Sync.com vs SpiderOak ONE: quin fa què?

Són dos dels millors serveis al núvol disponibles avui, cadascun amb un gran suport per a la privadesa dels usuaris. Tot i això, Sync.com i SpiderOak ONE no juguen exactament per al mateix equip. Sync.com ocupa avui el millor servei d’emmagatzematge en núvol, mentre que SpiderOak ONE és un membre estimat del millor club de còpia de seguretat en línia.


Malgrat aquesta diferència, sens dubte podríem veure lluitar per escollir entre tots dos. SpiderOak ONE, després de tot, té alguns trucs d’emmagatzematge en núvol com la sincronització i la compartició de fitxers. Mentrestant, Sync.com funciona molt bé per protegir els vostres fitxers més valuosos, fins i tot si no pot realitzar còpies de seguretat programades.

En ser els defensors del núvol amable que som, vam decidir ajudar-vos a prendre la tria entre els dos. A continuació, es detallaran les diferències bàsiques entre Sync.com i SpiderOak ONE per tenir una idea millor del que s’obté. No oblideu consultar la nostra eina de comparació al núvol per obtenir més ajuda.

També tenim una revisió completa de Sync.com, a més d’una ressenya de SpiderOak ONE, així com un vídeo resum d’aquest article..

Sync.com vs SpiderOak: emmagatzematge al núvol i còpia de seguretat en línia

Hem detallat les diferències entre emmagatzematge i còpia de seguretat en una mica de profunditat, de manera que no tornarem a cridar tot el producte aquí. La versió curta és que l’emmagatzematge al núvol està dissenyat per alliberar l’espai del disc dur, sincronitzar dispositius i compartir contingut. La còpia de seguretat en línia, mentrestant, està destinada a replicar fidelment el disc dur en cas de patir un accident, robatori o algun altre desastre.

Sync.com, com s’ha esmentat, entra dins de la categoria d’emmagatzematge al núvol. SpiderOak ONE és un servei de còpia de seguretat en línia, però és un dels pocs que intenten combinar les línies tradicionals entre emmagatzematge i còpia de seguretat. Això ho fa oferint funcions de sincronització i intercanvi de fitxers.

El fet que SpiderOak ONE sigui o no una solució més versàtil que Sync.com no sigui realment el debat. Ho fa. Tot i això, cal saber molt sobre SpiderOak ONE abans de triar-lo a Sync.com o qualsevol altra opció d’emmagatzematge al núvol..

El més important i més important que haureu d’obtenir és que si SpiderOak us permet sincronitzar i compartir fitxers, no us ajudarà a estalviar espai al disc dur. Sync.com ho farà.

Tot i ser crítica, aquesta diferència entre Sync.com (o qualsevol emmagatzematge al núvol) i SpiderOak és bastant fàcil de comprendre. No hi ha altres diferències. SpiderOak ONE, tot i que és fantàstic de moltes maneres, és un dels serveis més difícils d’embolicar el cap, i és per això que hem escrit una guia completa de SpiderOak ONE..

A continuació, explorarem algunes de les diferències més matisades entre els nostres dos serveis destacats. L’aconseguirem pas a pas i al costat, de manera que pugueu prendre la decisió correcta entre el millor servei d’emmagatzematge en núvol del millor coneixement zero i una de les eines de còpia de seguretat en línia més versàtils.

Espai i cost

Sync.com és una de les millors ofertes d’emmagatzematge al núvol. Podeu registrar-vos a 500 GB d’emmagatzematge per una mica inferior a 50 dòlars l’any, o quadruplicar amb 2TB per només el doble del preu.

Mentrestant, SpiderOak ONE, tot i que té un preu raonable per un servei de còpia de seguretat en línia, no us farà arribar el màxim de cinc comptadors. 1 TB de còpia de seguretat costa al voltant de 120 dòlars l’any. El pla més barat, que és de 60 dòlars anuals, obtindrà només 100 GB de còpia de seguretat.

Si esteu buscant un gran volum de gegabytes, Sync.com estrena SpiderOak ONE amb relativa facilitat. Quant a l’únic avantatge que obteniu amb SpiderOak ONE és que podeu pagar de mes en mes, mentre que Sync.com requereix un compromís anual.

A la llum d’aquest compromís anual, potser voldreu provar el servei primer. Sync.com us concedeix 5 GB de franc de tota la vida. La companyia també ha llançat un programa de derivació molt bo que proporciona 1 GB d’emmagatzematge addicional per a cada amic que feu referència, sense cap limitació sobre quants podeu convèncer.

