SugarSync vs Dropbox: Una batalla de velles escoles el 2020

Aquí a Cloudwards.net, ens agrada simplificar la vostra navegació al mercat d’emmagatzematge al núvol. És especialment molest quan no podeu decidir entre dos serveis, així que ho farem per vosaltres. En aquesta comparació SugarSync vs Dropbox, veurem qui surt al capdamunt.


Dropbox està classificat més alt que SugarSync a la nostra llista dels millors serveis d’emmagatzematge en núvol, però això no significa que guanyi per defecte en totes les categories per les quals passarem. Els serveis d’emmagatzematge al núvol es poden centrar en diferents coses, com la seguretat, la velocitat o l’experiència de l’usuari. En funció del que busqueu, un proveïdor pot semblar millor que l’altre, per tant, els comparem segons els factors generals.

Si voleu una ullada detallada dels serveis, consulteu la nostra revisió SugarSync i Dropbox.

Durant les properes cinc rondes, veurem com surten els serveis en una comparació de cap a cos. Al final de cada ronda, anomenarem un guanyador. Aleshores, després de la liquidació de la pols, acabarem amb un resum dels resultats i declarem el guanyador global.

1

Cost d’emmagatzematge

Un bon cost d’emmagatzematge es determina en funció de la quantitat de plans de subscripció que ofereixen els diners. Com més plans tingui un servei, seran millors les vostres opcions. És fantàstic si el servei ofereix un pla o prova gratuïta, de manera que podeu provar-lo abans de fer-ho. Si només us interessa un bon valor, consulteu les nostres millors ofertes a la guia d’emmagatzematge al núvol.

El primer pla de Dropbox es diu Bàsic. És gratuït i us proporciona 2 GB d’emmagatzematge, que podeu afegir a increments de 500 MB amb referències. Dit això, hi ha plans gratuïts amb més emmagatzematge, com podeu veure a la nostra millor peça d’emmagatzematge en núvol gratuïta.

A més, és de 10 dòlars al mes per 1TB, que és un tracte digne, però no entre els millors valors del mercat. Si pagueu l’any, podeu reduir el preu a 99 dòlars. Ve amb accés fora de línia, esborrat del dispositiu remot i suport de correu electrònic prioritari.

El professional costa 20 dòlars al mes i proporciona 2 TB d’emmagatzematge. Té tot el que Plus té, a més de la cerca de text complet, l’historial de versions de 120 dies, el suport de xat prioritari, la sincronització intel·ligent i molt més. De nou, però, hi ha millors preus per a aquesta quantitat d’emmagatzematge.

SugarSync és molt més car. Hi ha tres plans per a usuaris personals. El pla de 100 GB és de 7,49 dòlars al mes, que és prop del que cobren alguns serveis per 1TB. El següent pla us proporciona 250 GB per 9,99 dòlars. Per 500 GB, haureu de pagar un ridícul 18,95 dòlars al mes. El pla d’1TB costa 55,00 dòlars al mes.

Al mateix preu que el pla de 250 GB de SugarSync, podeu obtenir 2TB de pCloud. Llegiu la nostra ressenya de pCloud per obtenir més informació sobre aquest acord.

Tot i que els dos serveis tenen una flexibilitat del pla sòlida, SugarSync té alguns dels pitjors plans de preus del mercat. És un dels rars serveis que Dropbox aconsegueix guanyar al departament de preus.

Ronda: Punt de cost d’emmagatzematge per Dropbox

Logotip de SugarSync
Logotip de Dropbox

2

Seguretat & Privacitat

No hi ha escassetat de perills a Internet, de manera que la seguretat segura és obligatòria. Els pirates informàtics no dubtaran a orientar les vostres dades amb atacs de ransomware o de mà al mig. És possible que també intentin robar les vostres credencials d’inici de sessió.

Els serveis al núvol utilitzen molts mètodes per protegir les vostres dades contra possibles amenaces. Per exemple, l’autenticació de dos factors impedirà que els hackers que els han robat la contrasenya accedeixin al vostre compte. Tot i així, us heu d’assegurar que teniu una contrasenya forta per començar.

El protocol TLS impedeix que els atacs man-in-the-middle tinguin èxit, mentre que el xifratge assegura les vostres dades en trànsit i en repòs. El xifrat privat de cap a extrem impedeix que qualsevol altra persona que no sigui la vostra lectura.

sugarsync-vs-dropbox-sugarsync-security

SugarSync té una seguretat sòlida. Utilitza AES 256 bits per xifrar els fitxers en repòs i el protocol TLS per protegir-los en trànsit. Malauradament, no és un proveïdor de coneixement zero. Això significa que els empleats de la companyia podrien llegir els vostres fitxers. Per evitar-ho, podeu provar Sync.com, el nostre servei d’emmagatzematge en núvol més ben classificat. Llegiu la nostra crítica de Sync.com per obtenir més informació.

