Как да синхронизирате запазените си компютърни игри между компютри с Dropbox

Коя е любимата ви жанрова игра ― действие като Call of Duty, спорт като FIFA 14 или пъзели като Brain Age? Е, без значение кои игри ви харесват най-много, разбрахте ли някога колко е чудесно да играете и запазвате игри на един компютър и след това да получавате достъп до тях от друг, вместо в зависимост само от един?


Очарователно е, нали??

Е, тогава ще се радвате да знаете, че Dropbox може да направи това лесно. Можете да запазвате игрови файлове от компютър в акаунт за съхранение в Dropbox и да споделяте запазените файлове с приятели по всяко време и навсякъде. Нека да разберем как

.

Процеса

Когато играта се изтегли, файловете обикновено се записват в локалната папка Мои документи. Трябва да копираме тези файлове за запис в Dropbox и след това да генерираме символна връзка, насочена към Dropbox оригиналната папка за запазване. По този начин, когато планирате да запазите играта, тя ще бъде пренасочена към синхронизираните запаметявания в Dropbox.

За да улесним тази работа, разделихме процеса на няколко стъпки за по-голяма яснота.

Стъпка 1: Архивиране на файловете

Първата работа е архивиране на спестяванията, които възнамерявате да синхронизирате.

Тези файлове могат да представляват значително време за игри, така че архивирането е изключително важно и това трябва да бъде първата стъпка.

Стъпка 2: Инсталирайте Dropbox клиента

Инсталирането на Dropbox Client трябва да бъде следващата стъпка, тъй като това ще опрости процеса на синхронизация.

Dropbox vs Box
Dropbox Desktop Client

Въпреки това, уверете се, че има достатъчно свободно място, преди да го стартирате, за да не се пропиляват усилията.

Стъпка 3: Намерете запаметените файлове на играта

Разберете къде се съхраняват игровите файлове на локалната машина. В идеалния случай тя трябва да бъде намерена в папката „Моите документи“ или в папката „Мои игри“ в нея, но местоположението варира в зависимост от играта.

Ако все още не можете да го разберете, опитайте да щракнете с десния бутон върху иконата за пряк път на играта и изберете Отваряне на местоположението на файла от изскачащите опции.

Стъпка 4: Прехвърлете запазените папки в Dropbox

Това е доста лесно. Да речем, че запаметените игри се намират в папката Мои игри и искате да ги преместите. Сега всичко, което трябва да направите, е просто да създадете папка в своя Dropbox и да копирате файловете в нея и това е всичко; файловете от компютър към Dropbox ще се прехвърлят безпроблемно.

Друг изход е добавката за синхронизиране на папки Dropbox.

Това ще помогне да преместите всяка папка към вашия Dropbox акаунт и ще се генерира символична връзка, която да сочи към новия адрес. Всичко, което трябва да направите, е да го инсталирате и след това просто щракнете с десния бутон на мишката върху папката, която възнамерявате да прехвърлите на вашата локална машина, изберете опцията „Синхронизиране с Dropbox“ и това е всичко. Той ще премести всички запазени файлове за няколко секунди.

Стъпка 5: Синхронизиране на други компютри

Вие сте запазили вашите файлове в Dropbox и сега искате да ги синхронизирате с други компютри. И така, как да продължите? Ето два начина да го направите.

Премахнете или преименувайте оригиналната папка за запазване на играта и изпълнете следната команда като администратор.

„C: \ Потребители \ Потребителско име \ Документи \ Моите игри \ Име на играта“ „C: \ Потребители \ Потребителско име \ Dropbox \ Игра Запазва \ Име на играта“

Първият път към файла трябва да е оригиналната папка за запазване на играта, а вторият – новата папка за запазване на Dropbox. Сега натиснете enter и символните връзки ще бъдат създадени. За да се уверите, че работи, върнете се в оригиналната папка, за да проверите дали пряк път е създаден. Повторете този процес на всички компютри, които искате да синхронизирате.

пет най-лоши облачни грешки

Другият начин е да използвате приложението Dropbox Folder Sync. Изтеглете го на другата машина, намерете запаметената игра и отново изберете опцията „Синхронизиране с Dropbox“, както преди. Приложението ще определи дали папка Dropbox с подобно име вече преобладава и всичко, което трябва да направите, е да го разрешите и да се слее и презаписване.

Трябва обаче да се уверите, че запазените файлове вече са налични на този компютър и те трябва да бъдат архивирани на друго място, след което коренните файлове трябва да бъдат премахнати от папката. Това ще гарантира нулеви противоречия с Dropbox спестявания.

Стъпка 6: Тест

Тази последна стъпка е важна, за да се убеди дали процесът наистина работи. Започнете играта на един компютър, запишете я на произволно място и след това опитайте да стартирате тази игра на другата машина и ако тя е успешна, би трябвало да можете да заредите последния си запазен файл от първия компютър!

На разположение са и други инструменти за синхронизиране на вашите запазени компютърни игри между компютрите. Един от тях, с който вече трябва да сте запознат, е Steam Cloud, който е доста популярен. Въпреки това, за разлика от Dropbox, той не поддържа всички видове игри.

Освен това, когато става въпрос за спестявания на играта, Steam Cloud не възстановява предишните версии, което може да се направи лесно с Dropbox.

заключение

Dropbox е доста надежден, лесен за настройка и работи изключително добре. След като някой свикне с процеса на преместване на файлове от компютър към Dropbox и достъп до тях от няколко други машини, настройването на това на допълнителни компютри трябва да е доста лесно.

Тествали ли сте процеса още? Има ли други стъпки, които бихте искали да добавите? Оставете вашите коментари и много благодаря за четенето!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me