Millors clients de transferència d’arxius 2020: FTP, WebDAV i Cloud Explorers

Si avui cerqueu els millors clients de transferència de fitxers del mercat, heu arribat al lloc adequat. A continuació, detallem les nostres opcions per penjar i descarregar fitxers a granel entre ordinadors locals i servidors al núvol.


Conegut tradicionalment com a clients FTP, actualment algunes opcions de programari han anat més enllà d’aquest protocol primerenc per donar suport no només a FTPS i SFTP, sinó a connexions WebDAV i API a serveis al núvol com Amazon S3, Google Cloud i Rackspace Cloud Files. A més de moure fitxers, els millors clients també ofereixen diverses funcions, des de comparacions de directoris fins a xifratge d’arxius.

Si bé el nostre servei global preferit és el popular i gratuït Cyberduck, per a aquells amb una mica de diners per gastar, CloudBerry Explorer Pro ofereix una gamma de funcions encara més gran i una experiència d’usuari més satisfactòria. Parlarem tots dos en un minut. Primer, parlem de protocols de transferència de fitxers en general i fem una ullada a com hem fet les nostres seleccions.

Què és FTP, de totes maneres?

La clau per entendre què és FTP es troba en les inicials, que són el “protocol de transport d’arxius”. És un protocol de comunicació més utilitzat o un conjunt de regles que utilitzen els ordinadors per comunicar-se entre ells a través d’una xarxa TC / ICP (com Internet).

A les comunicacions FTP, hi ha dos punts finals: un servidor FTP i un ordinador client. El servidor escolta les sol·licituds de connexió mentre el client inicia la connexió. Un cop establerta la connexió, el client pot carregar fitxers al servidor, descarregar-los i realitzar diverses altres operacions com suprimir i moure fitxers al voltant.

Tot i que els clients esmentats en aquest article sovint s’anomenen clients FTP, el FTP no està actualitzat, principalment perquè envia dades en text senzill. Aquesta va ser una mala idea als anys 80 i avui en dia és una idea molt pitjor, tenint en compte el sofisticat cibercrimí. Per tant, és més probable que utilitzeu un dels dos protocols relacionats, FTPS o SFTP.

La diferència entre FTPS i SFTP

FTPS i SFTP són protocols de comunicació més segurs que FTP, xifrant tant les dades transmeses com les credencials (nom d’usuari i contrasenya) que s’utilitzen per obrir canals de comunicació..

FTPS es va desenvolupar en primer lloc, principalment en resposta a majors exigències reguladores sobre seguretat de dades gràcies a actes com HIPAA. És bàsicament FTP, però amb xifratge SSL per protegir les dades que es mouen per una xarxa TC / ICP. L’STPTP, tot i que sovint es confon amb FTPS, és un protocol completament diferent, basat en un shell segur (SSH)..

També podeu sentir FTPS anomenat “FTP sobre SSL” i SFTP anomenat “FTP sobre SSH”.

Entre FTPS i SFTP, aquest últim es considera més fàcil d’implementar. El motiu és que només cal que s’obri un port únic per transmetre dades de forma contínua a través d’un tallafoc.

D’altra banda, amb FTPS, cada cop que es rep una trucada de sol·licitud de transferència de fitxers, s’ha d’obrir un port addicional. En lloc de ser més segur, haver d’obrir diversos ports per a comunicacions pot suposar un risc de seguretat per a la vostra xarxa.

Com a tal, entre tots dos, l’STPTP s’ha convertit en el més utilitzat. És més fàcil d’implementar, més ràpid i més segur.

API de WebDAV i Cloud IaaS

La majoria de clients FTP decents poden connectar-se a servidors mitjançant FTP, FTPS i SFTP. Els clients millors poden establir altres tipus de connexió segura.

Un dels més comuns és WebDAV, que significa l’autorització i la versionada distribuïdes de World Wide Web. WebDAV és en realitat un conjunt d’extensions afegides a HTTP amb la finalitat de facilitar l’edició col·laborativa a través d’internet permetent als servidors web actuar com servidors d’arxius.