SugarSync també admet la versió, mantenint les darreres 12 versions dels vostres fitxers. Podeu utilitzar-ho per tornar a una versió anterior si us deixen passar per ransomware.

Dropbox té un historial de correccions amb seguretat perquè es va incomplir el 2012 i es va connectar al projecte PRISM el 2013. La companyia va prendre mesures després de l’incompliment, però, ha millorat.

Utilitza AES 256-bit en repòs i el protocol TLS amb AES de 128-bit per protegir els vostres fitxers en trànsit. El nivell de xifratge és bo, però Dropbox desxifra els fitxers per extreure metadades per a la seva indexació quan arriben al seu centre de dades i després els xifra..

Les vostres metadades romandran en text normal en un servidor independent. Aquest no és el millor escenari per a la vostra privadesa, així que considereu l’ús de Boxcryptor, un complement de xifratge privat. Dit això, Dropbox ofereix una autenticació de dos factors.

També hi ha versions per ajudar-vos a recuperar-vos dels atacs de ransomware. Els usuaris Basic i Plus poden restaurar versions fins a 30 dies, mentre que els usuaris professionals tenen 120 dies.

Ni SugarSync ni Dropbox no es classifiquen com a coneixement zero, però tots dos utilitzen AES 256 bits per xifrar els vostres fitxers. Dropbox ofereix una autenticació de dos factors per assegurar les vostres credencials, però també desxifra els fitxers per extreure-ne metadades, cosa que podria ser una preocupació per a alguns. SugarSync no ho fa així que guanya aquesta ronda.

Ronda: Seguretat & Punt de privadesa de SugarSync

Logotip de SugarSync
Logotip de Dropbox

3

Experiència d’usuari

Una experiència d’usuari senzilla és millor que una que és complexa, obsoleta i que necessita ajuda de l’entusiasta informàtic resident. Els serveis d’emmagatzematge al núvol han de funcionar en la majoria dels sistemes operatius, a més d’haver de tenir interfícies atractives i intuïtives.

sugarsync-vs-dropbox-sugarsync-web

L’aplicació web de SugarSync és funcional, però es troba datada perquè requereix més passos per completar les operacions de fitxers simples que molts serveis. Per exemple, si esteu a la carpeta arrel i voleu penjar un fitxer, heu de commutar l’àrea arrossegable i soltada en lloc que només aparegui quan arrossegueu un fitxer. A més, no podeu penjar carpetes fent servir arrossegar i deixar anar.

sugarsync-vs-dropbox-sugarsync-desktop

L’aplicació d’escriptori és més atractiva i intuïtiva, però. La navegació és a l’esquerra i els colors diferents contrasten bé, de manera que és fàcil detectar el que estàs buscant. Després d’instal·lar-lo, la carpeta “my SugarSync”, que és la vostra carpeta de sincronització predeterminada, es col·loca a la carpeta de documents existent. Funciona en Windows i macOS.

sugarsync-vs-dropbox-sugarsync-mobile

L’aplicació mòbil és fàcil d’utilitzar. Us ofereix l’opció de fer una còpia de seguretat automàtica de les vostres fotos i vídeos i us permet compartir els fitxers i guardar-los per accedir fora de línia.

sugarsync-vs-dropbox-dropbox-desktop

L’experiència d’usuari de Dropbox està clara. El client d’escriptori és fàcil d’utilitzar i consta d’una icona de la safata del sistema i de la carpeta de sincronització. Funciona a Windows, macOS i Linux. La icona de la safata del sistema mostra les vostres notificacions, us permet accedir ràpidament a la vostra carpeta de sincronització, llança el client web i configura les vostres preferències.

sugarsync-vs-dropbox-dropbox-web

El client web té una interfície atractiva. És una brisa que navega i mostra informació de manera clara. Arrossegueu-ne el botó i altres funcions del mainstream que el fan fluït i agradable.

sugarsync-vs-dropbox-dropbox-mobile

L’aplicació mòbil funciona en Android i iOS. Et permet carregar fotos i vídeos des del telèfon automàticament. Podeu editar la informació del vostre fitxer en un sol pas, que és millor que el que podeu fer amb l’aplicació de SugarSync, i us permet compartir fitxers i carpetes també.

Tot i que SugarSync té una bona facilitat d’ús, queda fora del seu competidor perquè Dropbox està disponible per a Linux i funciona millor a la web i el mòbil.

