Как да архивирате и възстановите историята на чатовете WhatsApp през 2020 г.

Може би сте чували наскоро, че вече няма да е възможно да архивирате WhatsApp чатове. Въпреки че това не е напълно вярно, WhatsApp прави промени в начина на работа на архивирането, така че ако искате да запазите историята на чата си в безопасност, ще трябва да направите няколко проактивни стъпки.


WhatsApp обяви, че от 12 ноември 2018 г. ще изтрие резервни копия на чатове, запазени на Google Drive, които не се използват повече от една година. Въпреки че това може да звучи като лоша сделка, съобщенията ви в WhatsApp няма да се отчитат, ако капачката ви за съхранение в Google Drive продължава напред.

WhatsApp обаче ще продължи автоматично да архивира вашите съобщения, ако вече сте го настроили с Google Drive, така че бъдещите ви съобщения ще бъдат безопасни.

Това означава, че може да се наложи да предприемете действия, за да запазите стара история на чатове в WhatsApp. Въпреки това може да не ви хареса идеята за WhatsApp – който е собственост на Facebook – да споделя личните си съобщения с Google, който също има репутация на натрапчиви практики за данни.

Ще ви покажем как да архивирате WhatsApp съобщения на вашия телефон и Google Drive, да възстановите чатовете и да защитите историята на чата си от изтриване, плюс да ви дадем алтернативи на Google Диск за по-сигурно архивиране.

Какво е WhatsApp?

WhatsApp е популярно приложение за съобщения, използвано по целия свят. Той изпраща съобщения по интернет, така че чатовете не се отчитат от вашата капачка за текстови съобщения, което е удобно, ако не сте в неограничен план за текстови съобщения.

WhatsApp също така ви позволява да провеждате телефонни и видео разговори, което означава, че бихте могли да пропуснете да имате телефонен план, ако всичките ви контакти използват WhatsApp. Можете също да споделяте файлове до 100MB с други контакти в WhatsApp, което го прави универсално приложение за комуникация.

Приложението има криптиране от край до край, което звучи добре, но WhatsApp е собственост на Facebook и всички знаем колко тази компания обича да се меси с вашите лични данни. Ако търсите по-сигурни алтернативи, разгледайте нашата статия за криптиране на текстови съобщения.

Архивиране на WhatsApp

Ако искате да архивирате WhatsApp за първи път, отворете приложението и отидете в менюто, щракнете върху „настройки“, „чатове“, след това „чат архивиране“.

Whatsapp_chats

Ще видите бутон, който гласи „архивирайте“. Кликването върху него ще архивира съобщенията ви. WhatsApp първо ще се опита да запишете вашите архиви на вашата SD карта, ако имате такава. Ако не го направите, WhatsApp ще запази историята на вашите чатове на твърдия ви диск. WhatsApp автоматично ще създава резервни копия в 2 ч. Всеки ден.

Whatsapp_backup

Ако използвате приложението на телефон с Android, можете да го накарате да запише данните си от WhatsApp в Google Drive. Обърнете внимание, че WhatsApp не използва криптиране от край до край, за да прехвърля вашите файлове от телефона си в Google Drive. Ако искате да научите повече за услугата за съхранение в облак, разгледайте нашия преглед на Google Drive и ръководството ни за Google Drive.

За да настроите автоматично резервно копие на Google Drive за вашите данни в WhatsApp, ще трябва да влезете в своя акаунт в Google на телефона си, да инсталирате Google Play и да имате достатъчно свободно място, за да създадете резервно копие.

След като направите това, отворете същото меню „резервно копие на чата“ в приложението както преди и изберете бутона, който казва „архивирайте в Google Drive“. Можете да настроите WhatsApp да архивира вашите данни в Google Drive, когато натиснете бутона „архивиране“ или автоматично да архивирате всеки ден, седмично или месечно.

Whatsapp_frequency

Можете също така да изберете да оставите WhatsApp да архивира вашите съобщения през WiFi и клетъчни или да го принудите да архивира вашите чатове само през WiFi.

