Seguretat al núvol: Com els serveis d’emmagatzematge protegeixen les vostres dades el 2020

Utilitzar l’emmagatzematge en núvol és fantàstic ja que allibera el disc dur i protegeix els fitxers de qualsevol error que passi a la vostra màquina física. Tanmateix, en navegar pels nostres millors proveïdors d’emmagatzematge en núvol, potser et trobeu confós amb el que significa tot el que parla de seguretat. És aquí on entra aquesta guia útil per a la seguretat del núvol.


A continuació, abordarem les coses més importants que cal saber sobre la seguretat del núvol, però primer abordarem el perquè ho necessiteu. Com és probable que sàpigues, Internet és un lloc perillós on els ciberdelinqüències es converteixen. Els pirates informàtics poden orientar les vostres dades i colpejar-vos amb ransomware, interceptar les vostres transferències amb atacs man-in-the-middle o robar les vostres credencials. És important tenir previstes mesures de seguretat fortes per evitar-ho.

La bona notícia és que desviar el delicte és bastant fàcil a Internet, tot el que necessiteu són uns quants passos bàsics a fer. Fem una ullada a ells.

Xifrat privat

coneixement zero

El xifratge privat, que és possible que el coneguis com a coneixement zero, impedeix que ningú més que no llegeixi les teves dades. El servei que feu servir no podrà accedir a les vostres dades perquè només teniu la clau d’aquest. L’inconvenient d’aquest enfocament és que si perds la contrasenya, s’apareix per sempre perquè un servei de coneixement zero no el pot restablir.

Per mitigar el risc, considereu l’ús d’un gestor de contrasenyes. Independentment, assegureu-vos que creeu una contrasenya forta. Podeu trobar el millor servei amb xifratge privat en el nostre millor article sobre serveis al núvol de coneixement zero. 

Sync.com és el millor servei global d’emmagatzematge en núvol. Va ser fundada a Toronto el 2011 i s’ha guanyat reputació per una forta seguretat i privacitat dels usuaris. No cobra de forma addicional el xifrat de coneixement zero com alguns serveis. Podeu obtenir 2 TB d’emmagatzematge per només 96 dòlars l’any o 8 dòlars al mes. Obteniu més informació sobre aquest en el nostre comentari de Sync.com.

El següent servei de coneixement zero, pCloud, requereix que pagueu el seu complement Crypto per habilitar el xifrat privat. És de 3,99 dòlars al mes. A part això, ofereix un bon valor perquè podeu obtenir 2 TB d’espai per 9,99 dòlars al mes. Si pagueu l’any, el cost baixa fins a 95,88 dòlars. També és el millor emmagatzematge en núvol de Linux. Llegiu la nostra ressenya de pCloud per a tots els seus avantatges i contres.

MEGA és un altre servei que vetlla per la seva privadesa. A més de no ser de coneixement zero, conserva les vostres dades en centres de dades a Luxemburg, Alemanya, França, Països Baixos, Canadà i Nova Zelanda, tots ells determinats per la Comissió Europea per tenir un nivell adequat de protecció segons l’article 45 de el Reglament general de protecció de dades. Per obtenir més detalls, llegiu la nostra crítica sobre MEGA.

Xifratge At-Rest i In-Transit

xifratge en repòs

Hi ha molts algoritmes de xifratge que van des de les antigues DES fins als nous blowfish i AES. Com heu pogut endevinar, l’últim del lot, AES, és el més segur. Té diversos nivells de seguretat, segons la longitud de la clau, que pot ser de 128, 192 i 256 bits.

El 256-bit és el més segur, però, pel que sabem, ningú ha estat capaç de trencar-ne cap implementació. Normalment s’utilitzen en repòs.

Durant la transferència, els serveis d’emmagatzematge al núvol solen utilitzar el protocol TLS per protegir els vostres fitxers contra el descentrat. Estableix una connexió segura realitzant un cop de mà entre dues màquines mitjançant un xifratge, autenticació i intercanvi de claus.

Molts serveis ofereixen nivells suficients de xifratge i utilitzen el protocol TLS. Un dels serveis que destaca gràcies a les seves múltiples mesures de seguretat, però, és Tresorit.

Per això, a la nostra llista dels serveis d’emmagatzematge en núvol més segurs. També es garanteix la vostra privadesa perquè té coneixement zero i manté les dades en servidors d’Irlanda i Països Baixos. Podeu obtenir més informació sobre la seva seguretat a la nostra revisió de Tresorit.