Diversos serveis d’emmagatzematge en núvol admeten WebDAV, inclosos Dropbox, Google Drive, OneDrive i el nostre favorit dels quatre, pCloud (llegiu la nostra revisió pCloud). Amb el suport de WebDAV, podeu accedir, editar i suprimir fitxers emmagatzemats a la unitat d’emmagatzematge al núvol sense haver d’utilitzar la interfície web d’aquest servei..

A més de tots els protocols de connexió esmentats anteriorment, alguns clients FTP també poden connectar-se a servidors utilitzant una API, breu per a “interfície de programació d’aplicacions”. Les connexions API en clients FTP es construeixen al voltant de proveïdors de núvol específics, normalment de la varietat IaaS en núvol (infraestructura com a servei).

Les solucions Cloud IaaS són solucions de servidor remot que es poden utilitzar per allotjar fitxers (entre altres coses, com crear bases de dades o allotjar aplicacions web). Alguns exemples habituals dels que haureu sentit sentir són Amazon S3, Rackspace Cloud Files i Google Cloud.

Anem a través de tots els nostres favorits a la nostra millor guia IaaS al núvol, així que assegureu-vos que comproveu si voleu posar els clients de transferència de fitxers que revisem en un bon moment..

Trieu el millor client de transferència d’arxius

Tot això ens porta al principi del nostre article, fent recomanacions per a clients amb transferència de fitxers que creiem que són els millors disponibles. Els clients més importants, com haureu endevinat, tenen moltes més opcions de connexió que només FTP. Els FTPS i SFTP solen ser determinats, mentre que el suport WebDAV i les connexions API a serveis al núvol específics són menys habituals.

A part de les opcions de connexió, també hem buscat la facilitat d’ús. Un client FTP superior facilita l’establiment d’una connexió, navegació, càrrega i descàrrega de fitxers, i esperem que tingui altres funcions útils com les adreces d’interès, comparacions de carpetes, sincronització de fitxers i xifratge de fitxers..

També vam buscar suport per a les plataformes. Molts clients de FTP, inclosos alguns dels que esmentem a continuació, només estan disponibles per a Windows i Mac, i alguns només estan disponibles per a un o altre. Només uns quants ofereixen suport Linux, com ara Cloud Explorer.

El valor també era una consideració. Trobareu molts clients de transferència de fitxers gratuïts disponibles i alguns amb taxes de llicència única, tot i que normalment no superen els 40 o els 50 dòlars..

Ara que ja hem classificat tots els nostres criteris, mirem el nostre client favorit per a la transferència de fitxers, Cyberduck.

Millor client de transferència d’arxius: Cyberduck

Ens agradaria que no seleccionem Cyberduck com la nostra millor opció per a la transferència de fitxers. Tot ho fa, no només és compatible amb FTP, FTPS, SFTP i WebDAV, sinó també connexions API a diverses unitats de núvol. Aquestes unitats inclouen les opcions IaaS Rackspace Cloud Files, Amazon S3, Microsoft Azure, Google Cloud i Backblaze B2.

Cyberduck també us permet connectar-vos directament a Dropbox, Google Drive o OneDrive mitjançant les vostres credencials d’inici de sessió per a aquests serveis. Tenim una guia sobre com utilitzar Cyberduck amb els detalls.

Les versions del client d’escriptori Cyberduck estan disponibles per a Windows i MacOS. Malauradament, els usuaris de Linux es queden fora dels aneguets lleus i freds que són. (Si sou un usuari de Linux que necessita una recollida, consulteu la nostra millor guia d’emmagatzematge en núvol per a Linux).

Les funcions de Cyberduck que ens agraden inclouen habilitats esperades, com ara carpetes i creació de fitxers, càrrega i descàrrega, però també alguns avantatges inesperats. El més destacat és una opció per crear carpetes xifrades de manera privada al núvol, a més d’una opció per sincronitzar locals amb carpetes remotes.

Cyberduck també té una característica de “bookmark” extremadament útil que emmagatzema més endavant els detalls de la vostra connexió. Les adreces d’interès es poden compartir fins i tot amb altres usuaris. També podeu crear enllaços d’URL a fitxers per compartir-los amb altres.

