Un algorisme simple per fer còpies de seguretat dels vostres discos

Si treballes en TI, apreciaràs la necessitat de fer una còpia de seguretat de les unitats regularment fora de línia (a les estacions de treball o servidors locals) i també en línia. Per obtenir un major control, seguretat i usabilitat, és millor tenir una utilitat de còpia de seguretat de fitxers a la casa. Aquest article presenta un algorisme que podeu utilitzar per començar amb la vostra aplicació de còpia de seguretat de fitxers a casa.


Els serveis de còpia de seguretat en línia són inevitablement més sòlids, escalables i distribuïbles, però hi ha problemes coneguts, sobretot, sobre privadesa, seguretat i disponibilitat que fan que sigui important per a les empreses mantenir sistemes de còpia de seguretat de fitxers fora de línia per a una redundància addicional de dades..

Disponibilitat

Els serveis basats en Internet no sempre estan disponibles. Si bé el servei en si sempre pot estar disponible en línia, és possible que no sempre sigui possible accedir al servei tal i quan sigui necessari.

Les raons habituals per les quals l’accés no sempre és possible són les interrupcions elèctriques (freqüents en alguns països), els temps d’aturada dels equips, el manteniment rutinari o les actualitzacions, les interrupcions de la xarxa (també freqüents en alguns països, especialment en el món en desenvolupament), o fins i tot molt mal temps que pot provocar. interferir amb el funcionament normal dels equips de xarxa.

temps d’aturada
© Cloudwards.net 

En els moments en què Internet o els serveis en línia no estiguin disponibles o accessibles, el millor és tenir una utilitat de còpia de seguretat de fitxers local (fora de línia) per mantenir els acomiadaments pendents quan es pugui tornar a accedir al servei en línia.

En realitat, el millor és mantenir les redundàncies locals i en línia alhora, de manera que, fins i tot quan no es pot accedir al servei basat en Internet, es pot accedir als fitxers o dades exactes requerits localment.

Privacitat

Hi ha problemes de privadesa coneguts amb l’emmagatzematge de dades en línia. Una de les pors que les empreses tenen sobre els sistemes de còpia de seguretat en núvol és el control limitat sobre les seves dades. Amb molts sistemes de còpia de seguretat en línia, els fitxers i les dades comercials s’emmagatzemen en servidors externs (públics) on poden estar subjectes a l’accés de tercers en un formulari o altre.

privadesa

Tot i que la seguretat de les dades no és una amenaça immediata, el fet que les empreses puguin ser manipulades o fins i tot modificades pel proveïdor per a l’emmagatzematge és molt inquiet per a moltes empreses. Amb un sistema de còpia de seguretat local o fora de línia, les empreses mai s’han de preocupar de la privadesa.

Seguretat

Els serveis en línia sempre estan sotmesos a amenaces de seguretat. Tant si es tracta d’atacs de DDoS (denegació distribuïda del servei) com de robatori d’informació, els riscos són reals per a les empreses.

En memòria recent, les bases de dades de Sony van ser atacades a l’abril del 2011, deixant la informació vital del client en mans dels hackers amb aproximadament 77 milions de comptes robats en una interrupció que va durar 24 dies..

seguretat al núvol
Seguretat al núvol

Més recentment, el compte Skype d’un home ha estat piratat sis vegades en un dia. Esdeveniments com aquests solen inspirar temors sobre la seguretat dels serveis en línia en general, tot i que els atacs reeixits no són habituals. Aquest tipus d’amenaces per a la seguretat no s’apliquen als dispositius d’emmagatzematge locals, sobretot quan l’ordinador o la xarxa host no estan connectats a Internet.

5 raons per utilitzar una utilitat de còpia de seguretat de fitxers a casa

Major control: teniu un control total sobre les vostres dades quan feu servir una utilitat de còpia de seguretat de fitxers. Aquí també hi ha problemes de privacitat.

Estalvi de costos: el fet que sigui intern significa que no haureu de pagar ni un centenar per això, ja que es desenvolupa, manté i actualitza segons el que requereix el vostre personal informàtic intern..

Més seguretat: les vostres dades són molt més segures als discos durs locals o a la xarxa privada que a la xarxa pública, sempre que també adopteu les precaucions de seguretat adequades..

Major usabilitat: un altre dels avantatges principals de tenir la vostra utilitat de còpia de seguretat de fitxers a casa és que podeu personalitzar-la per gestionar les tasques de còpia de seguretat exactament com les necessiteu, de manera que estem parlant d’una solució inherentment més eficient..

Desplegaments múltiples: ja que és la vostra pròpia solució, la podeu implementar a qualsevol lloc i de qualsevol manera que desitgeu sense limitacions, a diferència de les solucions de tercers.

Un algorisme simple per dissenyar la vostra pròpia utilitat de còpia de seguretat de fitxers

Ara que enteneu els avantatges de tenir la vostra utilitat de còpia de seguretat de fitxers a casa, anirem a buscar un simple algorisme que podeu utilitzar per dissenyar la vostra pròpia aplicació.

còpia de seguretat de fitxers
© Cloudwards.net

El diagrama de flux anterior és un algorisme per a una aplicació de còpia de seguretat de fitxers senzilla. Tal com es mostra a la figura, una aplicació bàsica de còpia de seguretat de fitxers consta de: registre de còpia de seguretat, centinela de còpia de seguretat (controlador), entrada d’usuari, agent de còpia i gestor d’informes..

Com funciona

Com s’ha esmentat anteriorment, el sistema senzill només consta de cinc components: registre, centinela, entrada, agent de còpia i gestor d’informes.

És tan senzill! De fet, amb aquest algorisme hauríeu d’anar ben a l’hora de dissenyar la vostra aplicació de còpia de seguretat interna. Si les habilitats no estan disponibles, no us desespereu. En un article proper, realment oferirem un avenç sobre com desenvolupar la vostra utilitat de còpia de seguretat de fitxers amb exemples completament codificats, així que vés amb compte.

Conclusió

Tant de bo hagi estat una lectura interessant i estem segurs que hem tractat algun tema: hem analitzat per què és important la còpia de seguretat de dades local (fora de línia) i hem esmentat raons com la disponibilitat, la privadesa i la seguretat. També hem proporcionat cinc grans motius pels quals haureu d’invertir en una utilitat de còpia de seguretat interna, com ara un control més gran, estalvi de costos, major usabilitat, més seguretat i múltiples desplegaments..

Finalment, acabem de veure un algorisme per desenvolupar la vostra pròpia utilitat de còpia de seguretat de dades. No és gens fantàstic, però acabarà la feina. I ens vam comprometre a portar-vos un article amb un avenç completament codificat sobre com fer la vostra pròpia aplicació de còpia de seguretat, així que sens dubte busqueu-ho. No deixeu els comentaris i parlem! Feu les vostres preguntes sobre l’article i obteniu informació instantània de l’equip.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me