Как да изпращате по имейл големи файлове сигурно през 2020 г. и след това

Много е разочароващо, когато трябва незабавно да прехвърлите голям файл и използването на устройство с палец не е опция. Повечето разпространени доставчици на електронна поща не ви позволяват да изпращате големи файлове като прикачен файл, така че вероятно ще трябва да търсите, за да намерите услуга за споделяне на файлове.


Дори и да намерите такъв обаче, може да откриете, че сигурността е проблем: не всички тези услуги, особено безплатните, ще разполагат с необходимото криптиране, за да сте сигурни, че трети страни няма достъп до вашия документ или снимка.

В това ръководство ви показваме как да изпращате по сигурен начин големи файлове. Обърнете внимание, че под „големи“ имаме предвид файлове, които надвишават 250 MB, което е няколко пъти над ограниченията, наложени от много популярни доставчици на имейл. С помощта на това ръководство ще можете да изпращате цели изображения на диск, без всъщност да изпратите самия диск.

Най-добрата част е, че в случай че всеки от доставчиците, за които ще говорим, получателите не е необходимо да се регистрират за акаунт. Те все още ще могат да получат файла ви, без да се регистрират.

Аспекти за сигурност, които трябва да се разгледат

Тъй като ние не използваме пространството на пощенската кутия, за да съхраняваме самите големи файлове, възниква въпросът колко са сигурни самите сървъри на уеб сайтове за съхранение в облак. Някои доставчици са известни с това, че полагат малко грижи за сигурността. Могат да бъдат откраднати не само вашите идентификационни данни за вход, но и действителните данни, които съхранявате.

В случай на имейл, фишинг измами, както и други форми на скулптура са често срещани. В зависимост от това колко технологичен е вашият приемник, той може да не успее да различи разликата и това може да доведе до много проблеми, когато отворят имейл, за който смятали, че е от вас.

За да сте сигурни, че всички остават в безопасност, трябва да имате предвид следното:

  • Дали изпратените имейли могат лесно да бъдат идентифицирани като автентични
  • Ако има механизми, които ограничават достъпа само до адресата
  • Всякакви системи, които да гарантират целостта на файловете
  • Ако системата поддържа регистър, можете да проверите за нерегламентирано прослушване

Това каза, нека да преминем през няколко доставчици, които ви позволяват да изпращате по имейл сигурни големи файлове.

DropSend

DropSend е изцяло базирано на браузъра приложение, което не изисква изтегляния. Той е много лесен за използване и бърз, освен това има мобилни приложения за Android и iOS. Ако предпочитате да работите от вашия работен плот, DropSend предлага клиенти за Mac и PC, както и плъгин за Microsoft Outlook.

DropSend използва 256-битово AES криптиране и поддържа файлове, които са до 4 GB с безплатен личен план (8GB за плащане на клиенти), което го прави по-малко полезен, когато искате да изпратите нещо еквивалентно на Blu-ray DVD или дори двойно, слой DVD в един файл. Предлага се безплатна пробна версия.

FileMail

FileMail работи по подобен начин като DropSend, освен че позволява още по-големи файлове. Платените му планове обаче са по-скъпи от тези на DropSend. Можете дори да го използвате на собствения си уебсайт, което позволява на посетителите да ви изпращат големи файлове, като попълнят персонализируем формуляр. Има и API за програмисти.

FileMail използва 128-битово криптиране в покой, но документът, в който се казва, че не е актуализиран от 2013 г. Безплатните планове ограничават максималния размер на файла от 30 GB, докато платените планове претендират за поддържане на “неограничен” размер на файла.

OneDrive

OneDrive е по-популярен като средство за онлайн съхранение, отколкото специално изпращане на файлове чрез електронна поща. С OneDrive максималният разрешен размер на файла зависи от инструмента, който използвате, например, собствения изследовател на файлове на Windows, приложението за настолни компютри, мобилното приложение и др. В повечето случаи горната граница на един файл е зададена на 10 GB.

OneDrive предлага много функции за контрол на достъпа за споделяне на файлове. Microsoft също така твърди, че те запазват копия на всеки файл на различни дискове и сървъри. Това ви позволява да получите достъп до тях дори в случай на хардуерна повреда.