Enfocament d’allotjament amb fitxers

Un cop us heu registrat, el mètode per introduir fitxers al núvol és molt diferent per a Sync.com vers SpiderOak ONE.

Instal·leu el client Sync.com al vostre ordinador Windows o Mac i es crearà una carpeta de sincronització especial al vostre sistema de fitxers. Tot el que heu de fer per enviar fitxers al núvol és col·locar-los en aquesta carpeta.

També podeu moure fitxers a Sync.com Vault, que és un arxiu de fitxers segur. Podeu penjar fitxers al Vault a través de la interfície gràfica web de Sync.com o podeu fer clic amb el botó dret sobre els fitxers del vostre sistema de fitxers i escollir “copiar a Vault”. També es poden carregar fitxers a la vostra carpeta de sincronització mitjançant la interfície gràfica web.

Per accedir als fitxers al núvol de SpiderOak, també haureu d’instal·lar un client. Tanmateix, en lloc d’afegir-los a una carpeta de sincronització, cal crear un pla de còpia de seguretat, almenys al principi.

Com en la majoria de còpies de seguretat, la part inicial del procés amb SpiderOak pot ser una mica tediosa. La idea bàsica és que heu de seleccionar totes les carpetes i fitxers que voleu afegir al vostre pla de còpia de seguretat.

SpiderOak ONE ajuda alguns per deixar que seleccioneu una categoria a la dreta per fer còpia de seguretat automàtica, però us limitareu a ubicacions específiques com ara el vostre ordinador, documents o carpetes d’imatges.

En endavant, qualsevol fitxer situat en una carpeta etiquetada per a còpia de seguretat serà enviat automàticament a l’espai al núvol de SpiderOak ONE. És a dir, tret que entreu al client i desembarqueu aquest fitxer específicament.

Sincronització de fitxers

Sync.com utilitza una carpeta de sincronització per enviar fitxers al núvol. Això no és una cosa que fan la majoria de serveis de còpia de seguretat en línia, amb algunes excepcions com SpiderOak.

Això significa que hi ha una altra manera d’enviar fitxers al núvol amb SpiderOak que no sigui posar-los en una carpeta etiquetada com a còpia de seguretat: podeu col·locar-los a la carpeta de sincronització que SpiderOak crea al vostre disc dur.

Anomenada Riva, aquesta carpeta funciona com la majoria de les altres carpetes de sincronització.

La diferència és que els fitxers que s’hi inclouen es guarden realment al vostre espai de còpia de seguretat i formen part del pla de còpia de seguretat. Podeu desactivar la sincronització de tipus de fitxers específics de la vostra carpeta de sincronització si no voleu sincronitzar-los, però no podeu desactivar la còpia de seguretat dels fitxers que s’estan sincronitzant.

SpiderOak ONE tampoc té cap funció de sincronització selectiva. La majoria dels magatzems de núvol, inclòs Sync.com, ho fan. La sincronització selectiva us permet desactivar la sincronització dels fitxers de manera que només s’emmagatzemen al núvol i no també al disc dur. Igual que Sync.com Vault, és un mitjà per alliberar espai al disc dur.

A causa de les limitacions de SpiderOak ONE, és just dir que la sincronització de fitxers amb Sync.com és més flexible i potent que la sincronització de fitxers amb SpiderOak ONE. Si voleu augmentar i sincronitzar ràpidament i no us importa la còpia de seguretat de fitxers, aquest és un bon motiu per triar Sync.com a SpiderOak ONE.

L’únic avantatge afegit que té SpiderOak ONE a l’hora de sincronitzar és que té un client Linux, mentre que Sync.com no. Tampoc la majoria dels serveis d’emmagatzematge en núvol, com podeu llegir al nostre millor guia d’emmagatzematge en núvol per a Linux.

Intercanvi d’arxius

Si bé l’ús compartit de fitxers és més comú amb l’emmagatzematge en núvol, moltes còpies de seguretat en línia us permeten compartir fitxers. SpiderOak ONE ho fa, tot i que adopta un enfocament una mica únic.

La diferència és el que SpiderOak anomena “ShareRoom”. Una ShareRoom funciona com una carpeta compartida, ja que qualsevol contingut que hi hagi accessible és accessible per a aquells que han obtingut accés.

Podeu assignar a cada ShareRoom una contrasenya única i una URL única, que permetrà que altres persones accedeixin a contingut a través del web de manera que no hagin d’instal·lar un client SpiderOak ONE.

Si la configuració d’un ShareRoom sembla massa feina, també podeu generar un enllaç dirigit a un fitxer que es pugui compartir amb qualsevol. El compartiment d’enllaços amb SpiderOak és força limitat, però.

