Dropbox Paper Review 2020: Ограничен инструмент с ограничена употреба

Когато Dropbox стартира Dropbox Paper, тя нарече програмата нов начин за сътрудничество, организиране на екипна работа и работа отвсякъде. Имайки това предвид, лесно е да разберем защо мнозина са го интерпретирали като конкурент на Google Drive (прочетете нашата сравнителна част Dropbox Paper vs Google Docs, за да разберете защо не е голяма битка).


За 21 месеца, откакто Dropbox Paper остави бета версия, тя не е уловила много. Това каза, Dropbox пусна актуализации на услугата, така че решихме, че е време да отворим капака, за да видим дали започва да оправдава потенциала си или е просто друг лимон, предназначен за боклука.

В тази статия ще разгледаме функциите на Dropbox Paper и ще оценим удобството й за ползване, както и ще дадем препоръки за това кой може да се възползва максимално от нея. Ако искате да знаете повече за Dropbox, разгледайте нашия преглед на Dropbox.

Характеристика

Dropbox Paper изглежда като един лист хартия, който продължава завинаги и приема много видове съдържание.

Dropbox_paper_empty

Въпреки че характеристиките му на пръв поглед могат да изглеждат като разединена бъркотия, по-внимателен поглед показва, че най-много се вписват в една от трите категории: функции за създатели, функции за сътрудници и функции за презентатори.

Тъй като хората във всяка категория ще използват програмата по различен начин, разделихме функциите на групи въз основа на ролята на потребителя.

Създателите

Първо, ще разгледаме функциите, които ще бъдат най-полезни за създателите. Една от най-добрите точки на Dropbox Paper е нейната поддръжка за вграждане на богати медии от 29 уебсайта и услуги на страница.

Той предлага много интеграции, включително Dropbox, приложенията на Google Drive, Airtable, Trello, YouTube, Spotify, Vimeo и други. Има и няколко от по-специфичен характер.

Например, ако сте дизайнер, може да намерите интеграциите InVision, Figma, Framer, Lucidchart или Marvel за полезни. Ако сте кодер, може да се възползвате от интеграциите му с Gist и Github.

Paper_embeds

Ако търсите програма, която можете да използвате, за да създадете документ, който не се свързва само с различни медии, но ги съдържа в интерактивен формат, Dropbox Paper може да бъде това, което искате.

Например, учител може да го използва за създаване на урок или задача за домашна работа, която използва множество образователни видеоклипове в YouTube последователно, разделени с въпроси и бяло пространство за отговори и завършване с пълно Prezi презентация. След това те могат да споделят копие с всеки ученик.

Paper_Youtube

Друга готина функция е кодовото поле. Вмъкнете го в Paper и докато кодът е на един от 32-те езика, които познава, той автоматично ще открие кой език използвате и ще подчертае синтаксиса въз основа на функцията. Въпреки че не можете да компилирате или стартирате кода, акцентите ви позволяват бързо да сканирате и проследявате написаното.

Хартията също така поддържа LaTeX, система, предназначена да улеснява представянето на научни и технически уравнения. Също така е полезно за хората, които предпочитат да въведат кратък набор от команди и да позволят на някой друг или компютър да направи форматирането да изглежда добре.

Сътрудници

За сътрудничество, Dropbox Paper е приблизително същото като Google Drive. Можете да поканите хората да редактират файл, като го споделяте с контактите си в Google, добавяйки ги по имейл или публикувайки връзка директно към Slack. Можете също така да зададете дали някой с връзката може да редактира документа или само тези с покана и дали те могат да коментират и споделят или коментират, споделят и редактират.

Paper_share

Ако сте използвали Google Диск преди, това ще звучи познато. Всеки поканен в документа може да го редактира едновременно и позицията им е маркирана с курсор, съответстващ на цвят, който им присвоява хартия.

Хартията поставя инициалите на редактора в левия марж, позволявайки ви бързо да видите кой е допринесъл за всеки документ.

Paper_collaborate

За разлика от Google Drive, можете да вмъкнете блок от контролни списъци, който ви позволява да създавате задачи, да ги присвоявате на сътрудници, да определяте срок на валидност и да ги проверявате, когато сте готови.

Paper_list

Макар че това е интересна функция, липсва изискаността, която да е полезна. Отварянето на страничен панел ви позволява да виждате задачи в документа, но те се появяват само ако са били назначени на някого, дори ако имат датата на падеж. Това е неудобно ограничение и тъй като не можете да зададете и проследявате общи задачи, тя губи част от стойността си.

Ако търсите приложение за производителност с по-добри функции, може да се интересувате от Todoist, Wunderlist или Any.do. И трите имат превъзходни системи за планиране на задачи. Както Wunderlist, така и Todoist могат да се интегрират с Google Календар, докато Any.do ви позволява да изтегляте задачи от имейли и да се трансформирате в задачи със срок на валидност.

