Бъдещето и облакът на Google: Нашата разбивка на I / O 2015

Всяка технологична конференция трябва да бъде пълна с нов хардуер и софтуер, за да помогне на живота на потребителите по-добър. Конференцията на Google I / O, която се проведе на 28-29 май 2015 г., не беше изключение.


По време на двудневния семинар някои от най-добрите разработчици на Android дойдоха да покажат предстоящи проекти за платформата. Предложенията им със сигурност не разочароваха хардкор феновете.

Въпреки че много от най-горещите теми бяха обхванати в основния адрес, не всички най-важни точки бяха ограничени до двучасовия разговор.

Android Wear

Актуализацията на Android Wear не беше най-голямата новина, тъй като в този момент беше малко да се обяви, но все пак предизвика голям интерес. Това устройство е отговорът на Google на смарт часовника на Apple, който вече е на пазара. Въпреки че нямаше много повече да съобщят, те изброиха, че има нови приложения, които идват на устройството.

Uber, FourSquare и City Mapper ще бъдат налични през следващите месеци. Някои софтуер, като Uber, ще може да използва гласовите команди на Google.

Google I / O 2015
© Google

За тези, които все още не знаят къде Android Wear бие смарт смарт часовника на Apple, това устройство има вградени WiFi и GPS. Той все още се синхронизира със смартфона на потребителя, но той може лесно да се актуализира без телефонът да бъде практически прикрепен към бедрата на потребителя. Телефонът дори не трябва да бъде включен за бърз достъп до имейл.

Това, че не е в постоянна синхронизация със смартфон, го прави по-добър избор от Apple. Разбира се, се чуди защо някой би искал да се опита да чете имейл на малък екран, като лице на часовника.

Но може да е полезно за някой, който е в движение и се нуждае от незабавен достъп и няма удобен телефон.

ATAP: ARA и Vault

Проект ARA е нещо, за което се намеква отдавна. Продуктът с модулен смартфон все още работи. Това обаче се появи. Устройството беше поставено заедно на сцената, за да могат всички да го видят. След като се активира, системата откри, че модулът на камерата липсва (умишлено е изключен, за да покаже, че устройството ще го намери).

Веднъж добавен, водещият направи снимка, за да покаже функционалността си.

Google I / O 2015
© Android Central

Докато модулното устройство може да се хареса на някои, то е малко обемисто изглеждащо. Един компонент може да бъде премахнат и заменен с нещо друго. Това обаче означава, че потребителят ще трябва да има всички тези „черупки“, както ги наричат, под ръка. Да, потребителят получава най-добрата персонализация, правейки устройството да изглежда точно така, както те искат, но на каква цена. Лично за мобилен телефон ми се струва малко.

ARA направи своята витрина по време на представянето на екипа на Advanced Technology and Projects (ATAP). Projects Vault също дебютира.

Vault е вълнуваща програма. Работи в микро SD карта, но може да работи независимо от хардуера и софтуера. Идеята е да се увеличи сигурността, докато се премахват паролите, които могат лесно да бъдат хакнати. Изследването, завършено от ATAP, показва, че може дори да е по-сигурно от заключване на пръстов отпечатък.

Intel се бори с този на Паркинсон
© Intel / MJFF

Потребителите на хранилищата ще могат да общуват помежду си, без телефоните да могат да четат информацията. Дизайнът позволява на това устройство да бъде агностик за операционна система и няма нужда от помощ от хост системата, за да работи.

Това всъщност е интересна програма, която носи ново ниво на сигурност в комуникацията. Тъй като използваното устройство или телефон няма да може да чете информацията, това може да направи много по-сигурен начин за изпращане и получаване на текстова или имейл комуникация.

Ако проблемите със сигурността са това, което са, това може да бъде чудесен начин да добавите допълнителен слой на поверителност.

Brillo

Когато дойде до основния адрес, имаше много нови разкрития, които заеха централно място. Брильо беше включен в обявите. Тази нова операционна система е базирана на дизайна на Android. Той е ограничен само до по-ниските нива на популярния софтуер, но той поддържа много от същите приложения, WiFi и Bluetooth Low Energy, с които потребителите на Android са свикнали.

Google I / O 2015
© Google

Вълнуващата част за Brillo не е, че има минимални системни изисквания. Факт е, че тя е основната операционна система за очаквания Интернет от нещата на Google. Новата ОС ще работи с Weave, комуникационен слой, който ще позволи на различните устройства да намерят едно друго и да комуникират.