SendThisFile

SendThisFile поставя ограничения за размера на трансферите, които правите, а не върху самия размер на отделния файл. Той използва криптиране AES-256 в покой и 128-битово TLS криптиране за предаване от край до край. Въпреки това, дори най-добрият бизнес план (който струва $ 99.95 на месец) ще ви позволи да прехвърлите само около 500 GB данни.

Предлага се безплатна пробна версия, която ви позволява да прехвърляте 50 GB данни. Можете дори да се регистрирате чрез вашия Facebook, LinkedIn или Google+ акаунт.

Dropbox

Подобно на OneDrive, Dropbox също се счита за повече от онлайн носител за съхранение, подходящ за всички видове (и размери) файлове. Когато се регистрирате за акаунт в Dropbox, получавате определено количество място за съхранение, разпределено за вас. Този лимит може да е нещо като затруднение в сравнение с размера на файла, който искате да качите.

Файловете, които качвате чрез настолното приложение или мобилното приложение, нямат зададени ограничения за техния размер. Тези, които се качват с браузъра, трябва да са 20GB или по-малки.

Много беше казано за практиките и проблемите на защитата на Dropbox. Поверителните данни на потребителите са били откраднати в миналото и дори рутинната поддръжка често е довела до много разочарование. По отношение на криптирането е подобно на SendThisFile.

Създаване на споделена папка в Dropbox

Например, една такава лошо реализирана мярка е, че само съдържанието на файловете е криптирано, а не техните метаданни. Така че, ако някой има достъп до носителя за съхранение на Dropbox, може да не е възможно директно да проучи съдържанието на вашите файлове, но образовани предположения със сигурност могат да се направят въз основа на името на файла, размера, датата на качване и т.н..

Dropbox твърди, че техните сървъри за съхранение се намират в центрове за данни в Съединените щати. Той е в съответствие с ЕС-САЩ. програма за защита на личните данни и рамката за безопасно пристанище на САЩ.

Ако използвате Mac, ще трябва да разрешите на Dropbox да има достъп до вашата ключодържател. Без този достъп той няма да започне. Услугата твърди, че достъпът е необходим за проверка на вашия акаунт и за по-нататъшна защита на настройките на приложението Dropbox.

МЕГА

Началната страница на MEGA е трудна за зареждане. Можете обаче незабавно да започнете да качвате файлове, като ги плъзнете и пуснете право върху самата начална страница. Разбира се, можете да изберете да използвате и файла за качване, ако искате. Подобно на Dropbox, и MEGA не претендира да поставя индивидуално ограничение на размера на файла.

MEGA разчита до голяма степен на криптирането от край до край, дори ако качвате файлове с помощта на браузъра или мобилно устройство. Частните ключове, използвани за процеса на криптиране и декриптиране, никога не напускат устройството на потребителя, MEGA твърди, че не ги държи на своите сървъри.

Той дори насърчава потребителите да приемат свои собствени практики за архивиране, а не да разчитат само на тях. На своите страници за поддръжка те са дали списък с възможни рискове и атаки, така че вие ​​като потребител да сте наясно какво може да се случи в най-лошия възможен случай.

заключение

Когато гледате чисто от гледна точка на сигурността, MEGA изглежда е много добра изпитана опция. Той обаче не предлага толкова много интеграции на трети страни, колкото Dropbox. Бизнес плановете, които OneDrive предлага, особено когато се комбинират с Office 365, ви дават разнообразни приложения, но това може да е излишно за някои.

В случай на по-малко известни опции, като DropSend, FileMail и SendThisFile, може да се почувствате по-сигурни, че не сте попаднали на новини за тях, страдащи от кибератаки. Въпреки това, рано или късно те в крайна сметка ще претърпят подобна атака и едва тогава ще разберете дали защитните им сили отговарят на задачата.

Така че изборът започва с един въпрос: чувствате ли се по-сигурно да търсите сравнително неизвестен доставчик, чиято сигурност може да не е тествана още или да търсите вече популярен доставчик, който може би е бил насочен от хакери поне веднъж досега?

След като това е ясно, следва да вземете предвид характеристиките, цените и ограниченията на размера на файла на съответния доставчик. Това ще ви помогне да станете нула на един от шестте доставчици, които споменахме тук.

Надяваме се, че сте харесали да прочетете ръководството. Кажете ни какви са вашите мисли относно използването на тези услуги в коментарите по-долу.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me