Què és l’emmagatzematge de núvols verds i quins proveïdors s’ofereixen el 2020?

L’emmagatzematge al núvol és un tipus de servei que pot complementar la capacitat del disc dur i augmentar la productivitat. Això ho fa oferint-vos una forma senzilla d’emmagatzemar les vostres dades al núvol proporcionant-vos un accés ràpid. És força convenient, però pot ser que els serveis no siguin ecològics, així que en aquest article veurem quins són els que aconseguireu una mica d’emmagatzematge en núvol verd.


Primer, però, hem d’afegir que els serveis d’emmagatzematge al núvol poden fer molt més que emmagatzemar les vostres dades. Les seves característiques clau, com ara l’intercanvi de fitxers i la sincronització de dispositius, o la “sincronització” per a breus, ajuden a millorar la col·laboració, fent que aquestes eines siguin ideals per a les empreses, especialment aquelles que confien en treballs remots.

Molts serveis d’emmagatzematge al núvol també et permeten prendre notes, recuperar fitxers suprimits, xatejar, compartir calendaris, assignar tasques i editar documents en temps real amb col·laboradors.. 

Si voleu crear un entorn en línia eficaç per a la col·laboració, haureu de començar consultant la nostra llista dels millors serveis EFSS (sincronització i compartició de fitxers empresarials)..

En cas contrari, només necessiteu una visió general dels serveis d’emmagatzematge en núvol, llegiu les revisions d’emmagatzematge en núvol. Ara que hem definit què és l’emmagatzematge al núvol, veurem què és el que fa que aquests serveis siguin respectuosos amb el medi ambient.

Allò que fa que l’emmagatzematge en núvol sigui verd?

Els centres de dades d’emmagatzematge al núvol estan dissenyats per emmagatzemar dades de manera eficient. La diferència principal entre ells i els servidors locals és la quantitat d’aprofitament dels recursos. 

Els servidors on-premise operen, de mitjana, entre un 12 i un 18 per cent de capacitat, mentre que els servidors de centres de dades al núvol poden arribar a un màxim del 40 al 70 per cent de la seva utilització, i la mitjana és de 10 a 50, segons un informe de l’eficiència energètica del 2014. el Natural Resources Defense Council, una organització sense afany de lucre dels Estats Units. 

La major utilització del servidor als centres de dades d’emmagatzematge al núvol es deriva del fet que aquests centres de dades utilitzen tecnologia de virtualització. 

La virtualització permet que diverses aplicacions (cadascuna en el seu propi entorn virtual) puguin ser executades en un sol servidor físic. Això redueix el nombre de servidors i la quantitat d’energia necessària per executar un determinat nombre d’aplicacions.

La quantitat d’energia que s’utilitza és un factor important per avaluar l’eficiència, i la mètrica més habitual per això és “l’eficàcia d’ús de potència” o PUE. El PUE mitjà el 2019 per a la indústria global de centres de dades, segons l’Uptime Institute, va ser d’1,67 (menor és millor), cosa que representa un augment respecte als 1,58 del 2018. 

Tot i això, tenir molts servidors requereix molta energia, cosa que al seu torn augmenta el seu cost. Això motiva que alguns proveïdors de núvols a gran escala siguin més eficients energèticament que la mitjana global. 

Gràcies a això, alguns serveis, com Google, reporten un PUE de només 1,11. A més, els grans centres de dades tenen un refredament més efectiu, que, de nou, ajuda a reduir l’ús d’energia.

Per recaptar-ho, els centres de dades d’emmagatzematge al núvol són, naturalment, més verds que els centres de dades locals. Les empreses poden reduir la seva petjada de carboni només movent les seves dades al centre de dades del proveïdor de núvols, on utilitzaran menys recursos i optimitzarà la seva eficiència.

Serveis d’emmagatzematge de núvols verds

En aquesta secció, farem una llista de tots els serveis que s’ajusten als factors que hem esmentat a la secció anterior. El primer, en cap ordre particular, és Google Drive.

Google Drive

Com hem comentat, els centres de dades de Google són un dels més eficients energèticament i hi inclou el servei d’emmagatzematge en núvol, Google Drive. Concretament, Google aconsegueix grans resultats d’ús d’energia gràcies a servidors personalitzats i d’alta eficiència que malgasten menys energia. 

A més, Google utilitza maneres barates de gestionar el refredament, reutilitza maquinari antic i recicla allò que no pot reutilitzar.

Interfície web de Google Drive

Carpeta de sincronització de Google Drive

Google Drive Google Docs

Enllaç de creació de Google Drive

Configuració de la xarxa de Google Drive

Anterior

Pròxim

Google Drive és una bona elecció si voleu treballar en línia en fitxers d’oficina i compartir-los amb col·laboradors. També té un dels millors serveis d’atenció al client del mercat. 

Google té molts plans, i la majoria proporcionen un gran valor. El seu client web i les seves aplicacions mòbils són racionalitzades i fàcils d’utilitzar. A més, Google Drive té una xarxa de servidors que abasta tot el món, cosa que l’ajuda a assolir velocitats ràpides. Podeu obtenir més informació sobre què ofereix Google Drive a la nostra revisió de Google Drive.