Cyberduck és un programari gratuït i de codi obert. Si realment t’agrada el producte, pots enviar una donació a l’equip de desenvolupament per donar-li suport. Amb una donació de 10 dòlars de dòlars, podeu registrar el vostre programari per desactivar el botó de donació al client. També hi ha una versió de pagament de Cyberduck disponible a la botiga d’aplicacions Mac per 24 dòlars.

CloudBerry Explorer Pro

CloudBerry ofereix alguns dels millors programes de transferència de fitxers disponibles, inclòs un client de còpia de seguretat en línia ple de funcions capaç d’enviar fitxers a més de 50 serveis en núvol diferents. Per obtenir més informació sobre aquesta eina de còpia de seguretat, consulteu la nostra crítica de còpia de seguretat de CloudBerry.

L’empresa també produeix una línia d’eines d’explorador de núvols, tant gratuïtes com de pagament. Per a transferències de FTP i SFTP, haureu de comprar la versió “Pro” amb llicència del programari per una tarifa única de 39,99 dòlars per ordinador, que inclou moltes altres funcions..

També és important, si voleu utilitzar el client amb un servei IaaS en núvol, haureu de comprar la versió que funcioni amb el proveïdor que trieu:

  • CloudBerry Explorer per a Amazon S3
  • Cloud Explorer Explorer per a Google Cloud
  • CloudBerry Explorer per a Microsoft Azure
  • CloudBerry Explorer per a OpenStack

Cada versió també es pot connectar a alguns proveïdors de núvol addicionals, com a mínim. Per exemple, la versió d’Amazon S3 es pot utilitzar amb Backblaze B2 o Wasabi (llegiu la nostra revisió de Wasabi).

Tot i així, obligant els usuaris a comprar una llicència diferent per a cadascun dels principals serveis del núvol, CloudBerry Explorer perd una part del seu brillantor, per la qual cosa el situem per darrere de Cyberduck (juntament amb el fet que costi diners), per descomptat. ).

Tot i que, si no us dissuadeu, aquests comentaris, CloudBerry Explorer Pro té una gran quantitat de funcions útils que el fan un client més potent, en general, i val la pena la despesa per a alguns usuaris. Les característiques de la nota inclouen el xifrat del costat del client, la compressió de fitxers, les càrregues de diversos fils, les comparacions de carpetes, la sincronització de carpetes i les regles de càrrega.

De tots els clients de FTP i núvol que hem revisat, és també el més divertit d’utilitzar, i CloudBerry té una xarxa de suport molt més forta que la que obtindreu amb Cyberduck. Això la converteix en una millor elecció, especialment per als professionals de les TI i els empresaris.

Finalment, a diferència de Cyberduck, CloudBerry Explorer arriba en versió Linux.

FileZilla Pro

Fins fa poc, FileZilla no equivalia a una gran alternativa de Cyberduck perquè només suportava FTP, SFTP i FTPS. Tot i això, el gener de 2018, la companyia va aportar suport WebDAV al seu client FileZilla Pro, a més de connectivitat a Amazon S3, Azure i Google Cloud.

El client es pot utilitzar per moure milers de fitxers a granel de l’ordinador a un servidor remot, o viceversa, i està optimitzat per a la velocitat, tot i que pot reduir l’ample de banda que s’utilitza si cal. El client ofereix una interfície simplificada i amb fitxes que facilita l’establiment de connexions i la navegació de fitxers.

Entre les característiques de la nota s’inclouen les adreces d’interès per a connexions ràpides, filtres de noms de fitxer, comparacions de directoris per identificar deltes, sincronització de directori, arrossegar i deixar anar, edició de fitxers i sense límits de mida de fitxer.

Filezilla Pro no té una funció de xifrat com es fa amb Cyberduck i tampoc hi ha client Linux. Potser més important, no és gratuït: haurà de desembossar 19,99 dòlars per a la versió de Windows o 13,99 dòlars per a MacOS. Hi ha un client bàsic de Filezilla que no costa ni un centèric, però no és tan potent com Filezilla Pro, per la qual cosa us recomanem que es quede fora.

CuteFTP 9

CuteFTP es troba com la quarta opció per a un client FTP. En algunes maneres molt importants, és una eina molt menys capaç que les nostres tres millors opcions. Per exemple, és estrictament un client per FTP, FTPS, SFTP i WebDAV. No hi ha cap Amazon S3, Google Cloud o cap suport de connexió per a cap altre proveïdor de IaaS al núvol.

