pCloud vs MEGA: emmagatzematge gratuït i segur per a tots el 2020

Quan es tracta de serveis d’emmagatzematge en núvol centrats en la privadesa, destaquen dos noms: pCloud i MEGA. Si el nom Kim Dotcom significa qualsevol cosa per a vosaltres, probablement ja coneixeu MEGA, la solució d’emmagatzematge en núvol fundada per aquest colorit renegat centrat en la privadesa (tot i que el gran home ja fa temps que va deixar l’empresa).


Les nostres comparacions d’emmagatzematge en núvol també us mostraran que també som grans fans de pCloud. Tant pCloud com MEGA ofereixen un xifrat de coneixement zero per mantenir les vostres dades segures, tot i que això costa una mica més amb una subscripció a pCloud. Totes dues són bastant fàcils d’utilitzar, però pCloud té algunes funcions de sincronització superiors.

Continua llegint mentre fem un cop d’ull a pCloud vs MEGA per veure quina és la millor opció en aquesta revisió de comparació.

Configuració d’una batalla: pCloud vs MEGA

Comparar diferents serveis d’emmagatzematge en núvol pot ser un repte perquè no hi ha dos productes exactament iguals. Per solucionar aquest problema, fem una ullada a pCloud i MEGA en diverses rondes. En cada ronda, posem els nostres dos proveïdors cap en cap aspecte important de l’emmagatzematge al núvol. 

El proveïdor que guanya la ronda obté un punt i, si és un empat, es comparteixen els punts. Al final de l’article, afegirà els punts per trobar el guanyador global.

1

Preu

Els dos proveïdors ofereixen servei d’emmagatzematge gratuït i servei de classe alta que els inclou a la nostra llista dels millors serveis d’emmagatzematge en núvol gratuït. Obteniu 10 GB d’emmagatzematge gratuïtament amb pCloud, mentre que MEGA té una enorme quantitat d’emmagatzematge gratuïta per als seus usuaris. Tot i això, cap de les dues ofertes és el que sembla.

Per accedir als 10 GB complets amb pCloud, haureu de desbloquejar-lo. Tot i que de seguida es disposa de 2 GB d’emmagatzematge, podeu desbloquejar els propers 5 GB confirmant el vostre correu electrònic, carregant un fitxer al núvol, instal·lant l’app d’escriptori i mòbil i activant la funció de càrrega automàtica de fotos.. 

El 3GB final està disponible després de convidar altres usuaris a pCloud, però només obtindreu espai d’emmagatzematge si realment s’inscriuen. Consulteu la nostra revisió pCloud per obtenir més informació.

MEGA també ofereix emmagatzematge gratuït per als clients: 50 GB de franc quan registreu un compte. Tot i això, els 35GB caduquen al cap de 30 dies, no importa el que facis. Podeu obtenir 20 GB per instal·lar l’aplicació d’escriptori i 15 GB addicionals per instal·lar l’aplicació per a mòbils, però tots dos bonus caducen al cap de 180 dies.. 

Fins i tot els 10 GB que obtindreu per convidar altres persones a unir-se caduca al cap d’un any. En realitat, la quantitat d’emmagatzematge gratuït que no té un temps limitat és de 15 GB. Això segueix sent una quantitat decent i, certament, millora el límit gratuït de pCloud, però encara hi ha moltes bucles per aprofitar per obtenir més.

Per a l’emmagatzematge de pagament, pCloud ofereix dos plans personals amb l’opció de pagar mensualment o anualment o per fer un pagament únic per a tota la vida. El pla Premium inclou 500 GB d’emmagatzematge. L’opció mensual té un cost de 4,99 dòlars mensuals, el pagament anual costa un equivalent a 3,99 dòlars cada mes i la subscripció per a tota la vida arriba a 175 dòlars en total..

El pla superior, Premium Plus, inclou 2 TB d’emmagatzematge. L’opció mensual costa 9,99 dòlars mensuals, el pagament anual costa un equivalent de 7,99 dòlars cada mes i la subscripció durant tota la vida costa 350 dòlars en total.. 

Hi ha plans similars amb MEGA, que ofereix quatre plans personals de pagament. Aquests tenen un preu en euros, de manera que els preus poden oscil·lar en funció del tipus de canvi.

