Как да възстановим Exchange Outlook Mailbox Exchange

Microsoft Exchange Server прави възможно внедряването на бизнес имейл мрежи, но като всяка система, която работи с огромно количество цифрови данни, се случват повреждания на файлове.


Независимо дали това се дължи на потребителска грешка, грешка в приложението или кибератака, подобни събития могат да забавят производителността и да струват на бизнеса пари.

Въпреки че има други подходи, които можете да предприемете, за да поправите повредени .edb файлове, по-бързият и по-надежден подход е да използвате софтуер за възстановяване на пощенски кутии, предназначен за Exchange. Един такъв инструмент е Stellar Mailbox Exchange Recovery, разработен от същата компания, която произвежда най-добрият софтуер за възстановяване на данни като цяло..

По време на прегледа как да прегледаме, ще ви запознаем с решението за поправка на пощенска кутия на Stellar, като прегледаме както неговите функции, така и опциите за лиценз, преди да преминем през стъпките, свързани с отстраняването на повредени файлове .edb. Ако това е таблица за лично съхранение на Outlook, която се опитвате да поправите, имаме и ръководство за това.

Кой се нуждае от софтуер за възстановяване на обмен на пощенски кутии?

Повредените файлове на базата данни на Exchange (.edb) могат да изключат бизнес от данните на пощенската му кутия за часове и доста често, без подходящия инструмент, за неопределено време. Има много причини, които също могат да доведат до такива корупции. Те включват вирусни атаки, неправилно изключване, липсващи обекти на база данни и потребителски грешки.

Докато вашият IT отдел може да опита ръчни ремонти или възстановяване на резервни копия с помощта на командата Eseutil, това може да отнеме значително време, изисква доста малко пространство и може да доведе до трайно изтрити данни.

Добрият инструмент за ремонт на .edb значително намалява както вероятността от повреда, така и времето, необходимо за завършване на работата. Един наистина добър инструмент, като този, който ще ви покажем, също така намалява техническите изисквания, изисквани от вашия ИТ екип. Възстановяването на Stellar Mailbox Exchange е в състояние да се справи с всички често срещани причини за .edb файловете, които са се объркали, включително невъзможност за монтиране, грешки на струята и мръсни изключения (сървърни версии на „лични“ проблеми).

Инструментът на Stellar може да работи с големи и дори множество .edb файлове наведнъж. Той може също така да извършва селективно възстановяване на пощенски кутии, възстановявайки елементи като имейли, календари, контакти и прикачени файлове, а не целия файл.

След като сканирате, можете да експортирате поправените файлове в пощенска кутия на Live Exchange и Office 365. Коригиран файл.edb може да бъде запазен като .pst файл или .msg, .eml, .rtf. .html или .pdf.

Ще ви дадем пълен урок за действителното използване на инструмента. Въпреки това, преди да натрупаме подробности, има смисъл да говорим цената.

Лицензиране на софтуер за възстановяване на Stellar Mailbox Exchange за възстановяване

Съществуват два типа лицензи за възстановяване на Stellar Mailbox Exchange Recovery: корпоративен лиценз за $ 399 и лиценз за техник за $ 599.

CorporateTechnicianToolkit
Цена:$ 399$ 599$ 999
Компютри:Един компютърМножество компютриМножество компютри
Срок на лиценза:Една годинаЖивотЖивот

Макар и по-скъп, техникът вариант осигурява по-голяма стойност като цяло благодарение на факта, че е добър за живота и може да бъде инсталиран на множество компютри, а не една година и един компютър.

И двата лиценза работят с множество версии на MS Exchange (2016, 016, 2013, 2010, 2007, 2003, 2000) и включват безплатна техническа поддръжка.

Ако искате още повече да създадете опциите за възстановяване и поправяне, има

Лицензът за инструментариите на Outlook също има някакъв друг полезен софтуер Stellar. Това включва екстрактор на пощенска кутия за повредени файлове за архивиране на Exchange, преобразувател .edb към .pst, конвертор .ost към pst и MS Exchange за възстановяване на парола.

