Как да изтриете историята си в Google през 2020 г.

Всички сме известни за шенагините на Google от известно време, но тъй като приложенията му са толкова удоволствие да се използват, може да сте останали с тях. Въпреки това, последните новини в новините за изтичане на имейл съдържание на трети страни, както и на собствените му служители, може да са последната слама. Ако искате да получите гаранция, но не искате тя да съхранява вашата информация, ето как да изтриете историята си в Google.


„Не бъдете зли“ някога беше мотото на Google, но онлайн гигантът трудно се придържаше към това, тъй като прерасна в бегемота, какъвто е днес. Напливът на игриви технически чудеса, като Google Earth и Street View, изглежда е отстъпил пред корпоративните съдебни дела, монополните разследвания и разкритията за споделяне на данни с Американската агенция за национална сигурност..

Разбира се, всеки път, когато се регистрирате за услуга, всички сте, но не сте принудени да се съгласявате на страници от условия, които малцина се притесняват да четат и са трудни за разбиране, освен ако не сте адвокат.

Изглежда всеки път, когато ЕС или някой друг държавен орган създаде закон за поверителност, който забранява онлайн гигантите да правят неща без разрешение, като Общия регламент за защита на данните, компаниите ревизират техните условия, така че трябва да им разрешите да правят каквото и да било коварният акт беше забранен.

Това е объркващо, но едно е ясно. Имате възможност да изчистите историята на вашите данни в повечето услуги на Google, така че ще ги разгледаме и ще ви кажем как да изтриете възможно най-много вашите песни.

Поверителността е близка до сърцата ни тук в Cloudwards.net и ние говорихме за това дълго. Нашият онлайн ръководство за поверителност е добро място за начало, ако искате съвети за избягване на онлайн наблюдението.

Какво знае Google за вас?

изтриване на историята ви в Google

Съхраняването на вашата информация може да изглежда удобно, когато вашите контакти и имейли са свързани на вашите устройства. Също така може да бъде полезно вашето приложение за карта и телефон, като използвате същите данни като браузъра си, за да показвате любимите си места и къде сте били.

Проблемът е, че данните могат да се използват и за неща, които не искате. Полицията в САЩ, например, използва информацията за местоположението на Google, за да арестува хора в близост до местопрестъпления, както обсъждахме в нашия априлски кръг на състоянието на облака.

Стана ясно, че Google продължава да проследява данните ви за местоположение, дори ако изберете опции, които бихте очаквали да го спрат. Истории като това ни карат да мислим, че единственият начин да спечелим е да не играем.

Много хора изтъкнаха колко съмнително е, че получават нежелана поща, която изглежда отговаря на неща, които са казали в имейла. Както споменахме, наскоро Google разкри, че позволява на трети страни да претърсват вашия акаунт в Gmail, което им позволява да извеждат всякакви неща относно вашите навици за покупка и лични предпочитания.

Ето защо получавате много боклучна поща за евтини празници, когато казвате на приятелите си, че се нуждаете от почивка или реклами за контактни лещи, когато се оплаквате на значимото си лице за цялото време, което прекарвате пред екран.

Данните могат да разкрият всякакви неща за нас. Ако искате да видите какво Google е разбрал за вас, разгледайте тази връзка. Той ви казва какво Google смята, че се интересувате. Компанията използва данните, които е събрала за вас, за да реши кои реклами да ви показват.

Ако използвате телефон с Android, Google може да каже къде сте по цял ден, всеки ден. Това му дава възможност да събира всякаква информация за вас. Може да разбере къде обичате да пазарувате, какво правите за забавление, дори с кого се срещате.

Телефон с Android, който използва основния ви акаунт в Google, също има достъп до вашите контакти. Ако използвате Google Calendar, компанията дори може да каже дали стигнете до срещите си навреме.

Може да мислите, че използването на iPhone пази информацията ви от ръцете на Google, но ако използвате приложения и услуги на Google, които е трудно да се избегнат, тя все още може да има достъп до данните за вашето местоположение.

Ако телефонът ви се държи странно и нямате причина да подозирате, че просто остарява, може да си струва да разгледате най-добрата ни статия за антивирус за Android, за да проверите дали има нежелан софтуер.

Направете своя хронология, история

Chrome поддържа запис на посетените от вас уебсайтове, който се споделя на вашите устройства. Ако не искате тази информация да се съхранява, можете да я премахнете.

За целта щракнете върху трите точки вдясно на екрана, за да отворите менюто, след което изберете история > история. Можете също да отворите панела за история, като натиснете CTRL + H.

Панелът е ясно разположен, така че трябва да можете да намерите това, от което се нуждаете, без много проблеми.

Трябва да видите опцията „ясни данни за сърфиране“ в лявата част на екрана. Щракнете върху него, за да отворите панел с настройки. Оттам можете да изберете какво да изтриете. Има основни и усъвършенствани версии на панела, с които можете да превключвате, като изберете опциите в горната част.

Google-хром-ясно

Основният формуляр ви позволява да изберете дали да изчистите историята на сърфирането самостоятелно или също да се отървете от бисквитките и кешираните файлове. Бисквитките позволяват на уебсайтовете да поддържат раздели на вас или вашите данни, така че може да искате да се отървете от тях, ако имате притеснения относно поверителността. Те обаче са полезни за запазване на вашите настройки и предпочитания.