Обърнете внимание, че всяко ново автоматично автоматично архивиране на WhatsApp в Google Drive презаписва последното архивиране, така че ако погрешно изтриете нещо, трябва да възстановите вашите WhatsApp съобщения преди следващото архивиране да замени историята на чата, от която се нуждаете.

Възстановяване на WhatsApp съобщения

За да възстановите вашите съобщения в WhatsApp от резервно копие, ще трябва да деинсталирате и преинсталирате приложението. След като инсталирате отново WhatsApp, отворете приложението и потвърдете телефонния си номер. Тогава WhatsApp ще ви подкани да възстановите историята на вашите чатове от Google Drive. Всичко, което трябва да направите е да натиснете бутона „възстановяване“, който се появява.

WhatsApp също автоматично записва последните седем дни на архивиране на вашия телефон. Ако използвате SD карта, можете да намерите тези резервни данни в папка, наречена „WhatsApp / бази данни“. Ако не го направите, ще намерите резервните данни в папка със същото име във вътрешното ви хранилище.

Резервните копия на WhatsApp използват следните имена на файлове: msgstore-YYYY-MM-DD.1.db.crypt12. Идентифицирайте резервното копие на WhatsApp, което искате, към датата му, след което променете името на файла на „msgstore.db.crypt12“, като изтриете информацията за датата от средата. Това позволява WhatsApp да знае, че искате да го възстановите от този файл.

Разширението .crypt12 е най-новото в дълга серия от файлови типове, използвани от WhatsApp. Ако не сте използвали приложението от известно време, има вероятност пак да използвате по-стара версия на WhatsApp. В такъв случай може да откриете, че файлът е .crypt11 или .crypt10. Не го променяйте на .crypt12. Оставете го, докато го намерите или WhatsApp няма да може да го прочете.

След като намерите и преименувате файла, деинсталирайте и преинсталирайте WhatsApp и докоснете бутона „възстановяване“, когато се появи.

Запазване на стари съобщения в WhatsApp

Ако автоматично сте архивирали историята на вашите разговори с Google Drive, но не сте използвали приложението повече от година от 12 ноември 2018 г., акаунтът ви в Google ще изтрие вашия архивен файл на WhatsApp. Ако искате да запазите резервния файл, ще трябва ръчно да го архивирате.

Първо влезте в акаунта си в Google, а след това в Google Drive. Отворете файла за архивиране на WhatsApp, след което щракнете с десния бутон върху него. Кликнете върху „направи копие“. Ще се появи втора версия на архивния файл. Можете да преместите файла на ново място в Google Drive, за да гарантирате, че резервното копие на чата не се изтрива или изтегля резервния файл на вашия работен плот, като щракнете с десния бутон и изберете „изтегляне“.

Можете да направите същото с приложението Google Drive на телефона си.

Защо трябва да използвате различна услуга за архивиране

Проблемът със запазването на вашите WhatsApp съобщения на вашия работен плот е, че чат резервните файлове стават предразположени към същите проблеми, които изпитват всички файлове на вашия компютър. Когато твърдия ви диск се провали, файловете от вашата резервна копия на WhatsApp ще изчезнат завинаги.

Можете да използвате Google Диск, за да заобиколите това, но след това отваряте историята на WhatsApp за контрол от Google. Можете също така да загубите бърз достъп до съобщенията си, ако превключвате операционни системи, тъй като не можете да имате достъп до файловете си в Google Drive толкова лесно на телефони, които не са Android.

Ако искате сигурността и удобството на съхранението в облак с спокойствието, което идва от използването на онлайн компания за архивиране, която не чете вашите данни, имаме няколко предложения. Избрахме три от най-добрите ни доставчици на резервни копия онлайн, които ще направят работата с WhatsApp най-лесна.

Аз карам

IDrive е чудесна опция за резервно копие онлайн за хора, които искат да поставят своите съобщения WhatsApp в облачно хранилище. Можете да архивирате неограничени устройства с един абонамент, което означава, че можете да запазите всичко на телефона си в безопасност, както и на работния си плот. Можете да получите безплатен акаунт от 5 GB в компанията, за да изпробвате услугата, преди да се ангажирате с месечен план.

