Millor programari de còpia de seguretat fora de línia 2020

Ja esteu preparats per fer còpies de seguretat de les vostres dades, però no esteu segurs d’utilitzar una de les nostres millors solucions de còpia de seguretat en línia. Potser el núvol no és cosa vostra o només és una antiga escola. No importa, perquè hem creat una llista de les millors aplicacions de còpia de seguretat fora de línia.


Si voleu alguna cosa que funcioni en línia i fora de línia, consulteu la nostra revisió de la còpia de seguretat de CloudBerry.

Sigui quina sigui la ruta que feu, crear una còpia de seguretat és una bona idea perquè no sabreu quan el disc dur girarà el darrer cicle o experimenteu un bloqueig o un mal funcionament..

El programari de recuperació de dades us pot ajudar en aquesta situació, però no esteu segurs que recuperarà les vostres dades. Tampoc us heu de basar en les unitats d’estat sòlid, perquè, malgrat la seva taxa de fracàs inferior a l’1 per cent, experimenten més errors.

Emmagatzemar les vostres dades a diverses ubicacions, com ara unitats i servidors externs, és un bon mètode per garantir la seva seguretat. És tan útil que es coneix com la regla 3-2-1.

Si només heu treballat amb emmagatzematge al núvol i no sabeu quina és la diferència entre aquest i la còpia de seguretat, haureu de llegir la nostra explicació. Abans de continuar amb la llista, haurem de comparar les solucions fora de línia amb les solucions en línia.

Fora de línia vs en línia

La diferència principal és que la còpia de seguretat fora de línia no envia els vostres fitxers enlloc, que és també un dels majors avantatges d’utilitzar-lo. La còpia de seguretat inicial triga molt a completar-se amb els serveis en línia. Els serveis fora de línia són més ràpids perquè no han de transferir les dades per crear una còpia de seguretat. Tanmateix, allò que guanyes en velocitat perds a l’emmagatzematge, ja que ho has de proporcionar.

Com que les vostres dades no es troben al núvol, serà difícil si no us heu apropat físicament a l’ordinador, al disc dur extern o a la memòria USB. Si les vostres dades estan fora de línia, això redueix l’amenaça d’atacs en línia, però us deixa vulnerables si algú roba el vostre dispositiu perquè algunes solucions fora de línia no utilitzen xifrats avançats..

La majoria dels serveis de còpia de seguretat en línia utilitzen diversos mètodes per protegir les vostres dades, inclosos encriptació en repòs i en trànsit, protocols TLS / SSL per protegir els vostres fitxers durant la transferència, autenticació de dos factors per mantenir les vostres credencials segures i privades, de final a final. xifratge per assegurar la vostra privadesa.

A banda d’algunes excepcions que s’orienten als usuaris d’alimentació elèctrica, les solucions en línia proporcionen interfícies racionalitzades fàcils d’utilitzar i requereixen pocs passos per fer còpies de seguretat del disc dur o ordinador. Molts ofereixen la possibilitat de fer còpies de seguretat per tipus de fitxer o etiquetatge manual.

Les solucions en línia són útils quan necessiteu fer còpies de seguretat de diversos equips, ja que podeu supervisar cada còpia de seguretat des d’un concentrador web centralitzat. Si això us interessa, llegiu l’article de la millor còpia de seguretat en línia per a diversos ordinadors. També podeu utilitzar una còpia de seguretat en línia per a unitats externes. Per obtenir més informació sobre això, llegiu el nostre millor emmagatzematge en núvol per a unitats externes.

A la resta d’aquest article, descriurem els millors serveis de còpia de seguretat fora de línia i veurem com s’apilen.

Millor còpia de seguretat fora de línia: Cobian Backup 11

Cobian Backup rep el nom del seu creador, Luis Cobian. El producte es va llançar l’any 2000 i s’ha actualitzat moltes vegades des de llavors. La versió actual, 11, té el codi anomenat Gravity. Funciona en totes les versions principals de Windows.

cobian-ui-start

La interfície se sent fechada i no és tan senzilla com podria ser, però és funcional. El costat esquerre mostra una llista de les vostres tasques (còpies de seguretat) i la dreta us mostra el registre, l’historial o les propietats de les tasques. A la part superior, hi trobareu menús desplegables i icones que us permeten executar, fer una pausa o cancel·lar tasques, afegir una tasca nova, opcions d’accés i buscar actualitzacions..

cobian-ui-new-task

L’aplicació us permet triar un fitxer, un directori o un servidor FTP com a font de la vostra còpia de seguretat. Podeu triar el mateix per a la vostra destinació. Si no sabeu què és FTP, llegiu la nostra guia FTP. Cobian Backup us permet triar un dels quatre tipus de còpies de seguretat: “complet”, “incremental”, “diferencial” o “maniquí”.