Кешираните файлове заемат място, но могат да ускорят времето за зареждане, така че се отървете от тях, ако нямате място на диска. Кешът може да се използва и за обработка на историята на сърфирането ви, така че трябва да бъде премахнат, ако искате да запазите и тази частна.

Разширената версия на панела добавя опции, които ви позволяват да изтриете няколко други неща, като пароли и данни от формуляра. Те могат да бъдат използвани за установяване на историята на сърфирането ви, а в някои случаи и други хора могат да ги използват за достъп до вашите акаунти от вашия компютър.

Оставянето на браузъра ви да съхранява вашите пароли е удобно, но рисковано. Ако искате да направите профила си по-защитен, без да се налага да въвеждате паролите си всеки път, струва си да погледнете мениджъра на паролите. Прочетете нашата най-добра статия за мениджър на пароли за повече информация.

Селекторът за времеви диапазон ви позволява да изберете колко далеч назад искате да изчистите данните си. Ако искате да се отървете от всичко това, изберете „всички времена“. Можете да изберете други опции, ако искате само да се отървете от скорошната си история.

Ако отидете за опцията за всички времена, вашите данни ще бъдат премахнати и можете да си починете лесно, знаейки, че никой няма да разбере за вашата тайна пристрастяване Джъстин Бийбър.

Сбогуване с Google+

Няма да се притесняваме за Google+ много по-дълго, тъй като Google е на път да изтрие услугата за социални медии. Може да си струва обаче да се уверите, че вашите данни са премахнати, когато това се случи. Когато е направена офлайн, някой предполага, какво се случва с информацията, която е съхранила, и може да няма начин да я изтриете.

Имайте предвид, че Google може да е създал Google+ за вас, дори ако никога не сте го посещавали. Сега е подходящ момент да разгледате, преди да загубите своя шанс.

Ако сте един от малкото, които използват услугата, отворете страницата с настройки.

Google плюс настройки

Ядрената опция „изтриване на потребителския ви профил в Google+“ стои в долната част. Ако искате да скочите, преди да бъдете избутани и да премахнете потребителския си профил, преди Google да го направи за вас, това е мястото, което щракнете.

Всички от Google

Ако искате да изтриете информацията, която Google съхранява за вас във вашия акаунт, посетете myactivity.Google.com. Там ще можете да видите историята на сърфирането си от всичките си устройства.

Google история

Вляво на екрана ще има връзка, която гласи „изтриване на дейност от.“ Ако не, можете да го намерите, като щракнете върху трите точки в горния десен ъгъл.

Google-ол-активност

Можете да изберете да изтриете данни във всичките си приложения или да изберете този, който искате да изчистите. По същия начин можете да изберете конкретен период от време, с който да работите. Изберете „всички продукти“ и „през цялото време“, за да се отървете от всичко.

Алтернативи на Google Services

След като избягате от съединителя на Google, може да се наложи да се регистрирате за нови услуги. Ние ценим сигурността и поверителността в Cloudwards.net, така че нашите отзиви ви казват дали имаме притеснения относно това какво прави доставчикът с вашата информация.

За да научите повече за безопасното изпращане на имейл, разгледайте нашето ръководство за криптиране на имейлите ви. Също така обсъдихме Google, заедно с няколко алтернативи, в най-добрата ни облачна функция за електронна поща.

Има и много опции за съхранение в облак, така че ако искате да избегнете използването на Google Drive, прочетете нашата най-добра статия за съхранение в облак.

VPN защита

vpn защита

Друг начин да улесните проследяването си е виртуална частна мрежа. Не е ясно дали това ще ви помогне да избегнете проследяването с Google напълно, тъй като може да ви идентифицира чрез други фактори. Очевидно е, че ако сте влезли в услуга на Google, когато използвате VPN, тя ще може да свърже вашата активност с вашия акаунт.

VPN поне ще маскира местоположението ви. Ако не сте влезли в акаунт в Google, това също ще попречи на услугите да свързват точките и да ви идентифицира чрез вашия IP адрес. Има и много други причини да използвате VPN, също като избягване на киберпрестъпления, както обяснява нашата статия за сигурността на VPN..

Заключителни мисли

Ако сте направили всичко в тази статия, да се надяваме, че Google изтри информацията, която пази за вас, или поне спря да я добавя. Ако се интересувате да разберете какво е съхранил Google, можете да проверите тази връзка, която ще ви позволи да изтеглите всички данни.

Пясъците непрекъснато се изместват, що се отнася до проследяването и поверителността. Ако искате да запазите информацията си от съединителя на Google, надяваме се, че тези съвети ще ви помогнат да започнете. Въпреки това, не бъдете самодоволни, тъй като непрекъснато се намират нови методи за проследяване и дупки в сигурността. Следете статиите ни за състоянието на облака, за да сте в течение.

Ако сте опитвали тези съвети, уведомете ни как се справихте. Ако имате някакви други съвети как да се държите под радара, не се колебайте да го споделите и с нас. Благодарим за четенето и очакваме да чуем от вас в коментарите по-долу.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map