Как да ускорите и оптимизирате облачното архивиране

.


Според проучване от 2013 г., проведено от Harris Interactive, само 30% от потребителите на компютри твърдят, че никога не са архивирали данните си.

Ето няколко значителни числа, обясняващи защо е важно да ускорите и оптимизирате облачното архивиране.

Останалите 70%, предимно водени от страха от критична загуба на данни, се опитват поне веднъж в живота си да архивират данни.

Разбира се, броят им се е подобрил оттогава, тъй като хората и предприятията все повече осъзнават, че бедствията с данни могат потенциално да съсипят живота им.

Доклад, публикуван от групата Aberdeen, предполага, че 70% от компаниите, които претърпяват бедствие, изчезват от работа в рамките на една година.

Освен това, само 6% успяват да се възстановят и оцелеят в дългия път.

И този брой според Quorum обхваща само природни бедствия, които съставляват 5% от общите бедствия, които засягат предприятията.

Останалите повреди произтичат от:

Сбой на хардуера – 55%

Човешка грешка – 18%

Срив на софтуера – 22%

Имайки това предвид, значителен брой предприятия се обърнаха към облака като вторично решение за архивиране на данни.

Въпреки че облакът има много предимства, включително:

Отдалечен достъп

Достъпност

Повишено удобство

Сътрудничество

Знаем, че не всичко е розово, особено що се отнася до скоростта.

По-бързо е да копирате няколко файла на и от резервен диск, отколкото в облака, дори когато имате стабилна интернет връзка.

Въпреки че скоростта и оптимизацията в голяма степен зависят от конкретен доставчик на облачни услуги, отделните потребители също играят роля за определяне на общите им скорости на изтегляне и качване..

Тъй като първите прогресивно продължават да развиват облачното пространство, за да повишат ефективността, оптималната производителност е постижима само с допълнителни усилия от втората.

И така, какво можете да направите, за да ускорите и оптимизирате софтуера за архивиране в облак?

Какво ще трябва да ускорите и оптимизирате облачните архиви

Стабилна интернет връзка

Добър облачен доставчик на услуги за архивиране

Устройство с възможност за облак като компютър или смартфон

Софтуер за почистване на компютър

инструкции

Стъпка 1: Почистете устройството си

Не е тайна, че излишните файлове влияят значително на цялостната производителност на компютър – особено в Windows.

Изтриването на ненужни файлове възстановява критичното дисково пространство, като същевременно помага на устройството да стартира и управлява приложенията си, по-бързо и гладко.

Въпреки че много потребители знаят за важността на почистването на нежелани файлове, само няколко са наясно, че те също влияят върху ефективността на облачното архивиране.

Почистването на вашия компютър от нежелани файлове повишава не само производителността на софтуера, но и общата работа с облачните приложения, включително качвания и изтегляния.

Плюс това елиминира излишните данни, които иначе щяха да бъдат качени в облака.

Сега, разбира се, всеки може да превърта на своя компютър или телефон, идентифицирайки и впоследствие изтривайки нежелани файлове.

Въпреки това те се отстраняват по-трудно, когато разберете, че излишните временни системни файлове са сред тях.

И така, как да се отървете от скритите файлове с боклуци? Обикновено използвам CCleaner, защото е безплатен и ефективен.

На моя iPhone разчитам на PhoneClean.

За да почистите компютъра си, стартирайте приложението и кликнете върху „анализ“, за да проверите броя на излишните системни файлове, попълващи компютъра.

Щракнете върху „Run Cleaner“, за да се отървете от всички ненужни файлове, а вашият компютър вече трябва да е без ненужни системни файлове.

Стъпка 2: Първо дайте приоритет на важните файлове

Независимо от избрания от вас доставчик на облачно архивно копие, общата производителност на системата зависи от броя и размера на файловете, които актуализирате.

Обикновено веднага след регистрация и инсталиране услугата за архивиране ще започне да архивира всички данни на компютър.

И този първоначален процес може да отнеме дни, седмици или месеци; в зависимост от размера на вътрешния ви твърд диск и скоростта на интернет връзка.

Като CrashPlan потребител, аз го конфигурирах първо да архивирам локалния си диск D, преди да избера други директории (след като първоначалното архивиране е завършено).

Чрез систематично приоритизиране на файлове успях първо да архивирам най-критичните си данни, преди да кача изпълними файлове и неузнаваеми типове файлове – които бих могъл да си позволя да загубя.