“Completa”, com el seu nom indica, crea una còpia de seguretat completa dels teus fitxers. “Incremental” ajuda a accelerar les còpies de seguretat posteriors, ja que fa còpia de seguretat de tots els fitxers modificats des de l’última còpia de seguretat. “Diferencial” guarda els fitxers que s’han modificat des de l’última còpia de seguretat completa. “Maniquí” no crea una còpia de seguretat, però us permet utilitzar la funció de tasques com a planificador per executar esdeveniments.

Podeu programar tasques per executar-les diàriament, setmanalment, mensualment, anualment, en iniciar-lo, cronometrar-se o manualment. Cobian Backup us permet seleccionar també dies de la setmana. Podeu combinar totes aquelles opcions per fer una programació personalitzada que s’adapti a les vostres necessitats.

Per definir esdeveniments, podeu afegir-los a una còpia de seguretat prèvia o una còpia de seguretat posterior. Poden incloure executar i aturar una aplicació, operacions en línia d’ordres, tancar un programa i iniciar o aturar un servei.

Opcions de còpia de seguretat de Cobian

Cobian Backup té dos tipus de compressió: cremallera i 7zip. Faran que la vostra còpia de seguretat sigui més petita, però caldrà més temps per crear-la. Dit això, va necessitar el programa poc menys d’un minut per fer una còpia de seguretat de la nostra carpeta de prova de 2 GB amb molts fitxers. Tanmateix, la velocitat variarà segons el potent que sigui el vostre ordinador.

Al mateix menú, podeu configurar Cobian Backup per xifrar els vostres fitxers amb AES de 128 bits, 192-bit o 256-bit. Aquest últim és un dels xifrats més forts en ús avui en dia, ja que es calcula que es trigarien aproximadament mil milions d’anys a trencar-lo mitjançant un supercomputador..

cobian-ui-filter

Abans de fer una còpia de seguretat, podeu incloure o excloure dades mitjançant la funció de filtre. Podeu seleccionar fitxers o carpetes o filtrar-los. Les opcions de filtratge inclouen la mida del fitxer, la data de creació o l’extensió del fitxer, que heu d’escriure manualment.

Cobian Backup podria millorar la seva interfície d’usuari, però és ràpid, pot xifrar els fitxers amb l’algoritme AES i té moltes funcions potents. A més, no costarà ni un centèric. Això fa que sigui la nostra elecció número u.

FBackup 7

FBackup 7 és un producte de Softland, una empresa basada a Romania fundada el 1999. Serveix com a versió gratuïta de l’aplicació de còpia de seguretat premium de l’empresa, Backup4all.

fbackup-welcome-screen

La interfície de FBackup se sent moderna, atractiva i fàcil d’utilitzar. Una pantalla de benvinguda us dóna la benvinguda quan inicieu l’aplicació i us ajudaran a iniciar la còpia de seguretat. Els botons de la part superior destaquen i corresponen a la seva funció, per la qual cosa és fàcil trobar el que desitgeu. L’aplicació crida les còpies de seguretat de “treballs”, i el costat esquerre té un filtre de feines que us permet visualitzar i filtrar les vostres còpies de seguretat.

La part dreta de la IU mostra la selecció actual de treballs. A més de veure els noms, podeu tornar-los a executar, provar-los o restaurar-los.

FBackup funciona en totes les versions principals de Windows i la família de sistemes operatius Windows Server.

Podeu afegir carpetes o fitxers específics o escollir un complement quan creeu la vostra còpia de seguretat. Els plugins funcionen com a llistes de fitxers predefinides per incloure. Els connectors existents poden fer còpies de seguretat de les carpetes “meus documents” o “les meves imatges”, navegadors principals, configuració de Microsoft Outlook i FBackup.

