Изградете свой собствен частен облак за всяко приложение с FileCloud

С много впечатляващи функции и 100% локалната си облачна парадигма, FileCloud се стреми да се превърне в едно от водещите решения за частни облаци. FileCloud е уникален по много начини, но една от най-интересните характеристики на FileCloud е неговата частна облачна система – подобна на услуги като OwnCloud в смисъл, че позволява на потребителите да изграждат свои собствени облаци.


FileCloud дава възможност за създаване на частни облаци на лични сървъри просто чрез инсталиране на приложението. FileCloud предоставя виртуална среда за съхранение и управление на хоствани файлове и ресурси, след като потребителят е инсталирал приложението.

С частни решения в облака като FileCloud, предприятията и организациите вече не трябва да се притесняват от проблеми с поверителността или достъп на трети страни до техните поверителни файлове и информация.

В този отзив сме отделили четири от най-атрактивните функции на FileCloud.

Поверителност и сигурност с частния облак

Спомнете си как казахме, че FileCloud ви дава безгрижно решение, като ви позволява да изградите свой собствен частен облак на собствените си сървъри? Основното предимство на това е, че имате 100% контрол върху данните си и никога не трябва да се притеснявате за достъп на трети страни до вашите данни.

Това е важно поради сегашните страхове, които се разпространяват в световен мащаб от шпионаж в Интернет и поверителността на файловете и данните, хоствани в облак. Освен конфиденциалността, FileCloud също има интегрирана функционалност на антивирусно сканиране на ниво предприятие, за да защити вашите файлове.

Реално кросплатформено решение

FileCloud е напълно кросплатформен – говорим за съвместимост в Windows, Mac, Linux, iOS, Android, BlackBerry и Windows 8. Защо това е важно? Много хора и фирми сега имат достъп до ключови бизнес данни чрез мобилни устройства.


Наличност на кръстосана платформа

Всъщност мобилните устройства се разрастват и се превръщат в основния начин, чрез който потребителите имат достъп до данни. Мобилната кръстосана съвместимост е важна, тъй като много компании не прилагат политика за едно устройство за персонала.

Пълен мобилен достъп с синхронизиране на файлове за корпоративен клас & Споделяне

FileCloud е проектиран с мобилни устройства предвид – включително пълна поддръжка за мобилни устройства в основните платформи на мобилни устройства. Потребителите се възползват от функции като пълна наличност на всички мобилни платформи и устройства (включително iPhone, iPad, Android и BlackBerry).

Управление на мобилни устройства – управлявайте дистанционно свързани свързани мобилни устройства и предотвратявайте неоторизиран достъп и пълно решение за синхронизиране и споделяне на мобилни устройства.

Sync

С FileCloud предприятията и организациите се възползват от споделянето на ниво предприятие и синхронизирането на споделяне и синхронизиране на фирмени файлове отвсякъде и от всяко устройство. Плюс синхронизиране на съдържание между компютри и устройства за решение подобно на Dropbox и Box.com.

Освен това, FileCloud мобилните приложения осигуряват пълна функционалност, което го прави гъвкаво и многостранно решение за бизнеса и организациите.

Приемлив одит и отчитане

FileCloud предоставя също така възможност за пълен мониторинг на достъпа и използването на файлове за вашите хоствани файлове, като ви предоставя пълни одити и отчети, включително информация: например проследяване на достъпа на потребителя (кой има достъп до какво и кога), проследяване на действията на потребителите (какво е направил потребителят по време на достъп) и проследяване на режима на достъп (как достъпът до данните на потребителя).


Одитиране и отчитане с FileCloud

Това може да бъде полезно от гледна точка на сигурността или политиката – наблюдение на начина, по който потребителите имат достъп до съхраняваните данни, особено за проверка на модели на използване или възможни нарушения на правилата.

Какво не се харесва – FileCloud е малко скъпо

Въпреки че очевидно има много предимства и функции, един съществен недостатък е, че FileCloud е малко скъп. Затова не забравяйте да извършите кръстосана проверка с бюджета си, за да видите дали това би било идеално решение за вас. Цените на FileCloud варират от $ 40 на месец за начинаещ план до 229 USD на месец за най-модерното предлагане.

Добрата новина е, че стартерният план побира 10 потребителски лиценза, така че можете да го разпространите доста добре. Вижте списъка по-долу за пълна компилация на цените въз основа на броя на потребителите:

0 – 10 потребители: $ 499 годишно ($ 25 на година за допълнителен потребител)
20 потребители:$ 749 на година
30 потребители:$ 999 на година
50 потребители:$ 1499 на година
100 потребители:$ 2749 на година

Интересното е, че FileCloud предлага отстъпки за обемно лицензиране на голям брой потребители, а 30% отстъпка е налична за квалифицирани академични институции, организации с нестопанска цел или организации, базирани на вяра. Предлага се и 14-дневна 100% гаранция за връщане на парите.

Първи стъпки с FileCloud

Ако досега обичате FileCloud, но искате да сравните с подобна услуга, преди да вземете своето решение, погледнете OwnCloud. Започнете с FileCloud е лесно, тъй като се наслаждавате на напълно функционална безплатна пробна версия, преди да закупите продукта в действителност.

Насочете браузъра си към: http://www.getfilecloud.com/pricing/registertrial, за да започнете с безплатната пробна версия. За да научите повече за FileCloud, вижте http://www.getfilecloud.com/how-it-works

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me