Autenticació de dos factors

seguretat al núvol i 2fa

L’autenticació de dos factors és útil quan voleu evitar que els molestos pirates informatius robin les vostres credencials. Quan el activeu, farà que hàgiu d’introduir un codi a més de la vostra contrasenya per iniciar la sessió. Podeu obtenir el codi mitjançant diversos mètodes..

Un dels serveis que ofereix moltes opcions d’autenticació de dos factors és FilesAnywhere. És una solució d’emmagatzematge que ofereix una elevada seguretat i preus elevats.

Si la utilitzeu, podeu fer que els vostres usuaris introdueixin un codi addicional que reben per correu electrònic, SMS o trucada telefònica per iniciar la sessió. Altres funcions inclouen filtrar l’accés per adreça IP i restringir els inicis de sessió al dia. Podeu llegir la descripció completa de seguretat a la nostra revisió de FilesAnywhere.

Protecció Ransomware

Protecció contra ransomware

El Ransomware no és cap broma. És un tipus de programari maliciós que troba els fitxers delicats i els xifra. Si voleu tornar a accedir als vostres fitxers, haureu de pagar als pirates informàtics un rescat per obtenir la clau especial de desxiframent. És a dir, si ho lliuren. És millor no caure víctima en primer lloc. Aquí és on entren en joc els serveis al núvol.

A la nostra millor còpia de seguretat en línia amb protecció de ransomware, enumerem sis serveis que funcionen bé contra ella.

La nostra millor opció és CloudBerry Backup. Funciona com a centre de control dels comptes d’emmagatzematge i còpia de seguretat del núvol. Té un rastreig de ransomware i una versió avançada que us ajudaran a estar al davant del ransomware. La llicència de còpia de seguretat estàndard és de 49,99 dòlars. Llegiu la descripció completa d’aquest al nostre comentari de còpia de seguretat de CloudBerry.

Per obtenir una solució més corrent, proveu Acronis True Image. La seva protecció activa està basada en IA, de manera que pot aprendre a detectar millor els atacs amb més dades. Bloca processos i notifica als usuaris quan detecta conductes sospitoses. A més, pot recuperar fitxers danyats en un instant. El preu comença des de 49,99 dòlars anuals per 250 GB. Més informació a la nostra crítica sobre Acronis True Image.

Les solucions d’emmagatzematge al núvol utilitzen la versió per combatre el ransomware. Molts ho tenen, però les implementacions difereixen pel nombre de versions o dies que podeu tornar a publicar. Sync.com ofereix una versió il·limitada i d’altres que hem esmentat tenen capacitats similars.

Si necessiteu una altra solució, proveu OneDrive, que ofereix la versió de fitxers dels darrers 30 dies. Obteniu més informació a la nostra revisió OneDrive.

Compartir contingut de control

compartir

Un dels principals avantatges dels serveis al núvol és compartir. La majoria dels serveis adopten un enfocament similar, ja que permeten generar enllaços a fitxers o carpetes o convidar altres a col·laborar amb vosaltres. Quan són diferents, la possibilitat de restringir i controlar el contingut compartit.

El control adequat de contingut pot incloure enllaços protegits amb contrasenya, dates de caducitat, permisos de carpetes i molt més. Hem reduït les nostres opcions fins a cinc serveis al nostre millor emmagatzematge en núvol per compartir articles. No ha de sorprendre que Sync.com, pCloud i Tresorit estiguin al capdamunt, ja que ofereixen un fort control de contingut.

Els dos serveis posteriors són Box i Dropbox. No coincideixen amb els millors serveis, però tampoc no queden enrere. Box és un servei empresarial que s’adreça a les empreses, de manera que si necessiteu aquesta informació, llegiu la nostra crítica de Box. Si sou un sol usuari i preferiu els serveis populars, proveu Dropbox. Tanmateix, abans d’aconseguir-ho, apreneu-ne més a la revisió de Dropbox.

Pensaments finals

La seguretat al núvol no és cap cosa important, sobretot si manteniu informació sensible al núvol. Vam enumerar les cinc funcions més importants que els serveis al núvol haurien de tenir per mantenir les vostres dades segures. Són xifratge privat, xifrat fort en repòs i en trànsit, autenticació de dos factors, protecció del ransomware i compartició segura.

En general, Sync.com surt millor, però com podeu veure més amunt, hi ha molts altres serveis a considerar. Què en penses de la seguretat del núvol? Creus que els serveis que es mostren aquí són bons per a la teva petita empresa? Ho fem saber en els comentaris a continuació. Gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me