Els enllaços generats no es podran tornar a recordar més tard: és una única cosa, de manera que haureu d’anotar-lo o crear un enllaç nou si heu de compartir el fitxer de nou. Els enllaços caduquen automàticament al cap de tres dies, però el fet que no els pugueu veure més endavant fa que la supervisió de les comparticions de fitxers sigui una mica complicada amb SpiderOak ONE.

El contrari passa a Sync.com, que facilita l’auditoria de fitxers compartits gràcies a dues visualitzacions especials de la seva interfície gràfica web. El primer, anomenat “enllaços”, mostra tots els enllaços de fitxers que heu generat. El segon, anomenat “comparteix”, mostra totes les carpetes que heu compartit.

Entre les altres funcions que comparteixen Sync.com, incloem la possibilitat d’establir contrasenyes d’enllaç, dates de caducitat i límits de descàrrega. També podeu crear enllaços de càrrega per permetre que altres persones comparteixin fitxers amb vosaltres. Cap d’aquestes funcions no està disponible amb SpiderOak ONE.

En poques paraules, si necessiteu una bona eina per compartir fitxers, SpiderOak ONE és una mica maldestre. Mentrestant, Sync.com és probablement l’eina d’emmagatzematge en núvol superior per compartir arxius, únicament amb el molt més car Tresorit (vegeu Sync.com vs Tresorit per obtenir un desglossament complet de cap a cap).

Seguretat

L’últim de què parlarem és seguretat. Tot i així, mantindrem aquesta part breu perquè és una història bastant simple: Sync.com i SpiderOak ONE són dos dels serveis al núvol més segurs que trobareu.

Tot i que generalment defensem que els consumidors prenguin mesures per protegir la seva pròpia privacitat, poden facilitar-ho molt més mitjançant l’ús de serveis al núvol de coneixement zero. Per xifrat de coneixement zero, ens referim a xifrat de final a extrem privat. Ningú que tu i els que concediu accés no poden desxifrar els vostres fitxers, i que “ningú” inclou el servei de núvol propi.

Sync.com i SpiderOak OnE s’han classificat constantment entre les nostres opcions per obtenir els millors serveis al núvol de coneixement zero. De les dues, donem un avantatge a Sync.com ja que estén coneixement zero a qualsevol fitxer compartit, mentre que SpiderOak no.

Sync.com també té alguns altres avantatges de seguretat per part de SpiderOak ONE, inclosa l’autenticació de dos factors. Al desembre de 2017, SpiderOak afirmava que treballava en aquesta funció per a tots els usuaris, però ara mateix només s’ofereix per a clients antics.

Pensaments finals

L’objectiu aquí era esborrar certa confusió sobre Sync.com i SpiderOak ONE. Tant de bo ho haguéssim fet, però en detallarem la versió curta en cas que encara lluiteu, o saltessis per acabar.

Si voleu augmentar la capacitat del vostre disc dur, l’elecció és clara: trieu Sync.com. SpiderOak ONE no es pot utilitzar amb aquest propòsit. A més, amb Sync.com, podeu obtenir 2 TB d’emmagatzematge de manera barata.

Si necessiteu una solució de recuperació de desastres, probablement desitgeu SpiderOak ONE. Tot i que una manera excel·lent d’emmagatzemar fotos, Sync.com no té les funcions de còpia de seguretat per fer el procés fàcil i inclusiu. En resum, si feu servir Sync.com com a eina de còpia de seguretat, no funcionarà gaire bé.

Per compartir arxius, Sync.com és l’eina millor. També diríem el mateix sobre la sincronització, en la majoria dels casos (tret de Linux).

Quan SpiderOak ONE té un avantatge no és tant a Sync.com com a altres eines de còpia de seguretat en línia. En cas contrari, seleccions fantàstiques com Backblaze (consulteu la nostra crítica de Backblaze) i CloudBerry Backup no es poden utilitzar per sincronitzar fitxers. Ni tan sols es pot fer servir CloudCloud per compartir-los (llegiu la nostra ressenya de Còpia de seguretat de CloudBerry).

Guanyador final: SpiderOak ONE

Per a alternatives de SpiderOak per a còpia de seguretat amb sincronització, les úniques opcions realment capaces són Acronis True Image i IDrive. Llegiu la nostra revisió de la imatge real i la revisió IDrive per obtenir més informació sobre qualsevol dels dos.

Ens agrada la discussió de Sync.com o SpiderOak ONE. Si voleu deixar-hi un comentari, deixeu un comentari a continuació. Com sempre, gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me