребителите на Enterprise се обслужват особено добре. Има SAML, удостоверяване на приложения на Google, ограничени регистрации на домейни и настройки на паролата.

понеделник-администратор

Ако имате проблеми с управлението на паролите, вижте нашата най-добра статия за мениджър на пароли.

Предлага се двуфакторна автентификация, за която можете да прочетете в нашето, което е двуфакторно удостоверяване. Можете да поддържате раздели кой от вашия екип прави какво с неговите одиторски дневници, което също е полезно, ако трябва да съхранявате подробни записи за спазване на закона или подобни причини.

Като цяло има много неща за харесване с monday.com и няма истински проблеми.

Wrike

Подобно на monday.com, Wrike предлага двуфакторно удостоверяване чрез приложението Google Удостоверител. Той съвпада с това, което monday.com предлага и при криптиране, с TLS v1.2 и 256-битов AES. Прочетете повече за тези в нашето описание на криптирането.

Той също така се полага на monday.com в своите сертификати ISO и SOC и спазването на GDPR и EU-USS. Щит за поверителност.

За трети път, както при monday.com, получавате широк избор от опции за сигурност, като най-сочните са налични в неговите Enterprise планове. Можете да контролирате вашата политика за парола и политика за достъп до мрежата. Има и опции за персонализиране на настройките, свързани с файлове и покани.

Може би това означава, че одитът на monday.com дава предимство? Не, Урик прави и това.

Кръг четири мисли

monday.com и Wrike са толкова съвпадащи, че е трудно да се обяви победител. И двете приемат сериозно сигурността на уебсайта и направиха много, за да запазят вашите данни. Престъпниците ще трябва да работят усилено, за да получат достъп до вашите данни на която и да е от тях.

С двамата играчи, уморени във финалния рунд, изглежда, че нито един от тях не е нанесъл този последен, нокаут. И двете са отлични в тази област, така че ако сигурността е това, което е важно за вас, и двете трябва да бъдат повече от адекватни. Декларираме този кръг с равенство.

Кръг: Сигурност & Поверителност Няма ясен победител, точки за всички

5

Присъдата

Това беше интересно състезание, с два близки кръга, едно равенство и едно с ясен победител. Голямата победа на monday.com в кръга на “лекотата на използване” направи разликата, правейки шампиона, с два кръга до този на Wrike.

Шапки към monday.com, но не намалете Wrike. Има много отлични функции и не е твърде скъпо, като се има предвид колко може да направи за вас. Тук обаче заема второ място.

Победител – monday.com

Разделянето на тази двойка титани беше трудно и всеки един от тях е чудесен избор за управление на вашите проекти в облака. И двамата имат силни набори от функции, съчетани с отлична сигурност. Нито едното не е твърде скъпо. Липсата на достъпност на Wrike е единственият реален недостатък на който и да е от тях.

Въпреки че са двама от нашите любими, има много алтернативи, много от които предлагат нещо различно. 

Ако сте използвали някоя от платформата и имате какво да споделите, моля, направете това в коментарите. Благодаря за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me