IDrive-клиент-Backup-Slider1
© Cloudwards.net

IDrive-клиент-Restore-Slider2
© Cloudwards.net

IDrive-клиент-Scheduler-Slider3
© Cloudwards.net

IDrive-клиент-Sync-Slider4
© Cloudwards.net

IDrive-клиент-Disk-Image-Slider5
© Cloudwards.net

предишен

Следващия

Въпреки че IDrive не е най-лесната система за архивиране в облак, тя го компенсира с добра цена и страхотни функции, като непрекъснато архивиране и версиране, което ви позволява да прехвърляте файлове до предишно състояние. Освен това съхранява до 10 минали версии на файловете, които сте съхранили, което го прави по-здрав от местните архиви на WhatsApp.

IDrive също криптира файлове с 256-битов AES, което предпазва данните ви от любопитни очи. Ако искате да научите повече за получаването на акаунт на IDrive, прочетете нашия преглед на IDrive.

Backblaze

Backblaze е друга добра опция за архивиране на вашите WhatsApp файлове. Платената услуга се предлага с неограничено място за съхранение, така че никога няма да ви остане място, независимо колко файлове архивирате. Можете да го опитате, като използвате 15-дневната безплатна пробна версия. Backblaze има само един платен слой, който струва 5 долара на месец, но можете да спестите пари, купувайки едно- или двугодишни планове.

Backblaze-Slider1
© Cloudwards.net

Backblaze-Slider2
© Cloudwards.net

Backblaze-Slider3
© Cloudwards.net

Backblaze-Slider4
© Cloudwards.net

Backblaze-Slider5
© Cloudwards.net

предишен

Следващия

Въпреки това, акаунтът ви получава резервно копие само за едно устройство, така че нямате късмет, ако искате да архивирате както телефона, така и компютъра си. Можете да научите повече за услугата за архивиране в нашия преглед Backblaze.

Acronis True Image

Нашият трети избор за архивиране на вашите WhatsApp файлове е Acronis True Image. Той има отлични приложения за Android и iOS, което улеснява архивирането на файлове от телефона ви. Той също така включва инструмент за клониране, който е полезен за мигриране на файлове към нов смартфон.

Acronis True--Image-Backup-Setup-Slider1
© Cloudwards.net

Acronis True--Image-Destination-Slider2
© Cloudwards.net

Acronis True--Image-Active-Protect-Slider3
© Cloudwards.net

Acronis True--Image-Settings-Slider4
© Cloudwards.net

Acronis True-образ-Tools-Slider5
© Cloudwards.net

предишен

Следващия

Две забележителни функции са нотариусът Acronis, който използва технологията на blockchain, за да гарантира, че архивирането ви може да се чете, и активната защита, която сканира вашите файлове за признаци на откуп.

Можете да изпробвате Acronis с безплатна 30-дневна пробна версия. Плановете започват от $ 49,99 за едно устройство. Ако се интересувате да научите повече за получаването на акаунт в услугата за архивиране, прегледът на Acronis True Image обхваща услугата отгоре надолу..

Заключителни мисли

Има много бързи и лесни начини за архивиране и възстановяване на вашите данни в WhatsApp, но това не означава, че тези методи са еднакво безопасни. Ако не искате Facebook или Google да имат неоправдан достъп до вашите лични съобщения и история на чата, струва си да инвестирате в облачна система за архивиране, която ще запази вашите данни на WhatsApp.

Получаването на облачно резервно копие може да ви струва малко повече, отколкото бихте искали, но спокойствието, което получавате, като знаете, че информацията ви е защитена, е полза, която е трудно да се оцени. Двузначно, ако правите бизнес транзакции или съобщения чрез WhatsApp.

Ако имате въпроси относно архивирането или възстановяването на вашите WhatsApp съобщения, попитайте ги в секцията за коментари по-долу. Ще ви отговорим и ще актуализираме статията също. Благодаря за четенето.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map