Ако се интересувате да научите повече за тези услуги, разгледайте нашия преглед на Todoist vs. Wunderlist vs. Any.do.

Хартията ви позволява да вмъквате Trello карти, така че ако вашата организация вече използва тази програма, можете да използвате нейната по-здрава система вместо списъците на Paper. Картите ще се актуализират автоматично в Paper, тъй като са променени в Trello.

Paper_trello

Въпреки че може да е приличен инструмент за водене на бележки, вие не получавате по-голяма полезност, отколкото бихте направили с Google Документи или Microsoft Word. Evernote е по-добър вариант за повечето хора, тъй като има по-сложна организационна система, която улеснява следенето на бележките. Ако се интересувате да научите повече за тази програма, прочетете нашия преглед на Evernote.

Ако се чудите как Evernote се изправя срещу Google Drive, погледнете нашето сравнение Evernote спрямо Google Drive.

Едно малко предимство на сътрудничеството в Dropbox Paper е, че документите от хартия не се отчитат от вашата квота за съхранение на Dropbox, така че работата на вашия екип няма да излезе от индивидуалното разпределение на никого.

Водещи

Хартията може да премине от режим на редактиране в режим на представяне в режим, като щракнете върху бутон в горната лента, който прилича на квадратно изключено лого на YouTube.

Paper_present_button

Отново основната характеристика на хартията е, че е цифров еквивалент на безкрайно дълъг лист хартия без разкъсвания. Това не се променя в режима на презентация, така че няма да получавате дефинирани слайдове, каквито може да използвате в PowerPoint или Speaker Deck или динамичните и релационни слайдове на Prezi.

Paper_presentation

Не ви дава добър контрол върху това, което се появява на екрана. Можете да прецизирате презентацията, така че функциите, подобни на слайд, да се показват, докато превъртате, но това ще бъде добре само за вашия екран. Ако преминете към такъв с различна разделителна способност или съотношение, цялата ви упорита работа ще бъде за нищо.

Това каза, че богатите медийни интеграции означават, че можете да представяте повече и различни неща, отколкото бихте могли да използвате с други програми. Ако искате да покажете най-новия прототип на приложението, направен от Figma, например, можете да го направите с Paper.

Можете също да вградите Google Документи, така че ако винаги сте искали да го представите, но не сте искали да използвате Google Слайдове, можете да го направите. За запис, Paper ви позволява да вграждате и Google слайдове, но не можете да ги показвате в режим на презентация.

Вместо това щракването върху него ви връща към Google Слайдове.

Режимът на презентация се предлага с тъмен режим, който разменя бялото доминиращо цветово небце за едно, проникнато в сиви. Трудно е да разбера кои цветове ще бъдат превключени, тъй като не можете да използвате тъмен режим, докато сте в редактора.

Paper_presentation_dark

Удобство за потребителя

Най-убедителната функция на Dropbox Paper е потребителският й интерфейс, който премести инструментите за редактиране от горната лента. Ако искате да вмъкнете нещо освен обикновен текст, щракнете върху празен ред, за да се покаже изскачащо поле отдясно. Той има опции за вмъкване на една от 29 вградени услуги, папка Dropbox, снимки, таблица, контролен списък, обикновен списък, прекъсване на раздел или блок с код.

Paper_popup_box

Има и клавишни комбинации за тези функции, така че можете да ги научите, за да спестите време

По-голямата част от вградената вградена медия може да бъде поставена чрез копиране и поставяне на връзка към съдържанието в Dropbox хартия или добавяне на кутия от правилния тип и поставяне на връзката в нея.

Можете да редактирате повечето вмъкнато съдържание, като щракнете върху него и изберете от опциите в изскачащото поле, което се показва по-горе. Някои видове съдържание, като например видеоклипове и контролни списъци в YouTube, не могат да бъдат редактирани, след като са поставени.

Paper_edit_popup

Въпреки това, най-големият недостатък на Paper е липсата на контрол върху обработката на текстове. Не можете да промените вашия шрифт и, докато повечето от нас не използват стотиците, налични в Microsoft Word, би било хубаво презентаторите да имат поне няколко опции. Размерите на шрифта също са ограничени. Получавате един тип тяло и три заглавки, само две от които са налични в изскачащия прозорец.

Маркирането на текст ви позволява да го удебелявате, подчертавате, зачертавате или свързвате, както и да го превръщате в списък или контролен списък.

Можете да коментирате повечето неща, като щракнете върху опцията за коментар в изскачащото поле или кликнете върху обекта и натиснете „ctrl + alt + m.“ Отново това ще бъде познато на хората, които са използвали Google Документи.

