Как да инсталирате Elysium на Kodi

За да извлечете пълния опит от Kodi, трябва да инсталирате някои неофициални добавки. Някои променят облика на потребителския интерфейс, а други ви предоставят достъп до масивна библиотека с поточно съдържание. Elysium се вписва в последната категория.


Това е услуга, която намира и разпространява торенти от мрежата. Elysium също е една от най-добрите алтернативи на Спогодбата, която има късни проблеми с намирането на дом в хранилище от късно. С подобен вид и усещане, Elysium прави почти всичко, което прави Съглашението.

Преди да се потопим в ръководството, ще ни бъде отказано да не ви напомняме за важността да се защитите с VPN, когато използвате Elysium или друга неофициална добавка на Kodi. Неизползването на един позволява на другите лесно да проследяват вашата IP и ви излага на риск в тази законна сива зона. Не забравяйте да проверите нашите снимки за най-добрия VPN за Kodi, за да можете да се защитите.

С казаното, ето как да продължим с инсталирането на Elysium на Kodi. Ако освен това искате да знаете всичко, което трябва да знаете за Kodi, проверете пълното ни ръководство за Kodi.

Активиране на неизвестни източници

Трябва да отворите Kodi, за да разрешите инсталирането на добавки от неизвестни източници. Това е всяка неофициална добавка, така че не забравяйте да изпълните стъпките по-долу, за да проверите дали тази настройка е активирана или не.

Първо стартирайте Kodi и кликнете върху иконата за настройки. Изглежда като зъбчатка.

Отидете в „системните настройки“. Това е последната опция на втория ред.

Задръжте курсора на мишката върху секцията с добавки и се уверете, че „неизвестни източници“ са маркирани вдясно.

Много е важно да не пренебрегвате тази стъпка, тъй като тя ще създаде главоболие по-късно, когато се опитвате да инсталирате добавката. Винаги проверявайте дали това е разрешено и си спестете караницата.

Инсталирайте Elysium

Вече сте готови да инсталирате Elysium. Върнете се на страницата с настройки и кликнете върху „файлов мениджър“. Това е последната опция на последния ред.

Кликнете върху „добавяне на източник“ в лявата колона. Това трябва да е последната опция в списъка.

Ще се появи отделен прозорец. Кликнете върху “”, за да отворите адресната лента.

В адресната лента напишете „http://noobsandnerds.com/portal“. URL адресът трябва да бъде въведен точно както е написано тук. Ако този URL адрес ви създава проблеми, алтернатива е „http://nan.aftermathwizard.net/nanrepo/“

Щракнете върху „OK“ и адресната лента ще се затвори. Въведете име за източника (като „noobsandnerds“) и щракнете отново OK.

Продължаване назад, докато стигнете до началния екран на Kodi. Кликнете върху менюто „добавки“ в страничната лента.

Кликнете върху бутона „браузър за добавка“ в горната част на страничната лента. Изглежда като отворена кутия.

От списъка кликнете върху „инсталиране от zip файл.“

Намерете източника, който сте посочили преди. За този урок той е „noobsandnerds“.

Кликнете върху пощенския файл в хранилището. По време на писането се нарича „repository.noobsandnerds-2.3.3.zip“, но може да е малко по-различно в зависимост от версията на хранилището, което инсталирате.

Изчакайте няколко секунди и ще получите известие за активирана добавка. След като се появи, кликнете върху „инсталирайте от хранилище“.

Ако това е първият път, когато инсталирате хранилище, noobsandnerds ще седи под официалното репо за Kodi. Така или иначе щракнете върху хранилището noobsandnerds от списъка.

Вътре в хранилището кликнете върху „видео добавки“.

Вътре има доста добавки. Намерете „Elysium“ и кликнете върху него.

Ще се отвори екран с описание и икона за добавката. Кликнете върху „инсталиране“ от долния ред.

Изчакайте същото известие за активирана добавка и Elysium е готов за употреба. Вътре ще намерите огромна библиотека от филми и телевизионни предавания. Категориите правят навигацията проста, но винаги можете да използвате и функцията за търсене.

Въпреки че Elysium може да изброява филми или телевизионни предавания, това не означава непременно, че поток в момента е наличен. Винаги е добре да позволите на Elysium да почиства източници, преди да се надявате, особено ако филмът все още е в театрите.

Поправете грешката „Неуспешно инсталиране на зависимост“

Може да срещнете като грешка, която казва, че „не успях да инсталирам зависимост“, както аз направих по време на този урок. Тази грешка се дължи на това, че Kodi не може да намери добавката URLResolver, нещо, от което зависят всички неофициални добавки за стрийминг.

Ако получавате тази грешка, първата стъпка за отстраняване на неизправности е дезактивиране на хранилища, които вече не са хоствани. За да видите какво сте инсталирали, изпълнете следните стъпки:

 • Кликнете върху „добавки“ от началната страница
 • Отидете на „моите добавки“
 • Кликнете върху „хранилище за добавки“

Ще видите всички инсталирани понастоящем хранилища вътре. Преминете и деактивирайте всеки, докато Elysium ще се инсталира. В моя случай Ares Wizard, Super Repo и Colossus бяха източникът на проблема.  

Ако нямате инсталирани други хранилища или ако това не е отстранило проблема, ще трябва ръчно да инсталирате добавката URLResolver чрез zip файл. Следвай тези стъпки:

 • Изтеглете zip файла URLResolver. Кликването върху тази връзка веднага ще започне изтеглянето
 • В Kodi отидете на „браузър за добавки > инсталирайте от zip файл ”
 • Намерете директорията, в която сте изтеглили URLResolver
 • Вътре изберете „script.module.urlresolver-x.x.x.zip“

Както при всички останали добавки, изчакайте известието и опитайте да инсталирате Elysium.

Fix Broken Elysium Browsing

Може да откриете, че Elysium няма да зареди нито една категория вътре в него, дърпайки иконата за зареждане, но няма да ви отведе до никъде. Това е прост проблем със скрубера TMDB, който намира метаданни за съдържанието вътре в Elysium.

За да го поправите, трябва да актуализирате API ключа за TMDB. Следвай тези стъпки:

 • Отворете „Elysium“
 • Кликнете върху „инструменти“
 • Намерете „настройки: акаунти“
 • Кликнете върху „клавиш api“
 • Въведете „da53492e6286553dccb57d74282b3737“

Към момента на писане този ключ работи. Въпреки че е малко вероятно той да не работи в бъдеще, винаги е възможно, така че имайте предвид, ако този не работи за вас.

заключение

Elysium е чудесен за всеки любител на филмови или телевизионни предавания. Можете да намерите всичко – от стари любими до филми, все още в кината, като повечето са налични в HD. Бързият скрубер и лесен за използване интерфейс го прави отличен избор за стрийминг на съдържание в Kodi.

Докато Kodi е легален, пиратството не е така. Възможно е да пиратско съдържание, когато използвате Elysium и трябва да го обработвате съответно. Не препоръчваме пиратство, но независимо от това дали сте или не, жизненоважно е да имате VPN, когато използвате Elysium от съображения за поверителност. Вижте нашия списък с най-добрите VPN услуги, ако вече нямате такъв.

Ако искате повече съдържание на Kodi, не забравяйте да разгледате и нашия архив Kodi. Имаме уроци, списъци и други, включително как да инсталирате Kodi на Roku и да се справим с проблемите с буферирането на Kodi.

Използвали ли сте Elysium? Уведомете ни в коментарите и както винаги благодаря за четенето.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map