7 приложения за Android за облачно архивиране

Когато става въпрос за онлайн архивиране и съхранение в облак, аз живея по едно просто правило: колкото повече начини трябва да архивирате данните си и да получите достъп до своите неща, толкова по-добре е. И така, когато преминах на смартфон на Samsung Galaxy, веднага започнах да търся резервни приложения за Android, които да ми дадат достъп до данните на работния плот, където и да отида.


Исках също така да съм сигурен, че снимките и видеоклиповете, които заснех с отличната камера на телефона, автоматично бяха създадени обратно.

Ето онлайн услуги за архивиране и съхранение в облак, които в момента използвам на моя телефон с Android. Има три услуги, които използвам повече от всички други: Google Drive, SugarSync и Dropbox.

1. Google Drive

Освен че съм онлайн резервен fangirl, аз съм тежък потребител на Google, така че беше не-мозъчен да имам Google Drive за управление и архивиране на файлове. Има много уроци за това как да използвате Google Drive за архивиране в облак и онлайн съхранение. Но за моите цели важният въпрос беше дали мога да получа достъп до файлове на телефона си дори без мрежова връзка.

Краткият отговор: да, но трябва да бъдете свързани, за да го направите. Всичко, което трябваше да направя, беше да отида в My Drive и да изберете файла, който исках. Има екран, показващ подробности за файловете, където можете да превключвате превключвател, за да активирате офлайн достъп.

Също така получавате известие, когато файлът е достъпен и след това можете да получите достъп до него по всяко време, като всички промени се синхронизират следващия път, когато се свържете. Това работи като мечта и означава, че докато помня да активирам ключови файлове за офлайн употреба, винаги имам достъп до всичко. (Изтеглете от Google Play)

2. SugarSync

SugarSync е популярно решение за архивиране на десктоп и основният ми доставчик на онлайн архивиране и съхранение в облак. Версията за Android е подобна на външен вид и чувство на настолната версия, която наскоро беше преработена за версия 2.0. Тя позволява архивиране на снимки и видео (отделно), оптимизация на снимки и други.

Бизнес преглед на SugarSync

Можете да изберете отделни файлове, които да синхронизирате с устройството, като ефективно предоставяте офлайн достъп до тези елементи. Все още тествам SugarSync Android клиента, но засега изглежда полезно. Особено ми хареса възможността за сортиране на елементи по дата, променена, което улеснява проверката дали синхронизирането е актуално и работи добре. (Изтеглете от Google Play)

3. Dropbox

Dropbox е третият стълб в облачното ми резервно копие trifecta. Той има чист интерфейс и някои особено полезни функции. Подобно на SugarSync, той предлага опцията за качване на снимки и видеоклипове, но където Dropbox печели е, че това прави автоматично и безпроблемно.

Мога да се отпусна, когато снимам или направя видеоклип, като знам, че следващия път, когато съм на компютъра си, ще мога да го изтегля от настолния клиент на Dropbox – няма повече кабели.

И ми харесва факта, че можете да харесате даден елемент, за да го запазите за онлайн употреба. Dropbox е бърз и работи и поради тази причина е най-добрият резервен клиент за Android, който съм опитвал досега. (Изтеглете от Google Play). Отвъд тези три услуги инсталирах още няколко, защото никога не можете да архивирате прекалено много. Другите резервни клиенти за Android на моя телефон са OneDrive, MediaFire, PogoPlug и MEGA..

4. OneDrive

Тъй като имам акаунт в OneDrive, реших, че няма да навреди на клиент за Android, но не съм особено впечатлен. Въпреки че означава, че мога да получа достъп до файлове, съхранени в OneDrive, когато имам връзка, не можах да намеря настройки за автоматично качване или офлайн достъп, така че не го използвам много.

Онлайн хранилище на файлове OneDrive

Не използвам много и настолната версия, но веднъж на милион, когато ми трябва нещо, съхранявано в OneDrive, то е там. (Изтеглете от Google Play)

5. MediaFire

MediaFire е почти същото. Качването и споделянето на файлове работи добре и можете да създавате и споделяте лични връзки към съдържание от приложението Android.

Преглед на MediaFire

Но почувствах, че в него липсват някои функции, които бих искал да видя, така че това е друг клиент, на който не отделям много време. (Изтеглете от Google Play)

6. Pogoplug

Pogoplug позволява автоматично качване от вашата камера, въпреки че това е много по-бавен и болезнен процес, отколкото при Dropbox. Това, което можете да направите с файловете обаче, е ограничено – можете да споделите връзка, да преименувате или изтриете – това е почти всичко.

Тъй като вярвам, че имам повече от едно архивно копие, го използвам, за да съм сигурен, че никога няма да загубя достъп до снимките си, но определено е втора класа резервен гражданин в моята книга. (Изтеглете от Google Play)

7. МЕГА

Наоколо има няколко неофициални клиенти на MEGA – използвам защитен облак на MEGA. Той позволява автоматично синхронизиране на снимки и видео, въпреки че трябва да качвате други документи ръчно.

Работи доста добре, макар че в ограниченото ми изпитание беше трудно да се каже дали ще е толкова безпроблемно като Dropbox. Едно нещо, което забелязах, е, че когато активирах качването на снимки, приложението за Android не направи опит за качване на съществуващи снимки – забележителна разлика от другите приложения в тази обща група. (Изтеглете от Google Play)

заключение

И така, каква е присъдата? Кой клиент за архивиране на Android работи най-добре? Въпреки че това не е всеобхватно проучване, парите ми в момента са в Dropbox, поради лесното, бързо качване и лесния офлайн достъп.

Сега знам какво мислите – какво ще кажете за архивиране на самите данни на телефона? Все още работя по намирането на идеалното решение и със сигурност ще ви уведомя, когато намеря страхотно онлайн резервно решение за телефони и таблети с Android. Гледайте това пространство!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me