Ronda: Punt d’experiència de l’usuari per Dropbox

Logotip de SugarSync
Logotip de Dropbox

4

Compartir

Un cop els fitxers estiguin en línia, els voldreu compartir. Si ho feu, no hauria de ser tediós, sinó fàcil i ràpid. A més, hauríeu de poder compartir directament les grans xarxes socials, individus i grups. També haureu de poder protegir les vostres accions mitjançant controls de contingut, com ara la protecció de contrasenyes, les dates de caducitat i els permisos.

sugarsync-vs-dropbox-dropbox-share

Quan vulgueu compartir un fitxer mitjançant Dropbox, hi genereu un enllaç. Podeu enviar l’enllaç per correu electrònic o copiar-lo i enviar-lo manualment. Podeu protegir-la afegint una contrasenya o una data de caducitat o desactivant les descàrregues. Per a les carpetes, podeu convidar a altres per correu electrònic i definir permisos per “editar” o “visualitzar”. Hi ha una pàgina que també us mostra què heu compartit.

També podeu compartir des del client d’escriptori. La funció de sol·licitud de fitxers permet convidar a altres persones, fins i tot aquells que no utilitzen Dropbox, a carregar fitxers a la vostra carpeta. “Showcase” us permet compartir els vostres fitxers en una pàgina d’aspecte professional, que és una bona incorporació. No hi ha cap manera de compartir-ho directament a les xarxes socials.

sugarsync-vs-dropbox-sugarsync-share

SugarSync us permet compartir enllaços directament a xarxes socials, com Twitter o Facebook, però no els podeu protegir amb contrasenyes ni dates de caducitat. Podeu compartir carpetes de la mateixa manera o podeu convidar persones mitjançant correu electrònic a col·laborar-hi. Quan compartiu carpetes per invitació, podeu triar donar permís per “editar” o “visualitzar”.

Si utilitzeu el client d’escriptori, podeu compartir-lo fent clic amb el botó dret en el fitxer o la carpeta i escollint “copiar l’enllaç públic”. També hi ha una pàgina “compartida per mi” que mostra el que heu compartit. Això és útil i no és tot el que ofereixen tots els serveis.

SugarSync té les funcions d’os nu que necessiteu per compartir fitxers o carpetes, però no té funcions que us ajudaran a protegir les vostres accions. Dropbox té aquestes funcions i totes les altres necessàries per compartir, de manera que guanya aquesta ronda.

Ronda: Punt de compartir de Dropbox

Logotip de SugarSync
Logotip de Dropbox

5

Característiques adicionals

Veurem funcions que superen l’estàndard establert per a aquesta comparació. Alguns exemples són la previsualització i la reproducció de suports, la integració amb aplicacions de tercers i les eines de productivitat.

Sugarsync-vs-dropbox-dropbox-features

Dropbox s’integra amb Office Online, la qual cosa permet col·laborar en documents. També us proporciona una aplicació de presa de notes decent anomenada Dropbox Paper, que podeu llegir a la nostra revisió de Paper Dropbox. Si en necessiteu un de més potent, us recomanem que llegiu el nostre millor article sobre aplicacions de presa de notes.

La sincronització selectiva està disponible, però ens agrada més la versió millorada anomenada “sincronització intel·ligent”. Permet desactivar la sincronització per a una carpeta, però mostrar-la a la vostra carpeta de sincronització. Això sembla menor, però us impedeix haver d’utilitzar l’aplicació web per saber on es troben els vostres fitxers.

També podeu reproduir música i vídeo amb Dropbox. El jugador nadiu no és fantàstic, però n’hi ha de bons que s’integren amb el servei. Per això, Dropbox es troba a la nostra llista del millor emmagatzematge en núvol per a vídeo.

SugarSync no ofereix molt més enllà de les funcions estàndard d’emmagatzematge al núvol. El que ofereix es refereix a un complement de Outlook i a la càrrega de correu electrònic. Si afegiu suport per a aplicacions i integracions en línia amb serveis de tercers, us destacaria.

Tot i que, tal com són, Dropbox ofereix més funcions, per la qual cosa guanya aquesta ronda.

Rodona: Característiques addicionals Punt de Dropbox

Logotip de SugarSync
Logotip de Dropbox

6

El Veredicte

SugarSync només té una victòria, per la qual cosa el guanyador evident és Dropbox. Dit això, SugarSync té una gran seguretat, una bona facilitat d’ús i una sòlida capacitat de compartir. Tot i així, es veu alterat pel seu preu elevat i per la manca d’opcions de seguretat per compartir.

Dropbox, molt per a la nostra sorpresa, té plans de subscripció que tenen un valor millor que el de SugarSync, una facilitat d’ús i compartició racionalitzada que no us permetrà desitjar més opcions per protegir fitxers i carpetes..

Què en penses d’aquesta comparació? T’ha ajudat a pensar? Ho fem saber en els comentaris a continuació. Gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me