Тъй като Brillo е базиран на операционната система Android, той работи добре с устройства, работещи с тази ОС. Потребителите ще виждат една и съща информация, показана по същия начин, независимо на какво устройство са.

Според старши вицепрезидент Сундар Пичай:

„Всяко устройство с Android, свързано с устройство, базирано на Brillo или Weave, потребителят ще вижда едно и също нещо, независимо какво. Искаме да свържем устройства по безпроблемен и интуитивен начин и да ги накараме да работят по-добре за потребителите. “

Очаква се устройствата Brillo да излязат в четвърт 3, докато Weave системите трябва да бъдат до края на четвърт.

Ако Google може да се откаже от това устройствата да се свързват безпроблемно както искат, това може да превърне Интернет на нещата в реалност. Идеята за създаването на две програми, които работят в тандем и базирани на съвременните технологии, е това, което би могло да подобри работата на тази система от конкурентния софтуер.

Очакваме с нетърпение да видим как протича това и дали работи така, както желаят.

Android M

Вероятно най-вълнуващото съобщение за потребителите на Android беше обявяването на Android M, най-новата операционна система. Надстройките на Android M започват с това как се справя с приложенията. Вместо да се съгласява с всички предварително зададени разрешения при първо инсталиране на приложение, новата ОС позволява на потребителя да задава конкретни настройки, което прави по-лесното актуализиране.

Google I / O 2015
© Google

В допълнение, разработчиците могат да посочат кой софтуер, който искат, да може да отвори приложението си. Новост в Android M е функцията Doze. Това е нов начин за устройствата да запазят живота на батерията.

Това подобрение използва засичане на движение, за да определи кога телефонът или таблетът са оставени сами за известно време. Новият USB-порт от тип C прави зареждането по-бързо и потребителите не трябва да се притесняват да го поставят с главата надолу поради двупосочната функция на шнура.

Потребителите могат да използват новия кабел, за да заредят телефона си, или да използват телефона за зареждане на второ устройство. Потребителите на Android M също могат да се насладят на тези функции:

  • Android Pay: отговорът на Google на Apple Pay. Не трябва да се споделят номера на акаунти с магазина, всички транзакции могат да преминат през банково или Google App. Използва се в над 700 000 магазина в САЩ.
  • Отпечатък: Вместо да разчита на устройството, за да бъде отпечатан пръстовият отпечатък, Android M ще има вградена тази възможност, за да даде на потребителите допълнителна сигурност. Плановете за тази функция включват разрешение на разработчиците на API да се възползват, като например да използват пръстов отпечатък за потвърждаване на покупките.
  • Персонализирани раздели на Chrome: Приложенията могат да стартират браузъра отгоре, превръщайки приложението в потребителски раздел. Персонализирането може да бъде завършено и чрез цвят или брандиране.

Идеята зад Android M е да направят устройствата да работят по-бързо и по-сигурно. Концепцията изглежда многообещаваща, спецификациите на приложението и промените за спестяване на батерия сами правят си заслужава да се надстрои операционната система. Ако системата е толкова успешна, колкото си мислим, би могла да е интересно да видим колко други разработчици използват някои от тези функции в продуктите.

Сега на Tap

И накрая, приложението Google Now on Tap е интересна промяна на техния помощник. Този софтуер е предназначен да се използва във всяко приложение чрез натискане и задържане на бутона за начало.

Google I / O 2015
© Cnet

Вместо просто да помага на потребителите да запомнят неща като срещи и събиране на химическо чистене в края на деня, той добавя напомняния, помага да се намерят ресторанти или дори да се появи информация за филм, споменат в имейл или текст. Сега Tap също приема гласови команди и дава незабавни отговори. Работи с Android M.

Обичаме факта, че можете да проверите конкретна информация, без да излизате от приложението. Това наистина го прави един от най-полезните помощници, които мобилните устройства могат да имат. Това, че можете да гледате времена на филми или ресторанти наблизо, само защото е споменато в имейл или текст, може да спести време.

заключение

I / O 2015 на Google има много интересни програми, които излизат и излизат тази година. Можете да видите основния адрес тук.

Няколко вече са публикувани на публиката, като силно очакваната Google Photo, която стана публична в края на миналата седмица. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me