Amazon Drive

Un altre gran nom de la indústria de la tecnologia, Amazon, és molt desconegut per a la tecnologia ecològica. El seu PUE és inferior a 1,2 i Amazon afirma que més del 50 per cent de la seva energia prové de fonts renovables. És fàcil veure com es pot aconseguir perquè fa servir sis parcs solars i tres parcs eòlics. A més, Amazon ha anunciat quatre nous projectes de parcs eòlics i una sola solar.

Captura de pantalla de la pàgina web de Amazon Cloud Drive Review Review

Amazon Drive té funcions decents, que inclouen previsualitzacions de fitxers i fotos, juntament amb la reproducció de vídeos. També té alguns dels millors plans de preus del mercat. Podeu obtenir 100 GB per només $ 1 al mes o 1TB pesat per només 5 dòlars al mes.

Gràcies a la xarxa global de servidors d’Amazon, Amazon Drive carregarà ràpidament les vostres dades al núvol. També ens agrada com els seus clients web i mòbils siguin atractius i fàcils d’utilitzar. Amazon Drive també té funcions de compartició decents. Podeu llegir-ne més informació a la nostra ressenya de Amazon Drive.

Microsoft OneDrive

Microsoft va assolir la neutralitat del carboni el 2012 i té un PUE mitjà de 1.125 per a qualsevol nou centre de dades. Microsoft també es dedica a la sostenibilitat, de manera que reutilitza i recicla els productes i fa que els seus productes siguin sostenibles. També reutilitza els residus i elimina de manera responsable allò que no pot utilitzar.

Microsoft també treballa en el “projecte Natick”, que eventualment veuria caiguts a la zona de mar els centres de dades micro alimentades amb energia renovable.

Fitxers d'interfície web OneDrive

Control lliscant de carpeta de OneDrive

OneDrive App Launcher

OneDrive Creació de fitxers enllaç

OneDrive Word Online

Anterior

Pròxim

Les pràctiques respectuoses amb el medi ambient de Microsoft inclouen els seus centres de dades Microsoft Azure, que alimenten Microsoft OneDrive, el servei d’emmagatzematge en núvol.

OneDrive us ofereix accés a Office Online, Skype, Outlook, OneNote (consulteu la nostra revisió OneNote per obtenir més informació sobre l’aplicació de notes) i moltes altres funcions del gegant basat en Redmond. Tampoc hauràs de buidar la cartera per utilitzar-la, perquè els plans de OneDrive tenen preus justos. El pla d’1TB us permetrà recuperar només 6 dòlars al mes.

A més, ens agrada l’atractiu que són els seus clients d’escriptori, web i mòbil. Són senzills i no us donaran problemes. També podeu compartir i col·laborar en fitxers alhora que teniu seguretat de compartició de fitxers. Per obtenir més informació sobre el compartir OneDrive, consulteu la nostra revisió OneDrive.

Tresorit

Com l’entrada anterior, Tresorit utilitza servidors Microsoft Azure, per la qual cosa és respectuós amb el medi ambient. Tresorit pot previsualitzar els fitxers, però no té aplicacions de productivitat natives ni la possibilitat d’integrar-se amb aplicacions de tercers.

Tresorit-homepage-2019

No s’integra amb altres aplicacions perquè manté un nivell de seguretat alt. Això comporta un preu fort, però, perquè Tresorit és més car que altres serveis d’aquesta llista. El seu pla més barat és de 12,50 dòlars al mes. Tot i així, Tresorit és un servei adreçat a petites empreses, de manera que el seu preu és comprensible.

Tresorit també té una forta capacitat de compartir fitxers que no tenen cap opció de seguretat. A més, la velocitat de descàrrega i descàrrega dels fitxers són ràpides. Podeu obtenir més informació sobre Tresorit i les seves funcions de seguretat integral a la nostra revisió de Tresorit.

Pensaments finals

Posar les dades al núvol té beneficis que no només t’ajuden a ser més productiu i a ocupar menys espai als ordinadors, sinó que també redueixen la teva petjada de carboni. No haureu de cercar gaire un servei verd perquè la majoria dels grans noms de la indústria tecnològica (i el núvol) ja han reduït la seva petjada de carboni.

Hem detallat diversos serveis en aquest article, i la majoria es troben a la nostra llista de comparació d’emmagatzematge en núvol més gran. Si encara no esteu segurs quin és el millor servei per a vosaltres, consulteu la nostra millor guia d’emmagatzematge en núvol. També tenim un article que detalla el millor emmagatzematge en núvol per a ànim de lucre.

Els centres de dades a gran escala són més eficients energèticament, però segons The Independent, la indústria en expansió del centre de dades consumirà tres vegades més energia en la propera dècada, per la qual cosa serà necessari un esforç més per satisfer els nous requisits.. 

Què en penses de l’emmagatzematge en núvol verd i el seu futur? Ho fem saber en els comentaris a continuació. Gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me