En el moment de la publicació, MEGA Pro Lite té 400 GB d’espai per uns 5,55 dòlars al mes, Pro 1 és d’uns 11,11 dòlars per a 2TB, Pro 2 és de 22,23 dòlars per a 8TB i Pro 3 és de 33,36 dòlars per a 16TB. Obteniu dos mesos addicionals de franc si pagueu un any complet per avançat. Podeu obtenir més informació sobre el que obteniu amb cada nivell a la nostra revisió MEGA.

Preu de negoci pCloud vs MEGA

Tots dos proveïdors també ofereixen emmagatzematge en núvol per a empreses. El pla de negoci de pCloud és de 9,99 dòlars mensuals per 1 TB d’emmagatzematge per usuari, tot i que necessiteu un mínim de tres usuaris per subscriure-s’hi. El pagament anual redueix això a 7,99 dòlars per usuari al mes. Un veritable avantatge del pla de negoci és que inclogui pCloud Crypto per a tots els usuaris, més endavant parlarem d’aquesta funció.

MEGA també té un únic pla de negoci. El MEGA for Business té un cost d’uns 11 dòlars mensuals per cada usuari i, com pCloud, té una política mínima de tres usuaris. Ofereix emmagatzematge il·limitat, però només per a “propòsits comercials genuïns”, amb una política d’ús raonable que s’iniciarà si utilitzeu més emmagatzematge en comparació amb l’usuari normal de l’empresa MEGA. 

No hi ha cap opció d’emmagatzematge il·limitat disponible per a pCloud, de manera que si busqueu espai il·limitat i MEGA no us atreveix, consulteu competidors com Dropbox Business i Box al nostre millor article d’emmagatzematge en núvol il·limitat..

Comparar comparació amb serveis d’emmagatzematge en núvol sempre és un repte, però tots dos proveïdors ofereixen un paquet de 2 TB que resulta una mica més barat amb pCloud. Tot i que MEGA ofereix més emmagatzematge gratuït, les recompenses en temps limitat són força confuses. És una trucada propera, però pCloud només fa aquesta prova.

Rodona: Punt de preu per a pCloud

Logotip de pCloud
Logotip de MEGA

2

Seguretat & Privacitat

L’emmagatzematge en núvol més segur requereix una cosa més que res: el xifrat de coneixement zero. Amb ell, els fitxers que emmagatzemen es xifren i el proveïdor d’emmagatzematge en núvol no té cap registre de la clau per desxifrar-los; només queda a les vostres mans. Sense la clau, no hi ha manera que ningú, però tu puguis accedir als teus fitxers. 

Tot i que el proveïdor es vegi obligat a lliurar les vostres dades a les autoritats, aquestes dades són inútils sense la vostra clau de desxiframent. És per això que, quan es tracta de seguretat, tant MEGA com pCloud ofereixen el tipus adequat de solucions.

pcloud-crypto

MEGA utilitza xifrat de coneixement zero per a tots els seus productes, inclòs en la seva capa gratuïta, per la qual cosa les vostres dades són segures. Tanmateix, hi ha un problema amb un proveïdor de coneixement zero: no us pot restablir la vostra contrasenya, ja que necessitarà la clau per desxifrar les dades..

Com a resultat, MEGA us proporciona una clau de recuperació que podeu utilitzar per restablir la vostra contrasenya si l’oblideu. Si ho perds, però, no hi ha marxa enrere i es perdran les dades. Recomanem utilitzar un bon gestor de contrasenyes com Dashlane per emmagatzemar aquesta clau. Consulteu la nostra llista de les millors extensions de gestor de contrasenyes per trobar alternatives.

Tot i que pCloud ofereix un xifrat de coneixement zero, heu de pagar-lo (tret que sou un usuari empresarial). Marcat com a pCloud Crypto, us permet xifrar alguns o tots els vostres fitxers mitjançant xifrat de coneixement zero. Costa 4,99 dòlars addicionals al mes o uns 3,99 dòlars mensuals al pla anual, amb una quota de 125 dòlars per accés a tota la vida.

Privacitat de pCloud i MEGA

pCloud té la seva seu a Suïssa, un país amb algunes de les millors lleis de privadesa del núvol del món. Tanmateix, té servidors als Estats Units, de manera que les vostres dades podrien incloure’s a les lleis dels EUA molt menys adaptades a la privadesa. Una bona manera d’evitar això és utilitzar pCloud Crypto o xifrar els fitxers tu mateix mitjançant Boxcryptor (vegeu la nostra revisió de Boxcryptor)..