Podeu obtenir més opcions baixant d’una llarga llista de complements remots, que inclou filtres de fitxers i carpetes per a fitxers Microsoft Office, Avast, Acronis True Image i AVG (llegiu la nostra revisió Acronis True Image i revisió AVG)..

Per a la destinació, podeu triar disc local o extern, unitat òptica, emmagatzematge extraïble o xarxa. Fins i tot podeu desar la còpia de seguretat local a Google Drive o Dropbox. Podeu ampliar-lo per incloure Amazon S3, Microsoft Azure, OneDrive i Box si compreu Backup4all. Si voleu obtenir més informació sobre aquests, consulteu la millor sincronització de fitxers empresarials i enllaceu-la.

fbackup-create-backup

Podeu fer una còpia de seguretat “completa” o “mirall”. “Mirall” és el mateix que “complet”, però no comprimeix els fitxers en un arxiu zip i no els pot protegir amb una contrasenya. Amb Backup4all, es disposa de “incremental”, “diferencial” i “còpia de seguretat intel·ligent”, que és una combinació dels mètodes anteriors..

FBackup us permet iniciar una còpia de seguretat una vegada o configurar-la en dies específics de la setmana, mesos, en inactiu o cada vegada que un usuari inicia la sessió. Les opcions avançades us permeten establir una data i hora específica o un patró de repetició.

La funció de filtre us permet excloure o incloure fitxers escrivint extensions de fitxer o seleccionant-ne d’una llista desplegable. Si feu servir el mode “senzill” per crear la vostra còpia de seguretat, podeu aplicar filtres senzills, que inclouen documents, imatges, fitxers de música i vídeo..

Programació FBackup

Després de definir la còpia de seguretat, podeu ampliar-la amb esdeveniments programats. Es poden executar abans o després de còpia de seguretat, tot i que només podeu utilitzar l’acció de còpia de seguretat clara abans. Les accions després de la còpia de seguretat poden ser “stand by”, “log off”, “hibernate” o “shutdown”.

Són senzilles i no són tan potents com les opcions que ofereix Cobian Backup.

Només podeu utilitzar el xifratge Zip2.0, que no us permetrà protegir-vos dels individus amb accés a eines especialitzades de recuperació de contrasenya. L’únic avantatge que té sobre AES és que és compatible amb aplicacions de tercers.

fbackup-backup-in-progress

Backup4all proporciona AES, però, a més de poder pujar la vostra còpia de seguretat a molts proveïdors de núvol. També utilitza una còpia de seguretat a nivell de blocs, que accelera les transferències només carregant les porcions canviades de fitxers i rastreja les versions de fitxers. Podeu obtenir aquestes funcions i altres comprant la versió professional per 49,99 dòlars.

Backup4all Standard us restituirà 39,99 dòlars, però omet la còpia de seguretat i el xifratge al núvol de la llista de funcions.

Hem provat les seves operacions de còpia de seguretat mitjançant una còpia de seguretat d’una carpeta de 2 GB. Va ser ràpid, però un 50 per cent més lent que Cobian Backup.

FBackup 7 ofereix una excel·lent experiència per als usuaris, funcions decents i complements útils que us ajuden a crear la vostra còpia de seguretat. Dit això, és més que un aparador de l’oferta premium de l’empresa, Backup4all, ja que moltes de les opcions potents s’amaguen darrere d’un placa de pagaments. Cobian Backup proporciona aquestes funcions de forma gratuïta i és més ràpid, per la qual cosa FBackup ocupa el segon lloc.

Retrospectiva

Retrospectiva no ofereix una versió gratuïta, només una prova. Va començar a fer còpies de seguretat de dades el 1989, per tant no té experiència, però hi ha coses que es poden millorar. L’exemple més evident és l’UI, que sembla una cosa del final del segle i fa que l’empresa sembli que estava enganxada en el passat.

La interfície d’interès de l’UI se sent malvada perquè requereix que realitzeu diversos passos per escollir les carpetes específiques que vulgueu fer una còpia de seguretat. Contrasten molt les aplicacions modernes intuïdes i fàcils d’utilitzar. Les icones de la part superior de la finestra principal són petites i heu d’endevinar quines són les seves funcions.