Стъпка 3: Деактивирайте настройките за сън по подразбиране

Функцията за заспиване на компютъра е много ефективна за намаляване на потреблението на енергия и ограничаване на натоварването на процесора, когато той работи в режим на празен ход.

За съжаление, тъй като убива голяма част от текущите процеси, архивирането на данни не може да продължи, когато компютърът е в покой.

Така че, за да ускорите нещата, препоръчително е да деактивирате настройките за сън по подразбиране за продължителността на голямо архивиране на файлове.

Това позволява на вашия резервен клиент да работи непрекъснато и да завърши работата си гладко и ефективно.

Ако сте а Carbonite Потребител, изберете плана за архивиране на карбонит, който е автоматична опция, която идва по време на инсталационния процес.

Отворете „Промяна на настройките на плана“, за да конфигурирате спалния график на компютъра.

В опцията „Поставете компютъра да спи“, превъртете и изберете „Никога“ за инстанции на батерията и на Plug-In.

За потребители, които не използват Carbonite, просто променете настройките на текущия план за захранване на вашия компютър.

Стъпка 4: Управление на системните ресурси

Някои системни ресурси, запазени за клиент за архивиране в облак, изминават дълъг път в определянето на цялостната ефективност на процеса на архивиране.

Обикновено колкото повече резервирате, толкова по-добре ще се представя.

Разпределението на ресурсите обаче трябва да бъде адекватно балансирано, за да обслужва всички компютърни процеси, работещи в определен момент.

Ето защо е препоръчително стратегически да разпределите максимална мощност на процесора към облачен клиент, само когато не използвате компютъра.

За да направите това в CrashPlan, щракнете върху раздела „Настройки“, след това „Общи“.

Увеличете размера на мощността на процесора, който вашият клиент може да използва, особено ако сте далеч.

Идеалното количество процесорна мощност за обработка на големи данни за архивиране и възстановяване – трябва да бъде около 90-95%.

Ако това отрицателно пречи на цялостното представяне, винаги можете да се върнете към настройките и да го намалите малко.

Кликнете върху „Запазване“, за да заключите конфигурацията.

Стъпка 5: Конфигуриране на честотата

Повечето клиенти от архивиране в облак приемат, че работата ви е толкова ценна, те дават приоритет на архивирането на най-скоро променените файлове възможно най-скоро..

Например в CrashPlan, процентът по подразбиране архивира нови данни след всеки четвърт час.

С този период Ви обещават навременна защита на данните и възможност за лесно връщане към предишни версии на файловете при всяка промяна, която направите.

Но ето ви уловката – честите актуализации се изразяват в по-високо използване на системния процесор.

По-малкото допустими часове между актуализациите се равнява на повече натоварване на вашия компютър.

За да ограничите това натоварване, трябва да удължите времето за резервно копие по подразбиране.

За да направите това на CrashPlan, например:

Удължете Нова версия интервал до по-дълъг период, като 8 или повече часа.

Стъпка 6: Конфигуриране на мрежа

Интернет връзката, както може би вече знаете, е основният фактор, който трябва да вземете предвид, когато става въпрос за бързина и ефективност в облака.

Обикновено се смята, че бързият интернет ви печели пропорционално по-бързата работа в облак.

Въпреки че това е вярно до някакво ниво, производителността ще остане постоянна, ако скоростта на вашия интернет надвиши ограничената честотна лента на облачната услуга.

Най-добрите доставчици на резервни копия в облак стратегически разширяват своите центрове за данни, за да увеличат капацитета на честотната лента и впоследствие осигуряват добри скорости за качване и изтегляне.

Докато преглеждате инфраструктурната стратегия на вашия доставчик на услуги, важно е да се отбележи, че можете да увеличите максимално скоростта на пренос на облаци, за да оптимизирате скоростта и общата ефективност.

Не забравяйте, че докато LAN е за прехвърляне на данни чрез локална мрежа, WAN прехвърля данни чрез интернет.

Можете да редактирате и двете и да конфигурирате оптимални скорости в зависимост от вашата интернет връзка и работата на компютъра.

В обобщение…

Досега предполагам, че вече сте забелязали, че очертах само общи настройки, които се отнасят за повечето облачни услуги за архивиране. Ако имате нужда от ръководство за оптимизация, специално за вашата услуга, препоръчително е да потърсите допълнителни настройки, които можете да настроите, тъй като те се различават от една услуга до друга..

Можете също да посетите страниците с помощ, често задавани въпроси и база от знания на вашия доставчик, за да научите повече. Така че, продължете напред и ни уведомете в секцията за коментари по-долу за това как харесвате да ускорите архивирането в облак.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map