Si utilitzeu pCloud Crypto, aleshores les vostres dades no seran confuses. Tanmateix, si no utilitzeu pCloud Crypto, pCloud pot accedir als vostres fitxers i pot fer-ho per assegurar-vos que no incompleu cap dels seus termes. Tingueu-ho en compte si us preocupa la privadesa.

Com a l’anomenada “empresa de privacitat”, MEGA està indubtablement centrada en la privadesa dels usuaris. Els seus servidors estan ubicats en llocs prou confidencials (inclosos Nova Zelanda, Canadà i Luxemburg), sense servidors al sòl dels Estats Units.

Els usuaris europeus són part de les fortes normes de protecció de dades de GDPR, però MEGA fa un pas més i aplica les mateixes normes a tots els usuaris, fins i tot aquells que viuen fora de la UE.

Tots dos proveïdors ofereixen una bona seguretat, cadascun dels quals inclou la nostra llista dels millors serveis al núvol de coneixement zero. pCloud Crypto és una bona solució, però MEGA ofereix el xifrat de coneixement zero de sèrie i sense cost addicional. MEGA també té una millor privacitat, la qual cosa significa que les vostres dades estiguin més segures de peticions de les agències governamentals.

pCloud és excel·lent tant per a la seguretat com per a la privadesa, però MEGA és millor, fent que sigui el guanyador aquí.

Ronda: Seguretat & Punt de privadesa de MEGA

Logotip de pCloud
Logotip de MEGA

3

Facilitat d’ús

La majoria dels proveïdors d’emmagatzematge en núvol ofereixen clients per a macOS i Windows, però tots dos concursants també ofereixen suport Linux per a cobrir tots els usuaris d’escriptori possibles. Tots dos serveis també inclouen a la nostra llista el millor emmagatzematge en núvol per a Linux. Per als usuaris de mòbils, hi ha aplicacions Android i iOS de bona qualitat disponibles per a tots dos serveis.

pcloud-web-app

MEGA i pCloud utilitzen el familiar sistema de carpetes de sincronització que Dropbox va popularitzar fa una dècada o més. Si abans havíeu utilitzat serveis d’emmagatzematge en núvol, trobareu que pCloud i MEGA són senzills d’utilitzar amb funcions familiars. Tant utilitzeu icones de la safata del sistema com de la barra de menús en ordinadors d’escriptori que us permeten accedir a la vostra configuració.

Tenim una pinya menor amb pCloud: marca. La seva icona al núvol és molt similar a la que utilitzen altres proveïdors, com OneDrive, Google i Amazon. Si teniu diversos comptes al núvol, això pot resultar una mica confús (tot i que, admetem, probablement sigui per disseny). MEGA té un bonic logotip de “M”, de manera que no hi ha cap perill de confondre-ho per a un altre compte.

Les interfícies web d’ambdós proveïdors també poden ser una mica malmesos si es comparen amb rivals com Sync.com i Dropbox. Arrossegar i deixar anar un fitxer a l’aplicació web de pCloud només es pot fer amb la carpeta oberta actualment, en lloc de a les subcarpetes. 

Amb MEGA, es produeix el mateix problema. No podeu deixar anar un fitxer en una carpeta de la pantalla; heu d’especificar en una finestra emergent on voleu col·locar-la.

Hi ha un problema similar amb les aplicacions per a mòbils. Si voleu moure un fitxer, no el podreu mantenir arrossegat i arrossegar com podeu amb altres proveïdors. En lloc d’això, heu de prémer el fitxer i seleccionar-lo per moure’l al menú que apareix un cop ho feu.

En comparació, competidors com OneDrive i Dropbox permeten arrossegar i deixar anar fitxers dins de l’aplicació per a mòbils, que és molt més senzilla, ràpida i intuïtiva per als usuaris. Consulteu la nostra revisió OneDrive per obtenir més informació sobre la seva aplicació.

Malgrat aquests problemes (força menors), les aplicacions també són útils. Per exemple, tant pCloud com MEGA formen part de la nostra llista del millor emmagatzematge en núvol per a Android. Realment no hi ha una gran diferència entre els proveïdors a l’hora de facilitar-ne l’ús, per la qual cosa anomenem aquest sorteig.