El menú de l’esquerra us permet realitzar còpies de seguretat, restaurar o seleccionar altres opcions. Hi ha un monitor d’activitat, que mostra la vostra operació de còpia de seguretat quan hi accedeixis. Això seria més útil a la finestra principal.

Retrospectiva funciona a Windows i macOS.

Ús de Retrospectiva

pantalla retrospectiva-benvinguda

Quan creeu la vostra còpia de seguretat, podeu triar un volum complet o fer servir un clic per deixar que Retrospect creï una còpia de seguretat automàticament. També podeu seleccionar fitxers o carpetes específics, però heu de passar per un parell de finestres abans de poder triar les que necessiteu.

assistent de retrospectiva-còpia de seguretat

mode retro-avançat de còpia de seguretat

Podeu desar la còpia de seguretat en cinta, que és útil si viviu als anys 70, unitats òptiques o extraïbles, discs durs en ordinadors o xarxes locals i emmagatzematge en núvol. Les opcions de núvol inclouen Amazon S3, Backblaze B2, Dropbox o emmagatzematge local. També pot fer còpies de seguretat a molts altres proveïdors de núvol.

Per obtenir més informació, llegiu la nostra revisió de Backblaze B2 i la revisió de Dropbox.

Retrospect-cloud-partners

Retrospect emmagatzema còpies de seguretat en un “conjunt de còpia de seguretat”, que consta d’un o més discs durs. Podeu desar-lo en diversos conjunts de còpia de seguretat per augmentar el nivell de protecció. Per accelerar les còpies de seguretat posteriors, utilitza còpia de seguretat incremental.

Podeu programar-les quan aquestes còpies de seguretat s’executen amb el planificador. Utilitzant-lo, podeu definir una data i una hora específiques, fer que les vostres còpies de seguretat s’executin en dies específics de la setmana o configurar un interval de repetició.

Un cop fet això, podeu triar comprimir la vostra còpia de seguretat mitjançant l’algoritme zip i xifrar-la. Retrospectiu utilitza diversos mètodes de xifrat. SimpleCrypt és ràpid, però no és tan segur com DES. Els AES de 128 bits i 256 bits són més segurs que DES, però alentireu la vostra còpia de seguretat.

Retrospectiva va trigar 1 minut i 12 segons en crear una còpia de seguretat d’una carpeta de prova de 2 GB sense compressió ni xifrat.

Aquesta és la mitjana en comparació amb altres serveis.

Podeu seleccionar molts tipus d’arxius incloent música, documents d’Office, aplicacions i imatges. A part d’aquests, podeu etiquetar manualment les carpetes i fitxers que vulgueu fer una còpia de seguretat.

El Retrospectiu no pot configurar esdeveniments previs o posteriors a còpia de seguretat, però podeu crear i programar scripts per realitzar operacions de còpia de seguretat, duplicar, arxivar, restaurar i altres.

L’aplicació té una interessant configuració anomenada “política de gestió de discs de còpia de seguretat”. Si està activat, Retrospect demana un disc nou si el disc de destinació es completa, només conserva les darreres còpies de seguretat o manté les còpies de seguretat segons la política definida de Retrospect.

Per protegir-vos encara més de la pèrdua d’espai en disc, podeu utilitzar una còpia de seguretat proactiva, que pot ajustar la vostra programació de còpia de seguretat en funció dels paràmetres que definiu.

Mirant enrere sobre la retrospectiva

Podeu gaudir de les funcions de Retrospect sense pagar res durant 45 dies, que és la durada de la prova. Un cop finalitzi, haureu de comprar una de les llicències. La llicència personal, que és una bona opció per a ordinadors domèstics, es diu Solo i costa 67,05 dòlars.

Retrospect té moltes funcions, incloent la còpia de seguretat al núvol, diversos algoritmes de xifratge, còpies de seguretat proactives i conjunts de còpia de seguretat. Tot i així, no és barat i l’experiència de l’usuari és mínima.