Paper_comment

В „Хартия“ обаче няма вградена проверка на правописа, което означава, че сте сами. Дори професионални писатели обичат проверката на правописа, тъй като това е последната линия на защита между мозъчната пръдня и неудобна публична грешка. Тази книга липсва, това е сериозен проблем, особено ако сте планирали да я представите.

Въпреки че бихте могли да заобиколите това, като проверите работата си в друга програма или инсталирате услуга като Grammarly, фактът остава, че не бива да се налага в подобно приложение.

Ако вършите съвместна работа в Dropbox Paper, коефициентите се редактират и проверката на правописа ще падне за един човек, което изглежда като несправедлива ситуация. За нас ни е мистично, че Dropbox не е добавил проверка на правописа.

Dropbox Paper има приложение за устройства с iOS и Android, така че можете да влизате и да правите промени в движение, но не можете да влезете в режим на презентация на телефона си. Това не е необходимо, но би било приятна функция за създаване на терени за продажба извън офиса.

Paper_mobile

За кого е Dropbox хартия?

След като прочетете функциите и удобството за ползване на Dropbox Paper, може би се чудите на кого трябва да служи. Това е справедлив въпрос, като се има предвид, че Paper се разпространява толкова тънко. Можете да направите много неща повърхностно с него, но няколко по задълбочен, подробен начин.

Създателите

Не е ясно какво соло създателите могат да спечелят от използването на Paper. Отсъствието на проверка на правописа е сериозен недостатък за повечето хора. Ако създавате документ само за текст, има много по-добри алтернативи само за тази функция, да не говорим за лошите опции за форматиране на Paper.

Можете да опитате да го използвате като организационно устройство, но не можете да вграждате нищо в таблици.

Освен това сте останали с вертикалната ориентация и безкрайното превъртане, което означава, че не можете да организирате уникално идеите си, както можете с Prezi.

Въпреки всички опции за вграждане, не е ясно кой има най-голяма полза от използването на тази програма.

Сътрудници

Въпреки че Google Документи не е наистина по-добър текстообработващ механизъм от Microsoft Word, неговите съвместни функции, уеб интерфейс и автоматични спестявания дават на потребителите убедителни причини да го използват.

Dropbox Paper може да се разглежда като отлична програма за групова работа, дори ако тя изглежда равномерна за отделния потребител.

Равно е на Документите по това колко лесно е да каните сътрудници и да отидете по-далеч в други области. Лесно е да създавате и възлагате задачи на членовете на групата, но в програмата липсват условни задачи, които задействат новините при завършване и тя не е достатъчно стабилна, за да поддържа многоетапна процедура от началото до края.

Фактът, че тя не проследява отворени предмети или не включва проверка на правописа, повдига въпроса за това какъв вид групови проекти Dropbox очаква екипите да работят в Paper, които не биха могли да намерят другаде. Коефициентът е, че по-добри инструменти за сътрудничество съществуват в специфична за индустрията програма или услуга.

Водещи

Бихте могли да представите в Dropbox Paper, но има малко стимули за това. Един от ключовите елементи на презентацията е контролирането на това, което е на екрана, за да може аудиторията ви да се движи безпроблемно между слушане и гледане.

Хартията не ви дава контрола, който ви е необходим, за да направите това реалност. Превъртането също е далеч по-малко интересно от преходите в Google Slides или Prezi.

Единственият истински напредък в режима на презентация на Paper е, че той ви позволява да интегрирате толкова много вградени медийни типове. Ако по някаква причина се наложи да направите презентация, която разчита на способността да го направите, програмата може да си струва да опитате.

Повечето водещи обаче няма да се нуждаят от това и ще искат нещо, което им дава повече контрол.

Заключителни мисли

Dropbox Paper е пич с потенциал, но не е напреднал много след излизането си и е трудно да се надяваме, че ще се превърне в нещо по-полезно.

Въпреки че работи добре и има чист потребителски интерфейс, той няма една функция, която му дава предимство пред другите програми. Можете да интегрирате много различни програми в един документ, но това не означава, че получавате функционалност, която не бихте имали, ако ги използвате чрез собствените им уебсайтове. Системата за представяне е недостатъчно изчерпана и липсата на проверка на правописа прави лоша програма за обработка на текстове.

Всяка функция работи, но остава неясно защо някой би използвал Dropbox Paper в друга програма, която има подобни функции, но с по-голяма дълбочина. Това не означава, че не можете да се възползвате от програмата, но няма да е най-подходящата за повечето хора.

Ако търсите нещо по-добро, Google Drive е доброто място за начало. Можете да научите повече за това в нашия преглед на Google Drive.

Какво мислите за Dropbox Paper? Има ли потенциал, който ни липсва, или оценката ни е мъртва? Уведомете ни в секцията за коментари по-долу. Благодаря за четенето.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map