Ronda: Facilitat d’ús No hi ha guanyador clar, punts per a tots dos

Logotip de pCloud
Logotip de MEGA

4

Sincronització i compartició de fitxers

La base de tot l’emmagatzematge en núvol és emmagatzemar i compartir fitxers. Com a proveïdors de primer nivell, MEGA i pCloud ho fan bastant bé.

MEGA us permet controlar quins fitxers sincronitzeu amb el vostre PC. Si l’espai d’emmagatzematge és reduït, podeu escollir de forma selectiva quins fitxers voleu tenir immediatament accessibles o bé podeu descarregar-los tots per accedir fàcilment. Podeu afegir altres carpetes PC com a noves ubicacions de sincronització al menú de configuració.

mega-interfície web

pCloud fa servir un mètode diferent que (podríem dir) és superior i treu la complexitat. Quan instal·leu pCloud, la vostra carpeta de sincronització es configura com a unitat virtual. El contingut d’aquesta unitat s’emmagatzema al núvol i és visible al vostre ordinador com si estiguessin emmagatzemats al disc dur, però no ocupen espai al vostre PC.

Si voleu poder treballar fitxers fora de línia, podeu utilitzar la funció de sincronització. D’aquesta manera, podeu triar les carpetes locals del vostre ordinador per sincronitzar-les amb pCloud, i us permetrà treballar sense connexió fora de línia. Quan us connecteu a Internet, els canvis que heu fet es sincronitzen automàticament amb els servidors pCloud.

Intercanvi d’arxius

Tots dos proveïdors us permeten crear enllaços per compartir fitxers. Amb pCloud, podeu incloure una contrasenya o una data de caducitat o utilitzar un enllaç escurçat. Tanmateix, no podeu compartir fitxers xifrats des de pCloud Crypto tret que tingueu un compte empresarial.

mega-vs-tresorit-mega-share

MEGA també us permet establir una data de caducitat i una contrasenya per als fitxers compartits, però només si teniu un compte de pagament. També podeu compartir fitxers xifrats, amb l’opció de compartir els vostres enllaços amb o sense la clau de desxiframent. 

Si envieu un enllaç MEGA amb la clau, qualsevol que tingui l’enllaç el pot obrir. Si no s’inclou la clau, haureu d’enviar la clau de desxiframent per separat a qualsevol persona que vulgueu poder obrir el fitxer o la carpeta.

pCloud limita l’ample de banda de baixada cada mes per als enllaços compartits. Els comptes gratuïts obtenen 50 GB, els comptes Premium obtenen 500 GB i els comptes Premium Plus 2TB. 

MEGA té un sistema similar al seu lloc, amb nivells de pagament que ofereixen 1TB, 2TB, 4TB i 8TB d’ample de banda cada mes, respectivament. Els comptes gratuïts no tenen un límit especificat; MEGA diu que depèn de l’hora del dia i d’altres factors, però que no esperen més de 4 GB al dia.

Velocitat

En les proves de velocitat, tant pCloud com MEGA eren força similars a les velocitats de càrrega i descàrrega. Cadascun va trigar uns 24 minuts a penjar un fitxer d’1 GB i uns tres minuts a descarregar-ne un a la nostra prova de velocitat ràpida.

Un dels avantatges principals de pCloud en termes de velocitat és que utilitza sincronització a nivell de bloc per dividir els fitxers en petits blocs. Quan editeu el fitxer, només es sincronitzen les parts o blocs del fitxer que canvieu, en lloc d’haver de sincronitzar tot el fitxer. 

Si sincronitzeu fitxers grans, això pot fer una diferència significativa en la velocitat de les càrregues. Aquesta és una de les raons per les quals pCloud el converteix en el nostre millor emmagatzematge en núvol per a llista de fitxers grans, juntament amb Sync.com i OneDrive.

Ens agrada el plantejament de la unitat virtual de pCloud. És senzill i fàcil d’entendre i et proporciona eficaçment 2 TB d’espai extra per emmagatzemar els teus fitxers a l’ordinador. També utilitza la sincronització a nivell de blocs, fent sincronitzar fitxers grans amb edicions mínimes molt més ràpides, fent que pCloud sigui el guanyador fàcil aquí.

