Крайното ръководство за това как да закупите биткойн

Вероятно сте се ентусиазирани от всички добри новини около биткойните напоследък, като метеоритът му (и от време на време шокиращо падане) ви мечтае за всички готини неща, които една интелигентна инвестиция може да купи в точното време. Въпреки че тук нямаме гурута за инвестиции в Cloudwards.net, винаги сме повече от щастливи да покажем на хората различните възможности за това как да купят биткойни.


Има повече от един начин за закупуване на цифрова валута – разбира се, има много повече от просто биткойн, но всички те имат едно общо нещо: никога не знаете какво точно купувате. Криптовалутите не са подкрепени от никого, което означава, че дъното може да изпадне от която и да е от тях по всяко време, оставяйки ви някакъв безполезен код на твърдия ви диск.

Това каза, както и при всяка инвестиция, съществува сценарий за риск срещу възнаграждение и може би сме просто предпазливи с нашите опции за акции, подробно записани в най-добрия ни счетоводен софтуер. В момента има много хора, които правят цяло състояние да купуват и продават биткойни и се надяваме нашите читатели да се присъединят към тези редици. Да започваме.

Приготвям се

Освен компютър и интернет връзка, не е нужно много да купувате биткойни. Въпреки това, с увеличаването на стойността на биткойните толкова високо, колкото е възможно, може би е умно да използвате един от най-добрите ни VPN доставчици и да покриете малко следите си, докато излезете в големия лош свят. Да си богат е добре, да си богат и безименен е още по-добре.

Като бонус, той също ще ви предпази от всички държавни агенции, които търсят: все повече и повече страни следят остро криптовалутата и винаги е по-добре да бъдете безопасни, отколкото съжалявате, дори ако не живеете в държава, в която цензурират Интернетът. Прочетете нашия онлайн наръчник за поверителност за повече информация.

Стъпка 1: Вземете биткойн портфейл

Подобно на месното пространство, ако искате да задържите парите си, имате нужда от място, където да го сложите. Подобно на това, че можете да държите парите си с пари в джоба на дънките си, можете също да зарежете своя биткойн ключ на твърдия си диск и да се надявате на най-доброто, но така Elon Musk загуби.

Много по-добре е да се сдобиете с биткойн портфейл: това са части от софтуер или хардуер, които ще ви позволят безопасно да съхранявате ключа към вашите криптовалути, без никакъв шанс за подправяне. Нека бъдем наясно обаче: самите портфейли не съдържат никакви биткойни, а само личната ви парола за достъп до тях.

Самите биткойни се съхраняват в блокчейна, ключът ви просто ви дава достъп до тази криптирана книга. Има няколко вида портфейл, нека разгледаме двата най-често срещани: софтуерни портфейли и хардуерни портфейли. Ще дадем и някои препоръки на тези, които сме се радвали да използваме.

Софтуерни портфейли

Софтуерните портфейли съхраняват ключа в приложение, което означава, че обикновено са архивирани. Това е чудесно за хора, които са нервни от загубата на ключа. Друго объркване е, че винаги имате своя ключ при себе си, ако искате, като просто държите портфейла на вашия смартфон. Двете най-използвани, особено от начинаещи, са Electrum и Exodus.

От двете, Electrum е може би най-добрият, ако се занимавате само с биткойни: той се интегрира добре с каквато и система да се люлеете, играе добре с много хардуерни портфейли и е лесен за използване, за да се зарежда. Внимавайте обаче, че интерфейсът изглежда – и дръжки – като нещо от 90-те, така че не е за всички.

Изходът от друга страна изглежда лъскав и много 21 век. На всичкото отгоре, той обработва и много други криптовалути освен биткойн, което го прави идеален за хора, които искат да разнообразят. Тези два плюса се компенсират от факта, че той не е толкова лесен за използване като Electrum, което го прави по-малко от перфектен за начинаещи.

И двата портфейла са безплатни за изтегляне и използване, което означава, че можете да се забърквате с тях към съдържанието на сърцето си, преди да се примирите с единия или другия.

Хардуерни портфейли

Същото не може да се каже за хардуерните портфейли, тъй като струват пари Най-евтиният ще ви върне само няколко долара, докато по-напредналите могат да струват пакет. Това обаче е инвестиция повече от всичко друго, тъй като хардуерните портфейли обикновено се считат за по-сигурни от софтуерните.

