@Max SyncUp преглед

@Max SyncUp е безплатно персонално архивно решение за потребителите на Windows. Той е ограничителен, като позволява само за един профил на потребител без никакви разходи. Въпреки това, той позволява пълното архивиране, възстановяване и синхронизиране на документи от твърд диск, което е по-гъвкава, отколкото повечето потребители се нуждаят.


Възстановяване на данни

Едно от най-големите неща, което изглежда засяга потребителите, е случайното изтриване на ценни файлове или заплахата от срив в системата. Ето защо толкова много хора са се възползвали от използването на облачни бази на архиви. @Max SyncUp позволява на тези потребители лесно да прехвърлят тази информация към онлайн, SFTP или WebDAV сървър. Той също така поддържа качване на данни в Google Диск за тези с профил.

@Max SyncUp
© @Max SyncUp

@Max SyncUP не използва компресия за прехвърляне на информация. Въпреки това ZIP и криптирането се поддържат за тези, които искат да го използват. Освен това клиентите могат сами да решат колко редакции и колко дълго да съхраняват тези файлове.

Когато дойде време за възстановяване на споменатите данни, това наистина е толкова просто, колкото натискането на бутон. Опцията „Възстановяване сега“ на главния екран позволява на потребителите да избират кои файлове ще бъдат изтеглени и да ги възстановят бързо. В случай, че файл има същото име като този, който в момента се намира на твърдия диск, @Max SyncUp ще поиска преди да презапише документа.

Всичко за Windows

Едно от най-големите ограничения, които някои потребители ще намерят е, че е съвместимо само с компютри с Windows. Системите Mac, Linux, Ubuntu и Android няма да могат да се възползват от тази система.

Като се има предвид, той е съвместим с много по-стари версии на Windows, включително:

  1. Windows XP (32-битов и 64-битов)
  2. Windows Vista (32-битова и 64-битова)
  3. Windows 7 (32-битова и 64-битова версия)
  4. Windows 8 (32-битова и 64-битова версия)
  5.  Windows Server 2003 (32-битов и 64-битов)
  6.  Windows Server 2008 (32-битов и 64-битов)
  7. Windows Server 2008 R2
  8. Windows Home Server 2011
  9. Windows Small Business Server
  10. Windows Server 2012

Това е плюс за потребителите на Windows, тъй като много облачни системи не поддържат XP или Vista, въпреки броя на потребителите, които все още работят с тези платформи.

Полезни функции

За разлика от протоколите за резервно копие на директни облаци, @Max SyncUp позволява на потребителите да синхронизират между два компютъра, без да преминават през трети страни. Потребителите трябва да имат изтеглен софтуер и на двата компютъра, преди да започнат. След като веднъж на място, изборът на операция за архивиране е двупосочно копиране, копиране на източник до местоназначение, копиране на дестинация към източник, преместване на източник към местоназначение или преместване на дестинация в източник.

Услугата предлага изскачащ прозорец на тава, който ще позволи лесно наблюдение на състоянието и резултатите на синхронизацията. Тази функция също така позволява на потребителите да стартират профил и да възстановят файлове. Освен това има журнали, които показват резултатите от прехвърлянето.

@Max SyncUp
© @Max SyncUp

Въпреки че @Max SyncUp не е съвместим с Mac OS, той дава възможност на потребителите да създават „твърди връзки, базирани на архивиране в стила на Apple Time Machine“. Това означава, че потребителите могат да комбинират пълни архиви с инкрементални архиви, ако решат. Потребителите могат също да копират данни по график, ако желаят. Опциите също позволяват на клиентите да завършват качвания само когато информацията се е променила и са посочили типове файлове, които да включват или изключват от прехвърляне.

Потребителите, които се нуждаят от помощ, могат лесно да намерят отговорите в документацията на компанията. Тази обширна библиотека ви позволява да намерите отговори по почти всяка тема. Те обясняват как да настроите резервни протоколи, така че информацията да се прехвърля директно в Google Drive или WebDAV акаунт. Те имат стъпка по стъпка процедура как да настроят синхронизацията на стила на Apple Time Machine за тези, които се интересуват.

Ръководствата включват също информация за това как да навигирате в главния прозорец, да възстановите файловете и да прегледате данните от източника.

Съвместимост с Google Drive

Вероятно една от най-полезните функции на @Max SyncUp трябва да е съвместимостта на Google Drive. По този начин вашите файлове не са просто преместени от твърдия диск на друг компютър, а вместо това се прехвърлят безпроблемно в облака.

При прехвърлянето на тези документи се използва пълна интернет връзка, но тя се осъществява бързо. Потребителите могат също така да възстановят всеки файл, открит в профила им в Google Drive, независимо как е качен.

@Max SyncUp
© @Max SyncUp

По време на настройването на потребителския профил потребителите просто трябва да изберат „Google Drive“ и да въведат своите данни за вход. След като тази стъпка приключи, съветникът трябва да бъде завършен точно както при всички други процедури за архивиране. Прехвърлянията ще се извършват, както посочите, че трябва, докато не смените протоколите.

Потребителите трябва да разберат, че инкрементните резервни копия копират само това, което е променено в рамките на файл, а не качват допълнителна версия. Можете да направите допълнителни копия и да ги преименувате, за да посочите ревизионния номер, но тази стъпка трябва да се извърши ръчно.

Твърдите връзки (както го наричат) ще ви предоставят преки пътища и са създадени документи за непроменени файлове.

Обобщаване @Max SyncUp

@Max SyncUp е полезен инструмент за тези, които искат лесен начин да защитят информацията от възможно изтриване. Има някои приятни функции, като например възможността за безпроблемно прехвърляне на файлове между компютри или архивиране директно на Google Drive, което може да спести много караница.

@Max SyncUp
© @Max SyncUp

Тази система обаче не е без вина. Безплатните акаунти ви позволяват да настроите само един профил, което означава, че можете да изберете да изпратите информацията си на твърд диск или да отидете на Google Drive, но не и определени файлове към един и други документи към другия. Можете да надстроите до платена сметка за $ 24.95, което ще ви позволи да настроите няколко профила. 

Освен това той е ограничен до това, които потребителите могат да използват услугата, тъй като в момента тя е ограничена само за операционната система Windows.

заключение

Долната линия: за безплатна услуга е отлична. Лесна е за използване и прехвърля информация бързо благодарение само на качване на промени, а не на целия файл. Възможността за възстановяване с обикновено щракване на бутона на мишката е плюс.

Потребителите могат също да използват функцията за възстановяване от Google Drive, без да се налага да отварят акаунта си в уеб браузър. Можете да изтеглите софтуера директно от уебсайта им.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me