Ronda: Sincronització de fitxers i punt de compartir per a pCloud

Logotip de pCloud
Logotip de MEGA

5

Característiques

Com és de suposar, les funcions són molt abundants, tant de MEGA com de pCloud, tot i que algunes funcions probablement siguin més útils que d’altres.

Per exemple, pCloud té un reproductor de música dedicat a la vostra col·lecció de música, que us permet crear llistes de reproducció i cercar per títol de cançó, títol d’àlbum o artista. Això sí, el converteix en un dels millors emmagatzematges en núvol de les opcions de música si emmagatzemen la música al núvol. Tanmateix, si utilitzeu un servei de reproducció, probablement sigui redundant.

reproductor d'àudio pcloud

pCloud també us permet fer còpies de seguretat de fitxers directament d’altres serveis al núvol, com Dropbox, Google Drive i OneDrive, així com des del vostre compte d’Instagram o Facebook. D’aquesta manera, podeu recopilar i emmagatzemar ràpidament les fotos de les xarxes socials. 

També hi ha una funció de versió de fitxers que permet tornar a una versió anterior dels fitxers. Podeu remuntar fins a 30 dies per comptes de pagament o fins a un any per un import addicional de 39 dòlars. MEGA inclou una característica similar, tot i que és menys fàcil d’utilitzar.

Hi ha una funció de xat i compartició de fitxers xifrada per als usuaris del compte MEGA. Aquest xifrat de punta a extrem us pot agradar especialment si us preocupa la privadesa d’aplicacions com WhatsApp.

Si voleu compartir fitxers grans amb altres usuaris, els podeu enviar directament mitjançant MEGAbird, una extensió per al client de correu de Mozilla Thunderbird. Això permet enviar fitxers grans mitjançant MEGA directament des de Thunderbird, independentment del servei d’allotjament de correu electrònic. També hi ha una eina de línia de comandes que permet controlar i automatitzar el vostre compte.

Com podeu veure, aquestes funcions, fora de les típiques funcions d’emmagatzematge en núvol que esperaves, van des d’utilitat a nínxol. Si bé el reproductor de música de pCloud i el xat xifrat de MEGA poden agradar a alguns, el major sorteig serà el servei de còpia de seguretat de pCloud, que us permetrà guardar fitxers a diverses plataformes. Tenint això en compte, pCloud guanya aquí.

Ronda: Punts de funcions per a pCloud

Logotip de pCloud
Logotip de MEGA

6

El Veredicte

El concurs va ser força ajustat a les tres primeres rondes, ambdós proveïdors van reclamar una victòria i un empat. pCloud va acabar més fort, però, agafant les dues últimes rondes. Amb un marcador de tres a un, amb una ronda com a empat, pCloud és el guanyador global aquí.

MEGA ha sortit al capdamunt pel que fa a seguretat i privacitat, gràcies a la seva oferta de xifrat de cero coneixement com a estàndard, fins i tot en la seva capa gratuïta. Els punts es van compartir quan es va considerar la facilitat d’ús, amb alguns petits problemes d’usabilitat que afecten una experiència gairebé impecable per als dos proveïdors.

pCloud va ser el clar guanyador a l’hora de realitzar la sincronització i la compartició de fitxers, però, amb la sincronització a nivell de blocs que accelera la sincronització de fitxers (especialment per a fitxers grans) i el sistema de unitat virtual utilitzat per alliberar espai de disc.. 

Les funcions de pCloud també van obtenir una victòria, la integració amb altres serveis al núvol es va mostrar útil. El preu estava una mica més a prop, però pCloud va aconseguir la victòria sortint una mica més barat en una comparació similar, fins i tot si MEGA ofereix més emmagatzematge gratuït.

Guanyador: pCloud

Si busqueu un servei d’emmagatzematge en núvol de qualitat, tant pCloud com MEGA tenen els seus punts forts i serien bons proveïdors que pugueu utilitzar. Si la privacitat és la vostra major preocupació, MEGA és un candidat fort. Si busqueu una sincronització ràpida o voleu accedir a tots els fitxers del núvol sense completar la unitat durant el procés, pCloud és una elecció excel·lent. 

Si abans heu utilitzat MEGA o pCloud i voleu estar d’acord o en desacord amb algun d’aquests punts, feu-ho. Col·loqueu-los als comentaris que hi ha a continuació, i com sempre, gràcies per llegir.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map