Двамата най-вероятно са Ledger и TREZOR (не са свързани с Tresorit, въпреки че и двете имат немската дума за „treult“ в името). И двете работят повече или по-малко едно и също: за достъп до скривалището си в биткойни ще трябва да закачите портфейла си към компютъра. След това устройството прави защитен мост (някакъв вид като VPN тунел), което ви позволява да вземете вашите цифрови валути.

Маршрутът, който изминавате, софтуера или хардуера, зависи изцяло от вас, въпреки че можете да се простите за преминаването на софтуерния маршрут, ако просто искате да видите за какво се занимава цялата тази криптовалута, преди да вземете някакво решение. И в двата случая ключът ви е защитен с избрана от вас парола, така че първо прочетете нашето ръководство за създаване на силна парола.

Стъпка 2: Намиране на биткойн търговец 

Сега, когато сте готови, е време да отидете до дигиталния пазар, цифров портфейл в ръка, за да си купите цифров мула. Търсенето с Google ще доведе до твърде много посещения, за да може всеки сам да измисли, така че сме съставили кратък списък на търговците, които ни харесват най-много.

Разбира се, има и други, но винаги се уверете, че сте направили нужното си старание, преди да предадете пари; има много много сенчести тоалети, които се опитват да превърнат долара в биткойн манията, така че не се превръщайте в жертва на измамници или други киберпрестъпници.

Вероятно най-популярната и определено една от най-приятелските за начинаещи е Coinbase. Не само, че се занимава с почти всяка криптовалута под слънцето, но идва със собствен портфейл (спестява получаване на отделно приложение) и приема широк набор от възможности за плащане.

Друг чудесен вариант е Kraken, тъй като позволява да се купуват и продават дори по-различни видове цифрова валута от Coinbase, но има по-малко възможности за плащане и освен това е малко по-трудна за използване. Това каза, че начинаещите трябва да са добре, те просто трябва да инвестират малко повече време, за да започнат.

Ако нито едно от горните не ти отчита, винаги можеш да разгледаш списъка с борси, които bitcoin.com е събрал, въпреки че смятаме, че трябва отново да подчертаем, че трябва да направиш домашната си работа, преди да се ангажираш с нещо.

Друг страничен знак е, че не можете винаги да имате достъп до горните два сайта от всяка страна; Coinbase например е блокирана в много части на Азия. На всичкото отгоре много страни, Южна Корея като най-новият пример, започват да забраняват биткойни, което означава, че може да искате да разгледате нашите VPN прегледи, преди да започнете с криптовалута.

Стъпка 3: Купуване на биткойн


© Ловин Малта

Като имаме всичко гореизброено, купуването (и продажбата) на криптовалута всъщност е наистина лесно, по-лесно, отколкото правенето на акции или облигации и всичко останало. Тъй като това много кратко ръководство за Coinbase показва, всъщност става въпрос само за регистрация, свързване на банковата ви сметка и излизане (макар че трябва да се спомене, че Coinbase предполага, че използвате портфейла си).

Имайте предвид, че свързването е там, където нещата все още могат да се объркат: очевидно доста банки не са любители на биткойн търговците и ще вдигнат шум, когато свържете или дори откажете транзакции с кредитни карти. Единственото решение изглежда е телефонен разговор и много cajoling. Този проблем възниква най-вече при по-малките търговци, така че трябва да сте добре с нашите две снимки.

Друг вариант е да използвате така наречените биткойн банкомати. Това може би е най-добрата сделка, ако сте особено съобразени с поверителността, тъй като ви позволяват да плащате пари в брой за биткойни, без да оставяте никакви следи от кредитни карти, които трети страни биха могли да използват за да ви намерят. Въпреки това, тъй като това означава да хвърляте големи суми пари, можете да инвестирате в уроци по самозащита или нещо първо.

заключение

И ето, сега сте собственик на някои биткойни (или по-вероятно на фракции от един). Въпреки че харченето на биткойни не винаги е лесно, вие получавате напълно личен начин за извършване на транзакции. Или, разбира се, можете просто да седнете на валутата и да се надявате на най-доброто. Биткойн върви навсякъде, може би сте следващият цифров милионер. Просто се уверете, че също знаете как да архивирате биткойни, или ще ги загубите също толкова бързо.

Така или иначе се надяваме да ви е било приятно да прочетете нашето ръководство за това как да купите биткойни. Ако имате какво да добавите, ще се радваме да чуем от вас в коментарите по-долу. Благодаря ви за четенето и късметът навън.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me