Bvckup 2

Igual que el nostre top pick, Bvckup és una aplicació de Windows desenvolupada per un sol autor. A diferència de Cobian Backup, no és gratuït i no n’ofereix tant.

bvckup2-welcome-screen

Quan inicieu Bvckup, veureu la pantalla de benvinguda. Té un disseny minimalista i amaga opcions, de manera que no atorga l’usuari. És clar i fàcil d’utilitzar, però és tordós. Podeu triar una carpeta o unitat per a l’origen i la destinació de la vostra còpia de seguretat.

bvckup2-new-backup

Podeu copiar fitxers íntegrament o utilitzar la còpia delta, que crea còpies de seguretat incrementals. La còpia Delta és més ràpida perquè els fitxers s’escanegen per fer canvis i només es copien les parts modificades. En cas contrari, podeu copiar els fitxers íntegrament, cosa que minimitza el risc de pèrdua de dades.

Bvckup proporciona un planificador, de manera que no haureu d’executar còpies de seguretat manualment. Podeu programar la data i l’hora i configurar l’interval després del qual s’executen de nou les tasques de còpia de seguretat. Per exemple, podeu establir-ho cada sis hores, dies, setmanes o mesos.

També podeu configurar-la perquè s’executi una còpia de seguretat quan es modifiquin fitxers o carpetes. Ja que això pot fer que les còpies de seguretat s’executin tot el temps, podeu definir que l’interval mínim entre còpies de seguretat sigui en hores, minuts o segons.

bvckup2-backup-list

La compressió i el xifrat no estan disponibles ni planificats. Tanmateix, podeu establir esdeveniments mitjançant ordres de pre-còpia de seguretat i post-còpia de seguretat. Dit això, només podeu configurar-les manualment, cosa que significa que cal escriure-les. Trobareu la llista d’ordres que podeu utilitzar al lloc web de suport..

Bvckup 2 només va trigar 30 segons en crear una còpia de seguretat mitjançant la nostra carpeta de proves, i això fa que sigui la més ràpida d’aquesta llista.

Prova de Bvckup 2

No hi ha una versió gratuïta, però hi ha una prova de 14 dies. Un cop finalitzi, heu de comprar una llicència. Teniu dues opcions: personal o professional.

El personal costa 19,95 dòlars i proporciona suport bàsic per correu electrònic, actualitzacions de manteniment i preus descomptats a partir de la segona llicència en endavant.

Professionals que, amb assistència tècnica prioritària, permeten executar en mode servei i suport per a la família de sistemes operatius Windows Server. Costa 39,95 dòlars. Si obteniu un paquet de dos o cinc llicències, obtindreu un descompte.

L’aplicació és lleugera i una opció sòlida per a aquells que necessiten crear còpies de seguretat ràpides sense gaires opcions. No hi ha algorismes de compressió ni de seguretat, per la qual cosa haureu d’anar amb un altre programa si els necessiteu. Tot i que el preu no és alt, Bvckup tampoc és el millor valor quan tinguis en compte el que ofereix.

Pensaments finals

Les aplicacions fora de línia tenen els seus avantatges sobre els serveis al núvol, incloses les creacions de còpies de seguretat més ràpides i els costos de llicència únics. Dit això, utilitzar el núvol ofereix més nivells de protecció, ja que els proveïdors de núvol mantenen les vostres dades en diverses ubicacions per obtenir una redundància i us permetrà accedir-hi des de diverses aplicacions.

Algunes aplicacions fora de línia utilitzen l’emmagatzematge en núvol amb aquest propòsit i presenten una combinació interessant. En aquest cas, haurà de pagar dos serveis.

Ens ha convertit en Cobian Backup 11 per triar perquè és gratuït, potent i segur. FBackup també és una bona elecció si necessiteu una solució gratuïta que sigui més fàcil d’utilitzar. Retrospectiva i Bvckup 2 requereixen comprar una llicència. El primer és més car, però ofereix més funcions, encara que amb una interfície deficient. Aquest últim no és tan potent ni car, però és més fàcil d’utilitzar.

Si necessiteu una alternativa i utilitzeu Windows XP o Linux, consulteu Areca. Per obtenir una solució robusta que no ofereix cap prova o versió gratuïta i funciona en tots els sistemes operatius principals de Windows, considereu CyberLink PowerBackup.

Què en penses dels serveis de còpia de seguretat fora de línia? Tens un favorit? Ho fem saber en els comentaris a continuació. Gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me