999 щатски долара може да ви се струват огромна цена, но това е полезно за живота и ще спестите няколко стотин долара за закупуването на всеки софтуер поотделно. Имаме отделни ръководства за използването на конверторите, ако искате да видите повече:

  • Как да конвертирате EDB в PST файлове
  • Как да конвертирате OST в PST файлове

Вие сами проверявате софтуера за възстановяване на Exchange, като изтеглите безплатна версия. Ще можете само да завършите сканирането и да прегледате резултатите, без да можете да извършите действителния ремонт.

Как да възстановим обменните пощенски кутии със Stellar

След като сте решили лиценз, Stellar ще ви изпрати имейл за връзка за изтегляне и регистрационен ключ, за да завършите пълната инсталация. Това не трябва да отнема повече от минута или две, след което ще сте готови да започнете да поправяте пощенските кутии.

Следващата стъпка е да стартирате програмата и да изберете .edb файл за ремонт.

Ако знаете точно къде е файла, можете сами да изберете местоположението. Ако не, има функция „намери“, която ще сканира устройството ви и ще го намери за вас.

След като получите файла си, щракнете върху „стартиране“.

Ще имате възможност да извършите „бързо сканиране“ или „широко сканиране. Предполага се, че опцията за бързо сканиране ще може да коригира повечето проблеми с корупцията на .edb, така че в интерес на времето може да искате да опитате първо.

След като сканирането приключи, софтуерът ще ви попита дали искате да добавите допълнителен .edb файл към резултатите.

Независимо дали го правите или не, работата с завършените данни за сканиране е лесна благодарение на дизайн, имитиращ пощенска кутия на Outlook.

Най-левият прозорец на инструмента представя дърво, в което ще намерите потребителски пощенски кутии. Разширете пощенска кутия и ще имате достъп до пощенската кутия, изпратените елементи, календара, контактите, дневника, задачите – по принцип, всичко, което намерите в типичната пощенска кутия на Outlook.

Двата прозореца вдясно ви позволяват да пробивате в обектите в дървото. Например, кликнете върху „Вх. Поща“ и ще видите всички имейли, съдържащи се във него, във втората колона. Кликнете върху имейл и най-десният панел ще покаже съдържанието му.

За да намерите по-бързо имейли и други елементи в пощенската кутия, Stellar е предоставил удобна функция за търсене, до която можете да получите достъп, като щракнете върху иконата на бинокъл в горната част на клиента.

Можете да търсите въз основа на различни критерии като имейл адреса на подателя и получателя, тема на имейла, прикачени файлове и, разбира се, самия имейл текст.

След като сте готови да завършите ремонта, можете да генерирате преобразуван файл, като кликнете върху бутона „запазване“. Ще можете да конвертирате в .pst файл или друг формат, на който инструментът е способен (.msg, .eml, .html, .rtf и .pdf).

Освен това можете да запишете отделни имейли или други обекти на пощенска кутия в собствен файл, като щракнете с десния бутон върху този обект и изберете формата на файла, който искате да използвате.

Ако все още не сте готови да конвертирате данни, просто кликнете върху „запазване на сканирането“. Възстановяването на Stellar Exchange ще запази резултатите от сканирането като .dat файл, с който можете да заредите и да работите по-късно.

Заключителни мисли

Това е всичко, което има за коригиране на повредени файлове на пощенската кутия на Exchange. Както казахме, това е много по-лесно от работата с Eseutil и, освен това, по-лесен за използване от повечето подобни инструменти.

Ако прочетете нашия преглед Stellar Phoenix Data Recovery, ще видите, че това важи и за водещия софтуер за възстановяване на компанията, който може да се използва за поправяне на повредени или изтрити файлове на твърдия ви диск. Това е комбинацията от лекота, заедно с надеждността и функциите, които ни накараха да станем фенове на първо място, и защо смятаме, че продуктите Stellar са добър избор, с който да оборудвате вашия ИТ офис, като започнете от Outlook Toolkit.

Кажете ни какво мислите за Stellar Mailbox Recovery Recovery в коментарите по-долу. Ако търсите онлайн хранилище, за да запазите ремонтирания си .edb безопасен или бързо да го споделите с други, не забравяйте да разгледате най-доброто онлайн резервно копие за бизнес ръководство. Благодаря за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me