De fet, CuteFTP és un client FTP molt bàsic en general, però de vegades és tot el que necessiteu o desitgeu, és per això que vam decidir donar-li un punt en aquest article. Admet algunes funcions bàsiques com les adreces d’interès, la compressió d’arxius i el xifrat d’arxius.

El programari també inclou un editor HTML integrat per autoritzar documents HTML tant a l’ordinador com a un servidor remot.

La còpia de seguretat i la sincronització de fitxers també s’inclouen juntament amb la programació de transferències de fitxers. Tot i així, no hi ha cap funció de comparació de fitxers com ho tindreu amb Cyberduck o CloudBerry Explorer.

Tanmateix, el programari és 100% gratuït, ja que va ser des del seu llançament inicial des del 1996. Malauradament, només està disponible per a sistemes operatius Windows i Mac, sense suport Linux.

Transmetre 5

Desenvolupat per Panic Inc., Transmit és un client de transferència de fitxers dissenyat exclusivament per a usuaris de Mac. Tot i que normalment aquest fet ens portaria a deixar-lo fora d’una llista de “millors” serveis (tret que Mac sigui específic, com el nostre millor emmagatzematge en núvol per a l’article de Mac), n’hi ha prou d’estimar sobre Transmetre i poques alternatives excel·lents que decidim oferir. és el nostre cinquè i últim lloc.

La versió més recent del programari és Transmitir 5. Transmitir més enllà de ser client de FTP fa temps afegint suport WebDAV i Amazon S3. La versió més recent es redueix encara més i ara suporta més de 10 serveis al núvol.

Aquests serveis inclouen els proveïdors IaaS Backblaze B2, Azure i Rackspace CloudFiles, encara que no sigui Google Cloud. També es poden connectar diversos serveis d’emmagatzematge al núvol, com ara Amazon Drive, Box, Dropbox, Google Drive i OneDrive (llegiu la nostra revisió OneDrive).

De tots els serveis que hem revisat, Transmit 5 pot tenir el client amb millor aparença, cosa que fa vergonya que no hi hagi una versió Windows o Linux. Els fitxers locals es disposen a un costat de la interfície i els fitxers remots a l’altra.

La versió més recent del client de Panic també inclou un codi de transferència de fitxers completament reescrit, molt més ràpid que la versió anterior, cosa que la fa excel·lent per a les càrregues de fotos i vídeos. Altres funcions de la nota són la sincronització de les carpetes locals amb el núvol i el xifrat de coneixement zero.

Fidel a l’esperit d’Steb Jobs, tanmateix, el programari arriba amb una cotització de preus una mica elevada de 45 dòlars.

Mencions d’honor

Hi ha uns quants clients de FTP que no vam incloure, probablement els dos més populars són WinSCP (només Windows) i Fetch (Mac). Tots dos clients són compatibles amb FTP, FTPS, SFTP i WebDAV. Tanmateix, ni admet Amazon S3 ni cap altre servei de núvol, situant-los una mica enrere.

A l’altra banda de l’espectre hi ha Dragondisk, un gestor de transferència de fitxers gratuït que suporta Amazon S3 i Google Cloud però, per estrany, no FTP, SFTP o FTPS. El disseny general de Dragondisk també se sent una mica datat, però hi ha, almenys, un client Linux.

Pensaments finals

Trobar el millor client de transferència de fitxers segons les vostres necessitats pot facilitar el desplaçament dels fitxers a granel cap al núvol, ja sigui de forma manual o mitjançant la sincronització. Si bé FTP, SFTP i FTPS són els antics protocols de reserva, les millors eines també ofereixen suport WebDAV, a més del suport per a serveis d’infraestructura en núvol com Amazon S3.

Entre tots els clients amb els quals hem tingut ocasió de jugar, Cyberduck ens crida l’atenció perquè proporcionem la millor combinació de funcions i valor. Tanmateix, per a aquells que no importa gastar diners, CloudBerry Explorer és un servei difícil de superar.

Compartiu els vostres comentaris sobre els clients de transferència de fitxers als comentaris següents i digueu-nos les opcions que hem perdut. Com sempre, gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me