Как да свържете Microsoft Office 365 и Dropbox

Миналият ноември, Microsoft и Dropbox излязоха с невероятни, но все пак някакви предсказуеми новини – те щяха да обединят усилията си и да работят заедно.


Това не означаваше, че комбинират OneDrive и Dropbox, но искат да комбинират Microsoft Office с Dropbox. Това наистина беше много смела стъпка за двете компании, но това доказва едно – Microsoft Office е много по-важен за компанията от облачната й платформа, OneDrive.

Честно не сме изненадани.

OneDrive е имал собствен дял от проблеми през годините, но Microsoft Office винаги е бил основният печеливш продукт на компанията. Откакто Microsoft излезе с Office, имаше много софтуер, който се опита да заеме позицията си, но никой от тях не успя.

Дори сега хората предпочитат простотата на Microsoft Office, без значение колко грешки има вътре. И Microsoft знае това.

Microsoft Push Office

Ако компанията трябва да измине допълнителна миля, за да получи повече клиенти, определено ще го направи. Въпреки че и двете компании ясно заявиха в своите прессъобщения, че тази функция е стартирана само за да помогне на потребителите, лесно можем да измислим няколко егоистични мотива, които биха имали вместо тях.

Софтуер Kubernetes
© Файзан Хасан

Двете компании непрекъснато се конкурират на пазара за синхронизиране на файлове и на пазара за съхранение в облак, но тук е разликата: За Dropbox облачното приложение е основният им хляб и масло, но за Microsoft това е просто опция, която проучват..

Microsoft обнови както Office Online, така и своите мобилни приложения на Office, включително Word, Excel и PowerPoint. Така че сега потребителите могат безпроблемно да се свързват към своите Dropbox акаунти от тези приложения. Dropbox направи подобно нещо с тяхното мобилно приложение, всеки път, когато щракнете върху файл на Microsoft Office в Dropbox, файлът ще бъде отворен директно в съответното му приложение за Microsoft Office.

Разбира се, за да работи това, ще са необходими и двете приложения на вашия телефон; само един няма да направи. Не можете да изпиете и вашата торта. Dropbox също обяви на ноември 2014 г., че ще създаде родно приложение за телефони с Windows, което направи през май тази година.

Освен обичайните Dropbox функции, това приложение ви позволява да споделяте папки с контакти на телефона и да изтегляте файлове директно на SD карта или вътрешната памет на устройството. Да, и двете компании звучат посветено, но по-скоро прилича на сценарий „надраскайте гърба ми и ще почеса вашия“.

Microsoft се опитва да пожертва OneDrive?

Тази сделка с Dropbox определено доказва, че Microsoft е по-загрижена за приходите, идващи от Office 365, а не за OneDrive. Всъщност за Office 365 тази сделка може да бъде потенциален двигател на приходите за системи извън Windows, където Dropbox очевидно е по-предпочитан.

облачни решения за съхранение за вашия бизнес
© OneDrive

Като цяло, Microsoft позволява на Dropbox да се вгради дълбоко в хранилището на Office, където преди това силно рекламираше OneDrive. Изглежда за Microsoft, по-важно е хората да използват Office, а не услугата му за съхранение в облак – OneDrive.

Какво прави Dropbox от тази сделка?

Сключвайки сделка с Microsoft, Dropbox оцелява и не е необходимо да измисля вътрешни инструменти за редактиране, които в крайна сметка биха изглеждали като ‘lite’ версия на Microsoft Office.

Нека бъдем честни, Dropbox е страхотно приложение в облак, но инструментите му за редактиране просто биха го усложнили и вероятно не са успели в края.

Тази интеграция ще се окаже много полезна за хора като мен, които обичат услугата на Dropbox, но все още не са готови да се отдалечат от Microsoft Office. Ако сте фен както на Microsoft Office, така и на Dropbox, това е пълна печеливша ситуация. 

Ето няколко начина да интегрирате своя Dropbox акаунт с Microsoft Office.

Използвайте Office Online Web App за редактиране на Dropbox файлове

От много време искам тази функция в Dropbox. Всъщност единствената причина, поради която някога съм използвал OneDrive, беше, че тя беше свързана с Office Online. И накрая, Dropbox е вградил и тази функция. Ето какво трябва да направите:

 • Кликнете върху някой от офис файловете на Microsoft във вашата папка Dropbox
 • Когато файлът се отвори в нов прозорец. Кликнете върху опцията „Отваряне“ в горния десен ъгъл

Отваряне на файлове с капки в уеб приложението на Office
© Cloudwards

 • Ще бъдете помолени да разрешите достъп до Microsoft Office

Отваряне на файлове с капки в уеб приложението на Office
© Cloudwards

 • И ето ви, работите върху Office Online и редактирайте документа си точно така, както ви харесва

Отваряне на файлове с капки в уеб приложението на Office
© Cloudwards

Свързване на Office Online с Dropbox

Свързвайки Microsoft Office Online към вашия Dropbox акаунт, можете директно да запазвате файлове в Dropbox, точно както сте запазили файлове в OneDrive.

 • Влезте в Office Online чрез вашите идентификационни данни на Microsoft / Outlook

Свържете Office онлайн към Dropbox
© Cloudwards

 • Отворете всеки от изброените типове документи – Word Online / Excel Online / PowerPoint Online
 • След като сте на страницата, в долния ляв край, ще можете да видите опция Dropbox, която е точно под OneDrive

Свържете офиса онлайн към падащата кутия
© Cloudwards

 • Въведете вашите Dropbox идентификационни данни и сте готови!
 • Запишете вашите файлове в папката Dropbox

Добавете Dropbox в Office 2013

Когато се опитате да запишете файлове от Office, ще можете да видите опциите на OneDrive и Sharepoint под „Добавяне на място“, но всъщност не можете да добавите Dropbox тук официално. Това очевидно може да е проблем, когато използвате Dropbox като основно място за съхранение. Всеки път, когато създавате файл на лаптоп, трябва изрично да качите файла в Dropbox.

Ето стъпките за добавяне на акаунт за Dropbox в Office 2013: 

 • Изтеглете този партиден файл. Ако използвате Google Chrome, той може да съобщи, че файлът е потенциално опасен, но всичко е изпробвано и тествано
 • Когато сте готови, щракнете двукратно върху файла, за да го отворите. Ще се отвори команден прозорец и ще ви помоли да въведете път. Това е мястото, където трябва да въведете пътя към вашата локална папка Dropbox

Свържете dropbox с офис 2013
© Cloudwards

 • Върнете се в Office 2013; тук разглеждам Word 2013. Отидете в раздела File -> Сметка-> Добавете услуга. Оттам изберете услугата, която искате да добавите. В този случай това е Dropbox

Свържете dropbox с офис 2013
© Cloudwards

Тези настройки са специфични за машината, което означава, че ако влезете в акаунта си в Microsoft на друга машина, ще трябва да стартирате отново пакетния файл.

заключение

За съжаление, скриптът, който работи с Office 2013, не работи с 2016 г. За да запазите файловете в Dropbox, ще трябва да запишете файлове директно в локалната си папка Dropbox. Доволни ли сте от сътрудничеството между Dropbox и Microsoft Office? Ще промени ли начина ти на работа? Уведомете ни в коментарите по-долу!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me